• JakeF

    Zdravim. Kupuji na bike pár novejch komponentů a chtěl bych si ověřit, že to má cenu, případěn co čekat za problémy :-D.

    Vidle: Epicon RLD – není co řešit

    Helma: Giro Monza – málo co řešit, proplácí mi 1500 pojišťovna

    Řazení: Deore XT '08 z kupkolo.cz za 1469Kč

    a hlavně:

    Kliky: Truvativ Stylo 3.3 Team '08 za 3090Kč z kupkolo.cz ve 180mm – asi nejlevnější možnost, jak sehnat 180mm kliky, trošku mě odrazujou problémy s odcházenim ložisek a nějakýmu špatnýmu uchycení levý kliky :( Tak nevim, jestli mi to za to stojí, rád bych něco bezúdržbovýho. Alternativa: SLX ve 175mm :(

    Kabeláž: poslední dobou se s tim docela potýkám, tak uvažuju, jestli má cenu dávat tam nějakou sadu i s bowdenama, jako je na kupkolo.cz XTR za 890Kč komplet vše nebo Jagwire Ripcord za 930Kč. Je to docela částka, tak jestli to má vůbec cenu a neni lepší si nakoupit dva metry bowdenů, nějaký ty lanka a koncovky a nařezat a pospojovat si to doma, případně to nechat na servisu, ať tam něco naházej. Spíš mi jde o odolnost proti vydření, má to nějakej přínos?

    Madla: Asi Ritchey WCS pěnový, do WCS Locking Grip mi přijde zbytečný investovat…

    Pedály: Rozhod jsem se s klikama vyměnit i pedály, omlácený dvoustranný už mi ke kolu neseděj, navíc už prakticky nemaj využití. Takže bych investoval do Deore XT '08, buděj ve mně jistotu, navíc mi budou sedět ke zbytku kola, až na přesmyk a kliky.

    Kdyby měl někdo nějaký nápady, jak těch 6500 investovat líp (helmu nepočítám), tak díky moc za rady.

    Anketa: Má cenu kupovat Truvativy Stylo?

    Ano
    9x
    43%
    Ne
    12x
    57%
    0 0
    • trew.x  

      No moc tomu nerozumim, ale jestli chces usetrit par korun tak jako gripy kup klidne tyhle. Jsou v podstate stejne, ale levnejsi :)

      0 0
    • Ruprt2  

      Já bych být tebou ušetřil na pedálech, kdy ti 540 poslouží stejně dobře jak XT a ušetřené peníze bych dal raději do bowdenů

      0 0
      • cukerko  

        pedaly aj 520, o dost lacnejsie, o 40g tazsie, a hlavne je oska chranena, sice to nevyzera az tak stylovo ale iny rozdiel nemaju, pocul som dokonca ze niekto nejak tu osku pri 540-kach odrel a teraz mu hrdzavie. a radenie spekulujem aj ja, a na bikestore mas slx kluky (neviem ako si moze niekto miesto nich vybrat stylo /subjektivna vec/) za 2300 a radenie za 1419;)

        0 0
        • cukerko  

          ovsem 175mm slx kluky, ked nelibi tak potom usetrene peniaze za pedaly daj do XT co pise jonti nizsie

          0 0
    • jonti  

      Podla mne vsetko dobra volba. Len pedaly by som bral 540, su takmer rovnake a lacnejsie. Keby si velmi vahal nad tymi klukami, tak kolokram ma 180mm XT za 4450Kc.

      0 0
      • JakeF  

        Nojo, já je tam viděl, i ze zahraničí jdou kolem týhle ceny dovýzt. Jenže by mě vyšly na dvakrát tolik, co ty SLXka, na který jsem měl původně spadeno. Tu cenu jsem zvýšil právě jenom kvůli tomu, že ty Styla jsem našel za tuhle super cenu ve 180mm. Teď fakt nevim, možná by mělo cenu si ještě chvíli počkat a něco přidat. Koneckonců, 25.7. mám svátek, žejo :-D.

        Pedály. No, já vim, že ty 540 by měly bejt funkčně podobný. Ale kouknul jsem na kupkolo.cz, zjistil jsem, že ušetřim 3 stovky, tak jsem si řek, že radši XTčka.

