• dummy

    Ahoj, rád bych si koupil nové kolo. Cenové rozmezí uvedené výše se může trochu zvýšit, ale ne o moc. Jsem asi 175 cm vysoký, najezdím něco přes 1000 km za rok většinou po polních/lesních cestách ale často jezdím také po zpevněných silnicích. Nejvíce se mi líbí kola Merida a Kellys, těm dávám přednost. Kotoučové brzdy nechci (myslím si, že v této cenové kategorii to nemá smysl). Nevadí mi starší modelový rok (uvítám více muziky za méně peněz). Prošel jsem toho hodně, ale moc moudrý z toho nejsem.

    Anketa: Kterou značku pro mě byste doporučili:

    4x
    25%
    1x
    6%
    4x
    25%
    GT
    7x
    44%
    0 0
    • prvniodkonce  

      Tady

      Jinak, jakmile vysvitne na jaře sluníčko, tak tady denně chce někdo kellysmeriduau­thoraolpran za 10k, takže v historii toho bude vážně hodně…

      0 0
    • art1  

      a nené lepší zajít do kameňáku a nechat si poradit ?

      0 0
      • dummy  

        olpran ee :-D To já do obchodu zajdu, ale jsu ze Žďáru (vysočina) a když přijdu do k2 tak je merida to nej, když k moravcovi tak tam má spoustu značek, ale kellys je slovenský = kvalitní a takové ty jejich kecy. Já se spíš chci zeptat jaké kolo byste mi doporučili vy, zkušenosti, nebo časté závady různých značek, velmi se mi líbí kellys salamander/oxygen 08 nebo tak za 11 (tady u nás), ale pak tam jsou tech. specifikikace a… Co vy na to? http://www.kellys-bicycles.com/index.php?…

        0 0
        • art1  

           v téhle ceně si kup RAVO   někde jsem viděl super ceny (tak hledej )

          0 0
        • Lišák  

          časté závady různých značek

          Kolo není auto. Značka je jen rám. Co na to kdo pověsí je putna. Můžeš mít Kellys nastrojený stejně jako Meridu, nebo Authora. Takže závada u značky je v podstatě jen praskání rámu. Tudíž Tvoje anketa ztrácí smysl. Je potřeba vždy porovnávat konkrétní modely. Nikoliv značky.

          0 0
    • Daarcilama  

      Cau kluci nechtel se mi zakladat novy topic a s timto to ma velice spolecneho jen je to kolo za 14000(ve sleve)

       

      Chci si poridit kolo od Mongoose a to presne http://www.mojekolo.cz/…meteore-comp

       

      Jsem omezen finance na cca 13000 to ze tady dam skoro 14 tak to je mala odchylka.

      Ja bych chtel jen vedet váš názor na toto kolo z hlediska soucastek, kterymi je osazeno.

      (ty brzdy tektro jsou hydraulicke ale i presto to pry neni zadny „ohen“ ale aspon neco a pry se daji koupit jine desticky a pak uz brzdi velice dostatecne)

      ale k jinym soucastkam bych chtel slyset nazory ostatnich, kteri tomu rozumi ne jen tech kteri si to drive prectou. Diky za nazory.

      A verte ze narocnost v terenu jakou na to budu klast tak tohle kolo urcite zvládne. A jeste bych byl rad kdyby nekdo vypsal nejake „desatero“ pro preventivni udrzbu kola ( nepocitam na zacatku sezony soupnout do servisu)

      este jednou dik za odpovedi

      0 0
      • curbec  

        čau, je to takové normální kolo na běžné ježdění v pohodě. Jen jsem koukal, že už mají jen velikost XL, nebude to na tebe velké?

        Co se týká té údržby, tak takovejch threadů už tu bylo několik, tak jen hledej v historii.

        0 0
        • Daarcilama  

          diky za zeptani ja merim 186 cm takze to kolo by mi velikostne melo sedet.

