Fotochrom za cca 2000Kč? EXIT1 / VAN RYSEL / nebo jiné?

47 nepřečtených
  • Ahoj, zítra si jdu pro kolo a nevím jestli stihnu ještě sesbírat nějaké názory. Koukám po brýlích a líbí se mi ty laděné do moderního retra. Vyhlédl jsem si fotochromatické od EXIT1 a pak z Dekáče.

Jsem na dobré cestě za fotochromy za cca 2k Kč? Víc dávat nechci. Moc mi seděly ty EXIT1, ale případně si rád počtu i nějaké alternativy. Helmu budu mít bílou z Decathlonu.

0 2
    • gersa  

Exit1 je zřejmě malý ale slušný oddíl

0 0
      • jIrI___  

Brýle tohoto výrobce mám a zrcadlový fotochrom funguje nad očekávání dobře. Co už ale tak moc nefunguje, tak je ghost effect. Když je tma a jede proti člověku auto s rozsvícenými světly, tak ta světla vidí třikrát.

0 0
        • tomxxx  

U levných brýlí se hlavně podceňuje, že někoho z nich může bolet hlava. Je to jako když máš blbé dioptrie, levná skla mohou zkreslovat obraz a někdo na to může reagovat hůř. Plus teda se ještě je otázka, co udělají skla po pádu na hubu.

2 0
          • ememem1  

plus teda ze aka rychla je reakcia, na ceste je to egal, na biku dost podstatne. dalsia vec je ze pri difuznom svetle ked by kludne stacili pomaly aj cire ciste ako ochrana to ma tendenciu stmavnut a ked to neni vychytane je to viac menej ne ze k nicomu ale nepouzitelne bo nic nevidno. specialne v zime je to fajn ked to zavisi ne len od svetla ale prave aj od teploty cize stmavuju pomalsie. dost dobre je ked maju trocha plalrizacny efekt, vyrazne to vypelsuje pouzitelnost prave za sera, hmly a ked su odrazy. jako fotochromy su fajn len trocha loteria, pri tych drahych overenych znackach o dost vacsia pravdepodobnost ze to bude fungovat. ale zaruka to neni mal som raz volake fotochromy shimano a chvalabohu som ich stratil.

0 0
          • snas89  

Jj. Na to trpím já.

Aberace – díky levným sklům se perspektiva nepotkává na sítnici, ale před ní. Mozek to pak dopočítává a někoho z toho může bolet hlava (v oblasti spánků).

Děje se to u některých lidí i v kinech na levnějších 3D filmech.

Nemůžu mít levný brýle a potřebuju dobrý – drahý skla, který jsou dobře udělaný.

Teď mám Oakly Jawbraker fotochromy.

0 0
            • ladys  

Můžu porovnat Očka a R2 . Oboje sedí dobře a fungují hodně podobně. R2 subjektivně o chlup lépe. Výrobců fotochromu je pár, vše je pod patenty. Tak si to brýlaři nechavaji vyrábět.

0 0
              • snas89  

No ale to je hodne subjektivni vec. Ja treba R2 kupoval jako prvni a za 3 tydny jsem sel do drazsich bryli.

Jak pisu, nekdo skrze tu aberaci trpi (ja), nekdo to nevnima (ty).

Ano, pokud na to netrpis, tak muzes usetrit a kupovat levne bryle.

0 0
        • wego1991  

Může být. Nemám vlastní zkušenost. Pořídil jsem je otci. Chtěl fotochromy do auta. Je s něma spokojen. Za šera je už samozřejmě sundává.

Já používám letité Uvexy (filtr 1–3) a jsou skvělé, že se dají vozit i za tmy. Pak mám Oakley, ale tam mě sere kolize helma vs. vršek brýlí, takže je beru, když jdu jen na krátkou vyjížďku.

0 0
          • pavelxy  

A v tom autě fungují?

