Manitou Swinger na Canyon Torque

4 nepřečtené
  • baboon

    Ahoj, zkoušel jsem pohledat všude možně, ale neúspěšně – co myslíte o výměně DHX-5 air za Manitou Swinger – nová verze s LS/HS kompresí a shim-stack tlumením (tedy bez SPV)? Jde mi zejména o štelování kompresí a citlivost – po výměně vidlice mám dojem, jakoby DHX trochu zaostával, zejména v citlivosti. Jsou tu samozrejmě i další varianty (CCDB, Float X2), nicméně cena je mimo mísu. Manitou je sehnatelný za 7k (nový).

    Díky za názor.

    0 0
    • baboon  

      Ještě mě napadlo – má smysl přemýšlet o nějakém „oživení“ DHX? Třeba ridší olej? Něco jsem se tu dočetl, pak ještě vykuchání ProPedalu, ale o ten bych zas nerad přišel.

      0 0
      • wilda81  

        S Manitou Swingerem nemám zkušenosti, takže neporadím. Ale DHX Air vem a hoď ho nejdál jak jen můžeš. Jestli nepotřebuješ Pro-Pedal a nevadí trocha váhy navíc, tak kup nějakou pružinu s HSC typu FOX RC4, X-Fusion Vector HLR, CCDB apod. Jezdil jsem na Torque DHX Air, Kage RC, RC4, CCDB Air – první dva dost špatné (hlavně co do citlivosti na malé nerovnosti), druhé dva paráda.

        0 0
        • baboon  

          Díky moc za info! S HSC právě počítám, nicméně propedal nebo jiný systém tomu podobný se mi nechce úplně zatracovat, protože to používám hodně. Je jasný, že když to tam nebude, tak to kolo bude jezdit taky, jen přijdu o několik placebo bodů :) Pak jsem ještě zahrnul do portfólia Vivid Air R2C a Vector Air HLR – ten kdybych sehnal za pěkný peníz, tak beru hned, protože jejich vidle Metric HLR je jednoznačně pecka. Tím CCDB si nejsem tak jistý hlavně kvůli ceně a pak obrovské složitosti servisu. Rád se v tom hrabu sám a to je u CCDB prakticky nemožný.

          Nicméně mě skutečně mrzí, že o tom Swingeru nejsou vlastně vůbec žádný reference, protože má veškerý nastavení, který bych chtěl.

          A ještě jedna drobnost – Torque by měl dostat spíš lineární nebo progresivní tlumič (High Volume, nebo standard)? Celkově by měl být rám mírně progresivní, nicméně DHX je myslím se standardní komorou a využívám zdvih naplno ale doraz jsem ještě nedal (děkuji ti bottom-out control :))

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.