Koupě brýlí na kolo - výběr

126 nepřečtených
  • Psonaysz

    Ahoj. Vybírám brýle na kolo, kdy jsem dle diskuzí a recenzí došel k závěru, že zakoupím brýle fotochromatické. Už mě nebaví měnit skla dle počasí aj. Prosím o doporučení jednotlivých modelů dle Vašich zkušeností.

    Cenové rozmezí: 1500–2000,– Kč (čím levnější tím lepší), pokud by se jednalo o brýle Oakley, tak tam bych viděl strop cca 4.000,– (mám možnost slevy)

    Děkuji za doporučení

    0 0
    • Autumnbiker  

      oops omyl, špatně zařazeno…

      0 0
    • madik  

      Nejlepsi jsou Jawbreakery s prizm road cockou, naprosto bombove bryle. Pripadne Radarlocky kdyby Jawbreaky nesedely.

      Z anglie se daji poridit za cca 3k, vyplati se.

      0 0
      • mr.ricardo  

        Jawbraker jsou hrozně ufo, Radarlock nebo Radar EV jsou takový klasický. Sklo souhlasím, kouká se přes něj parádně. Moc nechápu, jak toho dosáhli, ale jsou tmavý akorát i za jasného dne a přitom se s nima dá jet i za soumraku a pořád člověk normálně vidí.

        Jinak do 2 tisíc Salice, třeba 006, super brejle za ty peníze.

        0 0
        • jIrI___  

          Normálně vidím a po západu slunce se mi s prizm road už jezdí špatně, raději brýle sundávám. Prizm trail jsou na tom v tomto ohledu o něco lépe, ale už jsou pro mě naopak nepoužitelné za plného slunečního svitu.

          0 0
    • plysovykozisek  

      Koupil jsem Oakley Jawbreaker Photochromatic za zhruba 4100Kč i s poštovným a super i když mám dvakrát operovaný oko, tak oči nebolí když auta svítí proti mě, tak to taky nevadí co víc si přát.

      0 0
    • MatS  

      Jak pisi vyse, Salice kolem 2k super, delaji v mnoha barevnych provedenich. Kupoval jsem je zene a je spokojena. Ja mam ceske R2 Racer a za ty prachy spicka. A to jsem v nich jel i za uplne tmy (se svetlem). I za jasneho dne taky super.

      0 0
      • nostro66  

        R2 nebrat, je to srot. Rozpadli sa mi dva kusy, kolegovi podobne, zivotnost ramu tak maximalne rok. Kvalita optiky obdobne…

        0 0
        • MatS  

          Tak nevim. Mam je uz dva roky a furt jak nove. A to rozhodne nelezi v koute. Jezdim s nima do prace a to se potim jako prase. Optika bez skrabancu a funkci. Ale reklamu jim delat nechci.

          Oproti Salice mi prijde ram vice pruznejsi, ne az tak tvrdy.

          Doporucuju vyzkouset a dle toho soudit.

          0 0
          • nostro66  

            „Doporucuju vyzkouset a dle toho soudit.“

            Skusil som uz dvoje, rozhodne nevyhodim peniaze za dalsi kus. Necakal som od R2 ziadnu kvalitu, ale ze skla na R2 Peak 0–2 po sezone prestanu stmavovat ma uz iba rozosmialo. Ram samozrejme praskol v strednej casti (tretotriedny tvrdy plast).

            0 0
        • slavekRM  

          Mám R2 Racer tři roky(nebo 4?) a OK. Jinak R2 Crown s rozsahem 0–3 je za ty prachy super a blbě hledá konkurenci i v podstatně dražší hladině.

          0 0
        • Kulasek  

          Mám už drzhé R2 RACER a naprostá spokojenost. První vydžely 3 roky dokud jsem je nerozšláp a druhé mám taky aspoň 3 roky. V lété kolo, v zimě skilapy, jsou používaný celý rok.

          0 0
    • MiKED  

      Na doporučení místních jsem koupil tyhle Rudy Project a nemůžu si je vynachválit, i když stály kolem 2700…

      0 0
      • MatS  

        Ale on chce fotochromaticke a to ty cos postnul nejsou pokud se nemylim.

