• MLOG

    Mám dceru a mám ji rád:) Chci ji koupit prima kolo, zatím má kaši se siskou od známejch, rám Hi-ten, řadí to pochybně, hnusně to vypadá atp. Chci ji brát sebou na výlety, jezdím mtb ale spíš takový turistický:)

    Tak a teď mi jde o to, jestli koupit Pells Razzer nebo Cadet od Supa na 24kách a nebo koupit od Supa kolo na 26kách a se 14 rámem. Cenu si snad dohodnu alespoň o deset procent nižší u kámoše co kola prodává.

    Jen co zvolit kvůli geometrii a výbavě, no…

    Podotýkám, že dcera brzy dosáhne výšky 130 cm a váží 27 kg. Je jí letos šest.

     
    0 0
    • dancing dog  

      26 bych tedy 6letý holce nekupoval…a nejspíš bych jí vůbec nový kolo nekupoval, zkusil bych bazar/y..vyroste z toho během chvilky…

      0 0
    • Ruprecht  

      koukni do mého profilu na kolo od dcery. Když jsem ho stavěl měla 130, momentálně má 150cm a je to optimum. Dokonce i vidle už pod ní pracuje tak jak má. Takže doporučuju 26´´.

      0 0
    • Listr  

      Hele a koukáš na váhu ? Já teď kupuju pro 4,5 letýho synka kolo na 20kách a jsou v tom brutální rozdíly. Pro takhle mylý dítě jestli kolo váží 9,5 nebo 12,5 kila je fakt síla. Lehký kola jsou Ravo Racing SM 20 a Author …

      0 0
      • miche  

        Koupil sem pred rokem mladymu to Ravo SM a souhlas s Bobikem, ta vaha nekterejch „detskejch“ kol je zdrcujici! Co sem se tenkrat dival, jeste me (pokud clovek nema hluboko do kapsy) zaujaly Lapierry LITE

        0 0
        • Listr  

          pěkný … naučí se takhle malej prcek fungovat s přehazkou, přesmykačem ? Je k něčemu vidle pro 21kg vážící dítě ?

          0 0
          •  

            Celkem hezká dětský kola a hlavně lehký dělá Superior.

            0 0
          • miche  

            Je to individualni, nasemu mladymu sem 6rychlostni Ravo Racing SM koupil k 6 narozkam, bylo to na hrane, chvili trvalo nez zacal sam radit, musel sem mu prvne napovidat, aby proste nejezdil na tezke prevody do kopce :-)) Ted uz po roce samozrejme bravurne a u nas na Vysocine si nedokazu predstavit jak by mohl vubec vyjet pred barak se singlem, to by porad tlacil :-)

            0 0
            • miche  

              A jeste, ted je mu 7 a je celkem nadprumerne vzrostlej a 20" je tak akorat, 24" rozhodne ne, vidlici v teto vahove kategorii rozhodne pevnou. A vubec takove ty pokusy o tescofully 20–24" … mno

              0 0
              • zubatec  

                Tak já mám synovce 7 let, 130 cm, a 24" kolo je mu imho akorát, rozhodně mu není velká. Z 20ky vyrost, a tak ji dostal mladší synovec. Asi je to hlavně o pocitu.

                0 0
      • stenli  

        Souhlas, koupil jsem šestiletému klukovi Authora Cosmic 20" z bazaru s hliníkovým rámem a paráda. Byli jsme v České Kanadě a mimo největších kopců zvládal denně 25–28 km v terénu.

        Doporučuji kouknout na internetové bazary, popř. Aukro a koupit Author nebo Ravo s Al rámem. Za dva roky pak 24" zase z bazaru nu a pak konečně něco pořádného na 26" rámu.

          
        0 0
    • jjjj  

      100% spokojnosť je 20" Superior XC – kúpil som t.r.synovi, ľahký, naučil sa radiť. Má 6 rokov a cca 22kg. Viem že je to na rok / dva, ale takýto bike potom ešte relatívne slušne predám a kúpim 24".

      Nechcem sa dotknúť nikoho z predošlých: pre seba riešime dezén na pneu, sedlovky, a iné „blbiny“ a niektorí šetria na vlastnom dieťati – každý z nás si vyberá rám S/M/L/XL a komponenty podľa svojej výšky. Pre dieťa je rozdiel medzi veľkosťami rámu podstatne väčší (v relatívnych čislach) ako pre dospelého. Som jednoznačne za 12"-16"-20"-24-a 26" postupnosť.

      0 0
      • Lišák  

        Přesně, jak říkáš. Kupovali jsme pro kluka vozík a dokoupili jsme odpružení a síťku proti prachu. Bylo to o 2 800Kč dražší, ale nechápu, proč bych měl šetřit na potomkovi. Kola bude mít taky na svoji velikost. Až vyroste, vždycky se dají prodat.

        0 0
      • miche  

        To s tim setrenim je pravda! Vidim kolem sebe porad. Dneska neni problem (klidne i v hypermarketu) koupit na decka i elastaky, dresy (to kdyz je rodice pak honi na dovolene desitky kilometru v obyc kratasich a pod tim bavlneny pradlo), termopradlo a vsechno ostatni. A kolo, kdyz sem v obchodech potezkal nektere modely ve 20" … vzdyt to bylo tezsi nez muj 26" full!!!!!

