• pajda

    Ahoj bikeři, rád bych se s váma podělil o svoje zkušenosti s kupováním kola ze zahraničí přes internet a rád bych taky znal váš názor na to, zda je takové nakupování normální nebo jsem měl smůlu, nebo co vlastně.

    Před rokem a půl jsem kupoval HT Grand Canyon, to jsem před nedávnem prodal a tentokrát jsem se nechal zlákat výhodnou cenou a po dlouhém váhání se rozhodl koupit fulla Cube Stereo 09 z bike-discount.de.

    Canyon: Kolo jsem objednal z outletu, model 07. Po asi měsíci a půl a několika mailech typu „došly peníze?“-„kdy pošlete?“-„proč jste ještě neposlali“-„proč ještě nepřišlo?“ kolo konečně dorazilo. Prvotní nadšení při rozbalování objemné krabice mě přešlo při zjištění, že rám je o číslo menší než jsem si objednal, shora na horní rámové trubce pak byl vyklepaný důlek cca 1cm v průměru několik mm hluboký, jedna z klik měla zhruba 3cm škrábanec zakončený svitkem hliníku a k tomu ještě házely oba kotouče. Domluvili jsme se tedy na reklamaci s tím, že starší model ve větší velikosti už nemají a že si připlatím za model 08. Tentokrát už bylo všechno v pořádku, takže mi už radost nezkazilo ani to, že poštovné za balík do Německa (něco přes 1000Kč) jsem zaplatil navíc.

    Stereo: Kolo jsem objednal něco před 8 dny ve velikosti 20". Následoval mail od nich s uvedením jejich bankovního spojení a částky co mám zaplatit. To jsem také co nejdříve (2 dny na to) udělal a to platebním příkazem ze spořitelny. Včera večer (týden od objednání) mi od nich přišel mail, takže jsem čekal, že potvrzují přijetí peněz a kolo posílají – namísto toho mi napsali, že kolo už je v dané velikosti vyprodané a že jestli už jsem peníze zaplatil, tak ať jim dám vědět, že mi je převedou zpátky na účet. Tak toto ať mi někdo vysvětlí, jak je vůbec možné si objednat kolo ve velikosti kterou už nemají. A taky jak je možné, že to zjistí až po týdnu, kdy už mám peníze dávno poslané.

    Jestli teda peníze opravdu vrátí, tak přijdu „jenom“ o poplatek bance u nás, poplatek bance u nich, ale taky o to 1% z celé částky za převedení Korun na Eura, dohromady počítám vyhozených víc než 1000Kč.

    0 0
    • Matony  

      Tak to si měl teda smůlu. Ještě příjdeš tuším, o rozdíl ve směnným kurzu nákup/prodej. já nakupoval dvě kola na CRC, tam všechno Ok, za týden tady, platba kartou. A jeden rám taktéž z anglie ale jiný shop, a tam jsem taky urgoval, na stránkách měli skladem, ale ve skutečnosti ne, takže celkem měsíc čekání. jinak nakupuji v zahraničí běžně a vždy bez problémů.

      0 0
      • pajda  

        Máš pravdu, to s tím kurzem jsem si vůbec neuvědomil..takže zkušenost za nějaké 4000. No teda..

        0 0
      • pajda  

        Rád bych se ještě zeptal – jak jsi kupoval ty kola na CRC, měly obráceně brzdy – tj. přední na pravou ruku? Někde jsem četl, že to tak někdo z Anglie dostal a předělával si to.

        0 0
        • Ricci  

          Ja som kupoval cestaka BeOne z CRC a brzdy boli normalne,ale mozno to bolo tym,ze bike bol povodom z Holandska(made in Taiwan)…

          0 0
        • Matony  

          Brzdy a všechno ostatní normální, jako u nás.

          0 0
        • MlokCZ  

          Reactiona v profilu mám také z CRC a brzdy také normálně (pravá páka – zadní).

