• Necris

    Zdravím,

    potřeboval bych odkaz, případně popis nastavení olejové odpružené vidlice. Na kole jsem toho najezdil na amatéra poměrně dost, ale na pevném krosovém po asfaltových silnicích. Od letoška mám kolo nové a na něm RST M29 olejová, nikoliv air verze. Kolo je Author Dexter.

    Potřeboval bych poradit, jak se taková vidlice nastavuje, protože jsem s ní přišel do kontaktu opravdu poprvé a nikde jsem nic pořádného nevygoogloval. Z mého „imbecilního“ první pohledu je jasné že na vidlici jsou 2 regalační kolečka. To pravé je samozřejmě zámek, jak jednoduché. A to levé ? To je regulace tuhosti (preload). Ale s čím to vevnitř hýbe a jak to mám chápat ? Setkal jsem se ještě s pojmy jako je regulace odskoku, což je předpokládám něco, co u své vidlice nenastavím … prosím o popis a radu.

    0 0
    • hs74  

      Preload je nastavení předpětí pružiny tj. tvrdost vidlice.Nastav si ji zhruba podle tvojí váhy a pak podle pocitu dolaďuj.

      Regulace odskoku bývá vespod na noze,ale jestli jí má i ta tvoje to nevím

      0 0
    • Necris  

      Paráda díky. Teď jsem to zkusil a jsou v tom znatelné rozdíly. No mám 192 cm a max 90 Kg (proto 29").

      Jak moc by ta vidlice měla pružit ? Naplno se zasune při prudkém brždění kdy dám váhu hodně nad přední kolo. Na klasických pařezech se ani moc nezasouvá, mnohdy se téměř nepohne. Což je samozřejmě na měkčí nastavení.

      Nevíte někdo nějaká vodítka ? Je mi jasné že to bude asi hodně individuální, ale obecné tipy jak by ta vidlice měla chodit by neuškodily.

      0 0
      • hs74  

        Ideálně by měla chodit v celém zdvihu.Vyzkoušej si víc nastavení a sám poznáš co ti bude vyhovovat.

        0 0
    • doonio  

      Já mám teda verzi „Air“, ale měl bys využít celej zdvih, ale zároveň aby ti nešla nadoraz.Jinak regulace odskoku bys měl mít ten modrej čudl zespodu pravé nohy.Němelo by to zase moc rychle vracet,aby tě to zpětně nekopalo do ruk,ale zase né moc málo,aby to bylo pro oko rozeznatelný.To musíš nastavit pocitově jak se ti to bude zdát.

      0 0
      • Necris  

        Díky ! To je to co jsem potřeboval vědět. To v návodu ani nebylo. Teď to mám měkčí takže využívám dejme tomu 80 pocent vidlice (časem doladím) a zároveň se to slušně vrací. Předtím mi to přišlo na měkkém divné, protože se to vůbec nevracelo zpět.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.