• BikeRox

    Zdravím,poohlížím se po horském kole pokud možno do 10 tisíc. Dosud jsem jezdil pouze na crossu Author madison či co a neřešil jsem to moc, takže si říkám, že i když je často odsuzována tak nízká cenová kategorie, tak pro mne to i tak bude značné zlepšení.

    Něco o mně: víceméně začátečník, v létě jsem občas jezdil 30+ km, ale baví mě spíše lesní stezky a tak, což s mým stávajícím kolem nebylo pohodlné. Měřím 171 cm a vážím 60kg.

    Něco málo jsem tu pročítal, našel nějaké kandidáty

    http://www.mojekolo.cz/…e-black-2014

    http://www.mojekolo.cz/…n-black-2013 – líbí se mi cena, ale nevím, jaký (jestli vůbec) rozdíl je mezi verzí 2013 a 2014

    každopádně jsem se tu pak dočetl, že prý bez vidlice SR Suntour XCM V3 to ani nemá cenu brát. Bohužel nedokážu absolutně posoudit, do jaké míry je to pravda. Ale našel jsem tohle:

    http://www.mojekolo.cz/…e-black-2013

    http://www.mojekolo.cz/…n-black-2013 – tohle už je trochu dražší

    Rozdíly mezi SPORT a COMP taky nenajdu, takže budu rád za jakoukoliv radu či jiné tipy. Chtěl jsem se vejít do 10k a proto se mi líbil aggressor 3.0 2013 za 7k, s tím, že ostatní výbava také něco bude stát.

    Díky

    0 0
    • Azmir  

      Všechny tebou vybrané kusy jsou upřímně úplná hrůza, nefunkční vidlice a tragický zbytek osazení, imho jedno z mála rozumných kol v této ceně je toto nic lepšího asi nenajdeš, dostaneš relativně dobře funkční alívko, XCR vidli, která sice pod 60 kg nebude taky žádný zázrak ale stokrát lepší nže třeba XCT,XCM a podobné držáky předního kola.

      0 0
      • BikeRox  

        Dobrá, chápu, že je to nejnižší cenová kategorie a proto to nebude žádný zázrak, ale nebudu také jezdit každý den 50km, spíše tak několikrát do týdne.

        Jenže jestli je to opravu tak tragické, tak to bych radši vidlici, která mi bude užitečná. Vím, že bych mohl navyšovat furt, ale můžu to i snad zvýšit na 12k, ale to asi taky nepomůže.

        Ten Polygon koukám nemá zrovna moc kamenných servisů, takže nevím, jak se to řeší se zárukou. Plus mají už jen 1 kus, chtěl jsem kupovat spíše k červenci.

        Jinak 18" je na mých 171 cm tuším akorát?

        0 0
        • Azmir  

          ANo 18" by teoreticky měla být akorát, ale je to celkem individuální, servis bych neřešil, kup kolo kdekoliv a servis ti snad udělají v místě bydliště, nevím co furt lidi s tímhle řeší.

          Jinak 12 tis. si jak píšeš moc nepomůžeš a doporučil ti opět zase jenom polygon mají výprodeje jsou to většinou poslední kusy ale tohle má už vdzduchovou vidli, kterou si nastavíš podle váhy a komplet deore, takže to kolo už je trošku jinde, ovšem nevím jestli by velikost 18,5 nebyla už moc, to by chtělo zkusit.

          0 0
          • BikeRox  

            Díky za rady, tohle vypadá pěkně. Rozhodně bych ho nejdříve vyzkoušel tedy.

            0 0
            • Osmanecek  

              I když jsem této varianty nikdy nevyužil, doporučuji objet sportisima, hervisi. Genesis bych tedy rozhodně raději než Polygon – Nicméně člověk, který chce jezdit 3× týdně 30 km a více by měl uvažovat nad kolem alespoň okolo 20.000,–, sám jsem takto uvažoval pár let zpátky, nejdříve jsem koupil meridu bazarovou za bůra, pak ale opravdová láska prpukla. Následoval Specilized Carve za třicet, pak první vyhraný závod a výměna za Karbon. :) Ale i tak musím říct jedno, Carve vydržel hodně a výbavou byl na úrovni kol, které se dnes prodávají za 20.000,– Proto bych se takto ohlížel – kolo za dvacet, usmlouvat na 18.000 a budeš pěkných pár let opravdu šťastnej.

              0 0
              • BikeRox  

                Tak na ty Genesis jsem koukal, ale do 15k je tam pořád XCM, takže mi příjde rozumnější ten Polygon.

                Na kolo za 20 bych si musel pár měsíců počkat, jestli si o prázninách něco vydělám a to bych zas zbytečně nejezdil.

                0 0
    • Evilcleaner  

      no ty kola z tvého výběru jsou skutečně tragikomická. pokud chceš slušnou vidlici (aspon XCR), nějakou fungující komplet sadu, včetně hydraulických brzd, tak se pohybujeme pod 13 tis. u stavby.

      0 0
    • Topol  

      Než to co máš ve výběru,raději hledej nějaké slušné bazarové.

      0 0
      • BikeRox  

        Je mi jasné, že je to také možnost, jenže když člověk nemá takový přehled co je slušné a za jakou cenu, tak si těžko vybere.

        0 0
    • Dave-geo  

      Takhle osazená kola: http://www.mojekolo.cz/…e-black-2013 prodávám za 7 799. Tvářit se, že to někdy mělo hodnotu 11 500 Kč je úsměvné…

      Za deset proboha alespoň tu XCR a něco na úrovni Alívka. Pokud možno na kotoučích z důvodu budoucího upgrade. Ne že by V-brake nebrzdily, ale až začneš jezdit víc a budeš chtít vyměnit vidlici/kola/co­koliv, bude to značně jednodušší.

      O tom, že kupovat takhle levné kolo při předpokladu nějakého dalšího bikerského vývoje je blbost tu bylo řečeno dost. Koupit teď kolo za deset vyjde nakonec MNOHEM dráž, než být chvíli o chlebu a vodě a sehnat něco s Epiconem a alespoň na Deore – na to si ale musíš přijít postupně sám :-)

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce