namotaný řetěz v zadním kole

39 nepřečtených
  • Nex

    Dobrý den,

    chtěl bych se zeptat. Mám nové kolo sotva ujetých 100km a při hodinové jízdě, tak se mě při rozjezdu namotal řětez do zadního kola a zdeformoval přehazovačku. Kolo je SPECIALIZED ROCKHOPPER SPORT 29. Poslední jízdu jsem s ním stravil na silniční cestě. Po koupi se měnil řetez, protože měl zatuhlé články v řetězu a přehazovačka špatně řadila. Chci se zeptat jestli mám právo na reklamaci, protože nemám šanci dokázat, že nešlo o mojí chybu. Děkuji za odpověď borci :)

    0 0
    • Vilém  

      Zkusit to muzes, ale dost pochybuju, ze by toto nekdo uznal.

      0 0
    • novas752  

      Nechápu jak se řetěz může namotat do kola. Bylo to na stejném převodu jako je focené, nebo spadl za kazetu z největšího (nejlehčího) pastorku? V obou případech je to chyba někoho, kdo to seřizoval/dával novej řetěz, ale těžko dokážeš, že se to stalo samo a nenarazil si tim do něčeho.

      0 0
      • Pavel  

        Mohl taky povolit výplet.

        0 0
        • Nex  

          Vyplet kola je v pořádku. Sotva jsem se rozjel … pár metrů ani jsem nenabral rychlost a bylo to na prašné cestě ( hlína ) bez kamenů. Jak je to na fotce, tak to bylo zařazeno. Jsem trochu zoufalej. Nejde o to, že se to stalo, ale aby se to eventuálně nemohlo opakovat. Chci s tím jet na delší vzdálenost a bylo mě řečeno, že za to mohu já. Upřímně, ale na 20 let starém kole se mě za dobu 5 let nic takového nestalo a zde se jedná o novej kousek. Chtěl jsem najet aspoň 100km na garanční prohlídku a dotáhnutí součástek, ale jak je vidět nevydrželo to.

          0 0
          • Pavel  

            To bylo ještě před garančkou? Bych jim to šel omlátit o hlavu… ;-)

            0 0
            • Nex  

              Ano bylo … ale je mě řečeno, že jsem ho musel poškodit mechanicky … nejlepší je, že po koupi se musel meňit hnedka řetěz, protože byl zatuhlý a prokluzoval a akutální řetěz má uplně jinou barvu, než ten původní …

              0 0
              • novas752  

                samozřejmě že je to mechanicky poškozený. :) Viděl bych to na špatně snýtovanej řetěz, špatně provlečenej řetěz ramínkem nebo špatně seřízenou přehazovačku.

                0 0
              • Nex  

                Ještě jedna drobnost řetěz mě při jízdě omlátil rám. Samozřejmě je tam nálepka proti tomu, ale i přes to je to dost patrné …

                0 0
                • novas752  

                  Ty nálepky jsou jen tak pro okrasu, musí se to obmotat starou duší, nebo pořídit neoprenovej návlek.

                  Jestli si ale jezdil jen po slušných cestách (Kde to nemůže drncat jako při terénim sjezdu), buďto je řetěz moc dlouhý nebo si řadil špatně převody – křížil vepředu malý převodník a vzadu malé pastorky. Ramínko pak není schopné dostatečně napnout ten řetěz a ten mohl zavadit o výplet, spadnout z kladek apod.

                  0 0
        • Vilém  

          Jako az tak, ze prohly, volny draty, chytily retez a namotaly to?

          0 0
          • Nex  

            Nene pouze se namotal řetez a vyrvalo to smykač. Vypleť je v pořádku …

            0 0
    • Kharbon  

      Reklamovat to zkus, za to nic nedáš. Mohlo by se to brát jako vadnej kus přehazovačky, nebo prostě špatně seřízený kolo. Je trochu škoda, že ten řetěz je vyměněnej- mohli by na to mít kecy. Záleží dost na tom jak je solidní prodejce..

      0 0
      • novas752  

        Z jeho popisu jsem nepochopil kdo ten řetěz měnil. Jestli sám, tak s reklamací asi nepochodí. Jestli mu to dělali v servise tak je to o důvod víc omlátit jim to o hlavu.

        0 0
      • Nex  

        No oni sami to upřímně vyměnovali. Jo byl jsem tam dnes, ale bylo mě řečeno, že to reklamací neprojde, ale odvolával jsem se na špatnej kus přehazovačky. Upřímně, ale co jsem se dočetl, tak to spíš vypadá na špatně seřízenej řetez, protože za 1. není orginální ke kolu ( má jinou barvu ) 2. Od té doby, co mám ten druhý řetěz se často stává na jakékoliv menší nerovnosti, že se řetěz dotkne rámu = tím pádem byl asi volnější, ale bylo mě řečeno, že je vše v pořádku, tak jsem to neřešil. Chtěl jsem to nechat až na garanční prohlídku, které se kolo nedočkalo. Najel jsem 112Km asi.

