• blaza84

    Zdarec, jaké máte zkušenosti s nakupováním např. přes e-bay? V nějakém jiném threadu o nákupu na e-bay byla zmínka, proto se na to ptám. Ceny nových cyklo komponentů tam mají za skutečně poloviční ceny, než se dají sehnat u nás. Jsou tyto nákupy bezpečné? A kolik by stálo např. poštovné? Ale kdyby přišla prázdná krabice tak bych asi nic nenadělal a mohl bych leda přemýšlet, jak zase „ušetřit“ příště, co?

    0 0
    • jIrI___  

      Poštovné má každý prodejce uvedené u aukce (navíc ne každý zasílá do ČR) a na tu prázdnou krabici se dá říct jediné – risk je zisk.

      0 0
    • blaza84  

      beru zpět, díval sem se na americké e-bay a na ceny v dolarech, myslel sem že se dá nakupovat tam, teď už vidím že je i české e-bay a tam jsou ceny o 50 kč nižší než v normálním e-shopu, tak asi nic

      0 0
      • Smazaný účet  

        dá se nakupovat všude po světě…

        já mám věci z čínského ebay, z ameriky, i z anglie.

        To český ebay je nějaká trapná napodobenina.

        používám

        ebay.com

        ebay.co.uk

        ebay.de

        ebay.co.hk

        0 0
      • prvniodkonce  

        Co to je „české ebay“ nevím a je mi to upřímně jedno, ale na ebay se dají každopádně sehnat věci hodně pod cenou, třeba věci od FSA jsem kupoval za třetinovou cenu oproti MOC v ČR. Když přijde prázdná krabice, tak jsi pravděpodobně nakupoval od někoho s dost špatným feedback score a to je tvoje chyba. Když kupuješ od zavedených prodejců, tak je vše bez problému i s možností zboží vrátit.

        0 0
    • miki  

      Nakupuji na Ebay přes 5 let a 400 nákupů všeho možnýho a jen jednou mě prodávájící napálil.V čechách je toto procento bohužel na Aukru o dost vyšší.A i ten kdo má v podmínkách že do ČR neposílá tak se s ním můžeš zkusit domluvit jestli by to za zvýšené poštovné do Čech neposlal.

      0 0
      • royal  

        pokud neposilaj do CR nebo objednavas vic mensich veci tak muzes vyuzit sluzeb jako shipito.com – americka adresa, preposlou ti to, pripadne daj veci z vice baliku do jednoho a ten poslou do CR

        0 0
    • oddie  

      Bez problému, ale u levnějších věcí se málokdy vyplatí, protože je celkem drahé poštovné. Záleží jak co, z USA ještě případně hrozí clo, u dražších věcí.

      0 0
    • alinceb  

      Využiju téma:

      Koupil jsem v GB pevnou vidli a potřeboval bych ji co nejlevněji dostat domů. Nevíte někdo, který dopravce vychází nejlevněji? Na rychlosti mi zas tak moc nezáleží. Rozměry balíku budou cca. 25×10×70cm a váha okolo 2kg.

      0 0
      • pavlik6022  

        využívám http://www.teahousetransport.com/cs – vyzvednou si to u prodávajícího doma, posílal jsem přes ně 3 rámy a žádný problém

        0 0
      • Perfectguy  

        tak záleží jak rychle to potřebuješ…

        Já využívám http://www.nakupyvanglicku.sk/

        Počítal bych, že to vyjde na cca 14 GBP

        Platí se 1,90 za příjem balíku na virtuální adresu v UK (když jichh máš hodně, tak se poplatek snižuje) a pak přeposlání podle váhy a případného přebalení více drobností do větší krabice (pár liber podle velikosti krabice)

        Ale maj tam minimum 11,59GBP až do nějakých 8kg

        Jinak jezdí jednou týdně do CZ (v úterý) a tady to rozváží Top Trans (já to mám v pátek doma)

        Samozřejmě nabízí i jinou přepravní společnost, která sice jezdí častěji, ale taky je dražší…

        0 0
        • Perfectguy  

          ještě mne tak napadlo, že pokud to nechceš posílat přes sběrku, tak zkusit ukecat prodejce (předpokládám, že to neměl v aukci zadané), zda by to neposlal přímo do CZ on.

