• Enduro.petr

    Zdar borci, před časem jsem zde dával příspěvek ohledně reklamace kola. V rámci zachování dobrých vztahů a ochrany integrity výrobce jsem nezverejnil o jakou značku se jedná, dnes už mi je to vzhledem k přístupu firmy naprosto jedno, jak někteří tipovali, šlo o kellys. Moje 3 měsíce staré kolo, co už jednou bylo na reklamaci šlo znovu. Po tom co kolo jako celek naprosto selhalo jsem se rozhodl poslat jej na reklamaci. Včetně všech malých neduhů, které jsem se do toho okamžiku snažil řešit jinak – slabý a dle mého vadný rafek – jiným ( a můj přední) zatímco můj, už od pohledu špatně vyrobený – jsou zde patrné spoje, nevydrží. Stejne tak jako jsem reklamovat i vadnou prehazovačku a náboje. To vše bych však poměrně jednoduše dokázal vyřešit.

    To co mi však vadilo nejvíc je rám. Nejsem sice žádný expert v oblasti lití lehkých kovů, jako kupující jsem ale upozornil na podivné zvuky pocházející z rámu prvdepodobně vlivem konstrukčně špatných trubek/časných svárů. Zadní stavba se dokonce kroužili tolik, že se myslím, že ve sváru, jsou přímo mikrotehliny.

    Kolo jsem zaslal na reklamaci. S tím, že žádám výměnu všech vadnych dílu za nový kus. Na to mám v případě uznání závady nárok, jelikož jak hovoří občanský zákoník, projeví se-li vada do 6ti měsíců od zakoupení. Má se za to, že vada vznikla již při převzetí, v tomto případě vzniká nárok na výměnu za nový kus i v případě opravitelnosti závady. Z toho tedy vycházím.

    Reklamace mého kola dopadla tak, že byl opraven nekvalitní vyplet, do kterého se chytla prehazovacka – přestože mám nárok na nový kus a jak jsem uvedl, reklamuji kolo jako celek, ne jako součástky, o žádnou opravu jsem nestál. K rafku mi řekli, že byl poškozen, i přesto, že je zjevné, že by měl být odolnější, to vše by se dalo zvládnout až do chvíle, dokud jsem se nezeptal na rám. Požadoval jsem testování nějakou nedesteuktivni metodou např fluorescenční/pe­netrační, tak aby bylo zaručeno, že rám a hlavně jeho sváry jsou v pořádku, potom tomu budu věřit. Výrobce se k tomu však postavil tak, že se podíval, od oka pochopitelně mikrotehliny neviděl a vadu rámu tedy nezamitl, neřešil, nepotrvdil, i přesto, že v zatáčkách je zadní stavba tuha asi jako bláto. Zajímá mě názor zdejších možná i více znalých. Jak je možné, že nikdo neřešil mou závadu? Na koho se obrátit, tak aby to bylo vyřešeno. Rovněž vím, že oprava není legitimní vzhledem k občasníkemu zákoníku mi vzniklo právo na výměnu, jakým způsobem to firmě slušně vysvětlit tak, abychom to vyřešili seriózně a slušně – jde hlavně o ten rám…

    Díky moc a přeju krásný den všem.

    0 0
    • roman 3D  

      To vypadá na láhev dobrého červeného s popcornem a pohodlně se usadit do ušáku

      0 0
    • MiKED  

      Jdi vrátit kolo a začni chodit pěšky. Z tebou již dříve uvedeného je zřejmé, že kolo jsi vědomě poškodil především ty sám, když jsi na něm jezdil, byť vykazovalo technické vady.

      0 0
      • Enduro.petr  

        Ani nevíš. Jak bych rad. Jezdit chci stejne jako pro to udělat vse. Tvůj názor ti neberu, ale není mi jasné, jakým způsobem se da jistou poškodit hliníkových rám na kole které je přes půl sta a hlavně mě zaráží, že není možnost to legitimně otestovat.

        0 0
    • Vilém  

      Takze te poslali do ****** jak ti mnozi rikali uz minule, rekl bych ze po pravu.

      Takovyto zakaznik je nocni murou kazdeho prodejce.

