• Diablus

    Ahoj,mám ted' takový problém,a to ten že mi upadává na biku levá klika,když ji přišroubuju zpět tak se zase bud' do pár dnů nebo minut začne vyklat až upadne takže nemůžu nikam jet protože nevím nikdy jestli to neupadne 2 km za barákem nebo jestli to bude držet další týden,nevíte čím by to mohlo být???zkoušel jsem měnit ten šroubek co to drží ale to nepomohlo,nevíte čím by to asi tak mohlo být,už mně to docela štve,přemejšlel sem to přilepit ale to je trochu drastický a poslední řešení,budu vděčnej za každou radu,díky

    0 0
    • RendyD  

      Jaká klika? Není prasklá v místě, kde prochází šroub?

      0 0
    • zichis  

      bohuzel, trvalý následek zanedbaného servisu. Nechal jsi to nejakou dobu povolený a jezdil s tím, klika se vevnitr vymackala a ikdyz to ted dotahnes, tak ta klika se muze kejvat. Tim jak se kejve, uvolnuje sroubek, az se ti to povoli a jeste vic vymacka.

      Oprava je mozna jedine na obrazecce. Teoreticky by to stacilo rucne propilovat, ale neznám boha co by to dokázal udelat dostatecne presne.

      0 0
      • RendyD  

        Co redukce z měkčího plechu? Aby nepoškodil osu, ale vyrovnal vůli kliky…

        0 0
        • zichis  

          o plechu bych vůbec neuvazoval, ledatak o fólii :-) Mno, může zkusit staniol, za to nic nedá, ale neverim tomu. Jednak se mu to bude blbe nasazovat, staniol se bude drzet v tech bodech kde to nejmin potrebuje, jinde se potrhá a vyklouzne a jednak kvuli tomu osku zastrci do mensi hloubky coz situaci jenom zhorsi.

          Vyvlozkovat by se to dalo epoxidem s kovovym plnivem. Jenze ty tlaky jsou tak obrovsky ze ani tomu neverim ze dlouho vydrzi.

          0 0
      • ptrs  

        nejjednoduší je dopnit vymačkaný materiál epoxidovým lepidlem s kovovou výplní, třeba Lepox metal nebo Loctite 3450.Opravil jsem tak kamarádovy vymačkané kliky na čtyřhran a jezdil s tím několik let bez jakýchkoli problémů.

        0 0
    • Joseph de Sax  

      a ta potvůrka jedna…

      0 0
      • rbcrx9  

        Odborník, jehož výmysly nikdo nechce a nejezdí, promluvil!

        0 0
        • Patar  

          Nářadí a díly , vyráběné tímto odborníkem profesionálně využívám jako špičkové výrobky již dvacet let.Tvoje zkušenosti jsou jaké?

          0 0
          • kubad  

            zkušenosti a jeho výrobky jsou věc jedna, jeho dementní chování tady na foru věc druhá, ale asi se tím baví no.

            0 0
            • JSt  

              myslim, ze jen spousta bajkforistu nechapou jeho, mozna :-)) trochu zvraceny, humor a nasira je to. uplne zbytecne ;-).

              0 0
          • Ruprt2  

            Já mohu o Jardovi říct v podstatě totéž (až na těch 20 let, to je v mém případě jaksi nereálné) jako ty o tom tvorovi s chováním řeznického psa.

            A navíc můžu dodat, že je to fajn člověk, kterého mám důvod si vážit a uznávat.

            A to co napsal, mimochodem narozdíl od Josefa slušně, je jenom ovoce, které si ten co ho obhajuješ sám zasel.

            0 0
            • Joseph de Sax  

              a přitom ti tvé bláboly nikdo nevyvrací ani nepotvrzuje…

              0 0
            • blisterexist  

              já taktéž, jeho výrobky mám po celé dílně, používám celkem dlouho a nemůžu si na nic ztěžovat:-)

              0 0
              • Joseph de Sax  

                mohu potvrdit, že tak je spokojeno i dalších 2,5tis subjektů, když dalších 2,5tis v ČR běhá od čerta k ďáblu a řeší vše na úrovni BF formou humoresky, či grotesky a to bez vtipu a s brekekem…na výrobky z Taywanu…avo­tomtoje.