        0 0
        • MiKED  

          Kdyby nebyly, nedávám je sem. Přechod ze světla do stínu a naopak naprosto v pohodě…

          0 0
          • skobic  

            Osobně bych od RP doporučil něco co má skla impactx 2. Model Stratofly jsem měl (vše v pohodě), ale např. Tralyx s impactx skly je o kus o jinde.

            0 0
            • MiKED  

              Ale to už jsi o kus jinde i cenově. :)

              0 0
              • skobic  

                Mluvím pouze o sklech. Impactx 2 má např. model Fotonyk. (3300,– už není taková hrůza).

                Popř. ještě můžu doporučit Julbo Aero se skly zebra light. Obchod z odkazu jsem vyzkoušel, šlo to dlouho, ale dorazilo v pořádku.

                0 0
                • MiKED  

                  Jo, po Julbech jsem pokukoval, ale neseděly mi.

                  0 0
                • Hrabex1  

                  ja dych si uz rozmyslel koupit jinej model nez Rydon. Za par let na ne nic nesezenes

                  0 0
      • ms82  

        Mam Rudy Project Rydon. Jestli se dobre pamatuji, prislo to na 4500, coz se mi zdalo dost. Ale jsem z nich nadseny, mam je uz 4 roky. Prechody svetlo stin uplne bez problemu. Dokonce vstup do neosvetlene chodby ze slunce jim nedela problem. Akorat pri –15 st. uz se trochu zpozduji. Pouzivam na beh i na kolo (pri behu mi spise chrani oci pred muskama, mam cocky). Ciste na kolo bych mozna vybral jeste vetsi, ale neomezuji me. Drzi i na me sisate hlave, neskacou, neboli z nich hlava.

        0 0
    • Psonaysz  

      Zaujala mě značka R2, ale v tomto vláknu jste od nich odrazovali.. dále se mi v cenové kategorii líbí brýle od Uvexu, ale nevím jak jsou na tom funkčně..

      0 0
      • laso  

        čau, vozím uvex sportstyle 202 už několik let a jsem s nimi naprosto spokojený. bike, silnice, běh, v podstatě bez nich nevylezu z domu, když jdu sportovat. brýle jsou lehké, po chvíli zapomeneš, že je máš, a drží jako přibité. po těch třech nebo kolika letech, co je mám, vypadají pořád jako nové

        0 0
        • Psonaysz  

          Vypadají hezky, asi se na ně podívám v nějakém obchode. Dají se sehnat do 2.000,– což bych byl ochotný dat..

          0 0
    • jaja01  

      uz jsem to psal v jinem vlakne a nechci se tim dotnout spokojenych uzivatelu salice, ale na krame jsem primo porovnaval fotochromy salice a uvex a salice byly pocitove 2× tezsi, nez uvexy … pouzivam spokojene uz nekolikaty kus uvex sportstyle vario, 802, 810, 705

      0 0
    • prsoo  

      sice jsou tyhle čínské 10–15× levnější, ale jsou parádní.

      https://www.aliexpress.com/…2150385.html

      vyměnitelné skla, pevné pouzdro…co víc si za 16 USD přát :D

      0 0
      • jirpl  

        Tak snad z nich po 1/2 roce neoslepneš…

        0 0
        • prsoo  

          tak to by me docela zajimalo proc :)

          0 0
          • MatS  

            Protoze UV filtr. Navic polarizovana skla jsou na kolo uplne nahovno. Polarizacni filtr leda na objektiv zrcadlovky.

            0 0
            • prsoo  

              a protoze to chce dost umu a snahy vyrobit jakékoliv sklo bez UV filtru tak zrovna toho se fakt nebojím. to je ta polarizace spíše jen na efekt, u takhle forovych bryli fakt nepredpokladam ze by byly polarizovane.

              0 0
              • MatS  

                Vyrobit polarizované brýle za pár desetikorun není problém. Chodíš do kina do multiplexů? Už si někdy dostal na film jednorázové plastové 3D brýle? Tam se používá efektu kruhové polarizace (stříbrné plátno a modulátor na straně projektoru). Ty brýle mají cenu ani ne dolar a jsou polarizační. Číňani toho vyrábí na kontejnery. Zrovna nedávno jsem byl na veletrhu CineEurope a šikmookejch s 3D brýlemi tam bylo jak nasráno. A i renomovaní výrobci (RealD, Volfoni, Eyes3shut, XpanD, …) si to nechávají dělat v číně.