      0 0
      • Enduro.petr  

        A takovýto produkt je noční můrou každého kupujícího. Stejně jako já v práci nesu odpovědnost za to co prodavam, měl by každý prodejce. Rozdíl však bude v přístupu k zákazníkovi…

        0 0
        • bruco  

          Myslis zodpovednost za hamburger a hranolky?

          0 0
          • Enduro.petr  

            Mimo jiné ano, provozu 450 objednávek / hodinu to není malá odpovědnost. Určitě jsi však měl při studiu hodnotnější praci.

            0 0
            • Libores  

              hele neber to nějak blbě, ale v mekáči jsou tak všechny procesy nastavený tak blbuvzdorně, že nějaká větší odpovědnost fakt nehrozí. Jinak samozřejmě fajn, že při studiu makáš, o tom žádná.

              0 0
            • bruco  

              Moj prispevok nebol o hodnote prace, ale o zodpovednosti. Mozno sa mylim, ale tvoja zodpovednost zacina a konci tym, ze nemas dopliest objednavku a pri priprave nemas pouzit zjavne zle polotovary. Nezodpovedas ani za zemle, ani za fasirky, ani za hranolky. A na riesenie reklamacii a staznosti mate firemnu smernicu. Tak to funguje vzdy – si zodpovedny za kvalitne odvedenie svojej prace v ramci stanovenych noriem.

              0 0
              • Enduro.petr  

                Stejne jako za dalších 20 lidi na směně, za restauraci v moment směny apod… velmi tomu nerozumíš. Jsem zvedav v čem spočívá tvá zodpovědnost.

                0 0
          • Enduro.petr  

            Už delší dobu a naposled k tvým poznámkám mimo téma, k tomu čemu nerozumíš, ve svém věku by jsi si už mohl dovolit lepší kolo než ty odpadky co na profilu vidím. Pokud chceš pokračovat dal, rad bych to vyřídil osobně, frajer za klávesnici ale chytl by takovou, že by psali písmenka :)

            0 0
            • Vilém  

              Odpadky v jeho profilu? :) Jen ram na jeden z jeho odpadku stal vic nez cely ten tvuj slavky Kellys.

              0 0
            • Goob  

              Odpadky, jo? Jen ten LV (rám) je asi tak 2× dražší než celý tvůj Kellys.

              *edit: Vilém píše rychleji :D.

              0 0
            • bruco  

              Fakt bavis. :-)

              0 0
    • Espen  

      A ty komunikuješ přímo z Kellys, nebo prodejcem u kterého si kolo koupil?

      Zkus to popsat ještě nějak srozumitelně, co se ti přesně s kolem děje. A nějaký fotky by se hodily.

      0 0
      • Enduro.petr  

        Komunikuju jak s prodejcem, který bohužel se snaží od problému držet dál, ale hlavně s kellysem. Tam jsem zasílat 3 stránkový popis závad apod. Fotky bych rad poslal ale kolo nemám u sebe, zatím.

        0 0
        • Alojs01  

          3 strankovy popis zavad… na jednom kole???

          0 0
          • Enduro.petr  

            Ano, velmi podrobný tak, aby vše bylo podrobně popsáno a vysvětleno.

            0 0
            • Alojs01  

              To bude asi ten problem. Spousta veci se da napsat strucne a jasne. Pochopil bych, kdyby to byl nejaky slozity, multifunkcni stroj, ale kolo? 3 strankovy elaborat je akorat dukazem, jaky jsi prudic a trouba.

              0 0
            • MiKED  

              Je tam napsáno i „ačkoliv jsem věděl, že záplety nejsou v pořádku, jezdil jsem na kole dál“?

              0 0
    • FilipVM  

      Jen obecně. Právo na dodání nové věci nebo na odstoupení od smlouvy a vrácení peněz vzniká v případě, že věc není možné řádně užívat pro opakovaný výskyt vady po opravě nebo pro větší počet vad. Ne automaticky. Jinak pokud nesouhlasíš s vyřízením reklamace, je možné řešit mimosoudně přes ČOI. Ta nic nevymůže, ale je jakýsi mediator sporu. Jinak soud.

      0 0
      • Enduro.petr  

        § Jakost při převzetí. Do 6 ti měsíců se má za to, že závada vznikla při převzetí. Potom mas pravdu.

