Nákup kola na zahraničních web. shopech

16 nepřečtených
  • tomcalaa

    Oblíbil jsem si nákupy především na ebay, ale když jsem hledal top mtb modely třeba od Treku nebo Scottu, nic moc jsem nenašel a na webech doporučovaných výrobcem jsou ceny dost vysoké. Má někdo zkušenost s nákupem kola z venku, vyplatí se to vůbec? Záruka, CLO z USA atd. si uvědomuji, ale třeba u elektroniky se to pořád hodně vyplatí.

    Má někdo tip na dobrý a levný obchod? 

    0 0
    • kubad  

      :-) historie

      0 0
      • tomcalaa  

        Do historie jsem lezl docela daleko, zkoušel jsem vyhledat i podle klíčových slov, ale odpověď jsem nenašel. Hodíš mi pls. link na dané vlákno. dík

        0 0
      • Honza729  

        Tyhle kydy o historii uplne miluju…zkusils nekdy hledat tady na tom nemoznem zpusobu vyhledavani ?

        0 0
        • kubad  

          Místo blbych keců o posílání do historie kde je to hodnekrat popsané a to i mnou mu radši poraď! Ale ty radši blbě kecaš co?

          0 0
          • Honza729  

            Mam ti zopakovat otazku ?

            0 0
            • kubad  

              Ne založím si vlakno a zeptám se to je mnohem pohodlnějši prǒc bych se měl s nějakou historií zatěžovat?
              Někomu s včerejší registraci vůbec nezaškodí se v ní trochu prohrabat.

              0 0
    • Clavinger  

      U elektroniky se to možná vyplatí, ale v cyklo sortimentu tomu zdaleka tak není. V plný sezóně možná, ale dneska mají i v Čechách krásné výprodeje všechny značky včetně těch renomovaných (Trek, Specialized, Merida, …). Osobně se většinou domluvím na nějaké solidní ceně u nás v kameňáku (většinou na té nejlevnější, co jsem našel na netu) a pak nemám problémy se servisem (já vím, většina z Vás ho zvládá sama, ale já jsem na tyhle věci levej).

      0 0
      • tomcalaa  

        Díky, podle toho, co se mi podařilo vypátrat to vypadá, že nákup celého kola se z venku nevyplatí. Nikde se mi nepodařilo vyštrachat podobnou slevu, jako jsem kdysi dostal na Meridu, co jsem kupoval. Původní cena 93tis., rok a půl starý model (nové kolo) za 49.

        0 0
      • Tomcat  

        A který prodejce nebo dovozce je zatebou? řekbych že se tu některé věci nevyplatí koupit bez ohledu na roční dobu.

        Ano pro někoho je problém , to objednat , zaplatit, dopravit a samo servis. Ale jestli bych měl koupit Cannona za například stasíce tady nebo desetitisíce v USA , jestli bych měl tady koupit některé vidlice o dvě řetiny dráž než v zbytku EU je dost velká motivace.

        0 0
        • Clavinger  

          Tož poraď pánovi, kde je ten ráj, v němž jsou ceny o tolik příznivější, než je tomu v české kotlině. I já se rád poučím a rovněž nakupovati tam budu :)

          Protože tomu ale nevěřím, dostaneš bojový úkol. Mluvil jsi o těch vidlicích, ok: Suntour Epicon RLD 2008 se dá nyní v ČR sehnat za 100 Euro. Podle tvojí teorie je u nás o 2/3 dražší než ve zbytku EU, takže jinde je běžně k mání za 60 Euro. Za tuhle cenu jistě nakoupí polovina fóra tuhle vidlici i svojí matce na Esku, takže to pro nás udělej a najdi nám to :)

          BTW: Nejsem dovozce ani prodejce, ale (nepříliš úspěšný) student VÚT Brno.

          0 0
          • Krocan  

            jestli se nepletu, tak Tomcat myslel vidlice jako např. FOX, Magura, DT Swiss a vůbec spíš ty dražší (tím myslím v ČR většinou nesehnatelné pod 10k Kč) ;-)

            0 0
            • Tomcat  

              Nevím jestli Tora a 55 patří mezi ty dražší?

              Nelze porovnávat podle někoho jak se mu to zdá drahý, ale kdysi to stojí v té řadě ostatních vidlic na trhu.

              0 0
          • Tomcat  

            Psal jsem: …řek bych, že se tu některé věci nevyplatí koupit bez ohledu na roční dobu… některé vidlice o dvě řetiny dráž než v zbytku EU… takže špatně čteš?

            Né obchody které myslím mají Suntour leda nějakou chybou, že by jim výrobce místo nejhoší Marzocchi ve stejné továrně tam přihodil z vedlejší linky obyč Suntoura.  Takže ne , nenajdu proč? Abych vyhrál? Ne, jste příznivcem Suntoura sorry tak to nepomužu :-p

            0 0
          • jIrI___  

            Takové relativně levné věci se v zahraničí nevyplatí kupovat. V podstatě všechny součástky mojeho kola jsou v zahraničí dražší než u nás.

            0 0
    • kloubik  

      Můžu dát tip na dva eshopy, záleží na jakou narazíš akci a pak na kolik Tě vyjde doprava, clo a dph (tohle já jsem řešit nemusel). Oba eshopy jsou vyzkoušený, z každýho jsem kupoval jedno kolo a bezproblémová zkušenost.

      http://www.rscycle.com/ mají 50 % slevy na Iron Horse kola, třeba trail bike MKIII Elite komplet na XT, dw-link, super kolo, při dnešním kurzu cca 37tis. (dovozce co ho nabízí tady v ČR ho má na webu za 100tis.) Teď mají velký slevy i na silničky Tommaso, tak přemýšlím jestli na zkoušku něco hodně levnýho nekoupit, jestli mě bude silnice bavit.

      Druhej eshop: www.speedgoat.com – chce to koukat, občas mají super výprodeje, jak na Pivoty, tak Santa Cruz a to jak fungl nový, tak demo biky. A nebo nějaký modely osazujou i cenově levnějšíma komponentama a dokážou jít s cenou docela dolů. Já třeba koupil funglovku Blura LT ve výprodeji za cenu min. o 30tis. nižší (možná o víc), než bych sehnal v ČR. Na druhou stranu tak velká úspra byla daná tím, že jsem kolo neposílal do ČR a neproclíval, snad se mi ho povede pak provézt sebou bez proclení.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.