          Mne se zrovna včera toto podařilo, tak jsem si na Tebe vzpoměl :-)

          Já teda většinou napíšu hned po ukončení aukce, že se omlouvám, ale protože jsem to našel na poslední chvíli a přihazoval pár sekund před koncem, tak jsem neměl čas ho kontaktovat ohledně poštovného do CZ a zda by tedy byl ochoten to poslat a za kolik. Dost často na to kývnou, protože už to nechtějí vystavovat znova atd (pokud ne, tak mu pošlu adresu na sberku – viz výše)..

          Pak záleží, jakou Ti nabídne cenu – někdo fakt dá rozumnou. jiný prostě napálí nesmyslě vysokou, co najde třeba na UPS, FedEx atd – v tu chvíli jsem mu zrovna včera napsal, zda zná www.parcel2go.com – kdysi mi to právě jeden anglán poradil, že je používá a že jsou z nejlevnějších, ať si to tam klidně zkontroluju, tak to teď dávám jako argument, že už mi přes ně z UK něco posílali, zda by to prodejce nechtěl taky vyzkoušet. Včera sám přiznal, že mám pravdu a je to OK a hned to zařídil (asi už měl slavnostní náladu :-)

          tak to můžeš zkusit – někdy je to i levnější, než platit poštovné po UK (pokud nemá zdarma) + sběrku do CZ…

          0 0
          • alinceb  

            Super nápad. Kluk je celkem ochotný. Na poslání poštou jsme byli domluvení před koncem aukce, ale teď se snažíme najít co nejlevnější způsob. Zkusím mu poslat to parcel2go. Poslal jsem ho zeptat se na Royal Mail, tak uvidíme, co z toho bude…

            0 0
            • tromboonen  

              Ze neposilaj mimo UK tam maji skoro vsichni, protoze nemeni default, normalne jim vzdycky napisu jestli by to poslali do CZ a rovnou jim poslu odkaz nebo nahled na cenu baliku, kterou najdu na Royal Mail nebo jinde s tim, at ji daji do castky za postovne (protoze ted u noveho eBay systemu uz nejde aby to postovne pridal kupujici), nebo mi poslali „invoice“ na celkovou cenu..

              Male zasilky Royal Mail, velke veci jako ramy nebo kola http://www.dolphi-transport.com/contact.php…

              0 0
              • alinceb  

                Už jsem našel Dolphi a poslal jsem mu info + požadavek, aby to zabalil a zvážil, abychom mohli nastavit cenu do PayPalu…:)

                0 0
              • oddie  

                To Dolphi vypadá pěkně, super tip!

                0 0
                • tromboonen  

                  Jo, reagovali se spozdenim, ale byli ochotni i kdyz jsem mel specificke pozadavky na vyzvednuti.. ram i s vyzvednutim a v CR az do domu kuryrem tusim neco pod 1000 Kc jestli dobre pamatuju…

                  0 0
                  • oddie  

                    Pěkné. Mě stálo doručení Dahona z UK domů tuším 70GBP (a to jsem byl rád, že byl ochoten to poslat…)

                    0 0
    • novakrev  

      Problém ebaye je jednoznačně vracení. Pokud ti nekdo pošle neco , co je trochu mimo popis, což se stává, tak není reálná šance jak to vrátit (a dostat zpátky peníz). Narozdíl od domácích aukcí.

      0 0
      • kubad  

        Lepší nepsat nic než takovéto kokotiny!!!!

        0 0
      • pavlik6022  

        říká ti něco paypal?

        0 0
      • samson  

        Prečo ľudia, ktorí o problematike nič nevedia, píšu sem takéto kraviny. Nakupujem na ebay už viac ako 15 rokov, ešte som nemal problém s vrátením tovaru, v prípade nespokojnosti, alebo s vrátením peňazí pri nedodaní proklamovaného tovaru.

        Prosím, neprispievajte do diskusie, keď neviete ako funguje ebay a paypal.

        0 0
        • Radeu  

          Zdravím, na ebay nakupuju běžně, ale jen drobnosti. Teď momentálně mám na cestě 2 dresy z aliexpress, což jsou zatím moje něevětší položky, ale to s tím vrácením zboží bych se taky rád optal, pokud s tím ty nebo někdo máte zkušenosti. Zatím vždy poslali zboží znovu nebo poslali peníze, ale byly to drobnosti. Kdybyste posílali něco většího třeba do ameriky nebo číny, tak se nedoplatíš ne? Nebo řeknětě, alespoň zas budu o něco chytřejší.

