LAPIERRE XR 729 ... SEDLA HO NEKDO???

24 nepřečtených
  • Lumberjack

    Ahooj, jdu do fulla a vaham mezi letosnim epicem http://www.sunsetbike.cz/…c-comp-vel-l za 55 000 ale nutna vymena kol,takze sem taky na 70 ti..nebo canyonem http://www.canyon.com/…es/bike.html?b=31 (kola to same)

    a do toho mi zamotala hlavu nabídka ze 69 000 lapierra xr 729… osazeni bez kompromisu – carbon,kola super, ale neznam nikoho kdo ma s nim zkusenost…a predevsim s tim jednocepem.

    VASA POHLED PLS. :)

    0 0
    • Lumberjack  

      sorry tady je ten lapeirre xr 729 http://www.lapierre-bike.cz/…-xr-729–2013

      0 0
    • tom xtr  

      Co konkrétně k tomu LP XRku chceš vědět ?

      0 0
      • Lumberjack  

        hlavne jak se osvedcil ten jejich sistem odpruzeni s jednim cepem… porovnani cena x osazeni x vaha… levnejsi „znackovej“ carbonovej full sem nenasel…za 69 000,– 10,8 kg full 29

        podle me hoodne good, ale masovka se z toho rozhodne nestala, takze nejakej hacek to mit bude…trochu to na me pusobi ze to bude takovej trochu nedokonalej full a pritom k ht to bude mit daleko.

        0 0
        • tom xtr  

          Jezdím XR 729 model 2013, použití převážně maratony, odjeto cca 25 závodů plus nějaké vyjížďky, traily, projety několikrát RS, celkem něco přes 3tk. U nás ho jezdí co vím Honza Hruška, i když komponentově upravený.

          Pokud ti jde o zadní stavbu, ta funguje výborně (mám verzi bez E:I). Při silovém šlapání ze sedla pohupování téměř neznatelné už na středním propedalu (záleží taky na tlaku tlumiče), při plném propedalu nepozorovatelné. Stavba naproti tomu velmi dobře kopíruje nerovnosti, rozhodně více plush (citlivá), než předchozí VPP u x-controlu, který jsem jezdil.

          Ad jízdní vlastnosti: geo pro mě bez nadsázky dokonalá, XR je překvapivě obratný na 29 kolo (prý díky níže položenému středu šlapání), zcela srovnatelný s 26, resp. i lepší díky lepší trakci 29 kol. Pláště jezdím ty, které tam byly (Michelin Racers), nízký rychlý vzorek, celkem slušný uni, v bahně můžeš mít problém s předním, ale při troše techniky se to dá.

          Ad hmotnost: mám Lko, reálná hmotnost plně ustrojeného kola, tj. včetně malé pumpičky, košíku + prázdného bidonu, čidla, pedálů CB, mlíka v pláštích = 11,52kg, což je na 29 full myslím dobré. Pro úplnost používám ale o chlup lehčí kola (Crossmaxy) a o cosi lehčí sedlo, to původní bylo pro mě tvarově nestravitelné, ostatní komponenty původní.

          Minusy po roce a něco z mého pohledu:

          • zadní stavba jak má dokonalou funkčnost, tak naproti tomu je lapačembahna. Dá se zčásti řešit improvizovaným blatníčkem vyrobeným samo-domo.
          • Vidla SID je primárně závodní, není to úplně vrchol citlivosti,trochu mi nekoresponduje s citlivější zadní stavbou a raděj bych tamviděl FOXku, ale dá se to překousnout. Tuhost SIDa s pevnou osou jeuž OK.
          • Vedení lanek je vnitřkem, ale bovden je uvnitř dělený = častějšíservis po extrémních podmínkách, než kdyby byl vcelku. Snad nějak půjde vyřešit, uvidím.

          Resumé: můžu doporučit.

          0 0
          • tom xtr  

            Pokud kouknu na ty ostatní odkazy a zběžně to srovnám s XR 729, tak podle papírových specifikací jsou ty ostatní o level níž (rám, komponenty, celková hmotnost). Ona tomu nakonec odpovídá i list price XR-ka.

