MTB Kolo pro holku do 12 000 Kč

15 nepřečtených
  • nitraq

    Ahoj,

    vybírám kolo pro přítelkyni a pomalu mi z toho jde hlava kolem. Teď jezdí na nějakým treku od Amuleta, ale je rozhodnutá pro horáka. Určila si rozpočet do 12 tisíc a přes by šla jen velmi nerada. Měří 165 cm a váha bude mezi 65 a 70 kily. Největší problém asi je rozhodnout, jestli pánskou nebo dámskou geometrii. S tou dámskou to ale bude asi trochu těžší, protože holčičí mtb se ji líbí snad jen author. Roční nájezd bych viděl někde mezi 1000 a 1500 km a poměr silnice/terén možná tak napůl. Zatím ji zaujalo GT Avalanche 2.0 '09 nebo Nano M320.

    Za každej nápad nebo radu budu vděčnej.

    0 0
    • Krab  

      Zdrovna GT bych doporucil damskou variantu, protoze panska ma pomerne vysoko horni trubku.. Kdyz panskou verzi, tak se slopingem. Proc ji nedoprat Authora? Kdyz se ji libi, proc ne?

      0 0
    • Alice  

      A co třeba tohle vypadá, docela v pohodě: http://sport.hyperinzerce.cz/…olo-nabidka/

      0 0
    • Lenka.05  

      Authora ať si vyzkouší, mně dámská geometrie u Authora vůbec nesedla (měřím 162cm). Zrovna tak dámská Merida byl děs. Spokojená jsem se Superiorem (viz profil).

      0 0
    • nitraq  

      A co říkáte na kolo Nano M320 ? Protože se asi zatím líbí nejvíc a dneska bude mít možnost ho vyzkoušet. Doporučili byste ho nebo ne?

      0 0
      • Manzak  

        Jasne proc ne. Akorat ze nejmensi je 17 ram, musi ji to sednout, snad jo. Trochu slabsi je ta vidle, ale i s ni se da jezdit, a casem ji muze bez potizi vymenit kdyz ji nesedne.

        0 0
        • nitraq  

          Velikost rámu 17 by neměl být problém, na jaře chvíli jezdila sestřin Basic a to byla tuším 18.

          0 0
          • Manzak  

            Z toho jak to popisujes je mi jasny, ze ho chce, a nakonec i u nej skonci :)

            Nakonec, je to asi nejlip osazeny kolo z tech co se tu obevili.

            0 0
    • Lance  

      http://www.mojekolo.cz/…b/ghost-2010

      co tu 1800 nebo 1900

      0 0
      • nitraq  

        Ty už maj docela velkej sloping, což je přesně to, co se jí nelíbí na meridách a líbí na authorech. Ale ukážu a uvidim co řekne.

        0 0
    • nitraq  

      Tak nakonec došlo k navýšení rozpočtu a pořídil se Amulet Rival. Včera jsme se byli a chvíli projet a je s ním víc než spokojená. Jen jediná věc ji trápí – brzdy. Ani jeden z nás nikdy nejel na kotoučovkách (ať už mech. nebo hydrách) a tak nám přijde divný jejich chod. Je takový houbovitý a o nějakém dávkování taky moc nemůže být řeč. Taky bych řekl, že na srovnatelný brzdný účinek je potřeba větší síla u jejích kotoučů než u mých véček – nebo to je tím, že ona má brzdy nové? A poslední věc, co mě trápí je cinkání kotouče. Dělá to při rychlostech už do asi 15 km/h a netuším čím to je.

      0 0
      • t29  

        Kotouče (desky) se musí zajet, uvidíš po prvních 50 až 100 km, jestli se brzdný účinek zlepší.

        Houbovitým chodem jsou známé hydrauliky od Shimana – je to jejich vlastnost. Jiné značky mají ostřejší nástup.

        Zvuky kotoučů jsou dvojí: škrtání, když kotouč drhne o desky (pak je potřeba seřídit brzdy), nebo cinkání, když kotouč rezonuje od vibrací vzorku pláště. Toto cinkání se objeví na asfaltu (pravidelné nárazy drapáků) a většinou jen v určitém rozsahu rychlostí. Lehký stisk páky by měl cinkání umlčet a v terénu (nepravidelný povrch) se takové cinkání neobjevuje vůbec.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.