• Sakub

    Ahoj,

    bohuzel vsechny vlakna na toto tema uz jsou dosti stare, a proto se ptam znova:) Co rikate na jejich kola? http://www.bikeoutlet.cz/katalog.php ? Jak jsou na tom s kvalitou ramu/cenou. Jezdite nekdo jejich ramy? Nejake zkusenosti ci doporuceni??:)

    Jsem z Chomutova odkud odkud spyder pochazi a docela jsou to rozdilne nazory:) Nekteri tvrdi ze jejich ramy druhovyroba Rydlei, nekdo ze jsou tahany buh vi odkad atd atd… Prosim vase nazory,zkusenosti a tak:)

    0 0
    • Toutou  

      Taky jsem původně uvažoval, ale nakonec mám za asi 17k podle mě zajímavěji vybavený bajk, než oni prodávají za 17k.

      A se stejně anonymním rámem.

      Možná je to v jiných cen. hladinách jiné, tak mě neber moc vážně.

      0 0
    • TJK  

      jsem si skoro jisty ze Spyder celkove, nebo minimalne vetsina jejich ramu, je nejaky ty druhovyroby Ridley. zatim vsechno co jsem videl ma na sobe vylisovana loga Ridley…

      0 0
      • Toutou  

        A Ridley – to je Belgie, ne? Jak teda pochází z Chomutova? :) Zasvěťte mě někdo…

        0 0
        • Chiquita-kno  

          jednoduchy, spyder taha ramy z buh vi odkud (china typuju) a ty lepsi a kvalitnejsi jsou druhovyroba Rydley a tutiz je na nich ten napis Rydley (myslim ze u vsech je to na horni vzpere zadniho ram. trojuhelniku) a ty carbony nevim od kud vozi ale myslim ze RYdley to neni, sam sem vozil nekolik ten no-name z ciny od nich nekolik let a za ty prachy dobry kup. Firma Spyder jako takova sidli v Chomaci nekde vzadu na Palacky a kola jen kompletujou a strikaj, zadnej vyvoj ci vyroba cehokoliv.Snad to jsechno.

          0 0
      • roud  

        vidiš na mym spyderu to logo ridley nebylo :O)

        0 0
      • svářeč  

        na mém spyderu je na horní rámovce velký S.

        jiný logo nee na dvou rámech jiného data to samé.

        0 0
    • Carloss  

      no.. je potřeba napsat konkrétně jakej rám.. SPYDER prostě jen skupuje rámy někde jinde a pak je jen hází do laku na přání zákazníka.. já mám teď novej rám Tendr a příjde mi docela lehkej a tuhej (jediný co se pod míma 100kg vlní jsou kliky..:D) ale má pocitově dost dlouhou zadní stavbu, takže se sice ve výjezdech nepřevrací ale zas se to blbě zvedá na zadek..

      0 0
    • Sakub  

      no jedna se o MTB ram:) Rekneme ze tam je znamej znamiho a kolo muzu mit za nakupku.. Respektive mi bylo receno ze kolo, co se normalne prodava za 25 000 je schopnej postavit za 18 000… Kamarad od nich jezdi mtb Scenner a na tom ma i jejich carbon dily noxon.. kolo je krasne lehoucke:)

      Jinak do bika chci (resp. jako chudej student muzu max :D) 20 000Kc…

      0 0
    • jarynp  

      Je tomu již 15 měsíců, co mi nějaký šupák odvezl ze sklepa HT Spyder z trubek Easton Ultralight v téměř kompletním XT-éčku. Rám byl lehký, možná až zbytečně tuhý (horší komfort, dobrý záběr). Vzpomínám na něj se slzou v oku (na to kolo, šupáka bych zabil). Kdybych šel znovu do HT, byl by „spajdr“ žhavým kandidátem, protože možnost poskládat si kolo podle svého, včetně barvy podle mě není k zahození. Takže kdyby jste náhodou někde potkali frajera na černém Spyderu (vel.21) s vidlí Manitou Scareb a XT dualama nakopejte mu prdel, protože druhé takové kolo určitě po světě nejezdí…