        0 0
      • Enduro.petr  

        Nesouhlasím s postupem, nebyla vyřízena vůbec/v souladu s platnými zákony. Zde je kontrolním orgánem ČOI a něco zmůže.

        0 0
        • atty  

          Když víš vše tak dobře, tak bych se rád zeptal, proč to sem vůbec píšeš a ptáš se na radu?

          Lidí, co sem přijdou, na něco se zeptaj a pokud nedostanou přesně tu odpověď, co očekávají a chtějí, začnou nesmyslně argumentovat – těch sem chodí fakt mnoho…

          Bohužel nebo bohudík jsou většinou na věc různé pohledy a pokud nechceš jiné názory akceptovat, je asi zbytečné o nich diskutovat, ne?

          0 0
          • Enduro.petr  

            Já čekám odpovědi jak kladné tak pozitivní, nevystojim však ty povrchní a mimo téma. Chtěl jsem spíš zkušenost, ale i ty rady, názory mě nezajímají.

            0 0
            • LaB  

              Jaký je rozdíl mezi kladnou a pozitivní odpovědí?

              0 0
        • Goob  

          No, řeknu ti to takhle. Určite tam budou mít nástěnku s největšími hity (ooooom… ooooom). Máš velkou šanci se na ni probojovat.

          0 0
        • FilipVM  

          Ale ani u té jakosti nemusí vyměnit, pokud by to bylo neúměrné. Rám ti neuznali a reklamaci vyřídili. ČOI řeší reklamace jak píšeš po procesní stránce, tzn. jestli přijali, vyřídili ve lhůtě apod.. Jestli nějak při postupu pochybili, dají prodejci pokutu, ale tobě nic nevymůžou. Pokud není zákazník spokojený se způsobem vyřízení, tak se musí obrátit na soud nebo zkusit mimosoudní řešení.

          0 0
      • klobrch  

        +1

        0 0
    • jirkous3  

      Já ti nevím, osobně bych tomu kolu dal ještě šanci. To, že „v rámu“ něco vrže není až tak výjimečné, většinou zjistíš, že je to sedlovka nebo něco podobného ve spoji dvou dílů. Že by měl rám mikrotrhliny je opravdu hodně nepravděpodobné. Znám spoustu lidí na kolech Kellys a i když je jasné, že Speciallized to není, ta kola vydrží docela dost. Je jasné, že tomu kolu nyní nedůvěřuješ a při každé jízdě sleduješ co je špatně. Dej tomu ale šanci, zkus jezdit a možná časem na kolo přivykneš a budeš se zase moct po cestě věnovat sledování hezčích věcí.

      Myslím, že žádný výrobce kol by na základě dojmu zákazníka nenechal dělat analýzy svárů a trubek. Jen si představ to vše odstrojit, někam zavézt, zaplatit za analýzu, pak si pro to jet, zase to vše složit… To jsou docela šílené náklady, a na základě čeho? To, že je zadní stavba „jako bláto“ je jen pocit, já když sedl poprvé z bajku na karbonovou závodku tak mi taky připadlo, že se celá vlní a musí se v první zatáčce rozpadnout. Pak jsem si zvykl a už to vůbec nevnímám.

      0 0
      • onuce  

        Také si myslím, že by tomu kolu měl dát šanci. Byl jsem na tom s novým Kellysem podobně, nelíbil se mi design, komponenty… Dokonce jsem zjistil, že jsou tam jiné, než bylo v popisu výrobce deklarováno. Konkrétně byl v reálu nesmyslný dvoupřevodník 36/26 při kazetě 11 – 36. V popisu bylo ale udáváno 36/24… Volal jsem do Kellysu a vysmáli se mi. Že prý mají na změny právo. Nu a tak jsem komponenty všechny povyměňoval, brzdy, kotouče, vidlice, kazetu, přehazovačku, převodník… A designově jsem si jej také upravil dle svojí představy, stačí pár sprejů… A nakonec jsem tedy spokojen a jezdím na něm rád.