          0 0
        • martinpav  

          Kupoval som na evanscycles, brzdy boli opacne (predna na pravej strane).

          0 0
        • Marskatin  

          Já měl taky kolo z Anglie z přehozenýma brzdama. U některých brzd jako např. Juicy 5 jen přešroubuješ páky bez zásahu do hadiček u jiných měníš hadičky, protože maji nahoře expanzní nádobku a nejde je prohodit…

          Myslím, ýe u Anglánů je to dost časté, viděl jsem tak několik bajků i kamardův silniční Focus Cayo kupovaný v anglii to má naopak.

          0 0
    • MlokCZ  

      Kupoval jsem Recationa z CRC a pak zařizoval nákup dvou Canyonů, oba byly v expresbikách a ani s jedním z nich nebyl žádný problém (tedy z CRC nemohla být řeč o nějakém seřízení kola a detailech jako ochrana rámu proti hadičkám/bowdenům apod., ale to vem čert; u Canyonu tohle bylo vše mnohem preciznější), všechna tři kola placená kartou, tedy poplatek za transakci nula.

      Podle mě platba převodem to vždy bude komplikovat, tím neříkám, že by to mělo být jak si psal, ale už ta komplikace, že peníze tam jdou dlouho, oni si musí ověřovat, že došly, atd.

      Kartou je platba online a tedy žádné zpoždění ve kterém když tam mají bordel by třeba prodali kolo někomu jinému apod.

      0 0
    • martinpav  

      Kupoval som bike na evanscycles, platka kartou (mimo mensich problemov aj lepsi kurz, devizi stred, plati pre MC, neviem ako VISA a ine).

      Bike za 11 dni doma aj napriek tomu ze ho mali na strankach s doobjednavkou a odoslanim az za 5–7 dni. Prisiel komplet v bublinkovej folii a krabici. Zdarma prihodili platformy, kluce na pedale, multi kluc, odrazky a nejake pochybne svetla.

      Prekvapilo ma ze nedali vediet ze bike posielaju (peniaze z uctu stiahli), takze som tam po cca 7 dnoch volal a to uz bol niekde v nemecku na letisku. Ale inak bez problemov.

      0 0
      • Smazaný účet  

        má tady ještě někdo nějaké zkušenosti s EVANS CYCLES? Ať vím do čeho jdu.

        0 0
        • misho  

          ja z evansu celkom pravidelne nakupujem oblecenie a všetko vždy OK – mail o odoslaní tovaru neposielajú.

          0 0
      • Wildwolf  

        a CLO jsi platil, respektive byli s tím nějaký celní tahanice?

        0 0
    • Dlabka  

      Sepa platba je za 250Kč do 50 000euro…

      0 0
    • Jenda  

      muhehe, uplne stejna zkusenost – objednal jsem tam Radona Swoop, jeste jsem jim pak volal jestli mi k tomu nemuzou dat nahradni patku – pry ne bo nevedi jaka tam pasuje :-) tak jsem zaplatil prevodem a ve chvili kdy jim dosly penize prisel mail ze kolo neni (pritom jak jsem ho objednal ze stranek dana velikost zmizela takze to neni system uplne na hovno). Tak jsem tam jeste psal a pak i volal bo na maily moc neodpovidaj jestli nemaj teda Cuba Fritzze K18 ve 20" a ac ho stale inzeruji tak nikoli. Penize mi prisli nastesti asi po 4 dnech od zaslani cisla uctu zpet. Cele me to stalo cca 10 euro na bankovnich poplatcich.

      Zaver – objednal jsem Fritzze na CR, bohuzel musim platit opet prevodem bo mam ted debilni kartu. Tak jsem jim rano psal jestli to kolo fakt maj at neposilam prachy zase jako *****.

      Jinak otcuv Canyon dosel v pohode, svagrovi privezl canyona kamarad kterej tam jel pro 6 kol.

