kolo Cube, poškozené přední kolo, prosím poraďte

10 nepřečtených
  • Fany H.

    Dobrý den,

    mám takový naivní dotaz, týká se záručních podmínek – dcera si půjčila kamarádovo zcela nové kolo Cube (koupeno asi před 10 dny za cca 17 000 Kč, najeto necelých 100 km), na kole v malé rychlosti spadla a přední kolo je lehce vychýlené do osmičky. Co v této nepříjemné situaci dělat? Byly takto porušeny záruční podmínky na celé kolo? Kdyby se přední kolo nechalo opravit u autorizovaného prodejce, kde bylo koupeno, bude záruka platit? Nebo kdyby se koupilo nové přední kolo u stejného autorizovaného prodejce, bude záruka platit? V dané problematice se vůbec nevyznám. Velmi mne překvapila deformace předního kola, u našich levnějších kol Kelly's se nám nic takového ještě nestalo. Děkuji za jakoukoliv reakci.

    0 0
    • Smazaný účet  

      A není rychlejší zajet do toho servisu přímo?

      0 0
    • Frozen  

      Co znamená „lehce vychýlené do osmičky“? Nepomohlo by to nechat vycentrovat?

      0 0
      • Fany H.  

        Doufám, že se to vycentrovat dá, kolo je normálně pojízdné, ale nějaká deformace tam je. Přinejhorším by se to dalo řešit koupením nového předního kola.

        Ale základní problém je v tom, že bicykl není od mojí dcery, měla ho jen půjčené a proto se ptám jestli máte někdo zkušenosti s podobnou situací.

        Je to nepříjemné a trapné – teenagerka si půjčí nové kolo, které vrátí poškozené… Určitě musí majiteli říct, co se stalo, nelze nechat přední kolo vycentrovat a mlžit, že je vše v pořádku. Proto jsem se ptala na záruku – bude záruka platit na ostatní zbytek kola, pokud se přední kolo nechá u autorizovaného prodejce/servisu opravit či vyměnit? Nevíte?

        0 0
        • Espen  

          Záruka na kolo bude platit dál. Kolo se celkově dost kouskuje při reklamacích. Na rám a pak nějak tak zbytek. Normálně přední kolo vyndejte.Skočte někam do servisu, ať kolo vycentrují(200,–Kč). Kola se rozcentrují celkem často, takže žádný strach, že pak padne záruka nebo něco podobného.

          0 0
    • Fany H.  

      Vracím se k problému a sděluji výsledek – přední kolo se nakonec muselo celé vyměnit, vycentrovat to nešlo, asi to byl větší náraz, než se dceři zdálo. Majitel kola byl nakonec celkem chápavý a vstřícný, i když jeho prvotní reakce samozřejmě nebyla nadšená. Ještě jednou děkuji za reakce.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.