        0 0
    • ememem  

      grip – ja by som uz ine jak Locking Grip madla t.j. na srobik v zivote nebral. lepsie drzia, radovo jednoduchsia manipulacia, minimalny hmot. rozdiel a u tych wcs snad vobec ziadny

      kabelaz – uprednostnujem vedenia lanka k prehadzovacke v kuse aj za cenu toho ze ram na to neni stavany a treba bowden proste prichytit eska paskou o ram. sa mi zda ze  v tychto sadach je bowden „rozkuskovany“ tak ze vedenie v kuse neni mozne takze ak chce vist v kuse si to radsej over. inak pouzivam metrazovu teflonovu kabelaz bbb aj s ich koncovkami a bowdenmi, relativne lacne a uplne ok.

      0 0
      • JakeF  

        No, provýst to bowdenem komplet je asi výborný řešení, ale páskou se mi to chytat moc nechce… A bez toho by to asi moc nedrželo v těch zapojovacích místech.¨Mít bowdeny vedený vnitřkem, tak by to asi bylo ideální řešení.

        A když jsme u těch gripů, chápu to dobře, že ty Locking Gripy normálně povolim a sundám, žádná manipulace s okenou nebo cojávim na to, abych je z toho vůbec hnul? A nebudou se protáčet? Teď měnim právě kvůli tomu, že ty moje se mi protáčí.

        0 0
        • siafu  

          no protáčet se nebudou, stačí povolit a stáhnout z řidítek… mám Cane Creeky, váha nic moc, ale tady asi hmotnost šetřit nijak nebudu

          0 0
      • jonti  

        Hmotnostny rozdiel tam praje je dost velky, viac nez 50g urcite. Cenovy tiez. Ja vozim WCS na dvoch bicykloch a nikde sa nepretacaju.

        0 0
        • JakeF  

          No když se podívám na moje kolo, tak mě už těch 50g nezabije :-D. Ten cenovej je trošku horší, ale stejně si asi vezmu ty locking, ať se můžu učit zase další servisní úkony na biku…

          0 0
        • ememem  

          60g a 3 stovky. pre mna akceptovatene za popisane vyhody, ak nahanas kazdy gram tak nemusi. pretacanie je jedna vec a manipulacia druha. je to vec preferencii.

          0 0
          • jonti  

            Pretacanie este uznam, ale manipulaciu je fakt blbost riesit, ved to nasadis raz za rok alebo dva a mas to tam.

            0 0
            • ememem  

              ved vravim ze je to vec preferencii, ja sa z nejakou mydlovou vodou stvrt hodinu gebrit nebudem. nehovoriac o tom ze mne aj mierny pohyb gripov vadi.

              0 0
            • JakeF  

              Takže je to jasný :-D. Ještě Ritchey WCS Carbon řidítka a můžu vzít v klidu ty lehký :-D. S touhle kombinací už pak vážně nehodlám dlouho nic dělat. Ale kde na to mám brát :-D.

              0 0
              • JakeF  

                Mě napadá. Má cenu brát karbonový řidítka kvůli tomu, aby mi pohlcovaly vibrace při jízdě se zamčenou vidlí na asfaltu? Tak přemejšlim, jestli nebude vhodnější vzít normálně hliníkový WCSka, jsou dokonce i lehčí a o litr levnější a nechat absorpci vibrací na těch pěnovejch gripech.

                0 0
                • jonti  

                  Na pruzenie je vidlica a gumy. Vozim hlinikove wcs aj karbonove wcs a rozdiel v tlmeni vibracii necitim. Este doplnim, ze vidlica ta ista, plaste vozim tiez rovnake.

                  Takze by som bral hlinik.

                  0 0
                  • JakeF  

                    Tak v tom případě nechápu výhodu carbonu. WCS v hliníku stojí polovinu a váží dokonce ještě o pár gramů míň, tak jsem čekal alespoň výhodu v pohlcování vibrací. No ale dík, teď už to hliníkový WCSko koupim s klidnym srdcem :).

                    0 0
                    • siafu  

                      já mám karbonový Easton EC70 a rozdíl oproti předcházejícím nekarbonovým řidítkům tam tedy v pohlcování drobných vibrací byl

                      0 0
                    • pižmoň  

                      a fotku mas nebo je to jen papirove min?:D

                      0 0
                      • JakeF  

                        Podle kupkolo.cz maj WCS o pár gramů míň, než WCS Carbon. Myslim, že jak představec, tak řidítka, sedlovka je lehčí Carbon. A tam to myslim, že docela často i sami vážej. Já sám nevim, nemám ani jedno, každopádně i kdyby bylo WCS o těch pár gramů těžší, tak si za ten Carbon připlácet nebudu, když to ani nemá až takovou výhodu v tlumení vibrací.