        0 0
        • l.bily  

          A roztrhlo sa to v miste nitovani? Ak ano, tak je to ich chyba

          0 0
        • novas752  

          Řetěz je úplně jedno. Pokud to je například 10ti rychlostní řetěz na 10ti rychlostní přehazovačku/ka­zetu, tak na výrobci a řadě absolutně vůbec nezáleží. Jestli byl volnější tak ho asi špatně zkrátili nebo vůbec nezkracovali na správnou délku.

          Ten obchod/servis bych být tebou při opětovné návštěvě neopustil bez vrácených peněz/zdarma opraveného kola!

          0 0
          • nox159  

            Toho chces docilit jak?

            Z druhe strany ( samozrejme jen teorie pravdu nezná nikdo :D )

            Přijde plašan do prodejny, namotal prehazovacku do vypletu, tvrdí že prehazovacka byla vadná…

            Pokud mechoš vi že to nezdupal on při servise: No tak ohl někde hák a pak to namotal… dobře vyjdeme mu vstric praci mu nezaučtujeme ale hazku a řetez si zaplati sám… – servis vyšel vstric a zakaznik je nespokojený… to mas nekdy tezke takhle porovnávat od klavesnice…

            0 0
            • Nex  

              Dobře je to jedna z možností ano lže a druhá nelže. Pokuď však má pravdu a servis ho odmítne, tak mu zajistí škodu. Nepatřím k těm, co si koupí kolo na které vydělává dost dlouho při studiu, aby ho rozmrdal tím, že ho někde opře jak popelnici. Pokuď bych chtěl kolo na tento styl, tak si zajdu k jinému prodejci, nebo vezmu kolo z bazaru!

              0 0
              • nox159  

                nesoudím jen konstatuju

                realita – pokud je dobre serizena prehazovacka tak je tohle v 99% pripadu chyba jezdce…

                0 0
              • Vilém  

                Toto si ale spousta lidi vubec neuvedomi, proste polozi kolo na stranu saltru. Nebo treba kolo nekde ve stojanu u hospody, prijede nekdo dalsi, prasti do saltru prednim kolem a je to pak hned, aniz by sis toho byl vedom.

                0 0
                • Nex  

                  Hezké avšak u mě zcela mimo mísu.

                  0 0
                  • Vilém  

                    Takovejch uz jsem potkal, kdyz jsem jim rovnal patku, protoze jim to blbe radilo.

                    0 0
          • kubad  

            stačí když servisák chytře řekne žes někde přehazkou zavadil při jízdě na nejlehčím převodu, a tím se to namotalo, a nemáš šanciv tomto stavu mu dokázat že to bylo blbě seřízné

            0 0
        • Chlebovnik  
          1. Barva řetězu nehraje roli. Nejsi vázaný do konce životnosti kola kupovat stále stejný řetěz, který tam byl z výroby. Samozřejmě to, zda byl řetěz nasazen správně (protažený kladkami, správným směrem – pokud byl směrový, bez zatuhlých článků), je už věc jiná.
          2. Normální chování u této přehazovačky. Chce to řadit rozumně (tzn. ne kombinaci malá/malá) a rozhodně koupit neopren na zadní stavbu za pár pětek.
          0 0
    • Smazaný účet  

      Nez jsi namotak terazek…nemel jsi nekd ekolo oprene nebo polozene…ze by se ohnul drzak prehazky a ta se pak namotala, co?:)

      0 0
      • Krutas  

        Nejake opreni to musi prezit. Byla chyba v serizeni, mozna, kdo vi kde. Nemyslim si ze zajel hazkou do vypletu, to by snad ani neslo na tom prevodu.Ta hazka je ohla dovnitr, pored premyslim nad tim, jak se mohla takhle ohnout aniz by zavadila o vyplet pri couvani.

        0 0
    • Krutas  

      Montoval jsi zadni kolo tesne pred tim nez jsi se rozjel? Treba tak, ze jsi ho vytahl z auta, nasadil kola, slapl jednou 2× a konec?

      0 0
      • Nex  

        Ne již jsem jel asi hodinu na a kole vše v pořádku

        0 0
        • nox159  

          Takže jsi jel hodinu na kole a v pohode pak ses zastavil a jak ses znova rozjel tak se ti namotala prehazovacka jen tak do vypletu? chápu to dobre? jaký převod jsi měl zařazený?

          0 0
    • michomin  

      Když jsi tady zoufale volal o pomoc, tak bys nám měl sdělit, co jsi podělal.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.