• Smazaný účet

    Ahoj. Chtěl bych kolo na hobby ježdění + nějaký ten amatérský maraton. Co byste doporučili jako odborníci z tohoto výběru? Osazení kol je podle mě dost podobné a tak bych chtěl vědět jaký kolo má podle vás kvalitnější rám, náboje, ráfky atd. :)

    Na kola GT jsem tu četl dost chválu, o tomto kole Merida jsem zase nenašel skoro nic. Předem moc dík za odpovědi.

    tady ještě přidávám odkazy:

    Merida Matts TFS-500D

    GT Avalanche 1.0 Disk

    Anketa: Merida Matts TFS-500D nebo GT avalanche 1.0 Disc ?

    9x
    32%
    GT
    16x
    57%
    0 0
    • marapara  

      GT Avalanche 1.0 jsem jezdil 3 sezony a byl jsem s ním spokojený, tím chybu neuděláš. Meridu jsem nejezdil, tak v tomto ohledu neporadím. Výbava je ± stejná, GT o litr levnější a o půl kila lehčí. Možná na Meridě budou o chlup lepší brzdy. Sice u GT píšou hydr. Deore, ale ve skutečnosti jsou tam hydr. Tektro Auriga. Zkoušel jsem je zajeté a nebrzdí zas tak špatně. V ráfcích a nábojích žádný zásadní rozdíl nebude, náby jsou na obou Deore.

       
      0 0
    • mosquito  

      na sve GT nemuzu nadavat :) ale doporucuji si jej zkusit – jsou to trosku stafle nebo koza jak chces – neni to nazavadu, urcite je to trosku obratnejsi, ale „rychlejsi posed“ bude na te meride

      0 0
    • Polo21  

      tu meridu mam a vobec sa nestazujem, myslim ze snou by si chybu urcite neurobil a ako tu spomenul  mosquito ze merida ma „rychlejsi posed“ mozem len potvrdit (na nejaky ten maratonik to bude asi o nieco malo lepsi bajk)

      0 0
    • Kubiczech  

      Volil bych Meridu, ma lepsi brzdy a nevypada jak od kolotocu. Jinak to je fifty fifty.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Díky za rekace. Taky u mě vede Merida. Přece jen se platí dost za značku, ale myslim že značka zase zaručuje kvalitu.

      0 0
      • vikicek  

        Platí se za značku? A myslíš že u GT ne? :D .. stejně je od meridy jenom ten rám …

        0 0
        • Smazaný účet  

          jasný že u těhle obou kol se plati za značku, ale myslim že je to lepši než koupit třeba Pells kterej je sice o něco levnější ale rám by měl bejt zase o něco horší. Když jsem to porovnával tak např. Pells phantom pro D stojí kolem 16500 a má srovnatelnou výbavu. Někde se ale musí ty 3500Kč rozdílu v ceně od Meridy(nebo GT) projevit ne?

          0 0
          • jIrI___  

            Já bych se Pellsu nebál. Nějak víc na tom asi závodit nebudeš, takže nepoznáš rozdíly třeba v tuhosti rámu. Teda aspoň já bych to nepoznal :-).

            0 0
            • Smazaný účet  

              no když už bych kupoval novej bike tak bych chtěl něco za tu cenu pokud možno co nejkvalitnějšího a víc bych věřil meridě a gt než pellsu..ale těžko řict no:) časem by se kdyžtak udělal upgrade a co sem tak vyčet, tak by měl bejt kvalitnější rám u Meridy a GT než u Pellsu.

              0 0
              • kubus  

                Já bych byl rozhodně pro tu Meridu. Když se podíváš na rám, jako nejdůležitější část kola, tak při přímým porovnání hnedka pochopíš kde se vzalo těch pár tisíc navíc.

                Na meridě těžko hledat neprofilovanou trubku (teda kromě sedlové) Pells vypadá jako by ho někdo poskládal ze zbytků lešení. Možná se to někomu líbí ale logika jasně říká, že když už několik let upravuješ trubkx nějakým způsobem tak by výsledek měl být rozhodně znát.

                No a co se týče toho GT tak o kousek níž je příspěvek který to přesně vystihuje – Merida je totiž továrna kde dělají i jiný značky jako třeba to GT. Otázkou je když Merida něco inovuje, dá to k dispozici i ostatním… ?

