• denis01

    ahoj pánové,

    je mi líto že zakládám nové téma, ale spíše než se dočíst rady pro ostatní, bych ocenil rady směřované přímo ke mě a mým specifickým otázkám. Děkuji mnohokrát

    Rád bych si koupil mtb kolo, mám 190 cm a cca 97kg, nikdy jsem pořádné kolo nevlastnil, ted přes zimu jsem začal chodit na spinning a moc mě to chytlo, takže vůbec nevím co bych si měl koupit. Mám na kolo cca 20 tis, jezdil bych převážně na asfaltu, upravený terén.. do lesů se pouštět nehodlám, ale když v rámci cyklovíkendu bude trasa po lese tak abych nebyl totálně mimo. po obchodech už chodím nějaký ten pátek, každý prodejce mi vnucuje to své, někde cube acid 2015 vzduchová vidle manitou za 24 tis, někde focus lonský model, vzduch vidle rockshock 28 za 20500.. popravdě ani nevím zda potřebuji vzduchovou vidlici, každý říká že na mou váhu ano, ale jak moc jí využiji.. zase když si ted koupím kolo tak bych nerad za 2 roky řešil nákup jiného kola.

    Děkuji moc za odpověd věřím že jsou tu profesionálové co mi dokážou poradit.

    Sportu zdar

    0 0
    • endex.luke  

      Zdravím,

      myslím že ten Cube Acid za 24kk se vzduchovou vidlí nebude vůbec špatná volba. S váhou cca 97 kg bych horší vidlici nebral. Myslím si, že těch 4 tisíce navíc časem nebudeš litovat a budeš rád, že jsi nekoupil vyloženě nějakej kompromis a celou dobou by ti vrtalo v hlavě, žes mohl mít už pořádné kolo…Navíc je to kolo za ty prachy docela dobře osazené a i váha někde okolo 12,9 kg je za ty prachy na 29" docela slušná.

      0 0
    • Bretek  

      Zkus napsat místním stavitelům, myslím, že podle toho co píšež, že chceš jezdit by nebylo špatné si nechat složit nějaké crossové kolo.

      0 0
      • Janes  

        S tím nesouhlasím, při těchto proporcích je 29ka ideální…tenký pláště na ní dáš v pohodě a máš pseudo crossku, jen to víc vydrží, a když tě pak chytne terén, není co řešit. A věř, že vím o čem mluvím.

        0 0
        • Bretek  

          To byl jen návrh. Samozřejmě ať si zakladatel vlákna rozhodne sám co chce.

          0 0
        • scalar  

          Taky bych to tak viděl, jak jde hmotnost k metráku a nastupují kotoučovky, tak crossy začínají mít problém s vidlicí, 30mm nohy přestávají stačit. Navíc je díky cenové politice dovozce Suntouru technicky stejná crossová vidlice o 800,– Kč dražší než 29er (Suntour NRX E RL oproti Suntour Raidon XC RL-R). Rock Shox má v této cenové relaci v 29er verzi vidlici XC32 air(s hliníkovým krkem) a crossový Paragon s 30mm nohama je zatím u nás v nedohlednu.

          0 0
          • Erknold  

            Asi jede logiku, NRX je high end, tak jí nastřelím, a Raidon je low end, tak dám normální marži.

            Prostě České zastoupení je na prd u obou značek.

            0 0
      • johninho017  

        zakladatel vlákna je z budějovic, takže scalara má kousek. Nechal bych si od něj poslat kalkulaci a porovnal to s tím cubíkem

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.