        0 0
        • Listr  

          Máš pravdu, i já kupuju pro svý děcko zmenšeniny svého funkčního vybavení (většinou za podobný ceny jako velký věci), ale na druhou stranu si přiznejme, že jsme trochu zblblí prostředím. Jako dítě si pamatuju, že jsem byl na kole každou chvilku, s rodiče jsem jezdil na výlety taktéž na výlety a stačilo na to bavlněný triko a trenky. První funkční prádlo jsem viděl ve svých 15 letech a žádný stopy to na mě nezanechalo. Takže když vidím 3letý dítě na kole s postraníma kolečkama v cyklo dresu, cyklošortkách, rukavicích, brýlích, tak se musím v duchu smát při vzpomínce na dětství.

          0 0
          • miche  

            Jejda jasny, ja reagoval spis na kategorii lidi co ty decka honi desitky kilometru po cyklotrasach a opravdu jezdej :-)) Je jasny, ze nekde na dvorku s deckama nebo pred panelakem je to zbytecne :-))) Jinak ja sam sem v naprosto ne­funkcnim pradle najezdil po Vysocine hodne kilometru na prave nefalso­vane damske Ukrajine a pak nejakym nemeckym citybajku :-)) Takze vim o cem mluvis :-))

            0 0
    • footswitch  

      Nedávno jsem našemu klukovi koupil Supa Racing Team Junior 26".  Kluk měří něco málo přes 140. Z kola je nadšenej. Před tím měl 20". Přechod zvládl úplně v pohodě, ujel na něm i cca 35km švih, což je na něj celkem výkon.

      0 0
    • MLOG  

      Díky za info o kolech na hliníku a za fundované rady. já vážně nechci říct stačí nějaká sračka kolo, stejně z toho vyroste …

      Fakt si myslím, že je dobrý koupit buď toho Supa Cadet a nebo toho pellse razzera 24.

      Vyjádříte se mi k těmto dvěma modelům? pls pls

      0 0
      • miche  

        Co k nim napsat, ze letos a mozna i za rok ji to bude velke, pak do toho doroste :-)))) Nas mladej ma druhej rok 20" a ted meri 130 a vazi asi 26kg a je mu to presne akorat, za rok mu to bude jeste dobry, pak se uvidi :-)

        0 0
    • perry  

      Moje dcerka na fotce uprostřed bude mít 9 let, měří 130 cm a jezdí na kole Wheeler 400 24". Synek hned vedle ní na fotce sedlá 16". Doma má ještě Wheelera 200 s 20" koly. Měří 120 cm a bude mu 6. Oba dva mají sedla v nejnižších polohách a vyměněné představce z 80 mm na 40 mm a myslím si, že min. 2 roky na nich budou ještě jezdit.

      0 0
      • kral  

        mám taky dceru a taky ji mám rád:-) prosím poraďte mi z těchto dvou modelů:

        http://www.author.cz/…6&pid=603618

        http://www.superior.cz/…or/bike.html?…

        Sup je o 0,4 kg těžší ale má ahead , nižší rám a lepší barvy

        Je jí sedm , výška 120cm, váha 26

        0 0
        • Lišák  

          Jde o to, nakolik se dá katalogovým váhám věřit… Aby nakonec ten SUP nebyl lehčí, než Author. Chtělo by to se informovat někde, kde ta kola mají skladem, aby to zvážili.

          0 0
          • kral  

            je to zvláštní , ale víc se jí líbí ten Author. Kdyby byl i o to půl kilo lehčí tak by jí  to asi i líp jelo

            0 0
            • Lišák  

              Tak to každopádně! Vezmi si, jaký je poměr hmotnost malé cyklisty ke kolu a dospěláka. Každé půlkilo udělá hodně.

              0 0
        • vat  

          No, já vřele doporučuji Ravo Racing SM 20. Lepší dětské kolo jsme neměli - lehoučké a bezproblémové. Syn se na něm dost vyřádil a kolo bylo jako nové. Ani se mi nechtělo ho prodávat… Dříve jsme měli Superior – tuším Scout – a to byla hrůza.

          0 0
    • micsvo  

      Zkus se podivat na 26 GT Avalanche, delaj ho i v XS – to by mohla zmaknout. A vydrzi ji to urcite 2–3 sezony.

      http://www.koloshop.cz/…nche-3.0-gtw-(woman),–model-2008/

      0 0
    • xetron  

      Zdravim. Menši bratr se taky dosta do stádia, že bude obdařen novým bikem ale taky nevíme co:-/ Dival jsem se a nejspiš ještě zůstane na 24" protože jeho výška v nadcházejících 8 letech je kolem 130 cm (nevím přesně)… Mně se docela líbil Specialized Hotrock A1 FS 24…Docela rád bych se přiživil a zjistil co ± do těch 9 by se ještě dalo sehnat.

      0 0
    • Smazaný účet  

      mrkni na foto kolečka malé mykovcové

      0 0
    • kali222  

      co neco takoveho :) na 26"?ram by mel byt 13 ci 14"

      http://www.btt.com.ar/…lter_006.jpg

      jaka to nahoda,ze jedno mam a je zrovna ku prodeji:PP

      0 0
    • Motyll  

      Nemáte někdo tip na lehkou 24 pro 6 leté děvče?

      0 0
    • Forester  

      řeším podobný problém, kolo pro dceru – 5,5 roku, 120cm a kolem 20kg.

      O víkendu v Letňanech na ForBikes jsem viděl hezký Scotty – nemáte s nimi někdo zkušenosti

      http://kola-scott.cz/…ntessa-jr-20

      http://kola-scott.cz/…-scale-jr-20

      http://kola-scott.cz/…oltage-jr-20

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.