• Ondry

    Šest a půl měsíce do ME XCM v ČR, je sice brzo a zatím nikdo neví jakou kdo bude mít fazónu. Přesto mě zajímá koho vidíte jako adepta na bednu. Olympiáda je od Malevilu, takže dveře jsou nejspíš otevřeny pro všechny.

    Kdo je podle vás možným vítězem? Kdo patři na pódium?

    0 0
    • karliner  

      Těžko říct, kdo z evropy přijede, z české špičky asi málokdo, páč tam budou antidopingové zkoušky a málokdo bude vysazovat zobání (a ztrácet bedny na KPŽ apod.) kvůli zisku 50.+ místa na evropě…

      0 0
      • Buf  

        Závod za půl roku a nejsou propozice ? Po dlouhé době velký závod v ČR a tak by to chtělo více infa. Jak to bude s nominací a možností startu v hlavním závodě ? Jakou musí mít závodník licenci a musí mít vyjetou nominaci v nominačních závodech jako na mistrovství světa nebo si každý může zazávodit s elitou. V časovém programu mi přijde malý odstup od startu elite ženy a hobby Malevilu pokud tam budou dobří borci bez licencí

        viz. licence 2012 ČSC ?

        0 0
        • Medunka  

          Todle nestačí?

          http://www.paklisport.cz/index.php…

          0 0
          • Buf  

            Číst umím. Ale to nejsou propozice, ale časový harmonogram. Vůbec se zde nepíše kdo a za jakých podmínek může jet trasu ME Co to je zavod kategorie Hobby (to jsou bez licence nebo všichni ostatní co nemají licenci elite ale třeba licenci masters ). Jakou trasu jedou ženy ? Taky 105 km jak je napsáno u mužů nebo kratší? Nominace reprezentace za ČSC je jasná, ale co individuální start za tým ? Start žen elite 15 minut před startem hobby masovky mi přijde málo , to možná ustojí jen pár eliťáček, aby nebyly dojety „hobby“ muži.

            0 0
            • karliner  

              Možná to raději napiš jim, není jisté, jestli pořadatelé čtou BF :-)

              0 0
            • Tina  

              A v čom vidíš problém keby aj po trištvrte hodine jazdy došli najlepší „hobby“ muži niektoré ženy „eliťačky“? To už bude pole tak natiahnuté, že to predsa nemôže byť žiadny problém, nie?

              0 0
              • orm  

                Myslím, že by to problém byl. Ne v tom, že by došlo k překážení si na trati, ale v tom, že by to byl nefér závod. Některé závodnice by mohly využít „hobby“ závodníků a „svézt“ se s nima. Na normálním maratonu to zas tolik nevadí, tam se takto mohou „svézt“ všechny ženy, ale tady by se „svezly“ jen ty, které by byly dojety „hobby“ závodníkama.

                0 0
                • Buf  

                  Přesně tak. Když mají svůj závod tak od startu do cíle,je rozdíl tahat balík se soupeřkama a nebo uviset v balíku chlapů. Hobby mohli jet klidně v sobotu. I pro diváckou kulisu by to bylo lepší, myslím si že mnoho hobíků by se na elitu na zajímavých místech podívalo. Ale tak pojedou jen po jejich stopách …

                  0 0
                  • karliner  

                    Na druhou stranu – pro mne, jako pro hobíka je mnohem lákavější možnost změřit si síly na stejné trase se stejnými podmínkami s evropskou elitou než si jít někam stoupnout k trati.

                    Ani bych si nedělal iluze, že si harmonogram ME mohou stanovit sami organizátoři.

                    0 0
                  • Tina  

                    Nemyslím si, že by sa tie závodnice ktoré budú dostihnuté nadupanými hobíkmi dokázali „svést“ alebo „uviset“ v balíku rýchlejších bajkerov. Toto nie je silnice. A keď to nedokázali na začiatku závodu s ostanými bajkerkami tak to nedokážu ani s oveľa rýchlejšími bajkermi, ktorí ich predbehnú.

                    0 0
                    • Buf  

                      No ME není každý víkend. Na normálním XCM kde je hromadný start tak závodí všichni se všemi, bez ohledu na věk, rasu, pohlaví,… Ale když je závod vypsán se samostatným startem podle kategorií tak je to několik závodů a měly by být zorganizovány tak, aby se vzájemně příliš neovlivňovaly. Možností je řada , jiný den než hobby závod, jiná trať nebo částečně změněná " pro ženy zpravidla kratší trasa než pro muže", dostatečné časové odstupy mezi kategoriemi. XCM má v porovnání s XCO mnohem méně kategorií( dle UCI) jen muže a ženy bez rozdílu věku, takže by to nemusel být takový problém.

                      Co mi ale nejvíce chybí je, že není známo kdo může v hlavním závodě startovat.Zda je to open i pro lidi bez licence tak jako UCI Mountain Bike Marathon Series :

                      A Series open to amateur riders

                      The UCI Mountain Bike Marathon Series is also open to all amateur riders who can test themselves against the best athletes in the world. They can also qualify for the UCI Mountain Bike Marathon World Championships through one or more events of the Series under the same criteria as Elite riders (see above).

