• jonti

    Pozerali ste sa už niekto na tieto kolesá? www.bikebuster.com/…arenr/260088 www.singletrackworld.com/article.php?…

    Chcem predovšetkým na budúcu sezónu na XC a maratóny nové kolesá. Myslíte, že sa oplatí počkať, kým sa horeuvedené dostanú aj k nám? Alebo počkať a dúfať, ze súčasné SL Disc vtedy budú trochu lacnejšie? Alebo sa na to vykaslat a kúpiť/resp. poskladať si niečo iné? Napr. C-max XL alebo Mavic517/Dt SuperComp/(XT?XTR?DT­240/DT340)? Chcem jazdiť, aby to bolo ľahké, pevné, a aby som na tom jazdil viac ako sa o to staral, alebo ako dlho na to zarábal :)

    0 0
    • jecnak  

      Rozdil mezi 2006 a 2007 je v barve a Ti upinacich a samozrejme vzhledem k tomu, ze to je novinka, tak i v cene.

      SLRka maj jit do seriove vyroby prave ted, takze dostupnost vidim tak na zacatek rijna, konec zari.

      0 0
      • jecnak  

        Aaaa tak ted koukam disk verze… No tak tam je rozdilu vic, ale stejne jsem spis pro SL 2006.

        0 0
      • kubad  

        V pelotonu 8/2006 o nich píšou těch změn je mnohem víc. Cena u diskové verzi SL 23100Kč , SLR 25990Kč V prodeji od listopadu váha o –165 g. u diskové verze 50g´. u V-čkové. Pokud na to máš – jsou super. Na druhou stranu super kola s podobnou váhou a vlastnostma se dají poskládat za polovinu.

        0 0
        • jonti  

          Tak mi povedz aké? Ak by som chcel ušetriť, čo nie je vôbec zlý nápad, tak by som si poskladal XT alebo Onyxy, supercomp a 717 mavic. Alebo niečo na DT240, no tam bude zrejme spoľahlivosť a pevnosť o dosť nižšia ako pri crossmaxoch. Na zadným 240 je mᵝo ľudí spokojných. A nedám tam bezdušovky.

          0 0
          • kubad  

            Co třeba náboje TUNE, Chris King, a jiné podobné speciality. Ráfky UST dělá Mavic i zvlášť tuším XM819 Ale pomocí UST kitu třeba NoTubes,ale i jiných uděláš bezduš. z každého ráfku. To jen pár příkladů. Jinak zase nepřeceňuj tuhost a vlastnosti CrossMaxů :-)) To je názor po 3letech provozu a 12tis.Km

            0 0
        • jecnak  

          Doporucuju procist www.singletrackworld.com/article.php?…

          Dole v updatu jsou odpovedi primo od Mavicu. Celkem zajimavy…

          0 0
    • Daf  

      Ja bych asi mel trochu obavy u toho, zda se, vlepeneho karbonu mezi priruby naby. Podle me to bude dost namahane jak tepelne, tak krutem. U vecek bych se toho nebal. Jinak ty kola vypadaj opravdu nadherne.

      0 0
    • ydaho  

      kup si ode mně SLka 06 pro Véčka s keramickým ráfkem a já si pak koupim ty diskový SL 07, jsou totiž překrásný :))

      0 0
    • raceman  

      se mi nelíbí ty červené náboje

      0 0
      • kubad  

        Mě taky ne :-))

        0 0
        • raceman  

          když mám černé kolo, černé ráfky a kdybych měl červené náboje tak bych vypadal jak ko*ot

          0 0
          • jonti  

            Každý vyzerá tak, ako sa cíti. Mne je viac menej jedno, ako to vyzerá, inak by som nevozil fialové rohy :) Navyše, k bicyklu by mi tie čierno-červené SLR šli lepšie ako biele SL. Ja by som bol, keby mali niekde SL Disc 06 niekde vo výpredaji, keď príde nový model, tak za 15k. Teraz je to ale všetko tak či tak drahé až až. Lenže, na niečom jazdiť treba.

            0 0
            • kubad  

              Stačí hledat :-)) www.actionsports.de/…z::8634.html

              A ceny asi jestě trochu pujdou dolu

              0 0
              • jonti  

                Celkom pekné, ale s poštovným to vyjde na 18 549 Kč, čo približne o 2000 Kč menej, ako v českých obchodoch. Keďže nemám embosovanú kartu, tak by to s tou platbou bolo asi dosť komplikované :(

                0 0
                • kubad  

                  Byl to jen příklad v prvním obchodě který mě napadl.

                  0 0
    • Peslezedirou  

      Zvaž jestli mají komplety pro tebe cenu a jestli kromě vzhledu dokážeš jejich vlastnosti ocenit. Přeci jenom je to spousta peněz. Když si zapleteš kola třeba náboje XT + Mavic 717, DT 2,00–1,8–2,00 nebo nějakou nábu od DT svišt 340, dražší a o pár gramů lehčí 240 tak budeš taky spokojený a ještě ti zbude na dovolenou :o) Případná oprava takový kol vyjde levněji a v sezoně i rycheji, to je můj názor. Taky jsem se rozhodoval jestli komplety nebo ručne zapletená kola.