                0 0
            • kudlanka32  

              k cemu UV filtr, to jsou ty cocky s kremennyho skla nebo co…temer vsechno UV odfiltruje plast, ze kteryho jsou skla vyrobeny

              polarizacni bryle mam a jsou urceny k rizeni auta, tak nevidim duvod proc by mely vadit pri rizeni kola, jen jedno diopricky sklo stoji 5–6kkc

              0 0
            • JFtryall  

              Proc by byly polarizaky na nic? To se normalne bezne vozi a je to pecka. Jedinej problem byva obcas s nejakym displejem. Ale i na bika se to v pohode da vozit.

              0 0
            • MatS  

              Tak za prvé, plast žádné UV filtrační schopnosti bez speciálních vrstev nemá. A nepředpokládám, že číňan na brýle za pár šupů dá filtry typu UV400. Naopak křemičité sklo celkem slušně UV odfiltruje. Zkuste se opálit za sklem, moc vám to nepůjde :-)

              Za druhé, nevím, jestli víte co je to polarizace světla. Obecně zjednodušeně lze říci, že světlo se šíří jak v horizontální, tak vertikální rovině. Polarizační filtr dokáže odfiltrovat šíření světla v jedné rovině.

              Více viz http://www.fyzika007.cz/…izace-svetla

              Při jízdě na kole nějak nevidím důvod, kde by mi to pomohlo. Odlesky od vodní hladiny, vitrín a jiných ploch moc nehrozí. Stejně tak světla protijedoucích aut přes den taky nic. Ten přínos je minimální, spíš je to marketing na neznalé. Netvrdím, že v nich nejde jezdit, ale kupovat si je za tímto účelem je zbytečné.

              Jo, při fotografování to má fakt význam, kdy se to občas hodí.

              Větší význam má fotochromatické sklo, které se na kolo výborně hodí.

              0 0
              • xtonda  

                Píšeš to přesně obráceně, plastové optické materiály blokují UV samy o sobě lépe než sklo, kromě základního materiálu CR-39 prakticky stoprocentně, nicméně dodatečné povrchové úpravy pro dodatečnou blokaci UV a modrého světla až někam k 450 nm se dělají.

                https://en.wikipedia.org/…rective_lens#…

                Souhlas s tím, že eliminace odlesků na kole asi moc není potřeba, naopak chceš vidět že kořen, kámen je mokrý.

                0 0
              • jirpl  

                Souhlas, že polarizace na kole asi uplatnění nemá, spíš skla fotochromatická. A teď mě neukamenujte, máte někdo zkušenost z fotochromatickými brýlemi z Lídlu? Před pár týdny je tam měli za nějakých 400,–Kč, tak by mě vzhledem k ceně zajímaly zkušenosti.

                0 0
                • capo  

                  Brácha má, max spokojen.

                  0 0
                • mr.antik  

                  Mám fotochromy z Aliexpresu (kopie poc), jako fotochromy to sice moc nefunguje, ale trošku ztmavnou do příjmeného lehkého kouřova, vzhledem k tomu, že jsem zvyklý jezdit většinou v čirých tak dobrý :-)

                  0 0
              • drood  

                Mám svítilnu s LG LED 365nm a ZWB2 filtrem. Ještě jsem neviděl brýle s plastovými zorníky, které by to propustily… Ani ty nejlevnější z Penny, ani pracovní, čiré a z nějakého obyčejného plastu, které nosíme v práci, ani to není polykarbonát jako ty z Penny… Kdyby UV filtr byl jen napařená vrstvička na zorníku, každý škrábaneček by byl jako jehla, proto jsou tmavé zorníky probarvené, protože oko s roztaženou zorničkou je náchylné na poškození nejen UV, ale i silným světlem, jelikož na škrábnutý zorník nereaguje. A tady je starý článek, který to potvrzuje… Ale horší je jiná věc. Životnost tohoto filtru, je pouhé cca 2 roky. Takže drahé a trvanlivé brýle jsou vlastně nebezpečnější, než laciné z tržnice, jelikož se nestihnou včas rozpadnout…

                0 0
                • doubleingram  

                  Zmizeni UV filtru po dvou letech myslis obecne? Pokud ano, tak nevim, kdes teda vycetl. Info ve clanku osobne chapu tak, ze drive se prodavaly nektere bryle bez UV filtru, ktery tam ale nebyl od vyroby, ne ze zmizel degradaci.