                Jinak jsem při brouzdání narazil na tu Meridu za dost zajímavou cenu: http://www.cykloworld.eu/…s-tfs-500-d/ takže už možná nemusíš přemýšlet ani nad tím Pellsem

                0 0
                • jIrI___  

                  Na Pellsu taky nenajdeš neprofilovanou trubku kromě sedlové ;-). A taky nemůžu souhlasit s tím, že všemožnou profilací trubek se získají lepší vlastnosti rámu, spíš mi to příjde jako designové lákadlo pro potenciálního zákazníka :-)

                  0 0
    • Smazaný účet  

      v projeně jsem se ještě koukal na kola "Scott Scale 70 ":http://www.cykloexpert.cz/…cale-70-2008a 80 které mají lepší vydlici, ale zese jen V-brzdy. Někde jsem se ale dočetl že Scale 70 je připraveno pro montáž kotoučů a nic se nemusí měnit. Je to pravda? Doporučii byste radši scotta s lepší vidlící? geometrii by měl mit asi podobnou jak merida.

      0 0
    • BlackRider  

      Tak hlasuju pro Meridu, přímo tento model vlastním, sice jsem na něm proved drobné úpravy (změna vidle a brzd), ale stěžovat si nemůžu, geometrie rámu mi maximálně vyhovuje a celé kolo je takové rychlejší.

      0 0
      • jIrI___  

        Změna vidle a brzd mi jako malá úprava ani moc nepříjde :-)

        0 0
        • BlackRider  

          Vidlu protože sem lehký a tamta byla na mě moc tvrdá, proto šla pryč a ty 485ky šly protože tekly, tak v rámci záruky. Teď už se tam myslím dávají hned avidy j3.

          0 0
    • Zeppelin  

      GT… Meridu má každej druhej, tou v dnešní době ohromíš. A GT jezdí velmi dobře a jako od kolotočů nevypadá ;-)

      0 0
      • Zeppelin  

        Kua… NEohromíš.

        0 0
      • Smazaný účet  

        já nepotřebuju kolem ohromovat:D mě de o to jak to pojede a jak bude kvalitní. nevěděl jsem mezi meridou a GT a teď se jako kandidát přidal ještě scott :D

        0 0
    • mairj  

      radši si něco poskádej, vyjde ti to lépe… :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        kolo jsem nikdy neskladal tak myslim že by to nebylo to pravý :D

        0 0
        • Hornet  

          Kup GT;-) mam 1.0disc a spokojnost, ale nechcem tym nejako znizovat meridu, tiez som uvazoval pri kupe o meride, ale nakoniec po vyskusani jednej vyhralo GT, kamarat ma meridu a aj on ked vyskusal GT povedal ze ten ram je o dost lepsi, alebo potom ten scott.

           
          0 0
          • Smazaný účet  

            meridu i scotta znám „naživo“ a oboje mě přijdou jako slušny kola, GT jsem jediný ještě nikde neviděl :( zase je ale za nejlepši cenu a to je taky plus. by zbylo vic peněž na novej dres:D

            0 0
            • Hornet  

              Tak GT je doost renomovana znacka, a ten ram je ozaj fajn, vylepsit sa tam da dost, casom, tiez som uz nieco vymenil:-D, neurobis chybu ked kupis

              0 0
    • roud  

      Jen tak mezi řečí nekolovala tu někde fotka jak vařej GT ve fabrice meridy ???

      0 0
      • Smazaný účet  

        fotku jsem určitě neviděl :) mě to GT ale přijde hrozně ošklivý kolo :D

        0 0
        • Hornet  

          Tak si nekupuj GT ked sa ti nepaci:-D a vyber si ine bajky na porovnavanie, ved si mozes vybrat z milion dalsich

          0 0
        • marapara  

          To nechápu. Nějaké kolo ti přijde ošklivé a ty ho zařadíš do nějakého nejužšího výběru ze 2 kol. Kdyby se mi moje kolo nelíbilo, tak si ho prostě nekoupím a koupím jiné.

          0 0
          • Hornet  

            Presne tak, plne s tebou suhlasim, ked sa mi bude pacit nejake CTM, Olpran, Maxbike, alebo neviem aky smejd, tak si to kupim. A nebudem sa stazovat ze GT je spatne a dam ho do vyberu dvoch bikov…Ved ti ho nikto nenuti, len ti pisu ti, co ho maju a su s nim spokojni.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.