0 0
            • wego1991  

Proč by nefungovaly? Jako že fotochrom brýle nefungují přes autosklo nebo jak to myslíš? Pokud takto tak to nevím, táta si je v sobotu chválil, tak beru, že už je použil i při řízení :)

Já mu prvně dal tyhle polarizační brýle na řízení , ale stěžoval si, že jsou na něj moc tmavé a tudíž je nepoužívá. Tehdy se mi těchto brýlí sešlo (zadarmo) asi 10ks, tak sem je rozdával všude možně. Na řízení jsem je taky chvíli používal a dalo se to.

0 0
              • pavelxy  

Možná je to blbost, ale jestli fotochromatická vrstva reaguje na UV záření, tak přes čelní sklo to moc fungovat nebude.

0 0
                • kejda  

Je to blbost, mám dioptrické Transition 8 do auta a fungují naprosto perfektně, jak dioptricky, tak i fotochromaticky.

Možná problém by bylo to pokovené čelní sklo, třeba u francouzských au­t.

0 0
                  • pavelxy  

Tak nevím, já mám RP a ty mi v autě nefungují.

0 0
                  • slavekRM  

Ano, dioptrické Transitions za sklem fungují, ale bavíme se o klasických slunečních sportovních fotochromech…

0 0
                    • kejda  

Zkoušel jsem i ty R2 v autě, protože v nich jezdím občas taky autem. Nebyl tam žádný rozdíl, normálně se zatmavily.

0 0
              • slavekRM  

95% fotochomatických brýlí přes sklo moc nefunguje :-).

0 0
                • kejda  

To není pravda

0 0
                  • ladys  

Ale je, drtivá většina reaguje na UV a přední sklo filtruje UVA i UVB. Boční propustí UVB , tak to může nějak reagovat.

0 0
                  • jIrI___  

Je.

0 0
                    • kejda  

Udělám foto R2 v autě… Ale až bude svítit, teď tady 3 dny chčije :)

0 0
                      • nksh  

ony fotochromy budou v aute reagovat, ale jen tak z 1/3 co by se zatmavily venku. Me to treba staci – mam diop., ale nekoho by to mohlo prekvapit.

0 0
                      • ladys  

Myslíš, že jsem je v autě nepoužil?

0 0
                        • kejda  

Asi určitě jo, já ale taky, když jedu někam autem s kolem, tak je používám i v autě, a fungují normálně. Nemyslím si, že se zatmavily na 30% nebo nefungovaly vůbec.

0 0
                          • pekoss  

mam ty R2 racer a v aute se zatmavuji velmi minimalne

0 0
                          • ladys  

Z principu funkce, vlastností autoskel, to nemůže pořádně fungovat.

0 0
              • Elektronik743  

Protože fotochromy reagují na UV záření. Ty moje třeba v autě nefungují, jsou čiré a zatmaví se až po vystoupení.

Jinak na řízení je vhodná kategorie zatmavení S2, není tak velký kontrast mezi sluncem a stínem.

0 0
    • poison  

Zkus mrknout na horsefeathers

Třeba tyhle a takhle nějak.Mám je rok a u mě dobrý

https://www.boardstar.cz/…ryle-panske/?…

1 0
    • Tommy_Lee  

https://www.vifsports.cz/

Koupil jsem a od té doby si je objednali i lidi, kterým jsem je dal vyzkoušet ;-) Lehoučké, pohodlné.

2 0
    • DaD  

https://www.kupkolo.cz/…rne_z121965/

Tyhle jsem koupil jako zimní, kdy je možnost pádu větší, jejich likvidace také větší a tak jsem šel po ceně. Za mě velké překvapení a je mi už vlastně jedno, jestli beru TOP Rudy Project Spinshield a nebo tyto. Za ty prachy moc muziky:)

0 0
    • detoxy  

Připojím se. Taky teď potřebuji nutně koupit nové brýle. Předchozí Decathlon fotochromatické vozím roky, ale současné mi nějak nesedí. Z ostatních značek nějak nevím jak je koupit. Těžké je někde zkusit a vybrat si. A posílat si na zkoušku z e-shopu to je loterie… Zkusil bych klidně VIF, ale nepotřebuji normální zorník a mají jen CAT 0–2. Jak a kde ty brýle vybíráte a kupujete?

