• RUR

    Původní náby SH 475 Disc jdou do kopru (konusy, kuličky) a repase je vzhledem k vlastnostem, ceně a práci asi zbytečná. Tak si dovoluji vznést dotaz po nějakých long lasting(představa je tak 20 000km) a bezúdržbových XC nábojích asi raději na průmyslech. Hmotnost není prvořadá. Hlavně výdrž a spolehlivost. Napadly mne DT swiss (240,340), RB design Reactor, Wtb Laser. Chris king a Tune už jsou mino limity. Myslíte, že se to vyplatí, nebo mám koupit další šrot a po sezoně to vyhodit. Pls. nejlépe osobní zkušenosti.

    0 0
    • Gorgov  

      já sem vozil 2 sezony bez jedinýho problému už přede mnou 2 roky jetý crossmaxy UST, jeste ty stary. Ty kola budou mit najeto aspon tech 20 000, a nejak jim nic neni:) nepraskaj dráty, ložiska držej. A to ti maxy asi nikdo kvuli zivotnosti nedoporuci. Ja bych se ale rozhodne nebal DT swiss, ted sem vybral AC, sou lehky, ale zkusenosti nemam…

      0 0
    • Hnoj  

      Já bych ti teda asi doporučil DT swiss, nicméně modely 240/340 jsou hodně drahé a jestliže pro tebe není váha prvořadá, bych asi zkusit třeba Onyx, jehož cena je nadmíru přijatelná a stejně tak i hmotnost.

      0 0
    • rysak  

      DT

      0 0
    • Twisp  

      nicmene DT cerit kterej vozim vzadu vydava take divne vzuky :(

      0 0
      • vojtechposmourny  

        Ten můj taky. Zřejmě jsem šetřil na nepravém místě…

        0 0
      • marapara  

        Cerit mi vydržel na zadním kole cca 3,5 roku. Pak se mi v deštivém maratonu dostala voda s přísadou brusné směsi i do něj a odesraly to 3 ložiska ze 4. Nové mě stály kolem 600. Když jsem je nechal vyměnit, tak mi po měsíci ruplo tělo náboje :(. Ale sehnal jsem nové tělo Onyx (bez pajšlu a ořechu) a šlo to přeskládat a mám to tak asi 1,5 roku a v pohodě. Musím říct, že ale ročně dám kolem 9–10 tisíc km, takže při tomhle poměru asi nemůžu být nespokojen. Samozřejmě jsem jej moc nešetřil a Onyxe také nešetřím. Velké zklamání pro mne byly náboje Shimano s konusy. Možná se Shimano polepšilo, ale nebudu to raději riskovat. Měl jsem LX a STX RC na zadním kole, když jsem měl ještě véčka a měl jsem s tím furt problémy. Až průmysly mi ulehčili :). Ve předu mám asi 5 let náboj Formula taky na průmyslech a ještě jsem na něj nemusel šáhnout. Ale jasné, že přední kolo nedostává takový záběr. Ale má nalítáno tak 45000 km a ještě jsou tam původní ložiska :)

        0 0
    • RUR  

      Dík za reakce.Hodím si to ještě nahoru. Nemá někdo zkušenosti s těmi RB, nebo WTB?

      0 0
      • Zdyn  

        Tak RB vydrzi hodne. Jsou delany na dost tvrde zachazeni a maji velka loziska. WTB je taky solidni, ale loziska jsou dost mensi a samotny lozisk ajsou spatne sehnatelny.

        0 0
    • Nimrod  

      trošku OT, ale nevíte někdo něco o nábách seismic? vim akorát jak vypadaj…

      0 0
    • Paja  

      Osobni pozitivni zkusenosti mam s nabama na prumyslech od SRAMU (bohuzel je momentalne nevyrabi), maji neco pres 20 tis., loziska o.k.(pouze zadni ma nepatrnou vuli, ktera zmizi po utazeni upinakem, takze zatim neresim). Mne ale vetsinou veci na biku vydrzi dyl, nemel jsem problemy ani s proklinanymi nabami Deore (mam je na druhem paru kol, na kterem momentalne nejezdim, maji najeto 12tis. a nepamatuju si, ze bych uz menil kulicky nebo konusy). S DT se asi nespletes, zajimavy mi prijdou i levnejsi naby na prumyslech jako Novatec apod. (je ale pravda, ze uz se tu s nimi objevily nejaky negativni zkusenosti).

      0 0
    • Jane  

      No já teď vozím průmysly a už u nich zůstanu (mají lehčí chod a menší nároky na údržbu). Předtím jsem měla obyč. Shimano (Acera?) – to komentovat nebudu a pak zadní LX, ve kterém za krátko vznikla vůle, takže by to chtělo trochu seřídit… Vpředu mám německej Bees (bees-bike.de/) a vzadu klasiku DT Hugi 240 (ten starší model, ne 240s). Sice původní ložiska v nábě Bees nevydržela ani 10000 km, ale po jejich výměně je vše OK a myslím, že současná ložiska vydrží více. Zadní Huginu nemám na kole déle než rok a zatím v poho. Přední bych „značkově“ až tak neřešila, ale u zadní preferuju DT Swiss, pač jsou k dostání náhradní díly… I když, kdo by dnes kupoval jinej přední a zadní náboj – krom mě, ale náby jsem nepořizovala současně, takže proto Bees a DT Swiss…:-)

      0 0
    • Vašur  

      Já mám vepředu Onyx a už hodně let spokojenost, řekl bych tak 20 000 km. Zadní mám přes 2 roky a začal jsem ji jezdit, když jsem měl 98kg. Teď už mám rok 85kg, ale nába pořád statečně drží, je to tak 6000 km. A cvrček je nezničitelný, i když hlasitější než klasický s praporky.

      0 0
      • Bebe  

        Mám Dt Swiss 240s a jsem maximálně spokojený, předtím jsem měl Onyx a to stejný. Vážím 95kg…

        0 0
    • McBlacky  

      mě zatím nejvíc drží DT cerit disc 6děr alivio, stx, deore, XT, mě kromě předního XT (zato zadní :( ) nijak valně neoslovily

      0 0
      • nadrazak 2  

        Nejvíc km jsem najezdil na lx,ročníky 1994,2000,2001 a xt 2004 a nemůžu si stěžovat.Náboje pod lx bych nebral.Jezdím spíše za sucha a ročně max.pět závodů.Příští rok jdu do dt onyx nebo 340.Na silniččce mám ksyria a po cca 10tkm bez problému.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.