• honza.biker

    Nevite nekdo kolik oleje se ma davat do tlumeni (do prave nohy ze shora) a kolik do prave nohy ze spoda(asi mazani?)?? Jeste bych potreboval vedet jestli je normalni ze olej z pozitivni komory pretece do negativni? Po cca 100 km tam nezustal vubec zadny..:(

    0 0
    • Hnoj  

      Do pravé nohy, tedy do nohy s tlumičem se dává cca tolik oleje aby byl po hranici MC patrony. Olej tam nalij vrchem a zapumpuj tou tyčkou co dole čumí (bacha bude to vrchem stříkat !!!) Olej samozřejmě přeteče dolů, ale ve chvíli, kdy je ta tyčka stažená úplně dolů, měla by tam být poměrbě vysoká hladina oleje.

      Doufám, žes to z mého samo/domo návodu pochopil. Oleje ze spoda stačí malá injekční stříkačka, cca 0,5dl, když bude víc, nevadí to.

      0 0
    • Zdyn  

      Tak do spodku obou nohou se leje 15ml s vetsi viskozitou (15w) V prave nozy by mela byt hladina 127mm±cca5mm)od horni hrany nohy. leje se 5w viskozita, ale muze se dat i jina, pokud se chce nejakym zpusobem ovlivnit tlumeni.V leve noze se pak leje na vzduchovy pist cca 3ml zase kustsiho oleje (15w) nebo idealni je redrum od RS. Ten olej na vzduchovym pisu se casem precerpa pod pist, tak se musi cas od casu zkontrolovat a dolit. Mnozstvi oleje je treba dorzovat. Kdyz bude malo v tlumici, tak se nic moc nestane, maximalne nebude fungovat MC a bude blbe tlumit, ale moc muze i poskodit vidlici. Stejkne tak dole v nouhou., Malo zpusobi nedostatecne mazani a moc udela doraz ve vidlici a zase ji to muze poskodit.

      0 0
    • maxtor  

      Využiju thread: nevíte někdo, který z těchto olejů je na tlumení (5W) a který na mazání (15W) – teda jestli jsou to ony?

      www.kupkolo.cz/…lic-Rockshox

      www.kupkolo.cz/…lic-Rockshox

      …cena mi přijde celkem zajímavá a hlavně je to origo RS, takže budu mít čisté svědomí, když to budu lét do Reby…

      Díky

      0 0
    • honza.hk1  

      ahoj, když jsme u Reby a u oleje a údržby, tak bych měl taky dotaz. Rebu jsem koupil letos a díky zdravotním komplikacím s kolenem ji ještě neprojel,ale po kolika km se mám začít zajímat o servis a kontolu např. oleje.

      0 0
      • maxtor  

        Několikrát se tu psalo, že ve v Rebách není od výrobce dostatek oleje a je třeba jej co nejdřív doplnit. Řeším stejný problém. Proto co nejdřív kupuji správný olej (aspoň mazací) a měním. Myslím, že tím člověk nic nepokazí.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.