kolik oleje do Fox Float R (165)

13 nepřečtených
  • jakub

    Ahojte, dovolím si zde optat se, mám tlumiš Fox Float R, který má zpočátku svého chodu cca 1cm propad… myslím si že je to díky tomu, že při vypouštění vzduchu z něho šel ven i trochu oleje. Měli jste to někdy rozdělaný??? kolik do tho mám nalýt oleje?? v tlumičích se moc nevyznám… anglicky neumím abych si to někde našel.. na repasi to posilat nebudu.. poradím si sám......díky Vaším radám doufám....... tkže pls ai jak ho nejlépe rozdělat a nezničit…

    0 0
    • Vilém  

      Ten olej co sel ven byl ze vzduchove komory a je tam na mazani pistku. Z tlumici casti by nemel uniknout. Taky to muze byt fakt olej z tlumici casti, ktery unikl kolem pistnice do vzduchove casti. Kazdopadne by jej chtelo rozdelat a podivat se, zda se pistnice nerosi olejem a podobne. Ten propad by nasvedcoval uniku.

      0 0
    • marapara  

      Ahoj, tento tlumič jsem měl, ale 190 mm. Olej je v tlumící části, kterou si normální člověk nerozdělá, na to je třeba servis. Ve vzduchové části tlumiče není olej, ale taková modrá pasta, jmenuje se Fox fluid.

      Pokud se ti tlumič propadl do zdvihu sám od sebe, tak by ti mohlo prdnout těsnění a přepustit se vzduch z pozitivní do negativní komory. Tomu se říká stuck down. Je třeba tlumič rozdělat, vyměnit těsnění a promazat tím fox fluidem. Hlavně to nemaž olejem. Tlumič rozděláš celkem snadno. Nejdřív musíš vypustit vzduch, tlumič vydělej z rámu a dej do svěráku. Na konec s pístkem si nastrč nějakou tyčku, aby se při šroubování netočil a normálně chytni do ruky tělo tlumiče a začni s ním šroubovat. Je tam normální závit s malým stoupáním. Pokud tam je ten stuck down, tak ti nejspíš po vyšroubování tlumič udělá ránu a to tělo vyletí z pístku. Záleží na tom, jaký je tam ještě tlak. Pokud ne, tak jej normálně vytáhneš. No a hned uvidíš, jestli ti prasklo to těsnění. Ale nemusí být prdlé, z vlastní zkušenosti vím, že se mi stal stuck down i bez prdlého těsnění. Tlumič pouze chodil už na sucho a někde se tam prostě přepustil vzduch. Pokud prasklo, tak jej vyměň a pak to chce tu pastu fox fluid, někde si ji sežeň a pořádně promazat kolem kroužků těsnění. Nešetři tou pastou. Já jsem tehdy objednal tuším z Cyklošvec z Písku to těsnění, stálo 260 kč, a v tom balení mi přišla i ta pasta fox fluid. Normálně jsem našel na jejich stránkách telefon a zavolal tam. Až to promažeš, eventuelně vyměníš těsnění, tak vyšroubuj ventilek, nasaď plášť tlumiče na pístek a zasuň jej. Abys dosáhl závitu a začal šroubovat, musíš stlačt pístek tlumiče. Pak to normálně točením zase zašroubuj a nafoukej a je to.

      Není to nic složitého, přiměřeně zručný člověk by neměl mít problém, pokud dodrží všechny kroky, hlavně vypustí vzduch předtím, než začne rozdělávat tlumič :).

      0 0
      • fousek  

        tlumic muze nechat v ramu, ale v okoli oka pistice bych dal hadr, az to vystreli tak at se neznici tesneni, podle me ta vymena tesneni neni nutna, staci potom to zas nasroubovat. Takhle sme stuck-down spravovali na Spicaku holejma rukama, myslim ze dokonce tvuj bejvalej Float R:-)

        0 0
        • marapara  

          V podtatě to stačí nechat v rámu. Já tlumič tak 2× 3× za sezonu rozdělám a promažu tím fox fluidem :). Tak můj bývalý Float R jste rozdělávali :) … nj. chodil dobře.

          Ze začátku jsem měl 2× po sobě stuck down. Tak jsem se nasral, objednal si těsnění z Písku a vyměnil sám včetně promazání a pak byl klid. Ale chyběla mi regulace propedalu, tak jsem ho střelil.

          0 0
      • Vilém  

        S tim nemazanim pistku olejem nevim. Asi tak 2–3 roky zpet meli tlumixe fox problem s castym stuck downem za nizsich teplot. Bylo to zpusobeno nevhodnym materialem tesneni pistku. Tento problen se resil pouzitim maleho mnozstvi oleje nad pistkem, podobne jako u vzduchovich vidlic. Pak nebyl problem.

        0 0
        • marapara  

          Pístek je mazaný těsněním, které je za stírákem. Ale musí se dobře promazat tím fox fluidem. Jinak tím, že mázne pístek trochou oleje a pak otře po vyjížďce, chybu neudělá. Myslel jsem dovnitř nemazat olejem.

          0 0
          • Vilém  

            Ja myslel taky vevnitr, ve vzduchove komore. Fox bude mit predepsane svoje mazivo, to zcela urcite, jen pisu jak se tento problem, ktery pred par lety byl, resil.

            0 0
            • marapara  

              Já když jsem neměl ještě tu pastu fox fluid, kterou doporučuje Fox, tak jsem taky zkusil máznout olejem a za týden byl stuck down zpět. Pak když jsem měl pastu, tak vydržela daleko déle.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.