• Thomas11

    Ahoj všichni, může to být tak čtvrt roku co jsem žádal o radu při koupi kola, nicméně nebylo mi přáno a ušetřené peníze jsem musel použít v rámci rodinného rozpočtu a z kola nebylo nic. Nyní jsem si koupi prosadil na úkor letní dovolené a tak tedy.

    Myslíte si, že je pro mě vhodné kolo MTB 29" SUPERIOR 929, případně nemám si nechat raději něco postavit od RB v téže velikosti? Přijmu jakýkoli názor, který mi jen trochu pomůže konečně vybrat tan správný bike.

    Měřím 206 cm a vážím 130 kg.

    Použití – cesta do zaměstnání a zpět cca 35 km a poté drobné vyjížďky po okolí rodné vísky. Cesta do zaměstnání 45 % lesní cesta velice slušná, 20 % polní cesta zpevněná 35 % asfalt.

    Samozřejmě předem velice děkuji za rady.

    0 0
    • gejba  

      Ahoj, kolo je to dobré. Myslím si taky, že při tvé výšce je lepší 29ka kvůli většímu rozvoru (a taky opticky, pač možná bys na 26ce vypadal jak na dětském kole). Akorát 2 výhrady. Pláště Racing ralph jsou pro tvoji váhu málo odolné. Kup nějaký odolnější typ s rychlejší směsí. Sice to trochu přidá na váze, ale nebudeš muset pořád lepit defekty. Dále brzdy s kotoučem 160mm nejsou také dostačující. Do práce ti to bude stačit, ale jak vyjedeš do nějakých větších kopců tak to nemusí zrovna moc zvládat. Informuj se u svého prodejce a ten ti určitě rád vymění oboje za vhodnější.

      Hodně štěstí Petr

      0 0
    • op  

      tohle jsem stavel na 150kg , vyslo to na 24 kKc. Myslim, ze 22" by na Tebe byla v pohode, nemel by byt problem to nekde vyzkouset.

      0 0
      • Thomas11  

        Díky moc za inspiraci, něco takového by mne určitě vozilo spolehlivě dlouhá léta, nicméně netuším, kdo by mi něco podobného dal v našich končinách dohromady. Z tohoto důvodu jsem zatím trošičku nakloněn koupi sériovky s možností pozdější úpravy – možná je to chyba, ale je to dáno okolnostmi našeho zemědělského regionu bez stavitelů :-)

        0 0
        • op  

          Postavil bych Ti to, ale momentalne jsem casove mimo. Kdyby to bylo aktualni jeste na podzim tak se ozvi – dlouhe zimni vecery jsou na stavbu kola jako delane.

          0 0
          • Thomas11  

            Opravdu díky moc za nabídku, budu-li na podzim stále bez kola (doufám však, že ne :-)). V jiném případě bych tě poprosil. Díky a hodně zdaru Tvojí další práci..

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.