Tak střední trasa už je vyprodaná. To je docela ficak.
Tak střední trasa už je vyprodaná. To je docela ficak.
Jel dnes někdo Roadstage v Hradci? Docela divočina na začátku, pak už se to uklidnilo. Čekám, že v Pardubicích to bude umocněno počtem lidí ještě na druhou.
Z Pardubic zacinam mit trochu obavy, ze tam bude v baliku nekdo jancit…
Jel jsem Rallye, takže krátkou. Pár km po startu byl hromadný pád, asi 5 nebo 6 lidí tam leželo v krajnici a balík se tam samozřejmě rozdělil. Pak cca ve 2/3 trasy lehl jeden jezdec v zatáčce na štěrku a celkově lidí se silničním lišejem dojíždělo dost.
Mi přijde, že hodně lidí začalo jezdit na silničkách, ale vůbec nemají kolo v ruce. Zlatý KPŽ :-D
Ano lidí na silničkách jezdí dost, ale zkušenosti z balíku jich samozřejmě moc nemá.
Připadá mi, že ze silniček se stal takový nový golf. Když prostě chceš ukázat, že jsi holt někdo, tak jdeš do krámu, koupíš jednu z těch dražších silniček, dva kompletní sety Assos a hurá na jednu z pořádaných social ride, kde se po vyjížďce v kavárně u lokálně pražené kávy a posh zákusku rozebírají pohyby na akciovém trhu. Jasně, popis je trochu přitažený za vlasy, ale tady v okolí si všímám, že zvláště pánové z těch vyšších sociálních skupin po třiceti letech zase začínají sedat na kola. Moc velkou radost z toho nemám, protože na silnicích ostatním cyklistům většinou moc dobrou reklamu nedělají (jedou si v tom svém zažitém sebevědomém a ambiciózním stylu, ale neuvědomují se, že kolem sebe nemají plechy), ale aspoň se hýbou. A já jen čekám na to, až cyklistika zase vyjde z módy a situace se vrátí do stavu jako před takovými deseti, patnácti lety :)
Ano, tento fenomén už byl i popsán přesně tak, jak píšeš. Přeci jen tady je potřeba trošku více fyzičky než při golfu (tím ale nechci golf vůbec shazovat).
Zase jako plus beru, že spousta těch lidí jsou zároveň řidiči. Takže díky tomu, že začali jezdit na kole to vidí i z té druhé strany.
Už asi měsíc. :-/ :-D