Merida Matts HFS XC 3000-D 2010 vs. Cube REACTION RX 2010

11 nepřečtených
  • Domiinoo

    Ahoj,

    prosím vás o radu při výběru kola. Jsem úplný začátečník a většina mých „znalostí“ v tomto oboru vychází z pročítání různých diskusí.

    Rozhoduji se mezi Meridou a Cubem viz nadpis. Info o kolech je zde http://kola-sport.stratilek.cz/…00-D-P7.html a zde http://www.cyklofaltynek.cz/…azs/1/id/175

    Především mě zajímá kvalita rámu, vidlice, ale i názory k ostatnímu osazení, případně Vaše zkušenosti

    Podle mého názoru je na tom výbavou lépe Merida, ale třeba přehlížím něco zásadního, proto Vás žádám o radu

    Měřím 168 cm a vážím 69 Kg

    Obě kola mohu mít za podobnou cenu

    Velice děkuji za jakýkoliv názor, Milan D

    Anketa: Jaké kolo byste si vybrali?

    0 0
    • Smazaný účet  

      celkem se divim, že je ještě mají, HFS 2000 šla hned do pryč :D

      takže dílově: Merida je komplet na XT, Cube jen něco, navíc se liší v brzdách, což bych řekl, že má také navrch Merida, ale největší rozdíl bdue ve vidlích: Magura i Fox jsou super vidle, ale za posezonní vyčištění vidle a její servis dáš u Magury tak 6–800 a u Foxe 3000 (nidko v ČR ho kromě servisu Fox v Písku vůbec neopravuje kvůli náhradním dílům a dementní záruce, teď ho mám a na podzim půjde do pryč výměnou za Sida… Trochu smůla za značku) Merida bude pod hranicí 11kg, Cube o něco vejš asi váhově díky ráfkům

      Co se týče rámů, HFS 2010 vyapdjí skvěle mohutně (viz můj profil), mají tušim 1450g v L, ale to bude asi i s Cubem stejný, jde o to, co se ti víc líbí, bíla třeba moc prtaktická není, ale zase je to kolo pojištěný proti krádeži, což se v ČR hodí ;)

      přeju ať tojezdí a snad mě nesežerou za to, že doporučuju Meridu :D

      0 0
    • Alcaf  

      Ahoj,

      tak už jsi si vybral? Já mám Cuba, sice LTD Race 2011, ale jsem nadmíru spokojenáááá. Tak dobře vyber:o)

      0 0
      • Domiinoo  

        Ahoj, ještě nemám úplně vybráno, ale zatím u mě vede Merida, i když značka Cube mi je sympatičtější. Race je moc hezký kolo, dlouho jsem ho měl v hledáčku..

        0 0
    • Domiinoo  

      Tak nakonec vyhrála Merida, už je doma. I když shánění bylo složitější, než jsem si představoval. Jel jsem si pro ni 150 km, ale výborná cena to vyvažuje.

      0 0
      • vanatec  

        Zdarec. Taky jsem koupil tohle. Nemáš problémy se zadní brzdou? Hroznej skřípot + vibrace do rámu při brždění. Vím, že se to řeší roky u různých kol, ale mě jde o tohle kolo. Už jsem potkal borca na stejným kole a má naprosto stejnej problém. No jestli máš taky tento problém, tak by mě zajímalo jestli si to nějak řešil. Případně jak se to dá odstranit. díky

        0 0
        • Domiinoo  

          Ahoj, bohužel jsem na tom úplně stejně, ale zatím jsem to neřešil. Pokud něco zjistíš, dej mi prosím vědět. Díky

          0 0
          • vanatec  

            Zdar. Na fóru je téma Magura Louise (tech. rady), tak si to najdi a pročti. Chtěl jsem to původně reklamovat, ale podle toho co jsem četl na netu se k tomu výrobci staví laxně. hazí to prý jeden na druhýho. Já jsem to měl v tom kšeftu hned druhej den a borec mě řekl, že je blbě usazený kolo. Druhej den jsem jel do práce a začalo to znova. Pak jsem to měl na té garančce. řekl jsem jim, že to nepřestalo. Borec prej srazil hrany na kotouči a přehodil desky. Ujel jsem cca 40km a znova. Tak se snažím to řešit sám.

            No dal jsem mezi brzd. destičky a pístek cca 1mm silnou vrstvu grafitové vazeliny. Oni píšou měď. pastu, ale tu jsem zrovna neměl. Navíc někdo psal, že se měď nesnáší s hliníkem, ale podle mě je to jedno. Desky jsem vzal trochu šmirglem.

            Je to tak na 70% pryč. Dělá to jen za deště, ale když to podržíš, tak to přestane a v rychlostech 50–60km/h při prudkým brzdění.

            Bude se to muset obnovovat a hlídat jestli to nemastí desky a kotouč.

            Mám to tam asi měsíc a zatím dobrý (jezdím denně do práce).

            0 0
          • you2  

            JJ mám tohle kolo a stejnej problém..zadní brzda aneb rachot jak prase! Někdo má na kole zvonek a tahle Merida zadní kotoučovku. Není to vada brzdy, ale její pracovní sílá je obrovská a proto tak trhá a vrní. Měnil jsem desky i kotouč a pořád stejný, než mi jeden schopnej servisák řek o charakteru téhle bzrdy. Hodně pomohlo, když jsem dal podložky pod šrouby abych brzdu krapánek zvedl. Od výroby totiž nebyla moc velká vůle mezi prasátkem a kotoučem a při změně teploty a tudiž rozměru kotouče se stalo, že začal zachytávat o prasátko, při extrémním brzdění třeba na sjezdu v lese. Ale doporučuji měnit kotouč za dvoudílný, tam ty změny nejsou tak velké a hluk je menší.

            0 0
        • Lance  

          jestli te to uklidni,tak stejny problem se zadni hayesou :-), rve to neskutecne

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.