          0 0
          • l.smetana  

            Na Ebay jsem u Čínského prodejce reklamoval elektro-věcičku za ± 1 000 a po tom, co jsem mu popsal problém mi vrátil plnou částku na účet. Věc zpátky nechtěl. Dále, reklamoval jsem mobil (posílal do Číny, pošta 120 celkem) a taky bez problémů, akorát to s poštou trvá. Nebál bych se toho.

            0 0
          • Breakpain  

            S Ali zkusenost nemam … neni to eBay.

            Na eBay nakupuji polozky kolem 5–10tis a nikdy nebyl problem. Posles to zpet napr lodi, ano, trva to dlouho, ale stoji to par korun. Navic Ti postu vetsinou proplati, kdyz se nato zeptas – vetsina destinaci odkud beru veci je z Asie. Platit jedine pres PayPal a jsi v klidu.

            0 0
            • Perfectguy  

              S Ali to funguje velmi podobně…

              I když jsem tam nikdy za tisíce nenakupoval (hlavně kvůli clu :-) tak když to nedorazilo, nahlásil jsem a prodejce vrátil peníze.

              Jednou mi poslali něco trochu jiného (cena pár stovek), tak jsem to nafotil, nahodil reklamaci a během pár dní vrátili celou částku.

              0 0
      • Perfectguy  

        Já teda měl taky potíž s reklamací, ale to bylo u elektroniky koupené v UK a pak přeposlané sběrkou do CZ…

        Kroutili se, že se to mohlo poškodit při transportu do CZ, za což oni neručí. Jinak by to stačilo poslat zpátky (dokonce nabízeli poštovné na jejich náklady, ale pouze po UK). Naštěstí to nebylo nic vážného a dal jsem to dohromady sám, jen to bylo dost nemilé zjištění a tak si už raději vybírám jen to, co jsou ochotni poslat, nebo se jich zeptám, zda by to poslali do CZ a za kolik – pak už covnout nemůžou…

        0 0
        • zdenek  

          Koukám, že mám dost podobnou zkušenost:

          Nákupy z CN zatím vždy bez problémů, ale jeden z mála z UK taky skončil reklamací kvůli poškozenému zboží. Nejdřív se hádal, že jsem ho musel poškodit já, pak zase tvrdil, že mu vrácené zboží nedorazilo. Musel jsem si zjistit, že leží na jeho poště a málem už ho poslali zpět jako nedoručitelný…

          0 0
    • pidan  

      No cau.Ja kupoval z nemeckyho e-bay předloni nove celobrko Gianta.Bylo to od soukromého prodejce a chtěl prachy předem,coz se mi vůbec nelíbilo.Nicmene jsem to riskl a poslal přes třicet litru.No kolo stalo normalne 50000,–.Nastesti vse klaplo a na Trancikovi jezdim,jen jsem si pro nej-krabici musel dojet na postu do Zitavy.Coz ale není od JBC daleko.Takze za me O.K.

      0 0
      • Gabbo  

        To jsi mel teda velkou odvahu, zaplatit predem. Na to se pak ani nevztahuje ebay ochrana kupujiciho pokud vim a kdyby te nemcour natahl, neudelas skoro nic..Osobne bych radeji proplatil prodejci poplatek co zaplati paypalu.

        0 0
        • kubad  

          a pay palem neplatíš předem?

          0 0
          • Gabbo  

            platis, ale v pripade jakychkoli problemu je mnohem jednodussi reseni problemu s ebayem, paypal platba lze totiz vybrat az po cca 21 dnech, do te doby je zmrazena. A v pripade problemu je platba automaticky vracena na ucet kupujiciho.

            A prijde mi ze paypal stoji vzdy na strane kupujiciho..

            0 0
            • kubad  

              prodavals někdy na e-bay?

              ono je to trochu jinak :D

              0 0
              • Gabbo  

                jo

                0 0
                • kubad  

                  no vidiš ja taky a nemám problém utržené peníze hned použít

                  0 0
                  • Gabbo  

                    jde asi o objem prodeju.. nicmene to nemeni nic na tom, ze osobne bych na ebay jinak nez paypalem neplatil..

                    0 0
                    • kubad  

                      s tím se dá souhlasit, ale většina němců pay pal nepoužívá a na tom těžko co změníš

                      0 0
        • Vilém  

          Co je na tom za odvahu? Je to standartni postu snad na vsech aukcnich a podobnych serverech.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.