                  0 0
                  • drood  

                    Ta degradace UV filtru mi také přijde divná. Ale je to chemie, takže to taky nebude věčné. Někde jsem před časem narazil na článek, kde se o tom psalo, ale už fakt nevím kde. Asi si zahlcuju paměť zbytečnostma… :D

                    0 0
                    • doubleingram  

                      Tak kdyby to tak bylo, tak dostavaj oci mraky lidi dost zabrat. Ale nikde jsem to neslysel. A vyrobci by to urcite rafi rekli, aby se prodavalo vic.

                      0 0
    • Psonaysz  

      Tak nejspíš zakoupím Uvex. Jen nevím jaký model. Zamlouvá se mi 202… Nějaké doporučení kamenného obchodu, kde jich mají hodně na vyzkoušení, případně e-shop s nejnižší cenou :) Liberecko, Praha.. díky

      0 0
      • capo  

        Štěrba má v Praze vystavené, k vyzkoušení.

        0 0
    • slavekRM  

      Využil bych tohle vlákno. Potřeboval bych sehnat rámeček Jawbreaker (skel mám dost :-)). Neporadíte kde za rozumnou cenu?

      0 0
      • hovado_cz  

        Asi jedine bazar :-(

        0 0
      • hfx9  

        Pokud ti jde jen o obroučky tak klidně ali nebo ebay. Já vozil fake obroučky s originál sklama a sedí tam perfektně.

        0 0
    • Tobigun  

      Nezkoušel někdo ty z decathlonu za 750kč?

      0 0
      • capo  

        Kamarád má, max spokojen.

        0 0
        • jirpl  

          Fotochromatické z Lidlu spokojenost, z Decatlonu spokojenost…, proč pak kupovat neco za 3k ?? Na ty z Decatlonu se půjdu mrknout.

          0 0
          • Psonaysz  

            Co jsem četl recenzi na brýle z Lidlu, tak údajně nic moc, zejména moc dobře nesedí. Měl jsem brýle jednou z Lidlu a kvalita bídná. Ty z decathlonu nevypadají zle, mají jich tam více. Které se Ti zamlouvají? Jinak mám zatím favorita Uvex vario 202

            0 0
            • Smazaný účet  

              Doporučuji kat. S0–3.

              0 0
            • jirpl  

              Mají tam kategirii 0–3 za 750 kc.

              0 0
              • Psonaysz  

                Můžu prosit odkaz? :)

                0 0
                • jirpl  

                  https://www.decathlon.cz/…8405498.html

                  Tak tady píšou 1–3 , ale na prodejně mají 0–3, nevím, ale pro někoho z Vás to může být podstatné

                  0 0
                  • Psonaysz  

                    Už si na ně koukal? :) zatím jsem žádné nekoupil…

                    0 0
                    • jirpl  

                      Koukal, ale zatim také žádné nemám. Vždyť jsem psal viz. předchozí odkaz, že tam mají chybu.

                      0 0
                    • rb  

                      Zkoušel jsem je.Na mojem ksichtu sedí faň,ale vypadají dost lacinně.Připomínají mi brýle které fasuju v práci,ale to by mě netrápilo.Spíš mi de o to,esli fungujou…To nevím.

                      0 0
                      • jirpl  

                        jj, vypadají jako plasťáky z tržnice a jestli fungují, to by jsi musel vylézt ven. Každopádně nic nebrání tomu, aby to člověk koupil přes internet a máš na zkoušení 14 dni…

                        0 0
            • plysovykozisek  

              Já mám Fotochromatické a normální z Lidlu obě sedí perfektně, fotochromatiky sice mají pomalejší reakce, ale za ty peníze nekup to.

              0 0
              • jirpl  

                Když jedeš na ostrém slunci, např. polnačka, asfaltka…, ztmavnou natolik, že nemusíš přivítat oči? Když jsem delší dobu na slunci bez slunečních brýlí, bolí mě pak od přivítání očí hlava.

