• keymaker

PŘÍŠTÍ TÝDEN SLAVNOSTNĚ ODHALÍME ZÁVODNÍ TRASY OBOU L'ETAPE 2026

Ačkoliv se může zdát, že podzim je pro naši organizaci pohodový, tak realita je „trochu“ odlišná. Jen v září a v říjnu jsme absolvovali desítky jednání na dopravní policii nebo se správci komunikací. Osobně jsme navštívili všechny obce, kterých jsou na trase obou závodů skoro čtyři desítky.

A s potěšením můžeme konstatovat, že trasy na rok 2026 máme!

Kopcovitá etapa se startem a cílem v Praze se uskuteční v sobotu

20. června.

Novinka v podobě Rovinaté etapy proběhne v neděli 4. října 2026.

Detaily obou závodů odhalíme v úterý 25. 11. od 18:00 nejprve off-line v rámci akce Odhalení závodních tras a následně zveřejníme na našem webu a sociálních sítích.

0 1
    • keymaker  

Dále nějaká novinka jako rovinatá trasa

EXKLUZIVNÍ REGISTRACE PRO FOUNDERS KLUB NA ROVINATOU ETAPU 2026 JIŽ BĚŽÍ!

Všichni členové klubu FOUNDERS od nás na e-mail obdrželi dva kódy na přednostní registraci sebe a jednoho kamaráda do novinky příští sezóny – Rovinaté L'Etape Czech Republic by Tour de France.

Informace k závodu jsou zatím jen kusé:

Termín: Neděle 4. 10. 2026

111 km délky, méně než 300 výškových metrů nastoupáno

start a cíl ve městě, které je cca 1 hodinu jízdy autem nebo vlakem z Prahy

Exkluzivní cena startovného v předprodeji: 1 990 Kč

Předprodej poběží do úterý 25. 11. 2026 do Odhalení tras obou závodů (cca do 19:30), následně se registrace otevře pro všechny a cena se zvedne na 3 690 Kč.

1 0
      • Vrci  

Začátek října, to může být hezky, ale taky pěkně hnusně. Čekal jsem něco trochu delšího.

2 0
        • keymaker  

Jestli to bude takhle placatý, musí to namotat někde v Polabí.

1 1
          • HonzaP9  

Cca hodinu jízdy autem nebo vlakem z Prahy, to bych si tipnul Pardubice. No uvidíme.

Na začátku října bude ještě nejspíš slušně, akorát bych se na té placce bál větru…

0 0
    • Zdenek45  

Rovina kód: bx1k8090lg

1 0
    • kerim  

Taky kód Rovina

v7nfh90ibq

0 0
    • Alojs01  

Kody rovina:

4e4dw6px1n

d4hgkmqah9

1 0
    • mmenphis  

Odrazujeme mně kapacita 2000 startující v kombinaci s rovinatým profilem, to bude minimálně do poloviny závodu jeden velký balík.

Asi tuhle LE vynechám.

2 0
      • Premek518  

Ahoj, tento argument si uvědomujeme. Proto se bude startovat po skupinách o 184 lidech s rozestupem 3 minuty. Info půjde ven zítra.

8 0
        • Vrci  

A jak se bude měřit čas?

0 0
          • milan.v  

Čipy?

3 0
            • Vrci  

Otázka spíš směřovala k tomu, jestli spuštění startu bude průjezdem startovní bránou, startem vlny v níž dotyčný bude nebo startem první vlny.

0 0
              • keymaker  

Čekal bych, že vždy pro vlnu, protože to bude cca deset vln, takže ti z poslední vlny bych chytli maňasa 30 minut už na startu :-) Spíš by mě celkem zajímalo, jak to budou do vln rozřazovat. Na poslední L´Etape jsem měl průměr cca 33 a nic takhle placatýho jsem asi v životě nejel :-)

0 0
                • Mikikuba  

I 200 lidi v baliku na rovine je fakt dost kdyz se to neumi…

1 0
                  • keymaker  

Souhlas

0 0
                  • Vrci  

Pokud by se z těch avizovaných 300 m nabralo hned po startu 80 – 100 na 10 km při výjezdu z nějakého údolíčka, mohlo by to dost vyřešit.

1 0
                    • mikub  

Nenabere, první a zároveň jediné stoupání, které má šanci balík trochu nadělit je odhadem tak na 70. km.

