• Včelda

    Máte někdo zkušenosti se spojením bikingu v Chorvatsku, bydlením na lodi a přejezdy na jednotlivé ostrovy?

    Líbí se mi varianta, že ráno vyrazím na bike, odpoledne dostanu najíst, napít, vykoupu se (i v potu) kdy (kde) budu chtít.

    Příklad: http://www.seabike.eu/fotogalerie

    Díky

    0 0
    • BB  

      Byl jsem dvakrát na Kolo Loď a uvažuju, že příští rok se vydám na tuhle bikerskou verzi. Už na druhé akci jsme s Jardou Řízkem hodně testovali terén a pár nádherných terénních tras jsme projeli. To bylo tak před 3 roky, takže to Jarda určitě ještě zdokonalil. Problém je se spaním na lodi. Jeden rok luxus, kajuta se záchodem a sprchou, druhý rok černá kobka vedle motoru, kde se nedalo spát, protože vedle strašlivě chrápal chlap z posádky. To by řešily špunty do uší, to je na loď naprostý imperativ. Každé otočení na posteli je slyšet. Radši jsem chodil spát na palubu.

      0 0
      • Lenka.05  

        S Řízkem a Řízkovou byli známí před dvěma lety :-) My byli na kololodi loni (jižní trasa), letos jedem zas, tentokrát střední trasu. Na lodi jsme byli s partou důchodců, jejich největší vada byla nespavost…řvali na palubě do půlnoci a v šest už byli vzhůru a dupali nám nad hlavou :-) Taky mě štvali s tím, jak se chovali ke kolům – hlavně těm cizím. Fakt mě dokázalo vytočit, když si někdo vzpoměl, že si nechal v brašničce na kole kapesník a aby se k němu dostal, bezohledně přehazoval kola ostatních. Takhle mi vyrvali závlačku u kotoučovek a odřeli kolo. Jedno vím jistě – na zájezd beru zimáka :-) I když i tak mi bude srdce krvácet. Když mi pak jeden z nich sednul na fotobatoh (DSLR, eL objektivy atp) s tím, že ho stlačí, aby se tam na něj vešel jeho batoh, dostala jsem hysterický záchvat :-)))

        Jinak jsme si jezdili s kamarády podobné výkonnosti sami, není nutné hnát se se stádem :-)

        0 0
        • BB  

          Než tahat zimáka, tak jsem vymyslel vzít sebou vak na kolo a těch 5 minut denně věnuji uložení kola do vaku a pak si mohou dělat co chtějí, pokud po tom nebudou přímo skákat.

          0 0
        • vojtechposmourny  

          :-)    (za důchodce)

          0 0
        • Jaaa  

          Ahoj!

          No, nevim, jestli nepáchám nějakou neplechu, když se k některým zmiňovaným záležitostem tady vyjádřím jsa autor projektu SeaBike. Snad to nebude bráno jako komerční vstup …

          K příspěvku Lenky: Nechci být ošklivý na důchodce, protože

          1. Sám tedy už taky nejsem dorostenec :-§
          2. Všichni tam směřujeme.

          3. Ty popisované vlastnosti nejsou jen otázkou fyzického věku.

          Ale jednou z myšlenek SeaBike je právě to, aby se tam podobné typy lidí vůbec nevyskytovaly.

          K hluku na lodi: Pokud někdo hlučí, je slyšet. Je to prostě loď. Vše závisí na míře citlivosti na jedné straně a míře ohleduplnosti na druhé. Ale myslím si, že zvukový komfort je na lodi přece jen třeba lepší než ve stanu v kempu. Hlučnějším skupinkám je po 23:30 doporučeno (i důrazně) aby pokračovaly v zábavě mimo loď. Tedy pokud není zábava na lodi společnou vůli všech.

          K soužití: Také jsem se toho kdysi bál coby kient na počátku, ale celkově OK. Samozřejmě každý jsme nějaký a vždycky se nepotkají lidi, co si rozumí. Jako průvodce GEOTOURU mám i negativní zkušenosti, pochopitelně. Někdy nuda, někdy i pruda. Ale ty jsou na druhé straně vyváženy a značně převáženy navázanými přátelskými vztahy s lidmi, které bych třeby jinak nepotkal. Měli by tam jet lidi podobného naturelu alespoň s jedním stejným a dost vyhraněným zájmem, a tím je MTB. Výborné je jet ve větší skupině přátel v biku, idelální zabrat celou loď.  