                0 0
          • snas89  

            Protože ty dražší brýle mají líp tvarovaný čočky, líp pak pobírá mozek optiku a nebolí tě z toho spánky.

            Někdo má oči tak ,že se mu perspektiva nesbíhá ideálně v jedom bodě, mozek pak dopočítává nepřesnosti v obrazu a bolí po čase oblasti spánku.

            Neříkám, že tohle je případ těch brýlí z Decatlonu nebo Lidlu, ale je fakt, že když jsem an kole začínal jezdit, tak jsem s kladl přesně tu samou otázku a koupil za cca 800 nějaký R2. Vydržel jsem to s něma asi měsíc a šel do dražších. Hlava od tý doby nebolí (když teda nespadnu:)) )

            0 0
            • jirpl  

              A jak často na hlavu padáš, myšleno jaká je pak životnost těch dražších brýlí? :-)

              0 0
              • snas89  

                Je fakt ze nahlavu nepadam no:)

                Bryle v pohode. Porad je vozim a spokojenost. Je to nejaky fotochronaticky model zero rh+

                0 0
    • blackboy007  

      Na kole vozím polarizační za 750 kč a v autě mám polarizační za 1500 kč oboje brýle super a nekupuji dražší už jsem jedny zničil po třech letech se mi rozpadly taky cenově okolo 700 kč a jsou to Arctica ale mám starší typy

      http://www.vseprokolo.cz/…177-a-241881

      0 0
    • hovado_cz  

      Moje další budou https://www.kolokram.cz/…zm-road.html?…

      0 0
      • drood  

        Plutoniové® čočky poskytující 100% UV ochranu… Teda,co si ještě nevymyslí? :D

        0 0
      • jIrI___  

        Není to umístění rámečku lehce nesmyslné? Přeci jen se člověk častěji dívá dolů (kde může rámeček překážet), než nahoru (kde rámeček naopak není).

        0 0
        • nomecz  

          No nebudou ti spodem letat jiskry (predpokladam ze je to nejaka moderni svarecska kukla …)

          0 0
        • hovado_cz  

          Mam jawbreakery a ty maj dole taky ramecek a kdyz jedes naklonenej na rodla tak čumíš většinou horní polovinou zorníku :-)

          Navíc sou ty flight decky hezký akorat me nasrali, ze je oakley pustil do sveta 2 tydny po tom co sem si koupil jawy (poprvy je vez nino na epicu – aspon tam sem si jich vsiml poprve)

          0 0
    • Autumnbiker  

      Já jsem teď v akci pořídil tyhle Adidasky za 2.700 Kč. Ještě ale nebyla příležitost je vyzkoušet. Je to kategorie 1–3. Jsem zvědav, jak se předvedou.

      0 0
    • jirpl  

      Zdar borci,

      vybírám fotochromatické brýle, v hledáčku R2 cena cca 1500,– , nechtěl jsem dávat 4k za Rudy, ale dnes jsem v jedné optice zkoušel R2 a oproti tomu značku Performace (cena 4k) a musím říct, že mi neskutečně sedla, ani jsem nevěděl, ze je mám na hlavě. Máte s ní někdo zkušenost?

      0 0
      • gmcz  

        Cao,

        kupoval jsem před 14 dny R2 Crown (fotochromatické) z netu (https://www.ruzovebryle.com/r2-crown-at078g), protože na našem konci světa není prostě velký výběr na vykoušení. Jsem zklamaný z toho fotochomatického efektu. Čekal jsem prostě víc. Bohužel mám raději tmavší. Nechal jsem se nalákat rozsahem filtru 0–3. Tu nulu jim věřím, ale o filtru 3 dost pochybuju (možná kdybych byl kosmonat, protože takové hodnoty UV, které je zatmaví u nás asi nejsou). Nechám si je jenom proto, že mi výborně sedí a na ostré sluníčko vezmu prostě něco jiného.

        Asi jsem měl jít do něčeho takového (https://www.kupkolo.cz/…445_z102186/ ), díky tomu polarizačnímu filtru bodou asi tmavší.

