Koho poslat na olympiádu na silnici?

47 nepřečtených
  • pepan_kladno

    Možná je to ještě brzo, ale zajímalo by mě jaký máte názor nato, které dva naše silničáře poslat na olympijský silniční závod do Londýna. Máme vyjeté dvě startovní místa (v časovce ani jedno) a na tyto dvě pozice se tlačí 4 naši nejlepší silničáři (možná i někdo další, to nevím). V 53×11 se dočteme, že závodníka na tento typ závodu nemáme, přesto věřím, že naši trenéři vyberou dobře a kluci překvapí.

    Roman Kruziger – zejména díky jemu máme ony dvě pozice, a prohlašuje, že se na Olympiádu chce dobře připravit. Má největší zkušenosti, ukázal na Giru že umí i zaútočit, ale Olympijský okruh není přímo pro něj.

    Zdeněk Štybar – naopak nejméně zkušeností se silnicí, ale na Olympiádu se cíleně připravuje a z cyklokrosu víme, jaký je to závodník

    Franta Raboň – univerzál a tempař, dokázal by komukoliv pomoci a dovézt ho do špice

    Jan Bárta – Mohl by předvést další famózní únik a dát taktizujícímu pelotonu jedno kolo a stane se Olympijským vítězem.

    Co si onominaci myslíte vy?

    0 0
    • karliner  

      Vyhrát nemá reálnou šanci nikdo, poslal bych tam Bártu a Feryho. U Bárty mám jistotu, že pojede do mrtva, nebude taktizovat, nevystoupí si, nepošetří na jindy a pokud to jen trochu půjde, odjede. U Feryho mám jistotu, že parťákovi (ať už to bude kdokoliv) pomůže. Tipuji ale, že nominovaní budou RK a Štyby a jeden z nich bude po „taktickém“ výkonu v Top 20, druhý nedojede, ale v rozhovorech po závodě toho bude upřímně litovat, protože olympiáda se nevzdává, ale prostě „nešlo to“..

      Ať pojede kdokoliv, budu jim fandit.

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Tedy je profil jen ten brdek veprostred tam bude 9×. Myslim ze Sagan je nejlepsi volba.

        Z Cze asi Styby a RK. Na tom okruhu se moc pomoct neda, v teamu o dvou lidech… A na tech 40km do cile se to asi sjede na vetsi skupinu, i kdyz spurtery jako Cav by ty brdky mohly vytridit.

        0 0
        • karliner  

          Mno, myslel jsem, že když jeden z nich bude mít defekt, tak Fery na něj počká a dotáhne, když pojede RK třeba se Štybym, tak se RK na štybyho (a naopak) zvysoka vysere..

          0 0
        • marios  

          Obávám, se že Cav to přejede, nebo ho tam zase dovezou. Vždyť přece zhubne o 4 kila :). Ten kopec má 150vm, počítám tak na 2km, to budou jezdit tak kolem 4minut, to se zmáčkne. Otázka je , kolik sil mu zbyde do špurtu, doufám, že méně než Peťovi

          0 0
          • McBlacky  

            Cav mění přípravu, jezdí kopce drží dietu. Aby nedopadl jako AleJet loni, dělal to samé a pak jezdil ve spurtech tužku…

            0 0
            • Thidney  

              tak holt zbytek anglánů zablokuje čelo závodu, by je nikdo nepředjel

              0 0
      • McBlacky  

        i top 20 na téhle trati bude úspěch. Krojc si to osahá a v Riu , kde budou kopečky tomu naloží.

        0 0
        • karliner  

          S tím souhlasím, že TOP 20 bude velký úspěch, srovnatelný třeba s medailí Špotákové.

          0 0
          • Nikovlas  

            Předpokládám, že myslíš relativní úspěch k dosavadním výsledkům…

            0 0
            • karliner  

              Ne, myslím jako sportovní úspěch. Bára dře, je skvělá, ale konkurenci má žalostnou, myslím, že TOP 20 v silničním závodě má minimálně srovnatelnou, ale spíše větší sportovní váhu, i když mediálně to bude naopak.

              0 0
              • Nikovlas  

                No nevím – vítězné výkony v oštěpu žen se pohybují pár metrů pod hranicí SR. Takže si nemyslím, že je to takový úpadek jako např. v oštěpu mužů. Můžeš tvrdit, že oštěpu žen se vrcholově věnuje míň lidí, než silniční cyklistice mužů – z toho logicky plyna hrubší síto pro elitu. Ale dvacetinásobně?