      0 0
    • Marccoo  

      smolař :( U obouch jsem nakupoval a bez problému!Všechno do 14dní doma.Dokonce z HaS komponenty posílájí DPD,do dvou dnů doma.

      0 0
    • dany8  

      Využiji toto téma a rád bych se zeptal, dostal jsem tip na nákup kol z Dubaje, když jsem trochu bádal, zjistil jsem že jsou tam ceny opravdu suprové, například Specialized Stumpjumper fsr s-works carbon 2012 za 6000$ (2011 asi za 3500$) nebo Sj fsr expert carbon za 3000$. Ostatní prý cca za polovic oproti cen zde. Má s tím někdo zkušenosti, myslím že i s cestou tam a zpět si to vyzvednout, (aby nepřišel poštou nějaký poškozený a pak složitá reklamace) by to vyšlo velice výhodně. Má s tím někdo zkušenosti ?

      0 0
      • hony007  

        A co clo, dph apod.?

        0 0
        • dany8  

          Jak je to se clem to nevím, ale v Dubaji mají vše od daně osvobozené, asi proto je to tak levné.

          0 0
          • hony007  

            No ale když to dovezeš sem.

            0 0
            • dany8  

              Jízdní kolo by mělo být od cla při dovozu do ČR osvobozeno, protože to není už obchodní předmět, ale osobní majetek a jak to je s daní tady u nás to bohužel netuším. Pokusím se to ještě zjistit :)

              0 0
              • dany8  

                Ale nevím když si to necháš poslat přímo od prodejce, já to beru tak že by se proto kolo přijelo osobně a pak společně i s ním domů :D

                0 0
    • Jorge 50  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • l.smetana  

      Vezl jsem kolo z US a taky mi to chtěli proclít. Nakonec jsem to ukecal,ale teď už bych si pro jistotu nechal udělat kupní smlouvu a napsal tam cenu, která se ještě neclí (Celníci říkali něco kolem 450EUR u kola, tak nějak – muselo by se pohledat). Hodně štěstí ;)

      0 0
      • dany8  

        Záleží na obchodních smlouvách, které jsou mezi státy podepsány. Z US se clí každá kravina, ale v Dubaji bývá každý rok nějak ze začátku roku nákupní festivali a slevy i 70% na už tak levné zboží, myslím že by tam tolik lidí nejezdilo, kdyby se to všechno ještě clilo a bylo s tím další papírování. Mimochodem největší nákupní festivaly na světě. Budu to ještě řešit s pár „povolanýma“ lidma, kteří mi snad poradí. I tak děkuji za postřehy.

        0 0
        • mxv  

          jen me ted tak napadlo, kdyz tam odletim se svym kolem a pak se s nim vratim, tak mi ho prece nebudou chtit taky proclit? Nastrikat s-works na tescokolo nebude problem:)

          0 0
          • dany8  

            To je taky nápad :D Hold česká vymýšlivost :D Nevím ale jak by to řešili s papírováním :D

            0 0
            • kubad  

              jednoduse, pozadovali by dolozit zes to kolo koupil tady :-) pred odletem samo

              0 0
              • dany8  

                To jako bez dokladu nemůžu se svým kolem nikam odletět ? Co když má někdo favorita, to musí mít originální doklad o koupi ? To by mělo jít nějak obejít ne ?

                0 0
                • kubad  

                  obejit asi jo, staci zdokladovat pred odletem ze :-) ,

                  0 0
                  • dany8  

                    ale když bych ten doklad neměl tak JAK to mám zdokladovat ?

                    0 0
                    • hony007  

                      Třeba fakturou od toho kamaráda z bikeshopu, důkazní břímě určo leží na tobě :-)

                      0 0
                    • kubad  

                      :-) proste nejak zdokladovat co vyvazis

                      0 0
              • mxv  

                a jak to pak resi profici, kdyz kolo dostali?:)

                0 0
                • kubad  

                  ale notak :-) urcite na to sou doklady

                  0 0
                • mxv  

                  no ale vazne, kolo mam skladane a to jeste z dilu z celeho sveta, to by chteli vsechny ucty? maximalne bych mohl dolozit hlavni veci jako ram z DE, vidli z USA.. to by po me pak mohli krome uctu chtit i doklady, ze sem to proclil uz pri nakupu..