        0 0
        • jirpl  

          Díky za názor! Jen já nevěřím, že s brýlemi za 14 stovek si zase až tak pomůžeš proti tomu, co máš. Sám mám v autě už několik let polarizační brýle filtr 3 a taky to není úplně tmavé. Jsou ale značkové, z optiky, tak jim to prostě věřím. Daleko tmavší jsou sluneční brýle z Lídlu za 200, jen je otázkou, jestli to není jen o pocitu a ty světlejší ve skutečnosti nechrání oči lépe…

          0 0
    • Jura4799  

      Mám tyto a pohoda

      0 0
      • doubleingram  

        Bral nekdo neco z obchodu ekoi? ekoi.cz, .com, .fr? Uplne se mi ty obchody nezdaji. Diky

        0 0
        • Kuzmici77  

          Mám od nich helmu, bundu, nátělník (spodní tričko, druhá kůže). Vždycky bez problémů, dodání, protože je to z Itálie či Francie (jak co) je za pár dnů. Zatím žádný zádrhel.

          0 0
    • jirpl  

      Prosím o radu při koupi brýlí na kolo. Chtěl bych fotochromatické s rozsahem 0–3. Máte nějaké tipy, doporučení..? Předem díky za každý podnět.

      0 0
      • sis  

        Rudy project, nejsou nejlevnější ale super. Jinak tipů je tady spousta

        0 0
        • jirpl  

          Tipů spousta, ale vesměs několik let staré příspěvky. Odkazy v těchto už zpravidla nefunkční, tak snad se tolik nestane, pokud to trochu aktualizuji. Mazáci rádi poradí a nováčci si zase počtou, ať nesáhnou vedle :-)

          0 0
    • RapMan  

      nemáte někdo tyhle? https://www.dx.com/…blue-2028439#…

      0 0
    • Leon®  

      Máte někdo zkušenosti s brýlemi od značky SIROKO? Je to nějaká čína nebo co?.., Stránky a reklamy vypadaj hodně profesionálně…

      0 0
      • mars  

        Je to Španielsko. Mám jedny fotochromatické pár mesiacov a spokojnosť

        0 0
    • bik87  

      Ahoj má někdo zkušenosti s POC Devour?

      0 0
    • RapMan  

      vidím svůj příspěvek z roku 2019, hlásím pozivitní zkušenost s brýlemi Rockbros, mě dobře sedí a fotochromatické mají tu výhodu, že se zatmavují tak akorát, že to je v pohodě jak na slunci, tak ve stínu. Teď mám tyto a paráda https://www.amazon.de/…itle_o01_s00?…

      0 0
    • Venda  

      Tady teď aktuálně scháním. Internet jsem prohledal, je toho mraky, jeste se musim hlavne někde podívat a vyzkouset. Vzhledově se mi libej 100% s2, ale cena je dost, pak hodne pokukuju po bliz matrix/fusion.

      0 0
      • Venda  

        A u těchto bliz se zas nemuzu rozhodnout, jestli kategorie filtru (skel) jedna nebo dva. Po internetu se to fakt nedá. Ale vyzkouset neni pořádně kde…

        0 0
    • bik87  

      Ty POC Devour nikdo nemá? Nebo zkoušel je aspoň na prodejně? Hodně se mi líbí jejich odvetravani a rovnou dvě skla v balení – je tam čiré na noc nebo do lesa.

      Taky to vypadá na aktuálně největší plochu skla u klasických brýlkách.

      0 0
      • jIrI___  

        K čemu je ta velká plocha skla dobrá? U těch POC je to fakt už jen krůček k celoobličejovému štítu :)

        0 0
        • bik87  

          Když to nás na ,,slecinku” tak to vypadá divné to asi jo :D

          Hele u klasických středně velkých brýlí mi ve sjezdech dost fuci na oči proud vzduchu a dostávám z toho pak záněty.

          Takže chci toto minimalizovat – je mi fuk jak to vypadá nejdu na přehlídku ale jde mi o funkčnost – maximální ochrana.

          Samo lepší by byly sjezdacky brýle ale v tom už bych si na XC připadal fakt blbě.

          0 0
          • babkanakole  

            Jen ze zkušenosti s dioptrickými, se kterými jezdím já – sice nějakou velikost skla potřebuješ, ale proti foukání do očí hodně udělají samotné obroučky. Potřebuješ řešit hlavně to, aby ti nefoukalo horem, a to některé brýle na kolo mají vyřešené lépe než jiné. Dotaženo do extrému hledáš něco jako tohle

            Za mě stačí vyřešit to „utěsnění“ z horní strany, které na kole udělá nejvíc. Pokud ti zakřivením nebudou sedět na tvar obličeje a budou odstávat, zvětšením skel situaci jen zhoršíš.

