Má někdo z vás zkušenosti s FOX 32 F29 RLC ?

12 nepřečtených
  • chomi

    Zdravím všechny, co jezdí 29" kola a současně vznáším dotaz, zda má někdo zde na fóru zkušenost s 29" FOXkou 32 F29 RLC. Mám velké vnitřní dilema: už jsem byl rozhodnutý ke koupi nové 29" vidlice RockShox REBA XX z modelové řady 2011, která by měla stát něco kolem 20tis., když se mi dnes naskytla možnost objednat FOXku 32 F29 RLC za přibližně stejnou cenu a taky z kolekce na příští rok. Už si připadám trošku jako retard, protože nejsem schopen se rozhodnout…u FOXky mám strach ze spolehlivosti a servisu, zase mě láká její chod a funkčnost, u REBY vím, že bude spolehlivá, zase to ale není takové poježděníčko jako na FOXce…no je to normální ???

    0 0
    • Hnoj  

      IMHO je obojí úplná blbost. Dávat za Rebu XX 29er 20litrů je naprosto nesmyslný (Pokud ti jí někdo nabídnul za 20 litrů, pokouší se tě okrást) a stejně tak za vidli FOX, když model 2009–2010 koupíš za polovic a bude to fungovat furt stejně (blbě).

      Myslím, že chvilka čekání se ti vyplatí a to VÝRAZNĚ !

      0 0
    • Bafoon  

      úsměvné :-) za 20tis oboje vidle jsou fakt peklo. Na foxe je dražší servis a na chod tu na foru dost lidí nadává, věčně se u nich řeší kdejaké vnitřní kurvítko právě chodu. Reba oproti tomu je na servis levná, chodí dobře a naopak moje reba spolehlivá tedy zrovna není.

      Za mě když chceš dát takový prachy za vidli tak se za a)obrať určitě jinam než tam kde se naskýtají takové skvělé možnosti :-) a za b) de facto podle mých velmi skromných praktických zkušeností je jedno jestli ve výsedku koupíš fox/rebu – zohledni servis (obecně náklady a kdo ti ho bude dělat)

      0 0
      • Bafoon  

        černá reba XX s pushlockem, 120mm zdvih a 20mm osa – po tom ted koukám :-) nebo po tom samém s Uturnem

        0 0
        • kubad  

          IQ teda?

          :-)

          0 0
          • Hnoj  

            Leda IQ Tykve :-D

            0 0
            • Bafoon  

              nedělej vlny a překvap mě ;-) když nepůjde XX tak Team

              0 0
          • Bafoon  

            :-) nevim, ještě jsem nic nejel, příští týden se uvidí, ale tuhle rebu (nebo to samé v team a samo tapered) bych kdyžtak rád i případně na Ninera. Všechno se to komplikuje … hmmm já ti mám verzí :-D

            0 0
    • kubad  

      Sezenu ti je za 19 :-)

      Prolez si e-shopy ty vidle se daji sehnat vyrazne levneji.

      Funkcne je asi celkem jedno kterou vemes. Ja bych asi bral XX

      0 0
    • Bafoon  

      ale koukám že máš schyzu jak já s rámem :-D http://www.bike-forum.cz/…vidlici.html#…

      0 0
      • chomi  

        Schizofrenie to je, to přiznávám :0) no jo, když ty vidlice stojí plus mínus stejně, tak si pak vyber :0)před pár lety byla jediná pořádná 29" vidlice REBA a nebylo co řešit, dnes tu je FOX, Manitou a bůhví co ještě a pak babo raď…

        0 0
    • m.k.2  

      Vozil jsem 2 roky Rebu, teď cca rok a půl Fox, obě dvě bez technických problémů. Fox má zdvih 100 mm, Rebu jsem vozil na 80 mm, při předělání na 100 mm se mi zdálo že se Reba trochu kroutí (s batohem vážím kolem 90 kg) u Foxu to necítím. Chod obou se mi zdá subjektivně stejný, obě jsou progresivní, Fox mi přijde zkraje zdvihu citlivější.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.