      0 0
      • jecnak  

        Tak potom vzit treba American Classic – draty jsou obyc, naby na loziscich…

        Ale je to presne o tom, ze kdo nevyzkousel neuveri ;-)

        0 0
      • zirecek  

        Tak tak.

        0 0
      • lubos  

        Plus jsem o crossmaxem cetl na mtbreview, ze maji nejaky problem s orechem, nebo upnutim kazety.

        0 0
        • kubad  

          Hodně číst znamená hodně vědět. Hoď sem odkaz

          0 0
          • lubos  

            www.mtbr.com/…125223.shtml

            Ale mozna i v sekci o XL. Par referenci na problem s volnobezkou. Nechci tim tyhle kola nijak zhazovat, mozna jde o castecnou vadu nejake serii .. nevim. Nicmene tomu verim. Kdyz jsem koupil vidlici /Marathon S/, vsechny popisovane problemy jsem za dobu co jsem ji vozil mel :o) Ale nektere prispevky byvaji usmevne, treba to o manualu a tak .. takze je potreba to rozlisovat.

            0 0
    • black.horse  

      hehe, lidi rádi chválej co maj, takže z vlastní zkušenosti(zatím krátké, tak 500km): náby DT Onyx disk + DT SuperComp 2,0–1,7–1,8 + Mavic XC717… výsledek= lehké, tuhé, rychlé a kupodivu drží:-) vozím to na fullu, ale nedokážu Ti moc popsat co na tom jezdím:-) asi něco mezi turistikou a endurem:-) každopádně sem se bál, že brzo budou osmičky, ale překvapilo mě to a drží:-) možná by šlo použít malinko lepší náby, třeba DT340… ale Onyx sou fajn a za fajn cenu sem to sehnal:-)

      0 0
      • scret  

        Ja mam XT naby,DT competišny 2,0–1,8–2,0 a k tomu 717ky veckova verze a klidne bych teda uvital i tuzsi kola…Mam 70kg. Ale nevim jestli nejsem uz zhejckanej:)))

        0 0
        • black.horse  

          no já mám 115kg, teda už jen 112…heč:-) a zdaj se mi OK, žádná osma, drží to a jede to:-) ale asi jezdím málo v terénu, tak těžko říct:-)

          0 0
          • scret  

            no ja osmu taky jeste neudelal,rafek nezrusil apod. Ale prijde mi to taknejak malo tuhy,nevim,mozna delam z komara velblouda:)) S tvoji vahou fakt cumim ze drzej! Taky asi hodne dela to ze mas vyssi zdvih a nad obema kolama…

            0 0
      • jecnak  

        Srovnani 517tek na 2.0 draech a LX nabach z hlediska jzidniho projevu vyzniva dost mizerne – cely se to krouti a nedrzi stopu – vyplet utazenej dost. Netvrdim, ze je to vylozene spatny, ale kdyz mi pri zrychlovani (ze sedla) dre rafek o spalky… Proste se to chova jinak. Chce to si cmaxe pujcit tak na tyden a aspon 400km a pak srovnavat.

        Netvrdim, ze Cmax a nic jinyho – srovnatelne budou nejake zapletene kola draty s primou hlavickou + u Vcek radialni atd.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Myslím, že si nikdo netroufne srovnávat ručně zapletená kola versus komplet od Mavicu nebo podobné. O tom, že jsou komplety torzně tužší, lepší (lehčí) akcelerace, pravděpodobně i větší odolnost proti rozcentrování atd. atd. o tom žádná :o) Ale když si vezmu kolik tyhle vlastnosti stojí kaček navíc, no raději jsem si kola nechal zaplet ručně. Osobně pro mě není akcelerace a tuhost kol při celodenním brouzdáním terénem priorita. Třeba pro tebe je to trefa do černýho, když chrtíš a hledáš tyhle vlastnosti na úor jiných. Nebo pro člověka, který je má místo elektronů jak na autě, aby házel machra, to taky asi jde :)))

          Taky bych zvážil to, abych neměl zuper kola a zbytek biku mi silně pokulhával, to není nic proti značce Kelys :o)

          0 0
          • jecnak  

            Jasne, na druhou stranu by se daly zaplist kola na Vcka s dost podobnejma vlastnostma – vepredu radialni vyplet, vzadu napravo 2× krizeny, nalevo radialni. Al niple, plochy draty, naby na prumyslech (vcetne orechu a ten nejlip s celnim ozubenim na orechu).

            U disku je to slozitejsi, tam se obavam, ze bez spesl nab to nepujde.

            0 0
            • jonti  

              Praveze tie kolesa, co mam na biku: Shimano 525 naboje, 2mm spice a Mavic 223 su prekvapivo tuhe, ale hrozne tazke. Su ovela tuhsie, ako 517 alebo 221 na LX-kach s 1.8 spicami. Ale asi o pol kila tazsie :( Myslim si, ze tie vysoke obruby starych Shimano nabojov boli velkym plus pre tuhost.