        0 0
        • CervezaMatador  

          S Kellysem mam taky tuhle zkušenost. Místo starejch RS-505 mam nový sadový stopětkový páky a místo nesmyslnýho semicompactu mam 50×34. Takový změny beru :D

          0 0
    • Tom-T45  

      „Zadní stavba se dokonce kroužili tolik, že se myslím, že ve sváru, jsou přímo mikrotehliny.“

      To jako znamená co? Jestli jsi zplodil třístránkový elaborát tímto stylem, tak bych považoval za vítězství, že Ti někdo s Kellysu vůbec odpoví stylem: „naše firma je přesvědčena o kvalitě svých výrobků, případné reklamace řešte se svým prodejcem“

      0 0
    • kubad  

      se prodejci nedivím

      a s ohledem na minulé vlákno, kde sis v podstatě většinu vad způsobil sám si ymslím , že nemáš moc co reklamovat.

      ta měká zadní stavba je otázka jestli nemáš jen povolený výplet zadního kola

      0 0
    • RttB  

      Rád bych si těch několik listů popisující závadu přečetl…

      0 0
    • Barak  

      Pokud jsi přesvědčen o své pravdě, dej rám na posouzení soudnímu znalci a vymáhej pak náhradu s posudkem, který bude svědčit v tvůj prospěch, případně i soudní cestou.

      Jinak se s tebou nikdo moc bavit nebude, zvlášť, když napíšeš, že nejsi „žádný expert na lití lehkých kovů“ a vzápětí začneš psát domněnky o špatných svárech a mikrotrhlinách.

      0 0
    • Mustafa  

      Nepletu-li se tak jsi ani v minulém vlákně neuvedl svou váhu. Kolik to je?

      0 0
      • Enduro.petr  

        Lehce pod 60 kg. Týden zpět 58 kg, řekl bych ze min než průměr a váha která je více než šetrná.

        0 0
        • Mustafa  

          Vzhledem k tomu výpisu v minulém vlákně jsem tipoval minimálně dvojnásobek :) Tak tady problém nebude.

          0 0
    • Majan  

      Skoro bych řekl, že to má snadné řešení…

      Nesouhlasíš s reklamací?? OK, napiš to prodejci (výrobce není Tvůj partner). Nic se nezmění?? OK, najdi si soudního znalce, který kolo a závady posoudí (i třeba včetně odborných metod). Posudek si zaplatíš. Pokud výsledek vyzní ve Tvůj prospěch, tak vadu opět uplatni u prodejce vč. způsobené škody (dopravné, poštovné, znalecký posudek atd.). Prodejce to opět zamítne?? OK, pak nezbývá než soud. Nechce se Ti s tím se babrat a utrácet peníze?? OK, kolo si oprav sám.

      0 0
      • Vilém  

        Ale co ty mikrotrhliny zpusobene trimesicnim pouzivanim 60kg jezdcem? To si ma koupit TIG?

        0 0
        • roud  

          Ty mikrotrhlinky bych hrozně chtěl vidět sem s fotkama:)

          0 0
        • AussigBiker  

          No ale on tam ma mikrotehliny, to nevim jestli nejaka defektoskopie umi dneska uz resit :)

          V kazdym pripade preju, aby to dopadlo ke spokojenosti vsech stran, i kdyz v tomhle pripade jsem skeptik.

          0 0
          • Enduro.petr  

            Díky já pro to udělám vše a tohle je můj záměr. Netrvam na ničem, bez řádném posouzení. Když ale ani toho nejdou schopni

            0 0
          • Majan  

            On tam nemá mikrotrhliny, on si myslí, že tam má mikrotrhliny. A to je dost podstatný rozdíl.. :-)

            0 0
            • Enduro.petr  

              Truhlíky na sváru jde vidět. Stejne tak jde vidět jak měla zadní stavba je. Domnívám se ze jsou a je na kellysu aby to prověřil.

              0 0
              • Majan  

                Škoda, že této češtině nerozumím. Pořád ale platí, že prodejce to posoudil a zamítl. Pokud nesouhlasíš, platí předchozí rada. Tvůj partner pro jednání je prodejce.

                0 0
              • Vilém  

                Proc by mel proverovat nejake tve domnenky? Prasklo ti to? Jsou tam viditelne praskliny? Tipuju, ze ne. Az tam budou, tak muzes neco resit.