                        0 0
                        • pižmoň  

                          karbon by mel byt pevnejsi,kdyz sem jel poprve s novymi riditky karbec tak sem pocitil sirsi uchop po demontazi rohu a tlumeni vibraci,ale nevim jestli to pricitat riditkum nebo penovym wcs gripum

                          0 0
                          • JakeF  

                            Právě… Řikám si, že radši nechám tlumení na těch gripech, než dávat o tisícovku víc do řidítek, který navíc jsou ještě o maličko těžší… Navíc mám s karbonem jedinou zkušenost a to s rohama, který se mi po pár pádech odlepily z objímky, tak jsem to lepil dvojsložkou a už se zase viklaj :(.

                            0 0
    • Daf  

      Pokud chceš někde rozumně ušetřit, tak myslím, že řazení stačí SLX, pedály M540. Bowdeny bych pořídil obyčejné jen si dokoupit utěsněnou koncovku k přehazovačce.

      0 0
    • Hornet  

      Na bowdenoch nesetri, kup tie xtr, su super a na dlhy cas mas pokoj, pedale – ak si chces urobit radost ber xt, su krajsie, ale funkcne rovnako ako 540, 520 ee, radenie ber xt, mas tam salter xt, tak nech to mas rovnake a je to dobre, kluky-pokial je za tie 180 uz vela penazi, daj slx. A gripy odporucam tieto:  Ritchey MTB TG6 Pro Grip, dobra cena a su super.

      0 0
      • JakeF  

        Řazení chci XT hlavně kvůli tomu, aby to bylo do sady. I ten přesmyk půjde za chvíli do XTčka, nějak mi tam pěkně vaklá :-D. No s klikama je právě problém ten, že za XTčka ve 180mm mi už přijde fakt dost. Ty Truvativy se mi zdaj rozumný, ale zase jsou na ně často stížnosti, ty Shimana by měly bejt kvalitnější… Ale uvidim, možná to nějak uhraju na ty XTčka.

        0 0
    • folty.hans  

      Pokud nemáš řazení vyloženě v nějakém žalostném stavu, tak bych s tím počkal a přihodil na ty XT kliky, když to chceš mít komplet . U těch pedálů je to taky myslím šumafuk, ale když komplet, tak tam mrskni ty XT-čka .

      Gripy taky moc řešíš, prdni tam obyč pěňáky za pár korun a máš vystaráno.

      0 0
    • pižmoň  

      tech kecu ohledne klik truvativ bych si nevsimal..je pravda ze ta osa asi nebude buhvi co sam sem s ni ted mel problem,ale uz vim cim to je mam sedlovku easton 70 zero a proto ze je z karbonu tak je na zadni strave splostela,aby ji pri utazeni neskripl ram.mam tam diru takovy pulmesicek a tece mi shora voda do ramu a jelikoz mam mufnu 73mm tak to nemuzu doladit podlozkama a nedoseda me uplne tesneni mezi tim plastovym valeckem a miskami po stranach..takze jak sem jezdzdil v blate me tama tekl bordel a osu mi vyplavilo zevnitr,nikoli zvensi(bylo v loziskach a uvnitr dost necistot zvensi,to pri provozu za chvili odvarilo prave lozisko).ted sem na sedlovku dal obdelnicek oboustranne pasky nahore je to utesnene,mam novou stredovou osu a na tech tesnenich zevnitr mam vrstvu vodeodolneho lepidla a jeste vazelinku na loziskach z obou stran tak snad to ted vydrzi,jinak uchyceni kliky se mi velmi libi jednoduche a spolehlive kdyz to ze zacatku pohlidas a poradne zatahnes neni problem.

      0 0
      • JakeF  

        No se sedlovkou bych teda problém neměl, ale v rámu je pár otvorů, takže voda se tam dostat bohužel může. Jen je mi divný, že by se tam mohla dostat voda rámem, žil jsem v tom, že osa je od vnitřku rámu oddělená, že je jakoby uložená v takovym válci a že se tam voda může dostat akorát zboku od klik.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.