1 0
        • Vrci  

Jakou úvahou jste došli k počtu 184 účastníků ve vlně. Proč ne 180, 185 nebo 200?

0 0
          • JamesCZ  

„Zároveň myslíme i na bezpečnost, proto se bude startovat ve vlnách po 184 závodnících s tříminutovými rozestupy mezi jednotlivými vlnami. A proč 184? Jedná se o počet závodníků, kteří startují na skutečné Tour de France. “

https://www.letapeczech.cz/…ve-lokality/

3 0
    • P  

Ahoj, neměl byste ještě někdo kód navíc? Díky

0 0
      • roud  

Dneska to šlo zaregistrovat i bez kódu za ty 2k.

Naopak při zádání kúodu to vždy vyhodilo chybu :D Mají v tom trochu saigon :)

0 0
    • POC74  

Dva kódy k dispozici ještě do zítra.

4stnzszgxz

wot3c53ahy

0 0
    • Kos_CZ  

Teď jsem se koukal na trasu kopcovité a ten začátek se mi upřímně nelíbí – sjezd Jeremenkovou bude maso. Každý rok na začátku se najde dost magorů, co se musí za každou cenu prodrat dopředu a tady k tomu budou mít ještě skoro dvoukilometrovej sjezd… Tam bude držkopádů!

4 0
      • Mikikuba  

To budu mit z prvni ruky:) z okna… je tam kousek ode me krasna prava zatacka co vynasi a v tu dobu se pojede tak 50…

2 0
    • keymaker  

Ahoj do balíku!

Včera jsme odhalili trasy a lokality L'Etape Czech Republic by Tour de France 2026.

Jistě jsi zvědavý, tak to nebudeme dlouho zdržovat a rovnou se do toho pustíme.

Ale ještě, než se do toho dáme, Ti chceme sdělit jednu důležitou informaci. Aby nezapadla…

Do konce listopadu můžeš při registraci využít slevu 20 % na startovné. Stačí zadat slevový kód „letapefriday“.

1 0
    • Jason Voorhees  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • POC74  

Nechám za zvýhodněnou cenu startovné v první vlně na 20.6. střední etapa 100km. Kdyžtak pm.

0 0
    • Kos_CZ  

Včera jsme si většinu střední trasy projel (a tři kopce i prošel:D ) a potvrdilo se, že cokoliv se jmenuje Krámy, stojí za houby. Konkrétně tyhle mají hnusnou povrch silnice…

1 0
      • brtníček  

Kdo z vás jezdí s Romanem Zilvarem nebo v jeho týmu? :-))

10 0
        • Melvin  

Holt s cyklistiky se stává 2. golf, no.

0 0
        • th74  

Zřejmě slušnej oddíl, letos mají přihlášeno 19 riderů :)

0 0
          • Singlespeed  

Předpokládám nějaká smetánka – kmotři a jejich známí a příbuzní taky pod falešnými jmény.

3 0
        • Feďa  

Dokonce sponzoruje ATT…

https://www.seznamzpravy.cz/…menem-307302

0 0
          • vt  

Celkem ostuda pro ATT ;-)

4 0
          • th74  

A na tu L-etap jede za Zilvary i nějaký Radim Kijevský.

0 0
            • Singlespeed  

Generální ředitel a majitel ATT Investments.

0 0
            • Kos_CZ  

Jméno Příjmení Stát Trasa Klub

Dan Randýsek Krátká trasa 60 km ZILVAR TÝM

Jaroslav Drha Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Kamil Marvánek Krátká trasa 60 km ZILVAR TÝM

Karel Vacek Střední trasa 100 km Zilvar tým

Kateřina Drhová Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Lukáš Vavruška Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Marek Bilej Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Marek Paulíček Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Martin Šváb Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Martin Kermes Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Miloš Králík Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Mirko Grossmann Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Petr Sádlo Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Petr Žaluda Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Petr Tuček Krátká trasa 60 km ZILVAR TÝM

Radim Kijevský Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Roman Zilvar Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Vít Kučera Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Vlastimil Fryč Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

0 0
      • ladys  

Horší jsou sjezdy do vesnic, snad se to rozpadne do menších skupin a dobře to dopadne… Na dvou místech byl štěrk. Kopce za mne hákové s rozumným sklonem, není tam žádný extrém. Poslední kopec jsou kostky, to bude hezké :D

0 0
        • Kos_CZ  

Občas jsou ty zatáčky nepěkně utažené. Čekám, že tam určitě někdo vycestuje mimo silnici… Taky nájezd na most přes Sázavu bude velká legrace, pokud se někdo zapomene. :D

A Krámy a jejich asfalt je taky príma! Ještě že je to jen pár set metrů!