            0 0
            • Forester  

              asi bych hledal spíš mezi plaveckými ;-)

              0 0
            • bik87  

              Právě, že ne. Horem mi nefouká, fouká mi spodem, krásně to cítím a problém mám se spodním víčkem a na dotek bolest u spodního očního oblouku – kost.

              Další věc je že v takto malých brýlých je malej výhled bokem prostě strašně zužují prostor.

              Co jsem koukal na recenze tak ty Devour dost chválí a je to konečně nějaký posun ve výkonu jaký mají tyto brýle plnit od Aspire a Clarity a starších Do-half, takže bych jim určitě dal přednost.

              Koukal jsem na Oakley a ty mne vůbec neoslovily jednak malá skla co můj problém neřeší a ten design je na mne moc divokej, nepřišli mi v ničem lepší.

              Asi je testnu.

              0 0
        • mantis  

          Vůbec bych se s tim nemazal a vzal něco pořádnýho, ne ty pidi brejle jako na Tour de France, tohle je next level!

          https://ae01.alicdn.com/…or-Sport.jpg

          0 0
    • Breakpain  

      Hledam sirsi (kulatejsi sirsi oblicej) bryle, ktere jsou jak „masarky“, tedy pokryji co nejvetsi plochu kolem oci. Mam i MX, ale nebavi me nandavani. Tedy idealne minimalni obroucky a obrovske sklo.

      Zatim jsem nenasel, aby mi nebyly uzke, ale pravda, bryle nad 3ku jsem ani nezkousel.

      Klidne bych vzal cire z dekace za kilo, ale je to uzky a maly. Problem s tim, ze by z toho bolela hlava mit nebudu, stejne si je nasadim jen na sjezd v lese. Tedy pomer je cca 40 min bez smerem nahoru a pak na 5 min smerem dolu.

      Za pripadne tipy dekuji.

      0 0
    • cyklista86  

      Decathlon 99kc. Mám je tři roky a jsem fakt spokojen vzhledem k tomu, že staly 99kc. :-) Myslel sem si, že je budu nosit tak měsíc než koupím lepší ale nějak zatím nevidím důvod kupovat ty lepší.. Jde mi hlavně o ochranu oci před hmyzem ne abych viděl jako terminátor a to splňují dobře..

      0 0
    • Venda  

      A ja se ještě zeptám. Jakou kategorii zorniku preferujete na traily? Kdyz pominu samozatmavovaci, tak používáte jeden zornik? A jakou kategorii? Nebo máte dva a stridate podle pocasi a místa? Nejak se nemuzu rozhodnout jestli vzit bryle se skly kategorie jedna nebo dva …

      0 0
      • bik87  

        Samozatmavovaci za mne určitě ne. Do stalejsich podmínek super ale jak jedes třeba podél lesa nebo alejí stromu a rychle se střídá prudké slunce a stín tak ty brýle nestíhají a vidíš vždy na prd.

        Za mne lepší mít 2 zorniky – čistý do noci a na podzim a td a takovou 2 na léto a pokud jeden tak jen hodně slabě zatmavený.

        0 0
        • Venda  

          Mas tedy stejny nazor jako já. Bud čirý a dvojku nebo jedničky. Dvojky se mi vzhledově víc líbej, ale do ted jsem byl zvyklý bud na čiré nebo žádné. Takze jednicky budou asi lepší volba.

          0 0
        • theedge  

          To není pravda. Nevím co jsi teda měl za brýle – s levnejma za litr nemám zkušenost. já právě doporučuju fotochromatiky, protože jsou super a nemusíš řešit jaký brýle si vezmeš. Fotochromatiky bývají 1 – 3.

          Mám fotochromatiky od Julbo, jezdím s nima už 3 roky a nemůžu si to vynachválit.

          To co ty popisuješ je nesmysl – s rychlým střídáním světla a stínu tě při jízdě ve fotochromatikách nijak neomezuje.

