• anibul

    Ahoj!

    Uvažuji o lepších silničních diskových zápletech. A řeším, jestli mě investice řekněme do 35kKč do nějakých karbonových zápletů (Mavic, Pancho, Hunt) přinese kromě dobrého pocitu taky něco navíc. Pohodlí, rychlost, ovladatelnost… cokoliv. Nebo koupit lepší Alu třeba Mavic Ksyrium SL, Panchowheels… ? Nebo zůstat na svém, neřešit a jezdit?

    Mám Giant Defy Advanced na původních Giant P-R2 Disc+Gavia Fondo 1, 32mm, které střídám s Mavic Aksium Elite UST+Yksion PRO, 28mm oboje na bezduších. Mavic-y jedou líp.

    Já, 110kg, roční nájezd na silnici 8–10kkm (letos zatím 7500km/nastoupáno 75km, takže ne úplně roviny) jezdím PRG východ, Posázaví, Benešovsko, silnice 2.,3.,4. třídy tak jak jsou dobré či častěji mizerné s ojedinělými přejezdy po nezpevněných cestách (do 5%).

    Rád bych znal hlavně postřehy/názory těch, co mají podobné vstupní podmínky, váhu a nájezd a jaké udělali zkušenosti s novými koly. :D

    0 0
    • Cavendish  

      Původní P-R2 mají kolem 2050g a kvalita nábojů je s otazníkem. Takže máš potenciál snížit váhy kol o 400–500g? Navíc mají ,,jen" 30mm.

      Pohodlí na vysokém tuhém ráfku těžko získáš, spíš naopak. Rychlost a tuhost určitě. Takže bych to určitě zvážil :)

      1 0
    • JakeF  

      Mel jsem Defy Advanced na stejnych kolech co mas ty, vymenil jsem za Defy Advanced Pro na karbonech se stejnou vyskou a na prumerkach nebyl rozdil. Pocitove trochu zivejsi, ale mozna to bylo jenom placebo. A vazim min, takze % to pro me byl vyraznejsi rozdil.

      0 0
    • skytr  

      Měnil jsem PR2 za Pancho Spirit 35, úspora váhy byla cca 0,5kg. Největší rozdíl byl ale v tuhosti, pocitově prostě jedou líp. Navíc jsou naprosto bezproblémové a relativně levné.

      Takže za mě upgrade doporučuji, ale nedá se čekat, že tě to zase nějak extra výkonnostně posune…

      1 0
    • jirkaRS  

      Loni jsem řešil to samé, nakonec jsem se PR2 s 32mm Gavia Fondo 2 zbavil, koupil jsem karbonové Mavic Cosmic s 25mm a úspora na váze byla cca 1100g. Pocitově i dle naměřených hodnot to je obrovský rozdíl oproti karbonu, kolo je živější, lehčí, točivější a rychlejší. Takže za mě jednoznačně vyměnit originální PR2 za karbony :-)

      Ještě dodám, že ten zvuk „cvrčku“ s vyndaným tlumičem zvuku na karbonovém Mavicu je parádní.

      0 0
    • anibul  

      Jak to tak čtu, asi si k vánocům nadělím ty Mavic Cosmic SL 32, už jsem po nich šilhal dříve a teď je mají za slušnou cenu na Bike-discount.de.

      Škoda jen, že nejdou ty PR2 nějak lehce konvertovat na QR, dal bych je na zimáka.

      0 0
    • Pavell  

      Ahoj, nenasel jsem cerstvou diskuzi na gravel karbonove zaplety, tak to davam sem. Pokud byste meli budget…do jake varianty (mix silnice a terenu, pro plaste 40–45) byste sli z nize uvedenych, popripade dalsich.

      https://www.dtswiss.com/…-1400-spline

      https://gravelbike.cz/…heelset.html

      https://www.ffwdwheels.cz/…tblack-plast

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.