• Ježek40

    Ahoj

    Chtěli by jsme s mojí strávit dovolenou jako poslední roky na kolech, ale i po kovidovém období zároveň u moře. V druhé polovině června se mně jeví jako dobrá destinace Chorvatsko a to ISTRIE v oblastech , Poreč, Funtana, Vrsar, kde to vypadá ,že je hodně cyklotras. Jižně od Limského zálivu je městečko ROVINJ v jehož okolí je rovněž spousta cyklostezek. Taky to nevypadá podle map špatně na kola v okolí RIJEKY. Mám představu, že dáme koupání, grilování a na kole max 40 km denně a to pokud možno co nejmíň mimo silnice „bereme jen horáky“.

    Máte někdo zkušenost v kombinaci, MOŘE a MTB?, kterou oblast by jste doporučili ? Popřípadě poznatky na co si dát pozor ?. Z plavek písek vysypu, ale z kola to je horší.

    Díky

    0 0
    • milan.v  

      Je tu pár vláken k Chorvatsku s MTB, já mám zkušenost jen se silnicí, ale rozhodně mohu právě Istrii se svou malebnou přírodou doporučit.

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • oddie  

      Jo, mám zkušenost, z Istrie – Premantura, Kamenjak, a z Krku. Podle map to vypadá dobře, v reálu trochu horší – cesty hodně rozbité, samej šutr. Co byli schopni označit jako cyklostezku jsem občas nechápal… Písek ani problém není, spíš prach z těch cest, kolo tam dostane na pr… docela dost. Ale zase už ležím nad mapou a dumám, kde tam co ještě projedem.

      0 0
    • Kaire  

      V záři jsme jezdili tři dny okolo Rovinj. Cesty jsou jak popisuje oddie, což nám přišlo fajn. Nejsou to asfaltové dálnice, takové klasické maratonské cesty ideální na MTB výlety. Prašno je tam teda hodně, klasika Chorvatsko a jejich makadam. Na Chorvatsko je tam i relativně dost vegetace, takže se lze trochu schovat. Dva roky nazpět jsme jezdili dva dny na úplném jihu, je to tam rovinatější a bez porostu. Na pár dní ale dobrý a výlety si tam člověk udělá hezké.

      Sám sem byl i v Rabaci, tam je fajn trail centrum. V létě je to o úžeh, kopce jsou tam otevřené a bez stínu. Je to víc kopcovité a dají se tam najít docela náročná a hezká místa. Doporučil bych zdatnějším jezdcům…

      Silničku sem tam nikdy nebral. V sezoně je tam dost aut a silnice docela úzký + špatná zkušenost s Chorvaty, jako řidiči. Rozhodně sem tam s kolem nebyl naposled. Moc fotek jak ty cesty vypadají nemám, tak aspoň něco…

      0 0
      • oddie  

        Tyhle cesty jsou krásné a luxusní, bohužel nemám vyfocené ty echt šutrovité, ty byly regulérně na full…

        0 0
        • Kaire  

          Hele v oblasti okolo Rovinj bych řekl standard.

          Na Kamenjaku jsme jen chodili. To je už ale deset let a v té době by mě nenapadlo tam jet na kolo. Jestli je to stejný jako předtím, tak souhlas, musí to být nic moc.

          Zase pod Medulinem je to na výlety v pohodě. Jezdili jsme tam dva roky nazpět.

          0 0
    • Gwaihir  

      Docela pěkná je parenzana. Všude kolem je spousta stezek a to jak v Chorvatsku i ve Slovinsku.

      Chceš bydlet na jednom místě a jezdit kolem nebo máš jiný plán?

      0 0
    • smallbrother  

      Sever Instrie je super. Vzhledem k historii tam je i na co koukat. Parenzana je skvělá. Slovinsko hned vedle.

      0 0
    • nedojed  

      Jezdíme už deset let v září s Jolana a super dovolená.Je to trochu náročnější ale líbí se nám na ostrovech.Cres,Pag,Rab a dole Pelješac a Korčula.Dali jsme i Sv.Jure z Makarské.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.