• MITY

    Magura vidlice, asi do ní půjdu bagbike.cz/?cmd=1657 Co na to říkáte? Máte zkušenosti? Libí? Nelíbí? Pište /a „reba pitcho“ si nechte :-D /

    0 0
    • Pavlos  

      zajimava co se tyce chodu si myslim ze hodne malo lidi bude vedet

      0 0
    • rasputin  

      No mě se celkem hodně líbí!! Velice zajímavě vypadá ten „dvojitý můstek“ taky o ni tak trochu uvažuju. Ale ten to typ co tu máš (Menja) mi přijde dost těžký!!!

      0 0
    • petrun  

      Raději počkej co ti řekne Mlok. Taky jsem jí chtěl ale rozmluvil mi jí. Prý odtrh 20 kg! Pokud je to pravda, tak je to paskvil.

      0 0
    • erbeckar  

      Mam Maguru Ronin, chodi nadherne hladce, tuha je fest a remeslne spracovani unikatni (frezovana cepicka ventilku i vsechny kolecka na nastavovani, ocelove vlozky v patkach upevnene sroubky…), akorat servis je dost problematicky, na netu moc navodu nenajdes a treba vymena oleje je slusna maturita.

      0 0
    • MlokCZ  

      Tady o ní byl celý thread: www.bike-forum.cz/…1/forum.html#… A je tam i graf, kde jasně vidět, že s citlivostí je na tom ne bídně, ale katastrofálně. Pokud chceš pohodlnou vidlici, tak je to jednoduchý – rozhodně nebrat.

      0 0
      • MITY  

        No uvažuju buď o tomhle nebo o 100mm bomber lock-out bagbike.cz/?cmd=305

        0 0
      • Fugas  

        Hmmm, tak nevim. Podle jednoho grafu okamžitě odsoudit vidlici.. Znám 2 lidi co maji Ronina, měl jsem možnost ho vyzkoušet a rozhodně mi nepřišla vidle necitlivá. Snad jedině pokud stojí dlouho v klidu někde v garáži, působí pak dojmem jak zamčená a je třeba jí „utrhnout“. Asi někam steče olej, vidlicím nerozumim. Za jízdy se chová ale úplně jinak! Jediný mínus je podle mě dost složitý nastavení, problematickej servis a v jednom případě i spolehlivost..

        0 0
        • Pi†el  

          "v jednom pripade i spolehlivost " …co tim mas na mysli ?

          0 0
          • Fugas  

            Jestli se dobře pamatuju, tak to byl opakovanej únik vzduchu (asi špatný těsnění). Servisováno myslim v Bikelive. Druhá vidlice co má kolega v práci je naprosto OK.

            0 0
        • MlokCZ  

          Nevim jak je na tom Ronin, nejezdil jsem a tady ani graf neviděl, ale pokud vidím odtrh přes 20kg, tak u jiné to lepší nebude (kus od kusu se nepatrně mohou lišit, ale na rozumné hodnoty se to nedostane). Třeba na tom je Ronin lépe, to já netuším, s čím si tu vidlici ale porovnával, že říkáš, že ti přišla citlivá?

          Co je přes 10kg je pro citlivou žehlikču dnes úplně out. Tím neříkám, že se někomu nemůže líbit a sednout mu. Třeba na závody proč ne. Je to prostě kategorii necitlivých vidlic jako R7. Pro mě osobně je odtrh 10kg zcela nutná podmínka, abych o vidlici uvažoval. Ale i tak je 10kg stále moc, žehličky jsou kolem 5kg a méně.

          No a když vidlic s odtrhem kolem 10kg a lepších je na trhu docela dost, proč bych se měl takovou vidlicí jako je Menja vůbec zabívat? Stejně tak třeba R7 je pro mě taky vidlice, o které bych ani nezauvažoval.

          0 0
          • scret  

            je to trochu mimo,ale dam ti hadanku,jakou citlivou vidli,lehkou a bilou?:) jo a cenove do 15tis.?:)

            asi zkusim napsat milanovi,jestli neumi prekopat R7mu:)

            0 0
            • milan1  

              Měl by být k dispozici i Axon 2007 v barvě bílé. Osobně jsem tohle provedení neviděl ale Epicon v téhle kombinaci už ano a vypadá to zajímavě, foto toho Epiconu jsem tady už někde dával. Jinak R 7 udělat citlivou umím. A vysoký moment odtržení R 7, který tady byl probírán a nikým nepotvrzen si u mě už mohlo ověřit několik zdejších nicků.