          Me zajimal vas nazor na hmotnost tuhost te sestavy a vidlice napr a nebo nejaky dodatek k brzdam. jinak dik zes neco napsal.

          0 0
    • dummy  

      Tady jsem našel nějaké meridy, kterou byste  mi doporučili a proč?

      http://www.merida-bike.cz/…atts-40-v-09

      http://www.merida-bike.cz/…/sub-60-v-08

      http://www.merida-bike.cz/…tfs-100-v-08

      0 0
      • Krocan  

        za tu cenu asi žádnou…co takhle třeba GT? :-)

        0 0
        • Kubas.1  

          Souhlas, GT je „dobrá značka“  :-)

          0 0
          • Krocan  

            ještě aby ne…zejtra si du pro rám od nich…konkrétně pro Avalanche jedničku 2008:-P konečně budu zase bikovat a nebudu muset jezdit na kostitřasu:-D

            0 0
            • Kubas.1  

              Tak to gratulace, vítej v klubu :-)

              0 0
              • art1  

                nevím jestli se dá k tomu gratulovat

                0 0
                • Kubas.1  

                  K novýmu kolu? proč ne??

                  0 0
                • Krocan  

                  proč by se nedalo?…konečně zase budu jezdit! a když potvora praskne, tak to bude holt reklamace mno…a mimochodem Tě potěším…je to z kamennýho obchodu (resp. objednaný přes net, ale du tam osobně) :-)…to jen abys neřekl že nepodporuju kameňáky:-)

                  0 0
        • dummy  

          Nebráním se, že GT je prostě kvalita (však si to taky nechaj zaplatit). Spíš mě zaráží, že je na tom merida tak špatně. Co se ti na nich nelíbí?

          0 0
          • Krocan  

            osazení na tu cenu…když de něco sehnat za lepší cenu, tak potom aspoň já hnedka sáhnu raději než po něčem co je stejně drahý, ale horší;-)

            konkrétně se mi na těch Meridách nelíbí hlavně vidlice.

            0 0
    • cragsman  

      Kup si cannona nebo spešla a máš to…

      0 0
    • jipík  

      Hoď mě maila do maila mám ho v profilo popř si mě najdi na ICQ či SKYPE nick mám stejnej.

      0 0
    • dummy  

      Tak jsem se koukal na ty GT, vypadají opravdu pěkně (jen kdybych trochu víc rozumněl těm prvkům na nich :-D). Ale taky jsem si všiml plášťů 26×2.10, nějak moc široký ne? do terénu určitě dobrý, ale taky si rád vyjedu na zpevněné plochy (je to tak 50:50) a tam to bude mít obrovský odpor ne? jak tak vidím meridu jste všichni hned odkopli, tak se vás chci zeptat co by bylo lepší:

      Varianta A:

      http://cyklomoravec.cz/index.php?…

      http://cyklomoravec.cz/index.php?…

      Varianta B (dražší):

      http://cyklomoravec.cz/index.php?…

      http://cyklomoravec.cz/index.php?…

      Je mi jasné, že suntour je lepší než RST, ale co zbytek? Jak je to s těmi brzdami tektro je lepší než apse ne?

      0 0
      • jIrI___  

        Kdo nemá pláště aspoň 2,25", není na B-F pořádný biker :-)). Té šířky se vůbec neboj, taky vozím ve většině případu 2,1". Jinak já bych se rozhodoval mezi GT, Avalanche 2.0 by asi vyhrálo. I přes vyšší cenu.