      0 0
    • Lasky  

      Spydera (Full v profilu) už jezdím nějaký ten pátek (je to kolo výletní / zimák / bahňák) a na rám si nemůžu stěžovat. Je sice staršího data, má vzhledem ke svému zvihu nadváhu, ale tuhost perfektní a uvolněná geometrie mi pro daný účel naprosto vyhovuje. Jediné co bylo potřeba vyrobit krytku na ložisko zadní stavby, které je v originále nekryté a leze do něj bahno…

      Spydera silnici mám 2 sezony (netuším odkud pochází rám) já ho zdědil po bratránkovi. Ale taky spokojenost… Oproti Pells Speedy co jsem měl předtím je to nebe a dudy…

      L(.)

      0 0
    • pustipav  

      spydera bych nechtel, nelibi se mi :)

      0 0
    • yetti  

      Myslím, že těžko budeš hledat jiného výrobce v tak nízkých cenách s podobnou možností výběru barev a potisků, ale i různých rámů v nabídce. Takže já Spyderu fandím a sám jsem stavěl dvě kola na jejich rámech. Jedno levné na rámu Avion, kde musím říct, že kvalita zpracování levných rámů třeba od Meridy je o dost lepší a jedno kolo jsem stavěl na rámu Scenner Dedacciai a tomu nešlo absolutně nic vyčíst a opravdu na zadních vzpěrách jsou loga Ridley. Z mého pohledu je Ridley slušná značka a vzhledem k ceně rámu Scorpion, který je totožný s tím Scennerem je Spyder hodně dobrá volba. Netuším, kde to Spyder bere a zda o tom u Ridley tuší, ale za 7tis moc lepších rámů neseženeš.

      0 0
      • Sakub  

        Prave uvazuji o ramu scenner resp. o jho letosni verzi.

        Kamarad si postavel kolo na jejich ramu scenner, k tomu jejich carboove komponenty noxon, kola viking, a to kolo je uzasne lehke :) A ten ram vubec nevypada spatne:) a za 7000Kc (vlastne ja bych ho mel pres znameho znameho levnejc:D ) lepsi ram asi nesezenu..

        0 0
        • roud  

          vikingům se vyhni ;o]

          0 0
          • Sakub  

            Na ty ani nejsou kese:D predstavoval bych si kola FULCRUM Red Metal 5 a vidli asi Epicon:)

            0 0
    • H8me  

      mám Spyder Madman, za tu cenu slušný rámy – lak sice nic moc kvalita, ale fulla za 50 litru s 12,4kg horko tezko sezenes :)

      0 0
      • Azmir  

        A ted si představ že za tu cenu můžeš mít carb. fulla s 11 kily, to čumíš co

        0 0
        • felix.org  

          Pěkný, ale Spyder je Spyder :-D

          0 0
        • H8me  

          to teda cumim :) ma tech 11kg i 19" nebo 20" ram? nebo jen 16" jak je obykle ve specifikacich?

          0 0
        • H8me  

          Krom toho ten Cube je za 2500 voci, coz je ted cca 62 tisic Kc. Ofiko cena komponent dohromady jsem mel kolem 50 tisic, ja to mel jeste o 7 levnejc, ale to uz jsou detaily kazdopadne pekna cena a vaha toho Cube :)

          0 0
          • Azmir  

            Je za 2 tis euro, nevím kde si přišel na 2,5, obecně hmotnosti u cubu sedí, jinak není problém 12,4 Kg fulla jak ty říkáš nebo psát majkee sehnat za něco přes 30, prostě koupil sisi drahého a těžkého fulla s nic moc značkou, na nic moc rámu a ještě si to přepálil cenově, tak se s tím smiř.

            0 0
            • Vilém  

              Nj. ne vzdy se vyplati stavet. Ale zas si muze postavit cirkus podle vlastniho vkusu.