          Nebo bys radši na každém hraně světla a stínu zastavoval a měnil si na hlavě brýle ? :-D

          0 0
          • bik87  

            Měl jsem Uvexy a nestalo to za to. Jak říkám jak se mi brýle ztmavili na slunci vjel jsem do stínu a prd jsem viděl. Ty reakce jsou prostě dlouhé a ve výsledku mě to jen rozčilovalo.

            Takže buď vozím čiré sklo nebo 1 podle toho kam jedu a nebo 2 když je pekne a jedu po silnici cyklostezkach a td prostě tam kde bude svítit v otevřeném prostoru. Vozim batoh takže brýle navíc se unesou pro dlouhou jízdu lesem.

            Teď jsem si objednal ty POC Devour a tam jsou dvoje skla v balení 2 a 0 – pak si dokoupim nějaké 1 a budu spokojen v batohu jen náhradní skla.

            0 0
            • tonik666  

              Podpořím theedge.

              Jezdím se samozatmavovacími Julbo 0–3 a plně vyhovují. Jakmile chce člověk brýle, se kterými jde jezdit i na slunci, tak při přejezdu do stínu si prostě oči musí zvyknout.

              U samozatmavovacích jde hlavně o tom, že mám jedny univerzální brýle, se kterými mohu jezdit kdykoliv, včetně noci (u těch 0–3).

              0 0
              • bik87  

                To bude prostě člověk od člověka – někomu to vyhovuje, někomu ne.

                Někomu stačí čiré sklo jen jako ochrana před bordelem, muškami a větrem, někdo má rád tmavší skla aby ubrali jas, a někdo fotochromatiku a jiní zas střídají skla/brýle dle převažujících podmínek.

                Jak říkám vozil jsem je a vrátil se ke klasice a teď byť jsem koupil brýle za 6500,– jsem fotochromatiku opravdu nechtěl byť za tu cenu mohla být top.

                0 0
      • Cabasekxxx  

        I za sluníčka vozím jen čirá skla. V lese prostě s tmavějšími skly blbě vidím. A samozatmavovací jsou v tomhle směru ještě horší.

        0 0
        • Venda  

          Já právě taky. Nějaký šunky za dve stovky. Takze jednicky by mely být jasna volba. Ale dvojky jsou prostě hezčí.

          0 0
        • cyklista86  

          Já mám rád ty oranžová skla. Klasické tmave nebo zrcadlové vypadají cool, ale nic přes ně nevidím. :-)

          0 0
        • milan.v  

          Potom i Prizm Low Light udělají skvělou službu, není problém s nimi jezdit i během jarních/podzimních jízd, kdy najednou vyleze sluníčko… A to nemluvím o skvělé optice, zvýrazňující některé barvy světelného spektra, což znatelně pomáhá očím…

          0 0
    • Biker14  

      Já mám bliz, konkrétně matrix. Velká spokojenost. Sedí snak ke všem typům helem (zkoušeno s s works prevail, kask protone, valegro, catlike kilauela, abus airbreaker, aventor). Za tu cenu špička.

      https://www.bliz.com/…rts-glasses/

      0 0
    • GluckCZ  

      Ahoj, budu kupovat brýle na kolo a vybral jsem si značku Julbo. Můžete mi poradit jaké vzít? Nějak nevím jaký přesně je rozdíl ve sklech. Děkuji

      https://www.hudy.cz/…ade-j4997314?…

      https://www.mtbiker.cz/…lackred.html#…

      0 0
      • theedge  

        No a podle čeho sis je vybral ? :-) brýle se vybírají podle skla. Na stránkách julba si nastuduj ty skla.Julbo jsou super a kvalita. Používám je už hodně let na outboor i na bike. Na kolo mi ale víc vyhovují bezrámečkové dole ( nevím jestli takové ještě dělají ). Na kole vozím fotochromatiky 1–3.

        0 0
        • GluckCZ  

          Hlavně jsem si vybíral aby se mi líbili a značky. To je vše ok ale nechápu jaký je mezi nimi rozdíl ty ve slevě jsou normálně dražší a mají menší schopnost zatmavovani a ty levnější zatmavuji více. Tak prave nechápu proč jsou dražší nebo v čem jsou vlastně lepší. Předem díky z vysvětlení

          0 0
          • tompca  

            Ty ve slevě jsou navíc ještě polarizační+docela napálená cena.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.