0 0
      • jIrI___  

Osobně se mi nejvíce osvědčilo objednat z e-shopu vícero kusů, doma si je v klidu vyzkoušet (mít je třeba 2 h na očích) a nevyhovující kousky vrátit. Vlastně cokoliv je pohodlnější než objíždět kameňáky, kde mají obvykle jen hrstku modelů a jsi tlačen brýle vybrat během několika minut.

2 0
        • ememem1  

Na jednej strane mas ciastocne pravdu, tiez to behanie za cimkolvek neznasam aj ked neviem kam ta kto tlaci, na druhej toto je taky dost vychcalkovsky pristup bo dopredu vies ze vedome sposobis skodu, to co vratis ako nove uz nepredaju.

0 0
          • Velomiwookie  

proc by to neprodali?

0 0
            • ememem1  

predaju ale ne ako nove.

0 0
              • Elektronik743  

Ale blbost…když si je v obchodě vezmeš ze stojanu a dáš na obličej, tak už to taky nemůžou prodat? :D

0 0
                • ememem1  

tak na okuliaroch mozno nepoznas ci ich niekto nosil dve hodiny na ksichte, aj ked uz nebudu v origo obale tak neviem, nicmenej ci neikto roztahoval na nohe dve hodiny topanky tak asi hej ci?

0 1
          • jIrI___  

S tím neprodáním to tak divoké asi nebude. Některé eshopy přímo vybízejí objednat najednou více modelů/velikostí a nevyhovující vrátit zpět. Asi to pro ně generuje méně práce než objednat jeden kus, vrátit, objednat druhý atd. Nevím, pouhé spekulace, z pozice zákazníka mi to je ukradené. A pokud s tím eshop má problém, ať eshop zruší a přesune svůj prodej do kamenné prodejny.

0 0
            • ememem1  

moze byt, sice som sa nesretol ale nejsom velky nakupovac a uz vobec ne v tomto style, asi som uz stary.

0 0
      • slavekRM  

Pokud jde o poměr cena výkon, tak bych vzal

https://www.rouno.cz/…iablo-at106c?…

Jinak se dají sehnat pod trojku sutra.

0 0
    • kejda  

Pokud nechceš vozit teď moderní brýle přes půl huby, tak R2 crown vypadají pořád ještě civilně, kategorie filtru 0–3, takže jsou za šera prakticky čiré. Což je dost podstatné, někteří výrobci mají filtr 1–3 a to pak zůstávají pořád jakoby zašedlé.

Vozím uz několik let a když se poničí, koupím zase stejné, případně jen skla. Dají se sehnat v různých akcích i za cca 13 stovek.

0 0
      • rimuln  

Jj ja nevozim Crown, ale Racer a nestezuji si s nimi ani za tmy. Mam AT063A9 (oranzovo sedy prechod a vrchni oranzova).

0 0
        • kejda  

Jo, tyhle skla mne lákají si koupit jako druhé, bude v nich mnohem lepší viditelnost při horších podmínkách někde v lese. Přehodit to je otázka pár sekund.

0 0
    • ememem1  

Tak aby ste nepovedali, nemalo by sa to robit ale koncim s predplatnym bo ma nasrali aj ked ich docela chapem…

2 0
      • capo  

Brýle pro Adidas dělal vždycky EvilEye. Mám Adidas Zonyk s těmi skly co tady testovali (LST Vario Purple) a sám je považuji za nejlepší skla co jsem kdy měl. Bohužel mají ale Zonyky rámeček a ten já nemám rád, takže je vozím jen občas. Ten model Trailsense by se mi líbil, ale chce to vychytat nějakou akci, protože ta cena je ukrutná.....

A to by bylo i mé doporučení pro tazatele – s rámečkem hůř vidíš za sebe když se ohlížíš.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.