MTB do 17 000 Kč - výběr ze čtyř kousků

31 nepřečtených
  • fr33k

    Zdravím všechny radily, kteří navštívily tento thread.

    Pro přítulku hledám kolo do cca 15 000 Kč. Myslím, že teď je nejvhodnější doba, protože jsou všude výprodeje starých modelů, na které jsem se také zaměřil.Rozpočet je 15 000 Kč (max 17k). Je to začátečnice, myslím si, že kolo za více $ by bylo zbytečné a něco levnějšího zase moc šmé.

    Vybral jsem čtyři kandidáty a chtěl bych Vás poprosit o radu, které kolo vybrat a proč. Hodit do placu dalšího kandidáta klidně můžete, ale stránek jsem prošel opravdu dost (nechci říct všechno :c) a je málo pravděpodoné, že by sem někdo hodil kolo, které jsem neviděl (svou roli hraje i design, proto některé jinak kvalitní kola automaticky vypadli z … kola :-)

    Doplňující dotaz: myslíte, že pro ženu 168 cm vysokou se hodí (obecně) rám 17"? Uvažoval jsem i o tom, že bych si koupil další 19" a to bych jí půjčoval, ale to je asi blbost, že :-)

    Kandidáti teda jsou:

    MERIDA Matts TFS 300-D (2007) www.cykloexpert.cz/…atts-tfs-300- d-2007 www.merida-bike.cz/…ts-tfs-300-d Cena 14 000 Kč (možnost mít nové za tuto cenu)

    GT 2006 Avalanche 1.0 disc mojekolo.cz/in­dex.php?goto=de­tail&id=16

    Scott REFLEX 20 www.cykloexpert.cz/…-reflex-20--?… 14 400 Kč

    KTM ULTRA FIRE www.cykloexpert.cz/…tail/3753257 popis by měl být asi zde – www.ktm-bikes.at/…tailBike.php?…

    Předem děkuji všem za vaše názory a zkušenosti.

    0 0
    • merida27  

      Do kotoučů bych u této ceny nešel.. já osobně bych bral toho Scotta..

      0 0
    • smallbrother  

      Já bych byl pro scott, dobrá váha a 9 rychlostí. jestli nakonec vybereš kolo s dámskou geometrií tak bych možná vyzkoušel i 19", když klasiku tak spíš 17".

      0 0
      • fr33k  

        Osobne mam Vcka, ale kotoucum bych se v tomto pripade nebranil. Rekl bych, ze pritelkyne uprednosti prave GT, kvuli vzhledu. U toho GT by mely byt brzdy dokonce hydraulicke a to by melo byt v pohode, ne? A 9 rychlosti ma taky. 9 kolecek je dobre, usnadni to vysvetlovani razeni :-))

        0 0
    • kesu  

      asi toho scotta.A 19tku urcite ne,akorat bys ji to nicil

      0 0
      • fr33k  

        JJ, ac nerad (nejradeji bych koupil nove kolo sobe :-), tak souhlasim.

        0 0
    • RADO77  

      Taky bych se přidal k názoru, že kotouče v této cenové relaci znamenaji, že to oje..u jinde. Loni jsem ženě kupoval kolo a šli jsme do v-ček, ale zato s lepší vidlí. Vzhledem k tomu, že se z kopce bojí a vůbec to nerozjede, tak jí ty včka bohatě stačí. Z toho co jsi vybral, tak asi toho scotta, ale jsou i jiné varianty. Vzhledem k tomu, že začíná šel bych spíš do nějaké masovky, tam dostaneš víc muziky za míň peněz. Scott nebo GT jsou super kola, ale šel bych do nich spíš pro sebe než pro drahou polovičku. Nebál bych se ji Authora. Zvážil bych Meridu s V-čkama. Nezapomeň, že jednou z nejdůležitějších funckí kola je pro ženskou barva :-)) (alespoň u mě to tak bylo. Měl jsem super nabídku ale bylo zelené............, takže jsme sehnali sice s horšími komponenty, ale zato modré „s roztomilým nápisem“......)

      Každopádně zkus i jiné e-shopy. Cykloexpert je celkem drahý. Já mám dobré zkušenosti s www.kupkolo.cz, www.trinnity.cz nebo pro celé kolo www.nejlevnejsikola.cz (je to e-shop firmy cyklos brno, kteří mají i kamenný krám v Brně – kámoš tam na podzim kupoval nějakou nabušenou meridu a já na vánoce bratranci bmxko a byli velmi solidní). Přeju dobrou volbu.

      0 0
      • fr33k  

        Dival jsem se na vsechny znacky, Meridy a Authory samozrejme taky. Ac mam sam Authora, zdaji se mi ted nejak zbytecne moc drahe. A Meridy? Jedna je ve vyberu :-)

        Diky za doporuceni jinych shopu, az prijdu domu, tak na to mrknu. Nektere shopy vsak v mem pripade automaticky vypadavaji, bude se jednat o nakup na splatky…

        0 0
    • Hejdik  

      Jsem pro toho Scotta -vel. S.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Bral bych GT. Má proti Scottu o něco lepší vidlici, která dle mých vlastních zkušeností docela funguje. Velikost určitě 17". Brzdy budou taky v pohodě pro člověka s 168 cm a normální váhou. Možná by to chtělo nějaké lehčí a méně teréní pláště.

