• Pohys

    Čau.Dělám servis zadní stavby na celopéru- ložiska 6902–2RS. Po netu kolují názory, že není na škodu před zalisovaním ložiska opatrně obnažit a vyplnit vazelínou kvůli „utěsnění“ před vodou. Je to dobrý nápad? Ptám se, protože jsem jsem zkusil 2 ložiska takhle"utěsnit" a je v nich od té chvíle cítit mírné zadrhavání. To si nemyslím, že je úplně dobře… Vazelínu jsem použil klasickou zelenou a na druhé bílou od Motorexu.

    0 0
    • roura  

      Nemyslím si , že je to dobrej nápad. Pokud jsou ložiska krytá už z výroby, tak v sobě nějaké mazivo mít budou. Tím rozebraním do ložiska přivedeš akorát další nečistoty.

      0 0
    • RomanH  

      Za me mazat. Kdyz to rozdelas opatrne malym plochym jehlovym sroubovakem, nemuzes to nijak poskodit. Rozdelavam tak kazde lozisko a obcas se stane, ze je tam te vazeliny fakt malo. A pokud se jedna o loziska na zadni stavbu, kde se to netoci cele dokola ve velkych otackach (jako treba na naboji), nebal bych se narvat kvalitni vazeliny, co to pujde. Pak nasadit tesneni, otrit vazelinu, ktera se vytlaci ven, v rukach parkrat protocit, opet otrit, a nalisovat.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Loziska se ve stavbe moc nehybou, takze nemuze dojit jejich preplneni k prehrati. Takze opatrne jehlou vyploupnout prachovku, naplnit vazelinou, zadelat, poradne utrit.

      Jestli ti loziska zadrhavaji, tak sis tam zanesl nejaky bordel. Po pridani vazeliny se muzou trochu hur otacet, mit tuzsi chod, ale to nijak nevadi.

      0 0
      • roura  

        Právě . Chápal bych to u středů, nábojů a tak, kde jsou ložiska poměrně dost namáhány. Ale na zadní stavbu, kde se hýbou sotva o pul otáčky? Tam spíše dostávaj od rázů.Na zadření vlivem málo maziva jsem teda ještě nenarazil. Ale když má někdo hodně volnýho času a chce se mu rozebirat s každým novým ložiskem… proč ne :)

        0 0
    • Spider_29  

      Za mě taky mazat, dělám to tak u všech svých fullů.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.