• honza.biker

    Mate zkusenosti s nabama o authoru ACO-H04D-R?? Vazeji fakt jenom 230g? Nevite nekdo kolik maji praporku v orechu??

    Anketa: koupili byste naby od authoru??

    ano
    27x
    96%
    1x
    4%
    nvm
    0x
    0%
    0 0
    • honza.biker  

      Jeste by me docela zajimal vas nazor na Al niply- vyplati se tim usetrit hmotnost- nemaji moc malou zivotnost???

      0 0
    • pačes  

      Dnes jsem mluvil s chlapama na Bikestore, bohodli jsme se, že tu váhu opraví, je to blbost. Alu niplů se neboj, pokud se budou dotahovat dobrým centrklíčen, žádnej problém.

      0 0
    • RodOlsson  

      Omlouvám se, že zneužívám :-) tenhle thread. Máte někdo zkušenosti s nábojema od Authora v nediskový verzi?

      Konkrétně jde o typ ACO-H99 přední a zadní. Vyrábí se taky pod značkou Quando (víc se mi líbí samolepka :-), jsou to tyhle:

      www.tandem-bike.cz/…ando-kt-ct1f www.tandem-bike.cz/…ando-kt-ct1r

      Předem díky za odpovědi

      0 0
      • wbiker  

        No hodně je toho v tom odkazu nahoře. Ještě dodám svoji zkušenost, mám zadní, asi tisíc kilometrů. Takže živostnost moc hodnotit nemůžu. Měl jsem s nima jeden problém, asi po dvěstě kilometrech se uprostřed lesa přestal točit ořech, byl z toho vlastně takovej furtšlap. V servisu, kam jsem to dal, mi řekli, že se zlomil (nebo nějak podělal) jeden praporek, takže ten vyndali a jezdí to v pohodě dál. Plánuju koupit přední.:-)

        0 0
        • RodOlsson  

          V odkazu nahoře se píše pouze o diskový verzi. Ja sem se ptal na nediskovou. Znamená to že vnitřek se neliší?

          0 0
          • wbiker  

            Mám taky nediskovou. Jistý si tím nejsem, ale řekl bych že to bude stejný.

            0 0
      • Mamut  

        Ano, je tu toho plne forum. Mam ich dlho a su uplne ok. Dva pary tychto nabojov cestuju uz 1.5 roka po juznej amerike (www.10dragons.com/bikes/index.php?…) a pokial viem, tak slapu ok. Niekde smo tu aj daval navod na ich rozobratie. Z dnuka vyzeraju solidne. Za tie prachy asi neexistuje nic lepsie a asi ani rovne.

        0 0
        • www.10dragons.com  

          Potvrzuju, je to ok (zatim). Akorat moje kolo jezdi pomalej, nez to druhy (i z kopce…) a mam v podezreni prave tyhlety naboje (na tom druhym jsou ty samy teda) – ale dokud se nesypou, tak tu rychlost klidne ozelim… (a dokud se nesypu ja, chichi: www.10dragons.com/…um/photo.php?… )

          0 0
          • Mamut  

            Cau, som rad, ze som ti tie naboje dobre poradil :-) Aj ked tiez mam pocit, ze ich trenie je vacsie nez male. Co sa este od zaciatku cesty rozsypalo okrem ramu?

            0 0
            • kajulka2  

              jj taky bych řekla že přední nába author na průmyslech jde poněkud ztuha, mám na ní najeto zatim asi 500km a moc jí to nepomohlo

              0 0
              • Vilém  

                Tak si namazte troskou vazeliny O krouzky na prachovce.

                0 0
                • kajulka2  

                  no já prachovky sundal a zkoušel to i bez nich šlo to furt stejně

                  0 0
                  • Vilém  

                    Pak je taky moznost,ze jsou spatne nalisovany loziska,ale to je tezko resit na dalku.

                    0 0
                    • kajulka2  

                      To mě taky napadlo ale jezdim dál zatim to funguje, uvidíme, zkusím se zeptat v obchodě kde sem to kupil, porovnat s jimým kusem

                      0 0
              • kajulka2  

                řekl, nee řekla

                0 0
    • ememem  

      caf, ja ich mam v predu aj vzadu (na priemysloch, disc verzia), kolko vazia neviem. predny – po troch rokoch (mozno 2.5) som sa ho este nechytil, vsetko ok, drzi, toci sa a to obcas umyvam wapkou. zadny – plati to iste co o prednom az na orech, ten je dost o nicom ten nie je na priemysle(inac ma 3 kladky) a uz som ho stihol vyvaklat a v podstate ukrutit(„furtslap“ ibaze stojis). v akejsi novej verzii tusimze s privlastkom „helium“ alebo cosi take je orech udajne uz tiez na priemysle tak to snad bude OK, vyskusane to nemam. jedine minus su upinaky, tie rovno vyhod a kup si nejake ine. aj napriek uvedenym vyhradam by som si ich kludne kupil znova.

      0 0
      • K2  

        Vozím je vpředu i vzadu, jsou poměrné lehké (zapletl jsem si na nich poměrně lehké kola s 2–1,8–2 špicemi, al niply a 400g ráfky)- nehrozí jim přetažení jako u konusů, ložiska jsem zatím ještě neměnil, vakel žádný. Upínáky jsem použil původní z LX. Jeidný problém byl s ořechem, ale to jsem párkrát kolo myl vapkou a dělalo to i LX. Od té doby se ořechu wapkou vyhýbám a není problém. Šel bych do nich zas – nechce se mi platit za značku

        0 0
        • Vilém  

          O kterych ted mluvis?o klasickych nebo helium?jinak klasicky author,teda aspon ten starsi s rozdilnejma prumerama prirub,byly totez jako naby Coda.

          0 0
          • K2  

            O těch původních – Helium jsem viděl zatím pouze osazené na kole a v samostatném prodeji jsem je neviděl…

            0 0
            • Vilém  

              tak jsem se konecne dockal odpovedi. Dal sis nacas, preci jen rok a 6 dnu je vcelku doba:)

              0 0
              • K2  

                Když mi na nich v servisu mazali ořech, tak říkali, že díly asi sehnat půjdou, že je to stejné jako Quando (mnebo jak se to píše – jeden číňan vyrobí, ostatní potisknou :)

                0 0
                • Vilém  

                  Tak tak, zrejme to upekli ve stejne pekarne. Jinak orechy author nastesti prodava. Ne ze by odchazely, vozim 2 zadni a jeden predni, ale clovek ma aspon klid, ze kdyby neco, tak je kde koupit.

                  0 0
      • kajulka2  

        Co je špatnýho na těch upínácích?

        0 0
        • Peslezedirou  

          občas se samovolně povolí :)

          0 0
          • kajulka2  

            Dělej si srandu… na předním kole docela nepříjemnej nedostatek :(

            0 0
          • reborn_biker  

            mam ho na zadnim kole. moc sem na tom nenajezdil, zhruba tak 500km. spis lesik, bouchani vobrubniku a tak, ale zadnej vakl sem nezpozoroval a ze by se povoloval rychloupinak sem si nevsim – zatahuju je fakt na kost…

            0 0
        • ememem  

          ten plast alebo gumka alebo co to je pod packou ma tendenciu sa casom -teda pomerne rychlo- vytentovat (kua neviem rychlo jak to povedat, vyzmolit, vydrolit, rozmrvit, stlacit…) a naboj sa lubi samovolne otvarat. kup si najlacnejsie upinaky za stvoku a vymen ich a mas pokoj.

          0 0
        • ememem  

          ten plast alebo gumka alebo co to je pod packou ma tendenciu sa casom -teda pomerne rychlo- vytentovat (kua neviem rychlo jak to povedat, vyzmolit, vydrolit, rozmrvit, stlacit…) a naboj sa lubi samovolne otvarat. kup si najlacnejsie upinaky za stovku a vymen ich a mas pokoj.

          0 0
        • ememem  

          ten plast alebo gumka alebo co to je pod packou ma tendenciu sa casom -teda pomerne rychlo- vytentovat (kua neviem rychlo jak to povedat, vyzmolit, vydrolit, rozmrvit, stlacit…) a naboj sa lubi samovolne otvarat. kup si najlacnejsie upinaky za stovku a vymen ich a mas pokoj.

          0 0
    • mastihuba  

      Tak ty mizerný upínáky možu potvrdit. Dycky sem se divil proč některejm lidem vyskakuje žíla na krku i na čele zároveň při utahování rychloupínáku a už se nedivim. I při hodně silným utažení jsem měl na obou kolech vakl. Spravily to starý od SH. To stejný dělal upínák u náby Specialized, ten se navíc povoloval. Obzvlášť to potěšilo při sjezdu z Lysé po červené značce nebo při nočním sjezdu z Buchlova.

      0 0
      • Mamut  

        Na mojom fullovi je nutne uplne brutalne utahovat zadny upinak, inak puka/praska v zadnej stavbe. Takze som si skoro isty, ze nikto nema take namahanie na RU Author ako ja a zatial mu nic nie je. Nepretrhol sa, nevymackala sa plastova podlozka… Len by mohol mat trocha miernejsi nabeh, proste excenter byt menej excentricky.

        0 0
    • Sobi  

      Jezdim je rock a zatím v pohodě :-) Minimální údržba a ty RU s nima problém nemám. :-) Já jsem s nimy spokojený :-)

      0 0
    • tomfree  

      Jezdím je sezonu,oba na pevnou osu a naprosto bez problémů.

      0 0
      • Vilém  

        Kde jsi sehnal pevnou osu do predniho naboje? Zadni prodava Author a je v pohode, ale predni jsem jeste nevidel, ale bral bych ji. Nemyslim tim 20mm osu, ale klasickou 9mm na matky.

        0 0
    • sibe  

      mám je asi 4 roky, model  pro kotoučovky na průmyslech. Přední bez vaklu, ložiska jsem ani nevyndaval, neni proč. Zadní ložiska jsem na podzim mazal, ale už jsou odpisový. podle toho jak vypadali a byli utěsněný, tak k ořechu dávaj lepší ložisko a na druhou stranu jenom nějakej šunt.

      ořech jsem rozebíral poprvé teď na jaře,po velkym brodění se mi nějak nezdál. místo vazelíny byla nahnědlá tekutina konzistence vody, takže zásah na poslední chvíli.ve vnitř všechno vpořádku (starší modely mají jenom 2 praporky), takže jsem promazal a vesele frčí dál.

      váhu jsem nikdy nezkoumal, zajímala mi cena a jak dlouho pod mim velení vydrží

      0 0
    • mastihuba  

      použiju tendle trejd, bo se mi to nikde nedaří najít.

      Napište sem prosím někdo blbuvzdornej návod jak vyměnit ložiska. Zvlášť pro přední a zvlášť pro zadní nábu.

       
      0 0
      • Mamut  

        V http://www.bike-forum.cz/…4/forum.html som popisal rozobratie zadneho naboja. Predny, podla mojich rozoberacich skusenosti s priemyselnymi nabojmi bude ako vsetky ostatne. T.j. osa bude v strede rozsirena, aby pri vyklepani osy zaroven vyliezlo jedno lozisko a druhe potom vyklepnes zdnuka srubovakom. Jemnost naklepnutia alebo nalisovanie novych je uz potom natebe.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.