      0 0
      • RADO77  

        Jo s tím souhlas. Pláště bylo to první co jsme přehazovali. Dal jsem jí tam Richey semislicky a doposud žádné stížnosti.

        0 0
    • McBlacky  

      na Bikestore maj za 17430kč Scota scale 60 Sko a to je už luxusní stroj…

      0 0
      • fr33k  

        Hmm, dobry stroj. Ale nebude „S“ moc male?

        0 0
        • piskot  

          ja merim 171, začínal jsem na 20"(Rock Machine), pak tri roky jezdil 18" taky RM a ted jsem si koupil ram celopero Cube Ams 16" (delkove temer stejne jak ta 18) – hodne zalezi na geometrii. Ja jsem pro jistotu napsal par lidem tady foru, co to kolo v te velikosti jezdi (diky kluci) a to me utvrdilo v tom, ze 16" bez problemu.

          0 0
        • MI5  

          Maj ho tam v M

          0 0
    • DragON  

      se mi líbí ten scott, jen nevím jak moc dobrá je ta vidlice, velikost určítě někde kolem 17"

      0 0
      • smith22  

        Ten Scott vypadá asi nejlíp a aji co se komponentů týče tak je to za ty prachy docela slušně vybavený kolo.No jo ,,hydrauliky,, jenže u toho GT ty hydrauliky jsou hodně zastaralý typ, který navíc má jen jeden pístek a četl sem taky že na to lidi dost nadávali.Než tyto hydrauliky to bych radší bral kvalitní Véčka a budou brzdit lépe než ty hydrauliky.A navíc ty Véčka budou o 98% míň poruchový než ty Hydrauliky,který často špatně těsnily.

        0 0
        • goofy  

          Sole – to neni zastaraly typ. Ono to jsou pomerne nove brzdy, ale holt je to totalni Low-End…

          0 0
    • mosquito  

      sel bych do toho scotta :) s holkou na nem bych se nestydel nekam vyjet :D .. GT pro holku radeji ee navic s tema Sole, Merida se mi zda malo vybavena, to KTM nevim

      0 0
    • fr33k  

      Uznavam kvality toho Scotta (Merida a KTM tak vypadly, stydice se vybavou :-), ale s pritelkyni to spis vidime na tohle kolo:

      www.mojekolo.cz/index.php?…

      Je to to GT bez kotoucovek. Je vazne tak spatne? :-)

      Vyhody jsou – splnuje prvni cenovy limit a HLAVNE bychom to meli do obchodu relativne kousek, takze by mohla pred koupi kolo nejdrive vyzkouset. U toho Scotta si nejsem jisty prave velikosti.

      Jinak diky vsem za vase (prozatimni a snad i budouci) rady a komenty!

      0 0
      • Blacktip  

        Doporučuju fakt dobře odzkoušet tu velikost, protože 17tka mi přijde pro holku 168 cm dost velká. Usuzuju z toho, že kamarádka má 162 cm a když jezdila 17" kolo, bylo to pro ni utrpení. Když si u známých zkusila malý kolo s dámskou geometrií (tuším to byl Author Basic ASL či jak se ty dámský modely značí), bylo rozhodnuto, že na jaře kupuje nový kolo… Takže fakt vybírejte dobře, nebo sice ušetříte pár korun, kolo bude mít hezkou barvu, dobrý ostrojení, ale ježdění jí přestane bavit, když se na tom kole nebude cítit dobře. Osobně bych to viděl tak na 55,možná 56 cm dýlku horní trubky, jinak na tom bude natažená. No ale uvidíte:-)

        0 0
        • mr.antik  

          je to loterie – já mám podobnou výšku a sedmnáctka je někdy v pohodě a někdy velká – ale spíš větší. Konu mám ve velikosti 14 :-)

          0 0
      • mr.antik  

        hmm, bejt holka tak jdu to tohodle gt :-)

        0 0
      • RADO77  

        Se svou ženou jsem to udělal tak, že si vyzkoušela pár kol, co měli různě v obchodech, našli jsme ideál a já pak na netu našel geometrie a podle geometrie jsme vybírali po netu.

        BTW moje měří 172 a má 16' dámského treka už rok a naprostá spokojenost.

        0 0
      • RADO77  

        Jinak na velikost kola tu mám odkazy:

        www.wrenchscience.com/

        nebo

        www.fahrrad.de/…rechnung.php

        0 0
    • reidy  

      Já mám 172 cm a jezdím 17" a je akorát. MAX 17000? A co mírně jeté? Mám ho v nabídce viz. bazar AUTHOR TRACTION za 9000 v perfektním stavu. PC 19900

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.