                0 0
                • Enduro.petr  

                  Doufám, že se ti ta koloběžka rozpadne. Nemám co víc k tomu říct, jako kupující mám právo na bezvadný produkt.

                  0 0
                  • Vilém  

                    A co je na tom ramu tedy vadne?

                    O kolobku nemej strach, to je kvalitni ocel svarena lidskou rukou.

                    0 0
        • onuce  

          Já bych to obalil skelnou tkaninou s epoxidem, prostě laminát. Nebo rám odstrojit, a stejně zapéci karbon. Původní rám tak poslouží nejprv jako kopyto a pak bude sloužit jako armování karbonu.

          0 0
          • Enduro.petr  

            Kéž by tomu rozumneli v kellysu, kde ani neznají termín nedestruktivni testování…

            0 0
        • Enduro.petr  

          Cely svár je mimo trubky. Asi výrobní vada. Smutné je, že tomu v kellysu nerozumí a téměř nemají co k tomu říci. Svazovat sám nebudu, je to jejich práce.

          0 0
          • Tom-T45  

            Prosím fotku sváru mimo trubku. Dokud neuvidím, neuvěřím!!!

            0 0
      • Enduro.petr  

        Díky, zní to rozumně. Jen mě mrzí když se k tomu staví takhle. Prozatím jsem informoval ČOI

        0 0
        • AussigBiker  

          Hodne stesti, ale treba pocit mekky zadni stavby muze byt spatne dotahlej vyplet, mekky rafky, vakl v nabe… . Size vazis malo, ale bohuzel realita je takova, ze na fully za 60 tisic se davaj nejlevnejsi rafky a to kolo, kdyz jedes treba „jenom“ 30 km/h v sutrech dolu, tak dostane cocku. Psal si, ze ti diry v rafku cestou dolu pribyly – tudiz bych dal kvalitnejsi kola. Chapu, ze jsi student a makas pri skole, no ale jestli jezdis v terenu hlava nehlava, tak to obcas neco stoji, Proto ja kaslu na nejaky enduro zavodeni, vazim 2× vic nez ty, pakrat jsem si spatne poskocil a hned jsem musel centrovat :).

          Jeslti se ti namotala prehazka podruhy do zapletu, tak to uz je tvoje chyba, to uz si vedel, ze se ti to deje a uprimne, s takovou ja bych si to dolu netrouf pustit dolu, opatrne bych to dojel a pak to resil. Asi tezko muzes reklamovat vytrzenej drat prehazovackou a ohlou prehazovacku, pokud se ti to stalo az podruhy. Pokud ti dali neserizeny kolo, tak to bude chyba tam kdes to koupil, ne nutne Kellysu. V krame ty kola kompletujou a maj zodpovednost za to, aby ho dodali serizeny a pripraveny k jizde. S tim, ze kdyz je to novy, tak si vsechno seda a sem tam je po nejaky dobe potreba neco dotahnout, sestelovat… To, ze v kole krupe a vydava ruzny zvuky – projdi si zde vlakna co vsechno to muze byt.

          Zavady, cos jim popsal se daj nejspis resit jednoduse, kolo neni raketova veda. Pokud jak jsem psal si namotal podruhy prehazovacku do vpletu, tak to je proste tvoje chyba (prvni namotani ne), s takovou zavadou musis jemne dojet, ne se snazit to jeste vic dojebat, o to drazi to pro tebe ve vysledku bude. U ostatnich to muze byt taky tak. Tim neobhajuju neserizeny kolo. My se tu na bf tezko doberem kde je pravda, on kazdy pise co se mu hodi a celou pravdu malokdy napise… no proste preju at ti to dopadne nejak rozumne. Pokud uz ke kolu nemas duveru, tak asi nejrozumnejsi reseni he holt dat dohromady, prodat a koupit jiny,.

          0 0
          • Enduro.petr  

            Nakotaný to bylo jednou, poprvé se to chytli o vadnou špici, podruhé se to namotalo. Jako student si bohužel těžko řekni prodat koupit jiný.

            0 0
    • plysovykozisek  

      A co jste čekali, když to má slušné komponenty vzhledem k ceně, tak logicky rám bude mít nedostatky.

