Tlumič MANITOU SWINGER R 4 WAY vs. Fox Float RP3 (165 mm)

8 nepřečtených
  • Rosino

    Zdravím bikeři,

    potřeboval bych znát nějaký objektivní názor na tyto dva tlumiče. Zajímalo by mě jaký byste mi doporučili a proč. Díky za Vaše příspěvky.

    0 0
    • Pavlos  

      4 way:)

      0 0
    • MlokCZ  

      RS mc 3.3 :-)

      Já jsem s nim ale fakt naprosto spokojenej.

      0 0
    • palkac  

      4 way ma 4 nastaveni.. chodi pekne. zatim netece, neutika. jen kdyz foukam spv komoru, tak mi vzdycky utece 50psiku… Takze kdyz na 140, tak tam musim naprat 190 a v navodu je max 175. tak snad to ty kratkodoby vydrzi. je tam citit ten schod toho spv(mam furt pocit, ze mam vakl na cepech). tendle rok to ma bejt pry lepsi.. jinak ok..

      0 0
      • hanz  

        ničeho se neboj…když dáš do komory třeba 175 a sedneš na to tak je tam přes 200 a v plným zdvihu tam může bejt aj přes 300…tech 175 platí právě pro nezatíženej stav. A to že je tam znát ten schod je proto že foukáš na max.....kolem 120-ti je to už lepší. možná by pomohlo mín fokat spv a přifouknout mališko hlavní komoru.

        0 0
        • palkac  

          je fakt, ze pri 100 psi uz ten schod neni tolik citit, ale kdyz dam vic do hlavni komory(5psi), tak uz je to moc tvrdy..

          0 0
          • madcat  

            já dávám povolený minimum 50 psi a furt to tam cítím :-/ škoda že vypnout to úplně nejde – když to vypustím úplně (což se ani podle manuálu nesmí), tak to přestává tlumit a nefunguje to, tak to rači nepokouším :)

            0 0
    • BB  

      RP3 funkčnost velmi dobrá, výhoda je jednoduchost nastavení, zpočátku problémy v mrazu, byla špatná várka těsnění. Občas dochází k efektu stuck down, kdy se tlak dostane za těsnění a vytvoří „negativní komoru“ a tlumič se zkrátí a je potřeba opatrně vyfouknout. Je to příznak potřeby výměny těsnění. Měnil jsem po roce, po najetých 9 KKm, výměna všech těsnění přišla na cca 500 Kč. Je to z hlediska konstrukce jednoduchý a perfektně fungující tlumič. Asi bude o něco dražší než Manitou.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.