              0 0
              • MlokCZ  

                Pokud ale budeme brát upravené vidlice, tak ta Tebou podruhé upravená Fibermenova Reba vypadala skvěle. Jak na tom po úpravě může být R7? Dokáže se citlivostí přiblížit té upravené Rebě?

                0 0
                • milan1  

                  R 7 jsem ještě nedělal podle nových požadavků na citlivost. Fibermanovu Rebu jsem taky noprvé dělal s nižšími požadavky. Moment odtržení na hodnotu blízkou 5 kg jsem tedy zatím u R7 nezkoušel. Mám tu ale Dancin dogovou a zkusím jak moc to půjde.

                  0 0
              • scret  

                diky za info! ale zustanu u Manitucka…nejspis asi jenom ze zvyku…

                Ale urcite se v nejblizsi dobe ozvu ohledne toho tuningu my R7…

                0 0
          • Fugas  

            Mlok: omlouvám se, myslel jsem že je řeč o Roninu.. S Menju jsem se zatim nesetkal. Já jsem těžší váha (93kg), takže mi ten Ronin přišel citlivej možná i díky tomu.Jinak mám sujektivní porovnání s Rebou U-turn a s mojí Marathonkou. Reba je nejcitlivější, ale ten rozdíl mi nepřijde tak propastnej. Chtěl jsem se Ronina spíš zastat, přijde mi prostě v poho. Ten jeden poruchovej je asi záležitost konkrétního kusu.

            0 0
            • MlokCZ  

              Pro představu mojich požadavků. Citlivost Reby jak je v originále v prodeji je moje hranice, kdy bych o vidlici vůbec uvažoval. Ale pouze uvažoval, protože Reba už je stejně málo, i když tam se liší i kus od kusu a nějaký kus může na tom být lépe. Konkrétně moje co mám je už málo (je někde kolem 9–10kg po čerstvém odservisování, ale nebyla na úpravě u Milana, kvůli tomu, že kolo půjde celé nejspíš brzo pryč už ani na úpravu nepůjde).

              Ovšem Reba po úpravě u Milana, co se mu teď povedlo u té Fibermanovi už je jiná kategorii, to už bych byl spokojený (pod 5kg to už u vzduchových vidlic asi moc nepůjde, takže moc prostor pro lepší citlivost už není).

              0 0
        • MlokCZ  

          A pokud ještě píšeš problematický servis, s kterým u Magur vidlici já nemám žádné zkušenosti, tak další nevýhoda. A oproti např. Rebě stále nevidím jedinou výhodu.

          0 0
          • Vilém  

            ja jo,ze jich nepotkas tolik co REB.

            0 0
            • MlokCZ  

              To je mě osobně zcela ukradený, kolik jich potkám nebo ne. Ale i kdyby to u mě mělo nějakou váhu, tak rozhodně to nikdy nemůže převážit zcela základní muj požadavek na funčnost vidlice.

              0 0
    • scret  

      kamos ma uz druhou Maguru a obe dve porad uz nekolik let fachaj velmi spolehlive…zatim meni jenom olej…ani pouzdra ani tesneni jeste nemenil a je to ok…

      0 0
    • pit  

      jazdim uz asi stvrty mesiac MAGURU Menju 100mm a mam s nou zatial len kladne skusenosti. Na male nerovnosti reaguje znruba ako predosla MX Comp, vacsie berie v pohode, vyuziva plny zdvih, spracovanie a design perfektny… A to, ze niekto odsudi vidlicu bez toho, aby ju co len raz skusil – ovsem videl garf-to teda neuznavam. Mne je fuk, ci je v grafe odtrh 10,20,30,100 kg, pokial mi ta vidlica vyhovuje vpri mojom jazdeni. Proste sa nenechaj odradit „grafologmi“, ale ak mas moznost tak si tu vidlicu vyskusaj a uvidis sam ci ti vyhovuje alebo nie. A niekedy mam naozaj pocit, ze sa tu viac robia grafy ako jazdi :-) Ale to je kazdeho vec…HOWGH

      0 0
      • MlokCZ  

        Odsouzená byla pouze z mojeho pohledu pro bídnou citlivost. Pokud někomu sedí bídná citlivost, proč ne, třeba na závody to lidem naopak sedí. Ale tu citlivost si teď sám srovnáním s MX Comp opět potvrdil přesně to co je v tom grafu.

