• ladikj

    Ahoj,letos chci jed na dovolenou do Terchove nebo Zuderce.Chci něco pochodit po horách pěšky,ale berem si i kola.Proto bych prosil jestli někdo máte projeté nějaké trasy v těchto lokalitách o rady.Samozřejmě nemyslím že pojedu přímo na CHLEB nebo ROHACE,ale trasy v okolí kde se dá jezdit.Díky moc

    0 0
    • Luma  

      já jsem tam byl loni,jenom na jeden den,vyjeli jsme na Chleb a dolů jeli po sjezdovce směrek k autokempu.Nevím co jezdíš,ale je to na fulla.Určitě ti někdo poradí více mi tam byli vlastně poprvé.

      0 0
    • ferry  

      Byl jsem v loni v Turanech. Doporučuji Martinské hole moc pěkné ježdění, ale docela náročné. Z Terchové to je, ale pro tebe dál. Malá Fatra je NP tak jsme to tam raději šli pěšky.

      Dále se moc pěkně jezdilo v okolí Sklabini. Jelikož je to tam super přidám se s dotazem. Nevíte o nějaké trase v Chočských vrších. Je možné jet po modré značce z Krpelan do Lubochne, je to sice také už NP, ale nechce se mi to objíždět po silnici. Díky

      0 0
    • zoltan84  

      ahoj, zneužiju tenhle tread k dotazu –

      uvažujeme o hřebenovce po malé fatře (té „nechraněné“ části, vyjet chceme na Mičol a pak pokračovat po červené směrem Velká lúka a dál. Máte někdo zkušenosti s tímhle hřebenem, je jetelná celá červená značka až na Klak ?

      případně doporučtě nějaký pěkný technický sejzdík z hřebene

      díky za tipy

      0 0
      • marapara  

        Docela náročný pojezd, na fullu to bude ale zážitek. Nicméně pozor na úseku z Velké Lúky směrem na Veterné je asi půl km úsek bažin. Mám takový pocit, že jsou tam i nějaké lávky, ale když jsem tam byl pěšo, vstupu do do těch stojatých vod jsem se nevyhl. Některé kopce budou nejspíš na tlačku, Kľak je skalnatý vrchol, takže tlačka určitě, ale sjezd na Fačkovské sedlo je mazec :)

        0 0
      • Andrzej  

        je to super, ale jsou mista na tlaceni, troska bahna u veterneho (zadna hruza), technicke sjezdy jsou, ale casto moc prudke, jak uz to v techhle koncinach byva, takze pokud nejsi sjezdar tak akorat nazhavis brzdy a brzo je konec. i kdyz nektere vyjimky se najdou, ale spis v te severni casti okolo velke luky. (myslim sjezdy z hrebene dolu) kazdopadne by vic poradili nekteri mistni, ja mam ten hreben vicemene cely projety, zkusil jsem i neco tech sjezdu na obe strany (zdaleka ne vsechny tur. znacene), ale mimo znacky jsem se nedostal, pritom asi i nejake neznacene traily by se tam nasly. Je to ale podle nme jedna z nejlepsich lokalit na mtb v okruhu stovek km.

        0 0
      • BouBou  

        Dobrá volba, taky se na to tuhle trasu brzo chystám. Vcelku dobrý popis byl přesně téhle trasy ve Velu 6/2011. Pokud ho nemáš napiš mi na mail b.nepras@centrum.cz, můžu ti poslat PDFko.

        Jinak pěkný poježdění je taky v okolí Rajeckých teplic, Lietavy, Suľova a v podstatě celých Strážovských vrchov, ale je třeba počítat s tím, že některý úseky sou fakt hodně „přísný“ =)

        0 0
    • Marskatin  

      Na chatu pod chlebom se dá dojet po z Trusalové – to je zásobovací cesta, tam by neměl nikdo nic namítat ,i když je to na území NP, taky jde dojet na chatu po Suchým.

      0 0
    • Without_R  

      Ve středu jsem se vrátil z Malé Fatry. Doporučuji udělat si 2–3 dny a projít to tam pěšky. Velký a Malý Rozsutec a projít hřebenovku, případně i Jánošíkovi diery. Tyhle trasy se stejně na kole projet nedají.

      0 0
      • Jimm22  

        jj byl jsem tam před 2 lety a nádherná trasa. Zrovna si říkám že tam pojedu letos asi znovu, jen nevím kdy bude čas, asi září-říjen a letos bohužel asi solo :-(

        0 0
    • Sipal  

      Zneužiju thread – netušíte někdo, jak to bývá na Malé Fatře na hřebeni se sněhem na přelomu září/říjen? Spíš bude nebo spíš nebude nebo skoro nikdy není? Plánujem to s děckama, tak jestli má cenu o tom v tomhle termínu uvažovat, sněhem je nepotáhneme. Díky.

      0 0
      • ememem1  

        to by musela prijst ***** zima aby sa tam po pripadnej prehanke udrzal. skoro naisto mozes ratat ze nebude.

        0 0
      • bathed  

        jsi max 1700mnm, navíc chráněných okolníma vyššíma horama, tudíž s něčím tak vyjímečným jako je mikroklima severské tundry v Krkonoších nepočítej… Pokud ti vyjde „babí léto“ bude to parádní výlet, jinas sračky a sychravo. Sníh ale určitě ne!

        0 0
      • bathed  

        jsi max 1700mnm, navíc chráněných okolníma vyššíma horama, tudíž s něčím tak vyjímečným jako je mikroklima severské tundry v Krkonoších nepočítej… Pokud ti vyjde „babí léto“ bude to parádní výlet, jinas sračky a sychravo. Sníh ale určitě ne!

        0 0
        • Sipal  

          OK, dík oběma, o starost míň.

          0 0
          • bathed  

            no, nevím jestli o starost míň: on je to vápenec. Jak to oslizne, tak to klouže víc jak led! A tam kde jsou žebříky a řetězy, je to o hubu. Dva roky zpátky nás chytla neskutečná smršť na velkém rozsutci. Museli jsme tam přespat pod jedním převisem, protože jít za šera a tmy dolů, by bylo o zlompáteř… S děckama – když byly malé, jsem to absolvoval mockrát (V a M. rozsutec, jánošíkovky, chleb, …) ale pokaždé s velice pečlivým studiem předpovědi počasí!

            0 0
            • Sipal  

              Ale jo, je to o starost míň, aspoň vím že to je reálný termín a můžem dál plánovat. Je jasný že pokud nebude dobrý počasí, tak to nemá cenu. Děcka toho i tak budou mít plný brejle a aby tam šly ještě v dešti nemá cenu, jen by se jim hory znechutily.

              0 0
            • Sipal  

              Mě tak došlo, když jste chodili s malýma dětma, můžeš se prosímtě trochu rozepsat? Jak malé, co zvládly/nezvládly – jak dlouho třeba trvala etapa chata pod Suchým – chata pod Chlebom, jestli jste ji šli, případně jestli jste Suchý a Velký Kriváň obešli nebo vylezli…Mapové hodiny vycházejí tak 4.5–6 hodin podle zvolené varianty, s dětma počítám koeficient krát 2 (šly by holky 7–12 let) na skutečnou délku, což mi přijde tak na hraně zvládnutí. Jestli máš jakékoliv zkušenosti, budu rád, když se podělíš.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.