Projel jsem si skoro celou trať a zkusím z toho udělat nějaký sestřih toho nejhoršího.

1 0
          • keymaker  

Jj, včera jsem též absolvoval a přesně jsem si říkal, kde to bude o hubu…

0 0
          • Vrci  

Mimo Krámů, které tu už padly mi přijde docela o ústa sjezd z Točný a některý kanály v Praze jsou jako pasti na mamuty.

0 0
            • JachymP  

Na Točný je výjezd

1 0
              • Vrci  

Ale pak se jede dolů přez vesnici plnou retardérů s jednou dost uraženou zatáčkou.

1 0
                • keymaker  

Ona to Točná asi trochu protřídí :-)

2 0
                  • jiriga  

rekl bych z v tech uzsich zatackach na Tocne se to trochu zaspuntuje…:-) a propo, jeden tam nejaka skupinka oficialnich „temparu“ na limit?:-)

0 0
                    • Kos_CZ  

Já – po šedesátém kilometru, až odpadnu, tak budu hypnotizovat průměrnou rychlost, abych to stihl… :D

1 0
                    • Vrci  

Sběrák? Pověsit za něj do háku a v cílových kostkách ho předjet.

2 0
                      • jiriga  

to by slo..nevim, jestli to moje koleno nakonec zvladne, tak abych vedel:-) ale verim, ze v nejakych skupinkach a setreni sil tak do 70km by se to dalo…

0 0
                        • Kos_CZ  

V klidu, jsem na tom podobně. Mám letos ze zdravotních důvodů najeto jen 1000 km a když jsem to jel před týdnem, tak jsem byl nucen čtyři kopce potupně vytlačit… :D

…a i tak jsem měl lepší půměr, než je limit. Ono to nějak půjde. Holt si člověk musí pomoci skupinkou a jízdou v háku.

1 0
                          • keymaker  

Ja po reconu dostal krece na zadni kopanine :-D a to jsem jel s prumerem 24 :-) na rovine z Davle jsem citil, jak krasne tuhnu :-)

1 0
                        • Vrci  

Letošní trasa mi přijde lehčí. Až na první kopec mají všechny cca 2 km nebo i méně.

0 0
                          • keymaker  

Mně přijde teda horši, ale jel jsem to včera a to mi foukalo z boku a od Neveklova proti, takže jsem si pěkně zanadával :-D. Chci si ji projet o víkendu ještě jednou, tak uvidim. Ale prostě ty kopce nejsou pro nás tlusťochy :-)

0 0
                            • PajkaPredseda  

Já byl včera projet dlouhou, celou dobu jsem byl na průměru cca 24 trochu jsem to nahnal až z Davle do Prahy…tak doufám, že ten limit 25 mě někde nedožene :-)

0 0
                  • ladys  

Doufám, že tam budu najíždět se Zilvarem a jeho domestikem :D Již předtím se asi pojede peklo, jak se odbočí je to podstatně užší. Čekal jsem horší kopce, jel jsem to s kazetou 28, ale ty 60kg kluci mne tam rozbijí. Jestli vůbec z další plánované vyjížďky zregeneruji…

0 0
            • keymaker  

Ještě v Lečici mě překvapil zvlněnej asfalt v jednom místě ve sjezdu. Jsem se dost leknul. Ale asi to není přes celou silnici

0 0
          • ladys  

Pokud sem hodíš odkaz, předem děkuji. Vůbec to tam neznám a jednou si to projet je málo.

0 0
    • Kos_CZ  

Co máte za čísla? Já 1746

0 0
    • Rorejs74  

Kluci pls, vlezu se do Arkády s Travellerem ( stejný jako Spacetourer nebo Verso… přesně 1.9m) ? Není tam nějaká past ?

0 0
    • Trainman  

Nezatrhl si někdo vyzvednutí starter packetu v Decathlonu a přišly vám k tomu instrukce? Mně totiž ne.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.