              0 0
      • maajkee  

        Hmm, tak to se nepovedlo :)

        Já mám 12,3kg 120mm fulla asi za 30 :)

        0 0
        • H8me  

          to mas nejakou podpultovku ne? to je peknej pomer :) celkove myslim, ze na vaze kola az tak nesejde :) samozrejme, ze cim min, tim lip, ale vezmu si o pul litru vetsi lahev na piti na cestu a nepujdu na zachod :D :D :D a pojedu s nadbytecnou vahou tak jak tak :D

          0 0
    • waters  

      Na Spydru jsem jezdil 8 let a bez problémů. Rád na něj vzpomínám. Nedávno jsem ho prodal kamarádovi, ten na něm spokojeně jezdí dál. Mohu tedy doporučit…

      Jiné kolo jsem zvolil, protože se mi zkrátka líbilo víc než Spyder.

      0 0
    • CLZ  

      Tak asi taky přidám nějakou tu „zkušenost“.

      Já a kamarád jezdíme oba stejné rámy Spyder Tendr.

      U mě rám drží od Května 2008 a to ho ani moc nešetřím… mýval jsem 105 kg, teď mám 85kg a krom vybledlého laku a škrábanců mu nic moc není..

      Kamarád si ho koupil tuším před 2 roky, a od té doby 2 reklamace – pokaždé prasknutí sedlové trubky (ten kousek s objímkou) – jakoby se odpárala od horní rámové trubky. Vždy výměna kus za kus + záruka na 2 roky… akorát musel počkat cca 3 týdny, než mu to zase stříkli do jeho barev..

      Za mě… za ty peníze OK + barvičky podle sebe jako výhoda…

      0 0
      • waters  

        je to kus od kusu.. prasknout ti může cokoliv :)

        0 0
        • CLZ  

          To jsem ani nechtěl tvrdit:) Jen jsem přidal svoje zkušenosti s rámy Spyder. ;)

          0 0
      • Carloss  

        zrovna tende se fakt nepoved.. http://www.bike-forum.cz/…55555555.jpg mě dali oxygen a ten byl jiný kafe..

        0 0
        • CLZ  

          To je přesně to místo, kde mu to taky praskalo..

          0 0
          • Carloss  

            zůžená profilace v místě s největším namáháním.. oxygen co mám v profilu, už je zpracováním trochu jinde.. broušený sváry, pěkný tvaování zadní stavky, kratší zadní stavba a váha taky jiná kategorie..

            0 0
            • JakubCh  

              Tak starý Tendr není shodný s Evolutionem, to je prý jiný vyýrobce, vypadá i trošinku jinak. Mám ho tady, tak uvidíme. Dám si bacha na zasunutí sedlovky pod svár trubek a snad… :)

              0 0
    • jIrI___  

      Majitele Spyderu Oxgen, jako velikost byste doporucili pro 175 cm vysokeho cloveka, 17" nebo 19"?

      0 0
      • svářeč  

        při mých 176cm jsem jezdil oxigen v 19",představec 120mm,offset sedlovky 20mm. akurát.

        0 0
        • hcmartas  

          Mě teď lanaří Hnoj ať vemu 17ctku, ale doteď jsem jezdil 19ctku. Jinak měřím podobně jako svářeč.

          0 0
          • George.999  

            Mám Duplex velikost 19, měřím 177 cm, představec 110 mm a sedí na pohodu. Kvalita laku opravdu nic moc. Jakoby drobné prasklinky na nejvíce namáhaných místech, ale člověk se na to musí zaměřit, aby si toho vůbec všiml, takže nic hrozného. Jinak drží a to ho nijak nešetřim. Celkově spokojenost.

            0 0
      • Mr.Dawe  

        Přítelkyni jsem nedávno Oxygena postavil, měří 170 cm, bral jsem rám o velikosti 17" a je akorát.

        0 0
    • ko.mi1  

      Měl jsem skládanyho Spydera 6 let. Najel jsem toho celkem dost. Bez jedinýho problému. Rám jsem před prodejem důkladně prohlížel a nejevil známky prasklin. A už vubec jsem na něm nenašel nápis Ridley :) Prodal jsem ho kámošovi a ten divočí na Spyderovi (rám Witchcraft) dál.