                Je to otázka názoru – já cyklistiku moc nesleduju, takže asi tak…

                0 0
                • karliner  

                  Konkurence naprosto neporovnatelná. Šanci (reálnou) na medaili má odhadem 5 ženských (na tři medaile) a kdoví, jestli všechny budou startovat), v silničním závodě můžu vyjmenovat spoustu (20+) riderů, kteří můžou reálně uvažovat o vítězství a klidně to může dopadnout tak, že se podaří odjet nějakým 3 maníkům se kterými nikdo nebude počítat. Nemluvě o tom, že kvůli kvótám se další, co by o medaili mohli uvažovat na olympiádu ani nedostanou nebo pro ně není důležitá (to asi v dámském oštěpu nehrozí..). Ale srovnáváme těžko srovnatelné a masu zajímají jen medaile.

                  0 0
                  • Nikovlas  

                    Jasně – v cyklistice je to víc o štěstí a o tom, jak se všechno sejde, proto má špička menší pravděpodobnost absolutního úspěchu, naproti tomu má větší šanci širší elita. Ve zmíněném oštěpu je několik favoritek a je dost malá pravděpodobnost, že vyhraje někdo, od koho se to nečeká. Pak samozřejmě záleží, kdo je člověk, o kterym hovoříš – Bára je jednoznačně jednou z ostře sledovaných a medaile se od ní čeká. Jestli jsem správně pochopil tvůj pohled, pak můžu tvrdit, že když by stříbro získal naprostý outsider, který ani neměl být ve finále, tak je to neuvěřitelný úspěch, protože šance je prakticky nulová. Ale to je relativní úspěch – zlato je prostě lepší, i když ho vyhraje favorit. Být v pozici favorita je pak trochu nevděčné, protože když vyhraješ, naplníš očekávání do tebe vkládané a je to supr, když máš stříbro, tak prima, všichni blahopřejí a radují se, ale stejnětak všichni vědí, že to mohlo být zlato a je to kombinace radosti a zklamání – to je ta relativita úspěchu. V absolutním hledisku je to jednoznačně úspěch.

                    Už je to trochu zamotaný.

                    Chci říct, že stabilně se umisťovat v cyklistice je samozřejmě mnohem náročnější, protože tam to na špičce skáče – na druhou stranu má šanci na umístění víc závodníků – i ti, co nejsou mezi favoritama, zatímco v například tom oštěpu je naopak strašně náročné se jednou umístit. Tam prostě buď jsi v roli favorita a pravděpodobně se umístíš, nebo nejsi a šance je zanedbatelná.

                    Taky asi hraje roli to, že v cyklistice se uplatňuje taktika, spolupráce, náhoda (různé defekty)… v oštěpu se závodník může zranit a nebo netrefit do žádného z pokusů. Třeba v bězích je situace ještě stabilnější, než v technických disciplínách. Aby bral medaili někdo, od koho se nečeká finále, je nemyslitelné.

                    0 0
      • Biker jak Pes  

        Vidím to úplně stejně.

        0 0
    • BikerM  

      Štybar, Bárta

      0 0
      • old biker  

        Štybar, Kreuziger

        0 0
        • karliner  

          Proč Štybar? Čím přesvědčil, že je lepší než ti ostatní?

          0 0
          • BikerM  

            Na rozdíl od Kreuzigera na silnici ukazuje více bojovnosti a průbojnosti. Navíc by mu okruh měl sedět lépe než Kreuzigerovi. A stejně tak je na tom i Bárta. Okruh by měl sedět více těmhle dvěma než Kreuzigerovi. Raboň letos neukázal moc výrazných výsledků, i přesto, že dělá nosiče vody letos jezdí výsledkově hůře než v předešlých dvou letech.

            Takže dle mého názoru jednoznačně Štybar a Bárta.

            0 0
            • karliner  

              Popravdě – jediný závod, kde jsem ho zaznamenal byly 4 dny v Dunkerque, ale to je 3.liga, teď si občas pustím Tour de Suisse a že by nějak překypoval bojovností nevidím, ale jak říkám, ty závody, kde asi jezdí jsou pod moji rozlišovací schopnost, možná máš pravdu.