              0 0
          • kubad  

            Klidně bych srovnal kvalitu špičkových ručně zapletených kol. Když to dobře nakombinuješ – moc rozdílů nenajdeš. Ale to skoro v podobných cenách :-))

            0 0
          • jonti  

            Pre mna je ta tuhost a vaha vcelku dolezita. Je to sice blbost, ale medzi ludmi s ktorymi napr. na maratonoch som schopny jazdit, mam jeden z najslabsich bikov, predovsetkym kolesami. Ked si na to, com mam v profile, dam XT kluky, SL-ka a RR 2.1, tak to ten bike fakt velmi zrychli a odlahci. Na ziadne dalsie vylepsenia nevydim dovod ani priestor.

            0 0
            • Peslezedirou  

              Jasanda, bral jsem to z mého pohledu hoby ridera :o) Pokud ti jde o výkon a závodíš tak jdi do nich :)

              0 0
            • kubad  

              CrossMaxi zrčitě nejsou nejtužší a nejlehčí kola. Nechci tě zrazovat od nákupu, ale jen pár konkurenčních produktů: FRM:1470g. UST www.frmbike.de/…uct_info.php?… DT-Swiss:1540g. UST s páskou www.dtswiss.com/index.asp?… Tune:1490g. www.tune.de/…rMTBinfo.htm A další.

              0 0
              • jecnak  

                Lehci jsou, ale tuzsi do zaberu asi nebudou.

                0 0
                • kubad  

                  Vážně to chceš tvrdit- mě který má občas i lehce k stovce? U těch DT bych si tak jistý nebyl :-))

                  0 0
                  • jecnak  

                    Ano

                    0 0
                    • kubad  

                      No vyvracet ti to nebudu, jsem s CrossMaxama spokojený, ale znám jejich hranice.

                      0 0
                      • jecnak  

                        Ja taky, ale je proste rozdil v zaberu u kol s klasickymi draty a 3× krizenym vypletem s dotykem dratu a tim co je na zadnim kole u Vckovych Cmaxu.

                        Idealni by byl 3× krizeny vyplet a letovane krizeni dratu ;-)

                        0 0
              • jonti  

                Ja by som ako jedinú vážnu konkurenciu C-maxom bral Shimano XTR. Tie kolesá, čo si tam dal, mi prídu skôr ako klasika z veľmi ľahkých komponentov. Určite sú o dosť ľahšie ako CM, ale tuhšie a trvanlivejšie ťažko. Aspoň taký mám pocit. Napríklad, tie kolesá DT 1540 sú 240s náboje, 4.1 ráfiky, aerolite spice. Cena lepšia ako keby som si to skladal, ale nie sú to podľa mňa „zapletené kolesá“ ako mavicy.

                0 0
                • Daf  

                  Ceny nahradnich dilu shimano jsou silene, navic se skoro nedaj sehnat. Mavic je v tomhle o dost lepsi volba.

                  0 0
                  • kubad  

                    Souhlas XTR, kvůli servisu nebrat, jinak váha taky není nic moc.

                    0 0
                    • Daf  

                      Napriklad zircalovej drat do XL stoji 60kc, do nejlevnejsich kol shimano 110kc. Keramickej rafek do XL 2800kc nechtel bych videt cenu shimana.

                      0 0
                      • kubad  

                        Cenu bych řešil až na druhém místě, na to Shimano to musíš nejdřív sehnat :-(( Kastar má v podstatě vše skladem, několikrát ověřeno. Drát,ložiska,rá­fek :-))

                        0 0
                • kubad  

                  Ty DT jsou certifikováné zapletené kola tak jak CrossMaxi. Přímo s fabriky, každé zkontrolované,změ­řené.

                  0 0
      • McBlacky  

        ty jsi asi klikař já už 717 zrušil jednu disc na fullu (zadní), a dost má naloženo i Včková (zadní) na HT – za rok provozu dost slabý :( o další Včkovou jsem přišel když mi někdo šlápnul do výpletu tak ráfek prasknul :( ale netvrdím že to jsou špatný ráfky, ale opravdu je znát nízká váha. Příště jdu do Sunrims UFO :) to bude asi teprve *******

        0 0
        • scret  

          tak to je mazec,ale fakt znicit jde asi vsechno… Kdyz jsem stavel moje kola,tak jsem premejslel o keramikach 717,ale pak jsem si rikal ze jako zakon schvalnosti to po tejdnu zrusim a 2500,– v pr…:( tak jsem poridil obyc a ty mrchy kupodivu porad drzej,centruju je 1× za rok aby se jako nereklo…

          0 0
        • Pinocio  

          No já jsem přecházel od UFA k 717 a Mavicy se mi zdají mnohem odolnější, co je mám asi rok, tak jsem ještě nemusel centrovat, zato Sunrims jsem odrovnal asi po půl roce…

          0 0
    • jonti  

      Tak teda počkám, či bude niekde C-max SL Disc za 18000 Kč najbližších pár mesiacov. Alebo či sa nájde niečo rovnaké za menej peňazí.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.