      0 0
      • Enduro.petr  

        Čekal jsem víc, už vím ze to byla chyba. Určitě by však bylo na místě aby se k tomu výrobce seriózně postavil

        0 0
    • blue.sun  

      Je fascinující, jak někdo dovede svou hloupost dávat najevo veřejně. A ještě ke všemu opakovaně.

      0 0
      • Enduro.petr  

        Mě zas fascinuje, že někdo má potřebu svoje nesmyslné výkřiky psát pod můj příspěvek, zajímalo by mě, zda tvoje učenost by mi to řekla v tvari v tvar.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Promin, nejak se v tom neorientuju. Jaky je problem s kolem…je tu nejak moc textu a blbe se to dohledava:(

      0 0
      • Tom-T45  

        Ze začátku jsem si taky myslel, že je nějaký problém s kolem, ale čím dál víc jsem přesvědčený, že je problém s majitelem.

        0 0
      • Vilém  

        Procti si jeho puvodni vlakno k tomuto tematu.

        0 0
      • Enduro.petr  

        Jednoduše kolo 3 přes půl sta, 3 měsíce staré jezdit lehký jezdil šetrně, i tak je kolo už na druhé reklamaci. Tedka se reklamuje vše, včetně rafku který krom toho, že ve spojích nedoleha, je jako blato a menprijde podivné, že 90 kilovym Polákům na 2 barech drží a mě na 3 barech a 60 kilech drží ale i na turistické bez kamenů dolu jsou tam diry. Další problém s tím, ze nekvalitní vyplet mi namotal prehazku, závadu uznali opravili. To já ale nechtěl, já chtěl výměnu na kterou mám nárok jelikož cituji občanský zákoník “projeví-li se závada do 6-ti měsíců od zakoupení, má se za to, že vznikla již při převzetí, v tomto případě vzniká nárok na výměnu za nový kus”

        Jako poslední jsem reklamovat vrzavy ram, který jak říkám pod moji vahou vrže a zadní stavba je volna, rovněž jde ve svárech které jsou, lidově řečeno nicmoc, viditelně špatné. To výrobce nejen, že odmítá řešit ale rovněž neřeší, nepotvrdil, nezamitnul.

        Ptal jsem se co s tím dělat, případně zda jít cestou uznána jedna reklamace. Výměna za nový kus dle obč. Zákoníku. Nebo se slušně domluvit což moc nejde, zvlášť když každý drsňák má potřebu si vylít srdíčko, místo toho, aby si šel vylízat prdel.

        0 0
        • Vilém  

          Spoj na rafku je uplne normalni vec. Cemu rikas diry v rafku by bylo taky dobry nafotit. Saltr se urcite nenamotal kvuli vypletu.

          0 0
          • Enduro.petr  

            A dalších několik, a zamotal. Povolena špice a chytla prehazku na pastorku co ji byl nejbliz, prehazka se mi už predtim zdála náhlá, ale podle výrobce normální.

            0 0
            • brundibar  

              Tohle je chyba jezdce, nic vic, nic min. Narok na zadnou reklamaci timto nevznika.

              0 0
            • Breakpain  

              OMG, tohle ale neni na reklamaci, proste jsi jel jako prase a narval nekde na doraz patku rafku treba o sutr. To se resi vymenou rafku za odolnejsi, vyssim tlakem a pripadne ochrana v podobe vlozky do rafku.

              Ty reklamujes neco, co nastalo jezdeckou chybou…

              0 0
              • Enduro.petr  

                Stejne jako vadný vyplet a ram? Ty jsou hlavní předmětem reklamace, kdyby jsi si to přečetl tak vis…

                0 0
            • Smazaný účet  

              Tak pokud jde o tohle, tak to je normalni zasek na rafku, ktery se tam udela (jezdec ho udela) kdyz jezdi nesetrne. Pomerne casto se v navaznosti na takovou deformaci pokrivi cele kolo, povoli vyplet a ten s sebou muze pak vzit hazku – obzvlast, pokud je hazka z nejakeho duvodu ohnuta (nebo patka prehazky).

              Je pomerne ireventni na kolik foukas. Dulezite je tak jezdis. Muzes mi nakrasno 40 kg a nafuneno 4 bary a zasek udelas…staci to treba prevalit rychle pres obrubnik a sedet na sedatku jako pytel… Co tim chci rici? Ze zasek na rafku je vzdy chyba jezdce.