                  0 0
      • Edwin  

        To máte kliku, že jdu zrovna kolem :o) Nejsem celník, ale podle mých znalostí je clo na kolo z třetí země 14,5 %. Kdyby se to rozepsalo na součástky, bylo by to veselejší. Třeba rám a vidlice jsou jen za 4,5 %. Nicméně clo se platí ze všech nákladů, tedy nejen nákupní cena, ale i z doravného.

        0 0
        • dany8  

          A šlo by to objednat přes bike shop ? Kamarád jeden má a tam by šlo využít 0vého cla díky antidumpingové smlouvě s SAE ?

          0 0
    • winter78  

      Čavte borci, snáď mi tu niekto poradí. Ako je to s kupovaním napr. bazarových vecí od vás z čiech, keby som si to chcel kúpiť a nechať poslať sem na slovensko.

      Tak napr. našiel som si na cyklobazar.cz nejaký rám, povedzme za 6000kč. Dohodnem sa k predávajúcim že to beriem na dobierku. Ako to potom bude prebiehať ?? Zaujíma ma hlavne:

      • čas, za koľko dní to ku mne dorazí
      • poplatky (koľko stojí poštovné z čiech na slovensko)
      • akou formou ja vyplatím dobieku . V € a chlapíkoví príde užprepočítaný šek na Kč ??
      0 0
    • foxx  

      ahoj,

      chtěl bych se zeptat na tomto vláknu, zda máte někdo zkušenost s nákupem kola ze zahraničí z těchto inzerátů:

      http://www.top-bazar.sk/…9er-2–57887/

      http://www.inzerce2.cz/…s-works-shiv

      díky

      0 0
      • kubad  

        pokud chceš přijít o peníze tak nakupuj

        0 0
        • foxx  

          no nechci, a proto se ptám. Takže chápu to dle tvé reakce, že je to podvodný inzerát? Máš zkušenost s tím?

          0 0
    • Kejmil  

      No já taky nejsem vůbec nadšený, čekám 2 měsíce na sedlovku z HIBIKE.DE a a furd se jenom vymlouvaj,hnusné chování firmy z německa,jesli teda vůbec z německa je,protože takové chování se mi od němců nezdá, je to fakt humus.Na to že jsem si říkal jak hezký a přehledně je ten shop udělanej, tak to je tak jediná věc, první a snad jediná zkušenost, nefunguje jim to a jenom lžou.

      0 0
    • deh  

      Nemáte někdo zkušenost s nákupem z UK shopu – tweekscycles.com ??

      Mají aji FB stranky s 10000 sledujícíma a docela dobrý hodnocení…

      0 0
    • japman  

      Ahoj, chem sa opytat, ci viete o sposobe, ako kupit a dostat do CR/SR tento bike: voodoo bizango 29 2018

      https://www.halfords.com/…20-22-frames

      (myslim napriamo, alebo hoci aj cez tzv. virtualnu adresu?)

      Vdaka za odpoved

      0 0
      • tompca  

        https://www.nakupyvanglii.cz

        Z Halfords do Londýna do skladu je to zdarma a z Londýna do Čech to vychází okolo 25£, do týdne to máš doma. Používám tuhle cestu na objednávky z anglických eshopu co nezasilaji přímo do ČR a funguje to spolehlivě.

        0 0
    • Kejmil  

      Ahoj jake je to se zasilanim kola jako daru z UK? Bude clo a dph?

      0 0
      • Slavik  

        .

        0 0
      • kubad  

        jo, ale DPH by ti měl anglický prodejce odečíst, takže jen rozdíl v sazbách a clo pokud to není vyrobeno v anglii pak tuším clo není

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.