        0 0
        • dummy  

          2.25? to bych na tom mohl plavat, to musí vypadat jako záchranný kruh (jen to namalovat do červeno-bílé :-))

          0 0
          • Kubas.1  

            Já mám vepředu 2.3", vzadu 2,1", a po silnici se s tím jet celkem dá. Kolik bys prosímtě chtěl?? Dneksa se nic pod 2.0 na MTB myslim ani nedává…

            …pro představu, jak vypadá ten přední plášť ;-)

            0 0
            • Volf  

              Ale jdi ty brepto.  Četl jsi jak popisuje svoje ježdění? Pokud ti vyhovuje jezdit na drapáku který je ideální na sjezdový kolo, tak je to sice tvoje věc, ale nevydávej to za standard. Jestli se dneska nedává na biky nic pod 2,0 , tak jen proto, že se neustále někdo z marketingu snaží okolí přesvědčit, že je to ak správně. Pokud jezdí po polních cestách a po silnici, tak třeba já bych mu poradil:

              semi

              0 0
              • jIrI___  

                Přesně tyhle v suchu a nenáročním terénu vozím, jinak přezouvám na Crossmark 2,1" a širší pláště bych už rozhodně nechtěl.

                0 0
                • dummy  

                  přesně tak, ty 2,3" už se mi zdají moc široké. já mám na svém stařičkém superior spitfire ještě vepředu ty 26×1,9" ale ne maxis, ale vuelta USA, nebo tak nějak, jemný vzorek je na silnici perfektni a do lesa to taky většinou stačí. Vzadu už mám 3. pláště, nedávno jsem vyměnil drapáky (26×1.95") za Kendy (skoro tak jemné jako ten maxis), které mi přijdou o chlup lepší něž ty drapáky.

                  0 0
              • Kubas.1  

                Tak jasně, to moje už je docela široký, ale tak když psal jestli 2.1 nebude až moc široký, tak mě to připadlo takový úsměvný :-) Je fakt, že pro něho bude nejlepší tak 1,9 / 2,0 semislick

                0 0
                • dummy  

                  Dnes jsem se na y pláště byl podívat a nad 2.1" už bych rozhodně nešel, i tak jsou pro mě široké až až.

                  0 0
              • Benjamin  

                Vypadají dobře, uvažuju o koupi nových plášťů mám Spešla s původními plášti FastTrak 2.0 na ráfcích (Specialized/Alex HRXC 26, dvojité) .Najezdím tak 1500–2000 lehčím terénem, napůl les+polní cesty (s kamarády) a asfalt (s přítelkyní). Takže potřebuju unoverzální plášť který mě udrží v lese, ale nebudu na něm dřít jako bulhar na asfaltu. No a za 265Kč mi to připadá jako dobrá volba. I když o cenu mi primárně nejde, pokud bude výrazně lepší za 600 tak to není problém.

                0 0
    • dummy  

      Ještě bych se chtěl zeptat na vidlice, někde jsem tu četl, že suntour (na GT) je good shit a RST (na kellysu) je totral shit, je tam teda rozdíl v kvalitě/nek­valitě?

      0 0
      • Volf  

        Ber to tak, že RST je nejlevnější značka na trhu, respektive její záklaní modely. Co je nebo není shit musíš posoudit sám a ne dát jen na rady. Víš je tady spousta schopnejch lidí, kteří mají co poradit, ale i skupina nálepkářů, kteř hodnotí jen podle nálepky. Ber to tak, že každý výrobek umožňuje nějaký způsob použití a podle toho by by se měl hodnotit. Na kole za 10 000,– se nepředpokládá nějaké závodní nasazení, které povede k používání na hranici fzikálních zákonů a tam bude asi nějaká základní vidlice dostatečným přínosem v pohodlí a i v jízdních vlastnostech. Je celkem logické, že vidlice za 20 000,– bude úplně liný level, ale zase by jí musel odpovídat zbytek kola, jinak je to jen předražená paráda. No a když vezmeš do úvahy fakt, že většina kol v cenách lolem 15 000,– jsou s vidlicema RST nebo Suntour, tak bych to být tebou neřešil. Nevěřím tomu, že by byli výrobci kol tak hloupí, že by nevěděli přesně co a pro koho dělají.