        A že nedokážeš pochopit (jinak bys nikdy nenapsal, že ti je fuk, co je v tom grafu), co graf o té vidlice přesně říká a budeš raději zkoušet úplně všechny vidlice na trhu, jinak totiž nikdy bez grafů nemůžeš zjistit, jestli je pro tebe nějaká vidlice nejvhodnější. Vyjádření někoho např. o citlivosti pokud nejzdil mnoho vidlic a nemá srovnání s citlivými vidlicemi je narozdíl od grafu zcela neobjektivní, protože vůbec nemá představu, jak taková citlivá vidlice může chodit. Já jsem si praxí na mnoha vidlicích jen ověřil (a že už jsem jich za poslední rok vyzkoušet fakt hodně, ty Magury jsou jedny z mála které jsem nezkoušel), že kromě tlumení mi graf přesně ukáže předem, jak daná vidlice chodí.

        0 0
        • pit  

          No mne sa zda ze ty asi nedokazes pochopit, ze niekto (napr.ja) sa nerozhoduje podla toho,co hovoria grafy. Mimochodom pre tvoju info…jazdil vidlice zn. Manitou,Fox aj RS, takze mam nejaku predstavu o citlivosti aj o tom, co pre svoj styl jazdy potrebujem. A uz vobec nemusim skusat kopu vidlic na trhu,aby som zistil ktora mi sadne – je predsa kopa materialu na nete od realnych!!! uzivatelov danych vidlic atd… A polozim ti jednu otazku (odpoved necakam,nakolko sa mi zda ze tato debata nepovedie k nicomu): Pokial ti garf hovori o vidlici s optimalnym priebehom (resp. obrateny pripad), ovsem pri realnej jazde v terene ti tato vidlica z hocijakeho dovodu nesadne, tak podla coho sa potom rozhodnes? Podla grafu, alebo realneho pocitu? HOWGH – uz naozaj koncim…

          0 0
          • milan1  

            Tebe je opravdu zbytečné přesvědčovat, jsi asi tak v situaci, jako motorista, kterému předloží měření, že tohle auto má zrychlení z nuly na 100 za 7 vteřin a to druhé za 15 vteřin a ty napíšeš, že je ti jedno jakékoliv měření, že ty si vybereš to, které podle tebe zrychluje tak, jek si ty představuješ. Bohužel ta tvoje představa o optimálním zrychlování nikomu nic neřekne stejně tak, jeko tvé přesvědčování zde. Grafy slouží jako exaktní a společný jazyk pro kohokoliv, nic složitého to není a nepřátele má hlavně mezi těmi, co zahalují své představy do podivných a nesdělitelně záhadných pocitů, které nědokáží moc popsat. Nakonec po čase, kdy se budou problematice věnovat zjistí, že ty jejich záhadné a nepopsatelné pocity ukazuje právě ten graf.

            0 0
          • MlokCZ  

            Pokud má vidlice nějaký graf, který mi vyhovuje, tak se nemůže stát, že mi v reálu nebude vyhovovat (teď neřeším tlumení, který graf neumí zohlednit), protože se ta vidlice prostě bude chovat, jak ukazuje graf a ne jak se jí zachce (jak si asi myslíš ty). Já naopak vím naprosto přesně jak vypadá graf pro mě ideální vidlice. Taková samozřejmě neexistuje, protože např. ideální graf by začínal od počátku a odtrh vidlice by byl na hodnotě 0kg. Tak si vybírám alespoň takovou, která se nejvíce blíží ideálnímu průběhu a přitom splňuje i další parametry, které na ní mám (jako tuhost, změna zdvihu a další).

            Ten příklad od Milana to pěkně vystihuje. Když u auta někdo změří zrychlení z nuly na sto za 7 sekund, tak se v reálu pak nestane, že to bude 15s. Prostě graf hovaří jasně a jednoznačně.

            Pokud by se náhodou stalo, že jiný kus vidlice se bude chovat jinak než změřený graf, tak to může znamenat pouze následující. Buď jeden z těch dvou kusů není v pořádku nebo je graf změřený špatně.

            Ono krátké vyzkoušení je mnohdy nepřesné a krátký subjektivní dojem zcela nedostatečný. A hlavně když není přímé srovnání s jinou vidlicí okamžitě těsně po sobě, tak objektivně rozlišit malé rozdíly je téměř nemožné. Graf naproti tomu je zcela jednoznačný a srovnání zcela objektivní a jednoznačné.

            0 0
    • honza.biker  

      taky jsem o ni uvazoval ale je dost tezka – myslim ze ma v realu cca 1,9kg…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.