          Zimák: Je ideální volba, pokud jde o slušného fulla :-)       

          0 0
          • drtyc  

            k hluku… idealni jsou spunty na sportovni strelbu testovany pres vsechny frekvence…

            nrr 32db se da koupit bezne ve walmartu ve streleckych potrebach 6 paru do 4$ tusim… pak uz jsou akorat 34decibelovy

            0 0
    • Fill  

      Taky jsem na to koukal, libilo by se mi to.

      Spojit tolik zajimavych a prijemnych veci dohromady.

      Ale dost se bojim takovych hromadnych zajezdu kdy nevis jaka bude parta navic poskladana z lidi kteri se neznaji, a zrejme budou mit i dost odlisne naroky na obtiznost tras. Kde jeden bude funet a cedit krev tam se druhy bude nudit a nebude ho treba bavit na nekoho cekat.Pak by z dovolene mohl byt utrpny tyden.Toho se bojim.

       
      0 0
      • Včelda  

        Díky za informace.

        Také se trošku bojím skupiny. Nerad bych se dostal do velké skupiny, která bude každou noc pařit. Na druhou stranu asi parta seniorů (nic proti seniorům) zase moc nehrozí, jako u Lenky 05, když je to MTB.

        Navíc platí železné pravidlo, že v každé skupině jsou alespoň jedni Homolkovi. A man­želka říká, že na loď nikdy. Asi trauma ze společného vodáckého výletu, nebo co :-))

        Stále mě to ovšem láká :-)

        0 0
        • BB  

          určitě molitanové špunty do uší s sebou !!!!!!!!!!!

          0 0
          • Lenka.05  

            A zakapat voskem :-))

            0 0
            • BB  

              až tak brutálně bych to neviděl :-), ale na molitanu trvám, jiné nefungují

              0 0
              • Včelda  

                Molitany jdu koupit a asi tam vyrazíme, ať se na začátku sezóny trošku ohřejeme ;-)

                Molitany mám, deku na ochranu kola přibalím, kajutu u strojovny nechci a foťák si beru jen kompakt bez dalších objektivů ;-)

                Díky všem za postřehy.

                0 0
    • martin_bakov  

      Obnovuju tema,

      Rad bych do chorvatska na ‚kololod‘ ale koukal sem ze geotour ma obsazeno a zadny terminy na pocatku cervence. Znate jeste nejaky jiny cestovky ? Predstava je : jet tam autem s vlastnima kolama, nalodit se a tyden tam tak jezdit na lodi a obcas na kole na ruznych ostrovech…

      Diky za tipy, nebranim se ani cestovkam z nemecka.

      // PS: Jasne ze googluju ale hlavne mi jde o osobni zkusenosti :)//

      0 0
      • VW  

        Vtipálku – vždyť už je květen – to jsi s objednávkou Kololodi minimálně 4 měsíce zaspal ;o) Byli jsme na Kololodi 2× a jeli bychom znovu, jen s prckem to nejde – vozík by se asi zvládl, ale pinďa by nám skočil z lodi do vody, takže leda až vyroste, tak budeme jezdit s ním coby ti „důchodci“ ;o).

        Objednávání probíhalo v podstatě tak, že v okamžiku kdy dorazil poštou „katalog“, nebo zveřejnili nabídku na webu, muselo se jednat a do 24 hodin to vyřídit, jinak už by nebylo nikde volné místo. Většina je totiž už předem předprodaná hromadným skupinám které si vyblokují celou loď a zbytek zmizí během okamžiku.

        Jinak osobní zkušenost vynikající – nejezdí se ve skupině, takže si každý zvolí vlastní tempo a jsou i varianty tras, takže méně zdatní jedou lehčí, nebo kus cesty tlačí, jdou se vykoupat atd. A zdatnější mezi tím prošmejdí půlku ostrova, nebo ho přelítnou aniž by se podívali kolem sebe a zbytek dne prosedí v konobě. Prostě si to každý stráví jak se mu zlíbí.

        Naše postřehy jsou tady:

        http://www.wagnerovi.cz/view.php…

        http://www.wagnerovi.cz/view.php…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.