        0 0
        • dummy  

          Díky, to jsi mě uklidnil. beru v potaz, že od jedněch z nejlevnějších vidlic nemohu čakat zázraky, jen jsem se chtěl uklidnit, zda jedna či druhá značka nemá vyloženě nepovedené modely.

          0 0
    • Archer  

      Giant Terrago 3 Disc. Doporucena cena 13999kc, smluvis nejakou slevu.

      Prehazka SLX, zbytek Deore. Kotoucove hydraulicke brzdy. Vypada taky skvele. Vidlice Suntour nic moc, ale v teto cenove hladine nic lepsiho stejne nedostanes.

      0 0
      • dummy  

        ten je lehce nad moje možnosti, ale jinak vypadá opravdu krásně. s těma brzdama je to 1:1. a co ty hydrauliky? stává se často, že se pokazí? to radši pak do servisu co?

        0 0
        • Kubas.1  

          Sem teď na jaře přestoupil na kotouče, a zpátky na Včka už bych nešel – je s tim sice větší drbačka, než vystředíš kotouč, seřídíš to a podobně, ale když pak valíš v nějakým sjezdu, a brzdíš si v pohodě jenom jedním prstem, to umí jenom málokterý Včka :-)

          0 0
          • dummy  

            Hydraulický nebo mechanický? Je to náchylnější na rozbití než Véčka?

            0 0
            • Smazaný účet  

              co mylsíš tím rozbitím?

              mechanický kotoučovky se můžou pokazit úplně stejně jako véčka (max vyměníš lanko)

              a u kyder ti akorát můžou začít téct, ale to asi moc neovlivníš a nestává se to.

              První seřízení je u hyder asi složitější než u véček ale pak je to pohoda, já mám LX kotoučovky a za rok (asi 3000 km) jsem na ně ani nechytl a brzdí pořád stejně.

              0 0
              • dummy  

                A to seřízení si mophu udělat sám? Není na to potřeba nějaké spec. nářadí? Takže kromě pracnějšího seřízení to nemá oproti véčkám žádnou nevýhodu?

                0 0
                • jIrI___  

                  Na seřízení kotoučovek ti stačí jeden imbusový klíč :). Jde jen o to, abys vystředil třmen vůči kotouči.

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  jen kdyby sis je zavzdušnil tak to chce trochu šikovnosti, jinak na hydraulikách opravdu nic není, ale to se jen tak nestane (leda, že by jsi třeba zmáčkl brzdu, když by jsi měl kolo vzhůru nohama, některým brzdám to vadí)

                  0 0
            • Kubas.1  

              Hydry, deorečka

              0 0
        • Archer  

          Prodejce muze slevit, IMHO, az na 12tis. Ale musis ho ukecat :)

          0 0
          • dummy  

            Počkej, to jako fakt? když mu řeknu, že to je pro mě už moc, tak slevní? Co by jsi mu řekl ty?

            0 0
            • dancing dog  

              Ruce vzhůru. Toto je přepadení!

              0 0
            • pepek  

              Řekni, že máš rodinu a čtyři nemanželské děti.

              0 0
            • Archer  

              Rekni ze proste vic nez 12 nemas. Kdyz platis v hotovosti je to vyhodnej pro prodejce, bude nejaky procent dolu. Pokud odmitne, tak hledej jineho prodejce, ktery te tu slevu da.

              0 0
    • dancing dog  

      pár tipů, nevim, zda jsou aktuální + jak s velikostí

       

      http://www.cyklonemcik.cz/…robnosti.php?…

       

      http://www.cyklonemcik.cz/…robnosti.php?…

         

      dokonce něco s diskama, myslim, žev celý tý kategorii 10–20 tisíc bysis u Bradskýho něco určitě vybral…

       

      http://www.bradsky.cz/…-p-1300.html

         

      hodně štěstí

      0 0
    • dummy  

      Omluvám se všem za založení nového vlákna, ale rozhodnul jsem se pro větší přehlednost, prosím jukněte i tam

      http://www.bike-forum.cz/…7/forum.html#…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.