      Takže se mužu přidat k těm, kteří Spydera doporučujou.

      0 0
    • kali222  

      dobre ze se to tady mihlo. poradite, kde bych se mrknul na geo u tech levnonkych spyderu (rio a evolution tappered)? ocenuju u nich, absenci der na kosiky a blatniky. :) myslim, ze tady na nich nekdo treba stavi a pokud by pak mel onen bezbarvy za minimalne stejnou cenu jako pro ksicht z ulice na ostatnich shopech, dohodli bychom se. :)

      ď

      0 0
      • JakubCh  

        Už to tu nikde nemám, ale řešil jsem to. Měl jsem GT Avalanche 0.5 a kupoval jsem Spyder Evolution, vel. 19. Čísla si nepamatuji, ale byla prakticky shodná s geometrií Avalanche a když rám přišel a já je položil na sebe, potvrdilo se to. Samozřejmě tam není ten triangl, ale jinak je to shodné – délka zadní stavby, délka hlavní rámové trubky, výška sedlové trubky… Možná trošinku jiné úhly, ale to tak, že mi Spyder vyhovuje pocitově trošku lépe, než Avalanche :) Ale to může být jen dojem.

        0 0
        • kali222  

          diky za odpoved, ale ty nemas s tappered hlavou a tim frezovanym mustkem, ne ze by nemohlo, ale…jen jestli je to stejny ram. :)

          0 0
      • maajkee  

        Jak absenci děr na košíky, košík jsem tam normálně přidělával :)

        Jakou velikost bys potřeboval?

        0 0
        • kali222  

          sem se sem nedostal. proste je nevidim a pokud jsou na kosik pro bidon tak cajk, ale pokud jsou na nosic/blatniky tak NEcajk. mam rad, kdyz to na ramu neni. :) velikost budu vedet az zjistim geo. sem mezi, takze resim.

          0 0
      • bluma  

        Mám tu jedno Rio tapered v 19" bez laku na prodej, je dva týdny jetý borcem, který chtěl odjet na dovolenou na novém kole, ale s lakem by se to nestihlo, tak jsem mu to postavil na rawu a až přišel nalakovaný rám, tak přehodil.

        0 0
        • kali222  

          a hodil by si mi nejake to info do mailu + premerit stred az konec sedlove ramove trubky + horni t? Ď

          0 0
    • sibiii  

      Stejně jako Sakub, bych se rád zeptal na nejnovější poznatky ohledně rámů SPYDER, konkrétně se mi zamlouvá rám Oxygen… jaká jsou pro a proti a nevíte o nějakém showroomu, kde bych si mohl vyzkoušet velikost? Díky :-)

      0 0
      • Seky  

        Pro?, nic mě nějak nenapadá. Proti?, snad vše co mě napadne.

        Nejhorší na tom je komunikace s těma koko…, pak dodací lhůty, naposledy jsem tam objednával cyklokrosovej rám, už to bude cca 9 měsíců. Mám pár slibovacích mailů, že už to objednávájí, že to tady příští týden bude, že už to lakujou a pak už 6 měsíců ticho a nic se neděje i přes urgence (mail i telefon). Jako místní skládač jsem u nich koupil celou řadu rámů a snad ani jedna zakázka (z cca 20) neproběhla vpořádku. Na tuhle firmu už nemám nervy. I kdyby ty rámy posílali zadarmo, tak už jen to jednání s nima, … nikdy více.

        0 0
    • HUPÍK  

      …často tu někteří řeší ,,výrobce rámů".Víte snad ,kdo vyrábí rámy třeba FORCE,MRX,SCUD,­…?Myslím že nevíte-tak proč to pořád řešit.To že rám má na sobě nápis neznamená ,že ho ta firma vyrobila.Já mám rámy od stejný fabriky jako jsou SCUD a stejně to nikomu nic neřekne.....

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.