              0 0
            • blue.sun  

              Takže sis kolo rozmrdal sám prasáckým používáním, ale po prodejci (a potažmo výrobci) chceš, aby to řešil jako reklamaci.

              Hm, ty budeš asi prostě ******.

              0 0
              • Japhy  

                Už se těším na šťavnatou nadávku od hamburgráře. Já jsem vepřová hlava, co budeš ty? :-D

                0 0
              • Enduro.petr  

                Tos usoudil z ceho? Chci aby nesl odpovědnost a případně dokázal ze produkt je bezvady. Zbytek špatně přečtu, když to píše někdo s IQ pod 30 trochu se mi ti ztrácí. Chytl bys řádnou.

                0 0
                • blue.sun  

                  Vždyť nám to tu dokazuješ pravidelně sám. A zjevně co jsi nepobral na inteligenci, doháníš hrubostí a arogancí, což je ostatně pro případy jako ty typické.

                  0 0
                  • Barak  

                    Ty ho nazveš píčou a píšeš o hrubosti a aroganci. To je teda síla…

                    0 0
                    • blue.sun  

                      Tyjo, ono to má i obhájce!

                      0 0
                      • Enduro.petr  

                        Nelíbí se pravda? Je přímo takový typ co na sebe přitahují agresi, už jsem zažil demonstraci kdy takový bojovníci za lidská práva a odlišnost n sebe tu agresi vědomě přitahovali. Smutný však je. Že nikdo z nich se nestačil divit, když přišla…

                        0 0
                        • blue.sun  

                          Takových siláků jako ty jsem už v práci potkal… Tváří v tvář realitě jejich bojové nadšení velmi rychle vyprchalo.

                          0 0
                      • Barak  

                        Ale o něm to přece vůbec není, to je o tobě…

                        0 0
                      • klobrch  

                        No tak kluci proč ty nadávky?

                        0 0
                  • tsunami  

                    Vždyť je velký manažer v mekáči nebo kde. Přístup k řešení je úžasný, vážně bych chtěl mít takového kolegu/šéfa :-D

                    0 0
                    • Breakpain  

                      mno, někdo je prostě šílenej šťoura – tomu pomůže jen „rána“ od života, která ho vrátí zpět na zem ;)…

                      0 0
                      • Goob  

                        Rána od života… mu zkřiví čelist a on pak půjde ke Stvořiteli reklamovat celé tělo, neblázni.

                        0 0
                    • blue.sun  

                      Tak to je manažer jako já poslanec. :-D

                      0 0
                • Breakpain  

                  .

                  0 0
                • Alojs01  

                  Me se na tobe libi, ze jsi konstantni v nazorech. Vsichni ti tady tvrdi, ze chyba je na tve strane a ty se za svuj nazor rves jak lev…:-)

                  Ale chtelo by se obcas zamyslel a zvazit moznost, jestli opravdu na tom jinem (nez tvem) nazoru neni nejaka pravda…:-)

                  0 0
                • Vilém  

                  Co by chytl? Mozna tak zachvat smichu.

                  0 0
            • Vilém  

              To nema s kvalitou rafku do delat, zes sel na rafek a dokurvil to. To si spis zohnul hak prehazky, nebo voditko, ktere ti nasledne vlitlo do vypletu. Aby se povolil drat az tak, ze by chytl voditko, to je nepradepodobne a i kdyby nahodou ano, tak je tvoje chyba, ze sis toho nevsimnul a neresil situaci.

              0 0
            • klobrch  

              No nevím,ale dle mého soudu jde o klasicky bouchlej ráfek o šutr. To je chyba jezdce a né ráfku.

              0 0
        • RomanH  

          To jsi do neceho diktoval ?

          0 0
          • Enduro.petr  

            Jestli se tím rozumí spravoval tak ne, zásadně nechávám na odbornícich. Těm dávám plnou důvěru, když mají aspoň vůli svoji praci udělat. To v případě reklamace neměli.