                0 0
                • Ruprt2  

                  jsi do ****** sašo.

                  Blisterix mluví o Jardovi ne o tvé ctěné parodii.

                  0 0
    • unavix  

      Určitě se nesnaž to vypodkládat plíškem nebo čímkoliv jiným.Nejde to.Před lety sem měl stejný problém a nakonec sem to pořeši koupí nové kliky a šroubem s vroubkovanou podložkou.

      V tu dobu ale nebyli k mání žádný extra lepidla a podobný věci kterejma by se dala udělat výplň.

      Za mě bych ale koupil raději novou kliku než trávit hodiny nejistým experimentem.

      0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Me na to na synkove plecce pomohlo dat pod sroub zubatou perovou podlozku („slunicko“) a radne dotahnout. Funguje uz pul roku, sroub se prestal povolovat.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Kamarádovi jsem spravil kliku tím, že jsem čtyřhran na ose jako by prodloužil obroušením. Osku zkrátil aby pojistný šroub držel klik.

        0 0
      • Diablus  

        já mám takhle zubatej přímo ten šroub

        novou nevím jestli má cenu kupovat a hlavně,levou kliku mi nikde neprodaj a finance od rodičů jsou zkrouhnutý kvůli pár průserům na pár korun takže nějakýho litra na nový kliky mi rozhodně nedaj

        0 0
    • JSt  

      zalezi, jaky mas stred (predpokladam 4-hran) a delku klik. nejjednodussi a nejspis i nejlevnejsi a hlavne nejspolehlivejsi je koupit celou levou novou http://www.zbozi.cz/items…

      0 0
      • Patar  

        Samostatné levé kliky jsou běžně dostupné také v délkách 172.5 i 170 mm. Ceny do 200,– Kč se čtyřhranem.

        0 0
    • Diablus  

      Zkusil jsem to s tím lepidlem ale nejsem si moc jistý jestli to něco vydrží takže bych raději koupil novou kliku,ale chtěl bych se zeptat,mám ten šroub s vroubkovanou podložkou a to mně přivádí k jedné otázce,je jedno když mám ten šroub s vroubkama jakou kliku koupím(padne to do každé???) nebo musím koupit nějakou „spešl“aby do toho ty vroubky zapadly???

      0 0
      • Patar  

        Kup novou kliku. Pro Alu klikku musí být podložka s vroubky nedílnou součástí hlavy šroubu , tedy společný výlisek . Samostaná vějířovitá podložka se při dotahování na 3 kpm prohne a vmáčkne Al z materiálu kliky do nosného jehlanu

        tak , že styčná plocha obou dílů není v dostatečném kontaktu.Na nosných jehlanových plochách nesmí při montáži vzniknout žádná separační vrstva. Doporučuji plochy odmastit a srazit náběhové hrany nové kliky fazetou o šířce cca 1,5 mm, včetě radiusů v rozích pro zmírnění vrubového napětí.

        0 0
    • jirka802  

      Zdravím, nevíte co znamená rozměr M18

      Šroub do klik FSA ML410 – 390–2082

      rozměr: M18

      tento

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ha ha. To si mi taky připomněl jak sem jezdíval do školy kolmo a dojížděl sem nějakou slečnu . Mi bylo líto jí předjíždět, tak sem jí koukal na spodní část zad a jěště trochu níž. A jak tak šlapala, tak jí upadla klika. Tak sem jí pomohl, sebral sem jí kliku ze silnice a podal jí do ruky. Klika byla pochopitelně pěkne zablitá, takže holčina si příště rozmylí jezdit na takhle zahnojeným kole a ***** na servis. :)

      0 0
    • ares  

      Mám sice trochu sekyru, ale někdy je problém i v tom, že kliky na čtyřhranu sice jsou správně dotahovány, ovšem nekvalitní materiál kliky se postupně vymačkává. To víme všichni. Klika se na čtyřhranu pomalu posunuje do té míry, že se utahovací šroub dotkne čtyřhranu a přestane na kliku oproti čtyřhranu tlačit. Stačí najít nebo vyrobit vhodnou podložku o větším vnitřním průměru než má čtyřhran a samozřejmě, aby se vešla do kliky. Tloušťku alespoň 2 mm. Na chvíli bude pokoj.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.