            0 0
          • Lumberjack  

            Ahooj, omlouvam se ze reaguju az ted, ale byl sem prcovne mimo. Diky moc za info, dost mi to pomohlo. ted jedu do noveho meste na SP otestovat jeste nerva a stevense jura es a pak uz se musim rozhodnout. Uz dva mesice jen sedim na zadku, googluju a motam si akorat hlavu namisto abych jezdil :) XR je ale favorit diky vaze a celokarbonu.

            0 0
            • tom xtr  

              Je to velmi dobrý kolo. Kdysi se dala půjčit u dovozce (Schindler / mojekolo.cz) i testovačka nižšího XR 529, což pro ověření geo stačí. Já to kolo původně ani nechtěl, ale měli jsme ho půjčený na testovací den a tak mě to dostalo právě kvůli jízdním vlastnostem, že jsem ho další týden objednal.

              0 0
    • Azmir  

      Odkaz na canyon mi nejde. Jinak ty kola na tom palierru taky zrovna nějaké top nejsou. Otázka jaké bys taky chtěl na ty ostatní kola hodit.

      0 0
    • Lumberjack  

      a jeste jeden tip.., hezoun ale jeste se neprodava http://www.stevensbikes.de/2014/index.php…

      0 0
    • Blahycz  

      Ahoj,mám možnost koupě těchto dvou kol ve stejné cenové relaci. Zajímal by mě váš názor na srovnání těchto kol.

      Na Bikeradaru máj oba 4,5 hvězdy,, na Bmc sem seděl zatím jen v krámě, ten Lapierre nevím kde bych odzkousel. Dík

      http://www.s1w.cz/index.php…

      http://www.cyklonemcik.cz/…-xr-529–2015

      0 0
      • Rubi  

        vzdyt tam je 30K cenovy rozdil…:D kdyby staly stejne tak BMC, takhle lapierre

        0 0
      • tom xtr  

        Pokud chceš vyzkoušet to XR, šlo to přes distributora. Loňský testovačky mají ale rozprodaný a nový podle infa z konce loňského roku budou mít z kraje jara. Jinak odpovídající tomu BMC mi přijde spíš XR 729 (koment k němu viz výše). 729 a 529 mají stejný rám i tlumič, akorát díky komponentům bude 529 o cosi (necelý kilo ?) těžší.

        0 0
        • Blahycz  

          Jo ale to Bmc můžu mít za 71,, proto píšu ze ho můžu mít za stejnou cenu. Jen čtu hodně chvály na LP xr tak se chci zeptat.

          0 0
          • Rubi  

            jo takhle, sel bych do BMC, uz jen proto ze ho moc lidi nevozi a neni tam nic z komponentu osizeno… ten lapierre je strasna slatanina, navic vidle nic moc

            0 0
            • Azmir  

              Ten lapoš je carbon, BMC hlína, to mi přijde jako celkem podstatný rozdíl :) Jako ten BMC je sice lépe osazen, ale lapík se zas bude lépe upgradovat do budoucna :)))

              0 0
              • Azmir  

                Aha tak moje blbost ono to je alloy/carbon, tak potom asi určitě to BMC.

                0 0
      • JakeF  

        Neváhal bych ani vteřinu a bral BMC…

        0 0
      • Lumberjack  

        Ahoj mrkni u me na toho stevense…kdy by te zajimal muzes ho mit za 56 000 ,– funglovku s dokladama a uctem…nakontaktoval bych teja ho jezdim rok a jsem presvedcenej ze v dany cene nenajdes nic lepsiho..komplet xt fox eastony kola! sice hlina ale pokud nemas vyložene poloprofesionalni ambice tak je to u fulla uplne jedno!

        0 0
        • Blahycz  

          Jo jenomže já mám 190 cm,,, poloprofesionální záměry nemám ale řekl jsem že když už kolo v tyhle kategorii tak chci karbon. Ale díky,, a asi chci i nový kolo.

          0 0
          • Lumberjack  

            Ok.. ale ja ti nenabizel svoje kolo s tim jsem nadsenej..mam jen moznost ho sehnat za tyhle prachy…a to ze mas 190cm je uplne jedno kdyz nemas zavodni ambice

            0 0
            • Blahycz  

              Ne to jsem reagoval na to tvoje kolo. Špatně jsem to pochopil. Myslel jsem že prodáváš svoje. Ale díky

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.