              0 0
    • ememem1  

      akoze zo sagana by bol druhy svorada? to by asi poniektorych B-F userov roztrhlo :-)

      p.s. ziadny C-S flame please.

      0 0
    • destr  

      Tak Štybara bych vyloučil rovnou, a že pojede Roman je jasny ;-)

      0 0
    • Avail  

      naturalizovat Boonena a Sagana :))

      0 0
    • Thidney  

      Vzhledem k profilu a britským ambicím je to jedno :)

      U Raboně je otázka jestli se dá dokupy.

      Poslal bych dvojici Křížák Bárta. Stejně pojede Křížák + Štyby, Bakala obnoví závod míru a bafuňáři budou happy.

      0 0
      • karliner  

        Vidím to podobně, ČSC se poníženě Bakaly optá, koho by jako chtěl nominovat, ten to hodí na svoji sekretářku a ta vybere podle fotek.

        0 0
    • kubad  

      body vyjel Křižák tak by bylo poměrně sprosté poslat tam někoho jiného :(

      0 0
      • pepan_kladno  

        souhlasím a myslim že roman tam pojede

        0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        V UCI Pro Tour ma body jen RK, ale v IG ProCycling indexu je Barta pred nim, 66.(RK 69.), nikdo dalsi v top 200. Z tohoto pohledu RK a Barta. Nevim jak se vyjizdeji body pro mista na OH.

        http://www.igmarkets.co.uk/…ngindex.html

        0 0
        • karliner  

          Zajímavý žebříček, Hesjedal vyhrál Giro, což ho srazilo o jedno místo níže :-)))

          0 0
          • McBlacky  

            to je klouzavý řebříček za 360 posledních dní. Pokud měl lepší jaro loni a letos naopak nezávodil a připravoval se na Giro, je to logické. Ono to vidíš i u jiných jezdců. Wiggo ani Evans si na Dauphiné nijak nepomohli, protože jen srovnali lonská výborná umístění. Gilbert byl i přes letošní tragedii dlouho první atd

            0 0
    • killme  

      tak ja bych to teda vzal na sebe…

      0 0
    • Kubiczech  

      Bárta a Raboň, jeden za odměnu a druhého by to třeba zase nakoplo. Objektivně RK, když si ty body vyjel. Ale jestli to není tak trochu jedno, když se nic než medaile nepočítá.

      0 0
      • marco  

        Taky mám ten pocit, že pro Čechy nic jiného než medaile nemá smysl a když už. Tak i ten bronz by jsme brali jako neúspěch. Nějak se nedokážeme ve sportu radovat i z malých úspěchů a vše je pro nás prohra. Sportovci na OH startují i pro tu atmosféru a rozhodně to pro mnohé není jen jakýsi další závod v sezoně. Já upřimně lituji Prokopa v BMX, že mu to nevyšlo když do toho dal tolik energie.

        0 0
        • Kubiczech  

          Prokop má ještě teoretickou naději v případě, že nějaká ze zemí neobsadí všechno místa. Mluvilo se o nějakém belgickém bikrosaři, který to nemá úplně jisté. Pak by bylo volné místo buď pro nás nebo Dány.

          Nebo už je to rozhodnuté?

          0 0
    • Fuglsang  

      Kreuziger na 1000% no a o to druhý místo je to mezi Štybarem, Bártou a Raboněm, což je opravdu rébus, protože to je imho úplně vyrovnaný 33,3% vs 33,3% vs 33,3%.

      0 0
    • Azmir  

      Kulhaveého bych tam posadil na silničku :o))

      0 0
    • petryk  

      Já bych klidně jel, jako dovolená super :)

      0 0
    • Cavendish  

      Štyby a Bátra…oba jsou to rváči a nechají na trati duši.

      0 0
    • MaroH  

      Tak nám to už rozsekli: http://www.sport.cz/…pustili.html#…

      0 0
      • marco  

        No doufal jsem ve Štybyho na druhou stranu se výsledek nemusí podařit ani jednomu.

        0 0
      • ememem1  

        RK je skutocne medialny mag by sa nejakemu tomu PR mohol po ukonceni kariery venovat aj profesionalne, bol by isto uspesny. trocha ma prekvapuje ze sa k tomu pridal aj stybar.

        0 0
        • karliner  

          Podle mne o té nominaci už věděl a chytře si udělal alibi :-)

          0 0
    • jIrI___  

      Kulhec No.1 všude!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.