            0 0
            • pavelxy  

              Si myslím,že můžeš být rád, že ti uznali aspoň něco… Vzhledem k tomu, že si za vše můžeš sám, tak bych jako servisák chtěl po tobě vše zaplatit…

              0 0
    • Stingray  

      Tadi vydím velký špatný!

      0 0
    • Alhas  

      Tam je jasně vidět

      i zásek na gumě, proto máš i zásek na ráfku.

      0 0
      • Enduro.petr  

        500iq, že? Na gumě je mliko co uniklo. Den po fotce jsem ho umyl

        0 0
        • Stingray  

          Tak jsi měl rovnou umýt i ten flek po tom šutru na gumě.

          0 0
        • Smazaný účet  

          To ale nemění nic na tom, že jsi prostě ten ráfek (tím možná celej výplet, velkou ránou klidně i rám) zničil ty. Můžeš tu vykřikovat jak chceš.

          0 0
          • Bombos3  

            Taky bych to tak viděl. Pokud by tomu sám věřil, tak si nechá udělat znalecký posudek tak, jak bylo zmíněno výše.

            Mám pocit, že aplikuje postup z práce do osobního života.

            Pokud mi spadne v McDonald´s ham­burger na zem a rozbije se, tak pravděpodobně dostanu nový.

            Pokud rozbiju kolo, tak očekávám, že dostanu nové.

            0 0
            • Alojs01  

              Dostane jiny, protoze v navodu nebylo " drzte hamburger obema rukama"…:-)

              0 0
        • tsunami  

          To nic nemění na tom, že evidentně neumíš jezdit, komunikovat s lidma a navíc nezvládáš přiznat vlastní chybu. Kolo sis dojebal vlastní neschopností a házíš to na výrobce.

          0 0
    • Bombos3  

      Tohle téma bude ještě výživné. Hlavně nezapomeňte na řádné krmení trolla :-)

      0 0
      • MiKED  

        Už sháním popcorn.

        0 0
        • Japhy  

          Já mám nakrmíno, teď už budu jen z povzdálí sledovat jestli půjde do ještě vyšších otáček.

          0 0
    • AussigBiker  

      Tomu se říká trefenej ráfek, je to jezdecká chyba. Díra v ráfku je díra v ráfku. Mě by zajímalo, co je to za příběh ten rozpadlej šroub od vahadla, to se jen tak nemůže stát.

      0 0
    • bruco  

      Cisto nahodna podobnost s uzivatelom ptrmurlik?

      0 0
    • koldas  

      Ty woe gde a gdo totok zaměstnal? Z tebe musí nadšením hýkat celej Kreml… Ty tu americkou ekonomiku rozkládáš zevnitř… 

      0 0
      • Japhy  

        No, kdo by ho asi zaměstnal? Dělá v Mekáči tak asi koroner z Kentucky, ne? Kdyby chodil stáčet Coca colu, tak bude v žoldu Pepsi. Takový kádry se musej hýčkat.

        0 0
        • koldas  

          Kentucky je KFC ne?

          Každopádně dobrej dvojitej agent…

          0 0
    • mr.ricardo  

      Hele je to ďyvný, já mít taky Kellys, ne se dvěma pérkama, ale jen jednim. Sjížděl jsem se pomalu s kopce a někdo mi tam postavil strouhu, takže to nebyla má vina. Obě kola osma, ohnutá vydlice, skusil jsem to reklamovat, chvíli se cuckali, ale dostal jsem nový kolo a k tomu nový gumy a jestě se omluvily. Takže výdrš, určitě to dopadne.

      0 0
    • RttB  

      Tak sakra kde jsou pořád ty fotky trhlin a svárů co je mimo trubky ???!!!

      Zatím tady byl jen nakoplej ráfek a za to bačové ze Slovenska opravdu nemohou :D :D

      0 0
    • CervezaMatador  

      Tohle je nejzábavnější vlákno co jsem tu viděl :D Týpeček si sám zkurví ráfek, ničeho nedbá, tak si pro jistotu ještě namotá hazku. Něco mu na kole skřípe, ale z tisíce možnejch příčin zaručeně ví, že jsou to svary mimo trubku s truhlíkama :D A když ho někdo pošle do ******, se svejma 60 kilama mu vyhrožuje fyzickým násilím. Top

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.