• poge

    Ahoj,

    mam problem s vyuzitim celeho zdvihu u vidlice.

    Z celkoveho zdvihu 100mm vyuzivam max. 75mm.

    Pruzeni obstarava vinuta pruzina, nemam zadnej U-Turn atd.-jen

    Lock-out a nastaveni tlumeni pri roztahovani.

    Vidlice je rok stara a co si pamatuju, tak se mi vloni darilo vyuzivat temer plny zdvih (95mm). Tim jsem vyloucil prilis velkou tuhost pruziny.

    Jeste me napadlo, ze chodi mene kvuli vetsi viskozite oleje v zimnim obdobi.

    Nemate nekdo tip, kde by mohl byt problem?

    Dekuji.

    Jirka

    0 0
    • Jenda  

      s nejvetsi pravdepodobnosti ti odesel spodni O-krouzek 12×3.5 na tlumicic a dostal se ti mazaci olej do tlumice nebo se ti tlumic zavzdusnil. Nejsnaz to poznas tak ze vyndas pruzinu a zkusis jak vidlice chodi – pokud je vse v poradku mela by do cca 1/2 zdvihu jit bez jakyhokoli odporu, pak je potreba mirne tlacit ale bez nejakyho zasadniho usili ji dostanes v ruce nadoraz. Pokud ne a vidlice porad pruzi hledej problem v tlumici resp. nejspis tom o-krouzku.

      0 0
    • Azmir  

      Tora bývá obecně celkem progresivní takže mě i překvapuje že si chodil těch 95mm jinak tím chladem to být může ale ted už zas taková zima není, otázka jak to vypadá u vás. Zkusil bych se spíš podívat na stav oleje ve vidlici, může ho tam být celkem minimální množství ;-)

      0 0
      • Vilém  

        Rec je o pruzinove verzi, tzn progresivita se nekona.

        0 0
        • vrrr  

          To teda kona. Ja mam mekou pruzinu a sag 30 mm a stejne i na tvrde vyjizdce nedostanu pruzinovou toru nad 75 mm (bez pruziny jde bez problemu az na doraz 100 mm). Od zacatku si lidi na toto na vsech forech stezuji. Tora je proste progresivni mrcha at uz v pruzine, nebo vzduchu.

          0 0
    • poge  

      Tak jsem odmontoval stelovaci sroub predpeti pruziny,

      abych vyzkousel, zda vidlice dosahne dorazu, jak mi radi Jenda.

      Vidlice kladla odpor pri zanorovani, ale dorazu se mi podarilo dosahnout. Doraz byl pevny, zadne pruzeni.

      Nicmene namereny zdvih je 76mm.

      Vloni mi vidlice po cca 3000km prestala chodit uplne.

      V autorizovanem servisu mi ji opravili a na vine byla

      udajne vyjeta futra.

      Tak si rikam, jestli se problem opet nevraci.

      Kazdopadne vsem dekuju za ochotu pomoci.

      Jirka

      0 0
      • Jenda  

        nechapu – kdy jsi nameril tech 76 mm? s vymontovanou pruzinou ze jsi byl schopen dostat vidli o 76 mm niz? Tedy ti jeste asi 35 mm vnitrnich nohou zustalo venku? Pokud ano, tak je to jasny a mas v tlumici moc oleje. Jak se tam dostal tezko rict. Bud tim ze ti tam natekl mazaci pres ten spodni netesnici O-krouzek a nebo v servisu byli fakt experti a narvali ho tam moc :-o.

        Jinak co je mysleno vyjetejma futrama? Jako ze se pohnuly z mista? Pak by to teda asi mohlo udelat nejakou neplechu ale nedovedu si predstavit kam by odcestovala a proc by to omezilo zdvih. Nicmene tady je jednoducha rada – sundej vnejsi nohy a zkus jak chodi tlumic a koukni na ty futra.

        0 0
        • Vilém  

          Zas tak jasny to neni. Stejne tak mu mohl z tlumici patrony olej vytect do spodnich nohou a zpusobovat hydraulicky doraz.

          0 0
          • Jenda  

            coz mas asi pravdu protoze pokud to dostal o 76 mm bez vetsi namahy a pak tvrdej doraz tak by to mozna odpovidalo spis nez zavzdusnenej, resp preolejovanej tlumic.

            Pro Poge – dalsi pokus je nejen vyndat pruzinu ale i horni zatku na tlumici – nevim co tam presne mas ale slozity to neni. Pak zkus opet jestli to jde nebo ne do zdvihu. Delej to pomalu, svihem ti akorat vycakne olej do xichtu :-)

            Pokud to pujde hezky az dolu problem je co jsem popisoval ja, pokud ne a zase se to zastavi na tech 76 mm tak bud co pise Vilem a nebo je fakt nejakej problem ve vnejsich nohach. Kazdopadne mnou i Vilemem popsany problem zpusobuje jedno a to samy tesneni o to je o-krouzek 12×3.5 (doufam teda ze u tory je to stejny jako u vsech vyssich RS) kterej tesni pist expanzniho tlumeni.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.