                      To je nominace na MS , jak je to s ME není známo…

                      0 0
                      • karliner  

                        Nic proti tobě, ale když jsi měl českej mistrák v bikemaratonu „za chalupou“, tak to skončilo největším průserem v historii :-). Tehdy jsi jim radil nebo ne?

                        0 0
                        • Buf  

                          K tomu jsem se veřejně vyjádřil a klidně znova vyjádřím. Nebyl jsem pořadatel a nezodpovídal jsem za počet, kvalitu a rozmístění lidí na trati. Připravoval jsem návrh trasy Beskydtour MTB a pomáhals přípravou a se značením trasy. Při závodě jsem měl na starost doprovod fotografa z Mtbs, takže promiň , ale pokud ti nic neříká dělba práce a zodpovědnosti, tak se nemáme o čem bavit. Jeden člověk závod neudělá…

                          0 0
                          • karliner  

                            V klidu, jen jsem chtěl říct, že poradit umí každej. I já :-)

                            0 0
                            • Buf  

                              Malevil bude tak jak si to Radek zorganizuje, zkušeností má dostatek a poslední roky objížděl řadu závodů v zahraničí. Obavy nemám. Jen jsem reagoval na diskusi kdo z borců tam pojede, a ono není známo jak se tam budou bikeři nominovat. to není problém jen pořadatele, ale i UCE, UCI, ČSC.

                              Dle nominačních kritérií ČSC, tam nemusí startovat např. Mistr XCM 2012. To mi přijde divné…

                              0 0
                • jonti  

                  Dojety budou vsechny, hloupe je, ze ty pomalejsi se za spickou hobby muzu dotahnou zpatky na prvni zeny.

                  0 0
                  • Cryzyy  

                    urcite se Ti stalo, ze jsi pri zavode predjel nejakeho elitako co opravoval defekt a pak Te zase on predjizdel ? ja teda s nikym moc dlouho nejedu, vetsinou to vzdam v prvnim brdku a ty dojete holky na tom nebudou jinak…

                    0 0
                    • orm  

                      Všichni co říkáte, že se dlouho za někým nepovezou opomíjíte fakt, že někdo z „hobby“ může nějaké ženě cíleně pomáhat po dojetí, což se na maratonech normálně děje a nemyslím tím jen, že tam bude mít svého „hobby“ člověka. Někdo může pomoci i jen tak, když už nepůjde o bednu. Jak psal buf, jednou je to závod žen, tak by měly ženy jet samostatně.

                      0 0
                      • Ondry  

                        Občas vidím jak se chlapy nechají táhnout ženskou a nevystřídají a nevystřídají. Ale je to tak jsou ženský co si sebou vezou chlapa co je tahá…

                        0 0
                    • jonti  

                      Treba za Tatickem jsem se vezl v Moste asi pul hodiny, on jel strasnou pilu roviny, ale kopce az tak rychle ne, tak to slo uviset. Jasne, ze to velky rozdil neudela, ale kdyz chyti zena pred delsi rovinou skupinu muzu, tak ji to pomuze.

                      0 0
      • Mig_all  

        +100

        0 0
        • Ondry  

          Vy si vážně myslíte, že přijede tolik zahraničních závodníku a 50 dokonce 100 jich bude lepší než čeští eliťáci??

          0 0
      • JakeF  

        Nějak ti ten tip úplně nevyšel, co tak koukám :).

        0 0
    • Ondry  

      http://www.sportsoft.cz/…/results/747?… První mezičas už tam je.

      0 0
    • Darkson  

      výsledky mezinárodního mistrovství ČR v maratonu:-) :

      1. Hynek

      2.Boudný

      3.Lakata

      4. Jobánek

      0 0
      • Ondry  

        Sem se hodí karlinerův koment na ME XCM:

        Těžko říct, kdo z evropy přijede, z české špičky asi málokdo, páč tam budou antidopingové zkoušky a málokdo bude vysazovat zobání (a ztrácet bedny na KPŽ apod.) kvůli zisku 50.+ místa na evropě…

        0 0
        • Beeda  

          njn, hospodsky kecy;-)

          0 0
          • Ondry  

            To jsi urazil hlášku ,,hospodský kecy", tohle je mnohem horší to jsou prostě karlinerovi kecy :)

            0 0
            • karliner  

              Musím uznat, že jsem se mýlil, naše elita zválcovala tu evropskou nehorázným způsobem.

              0 0
              • Ondry  

                Člověk by se mýlil kdyby řekl, že se nemají šanci dostat do dvacítky… Ty jsi je nařkl z dopování, kvůli kpž a bez zobání se nepodívají ani do padesátky a proto ME nepojedou.

                0 0
                • karliner  

                  Na druhou stranu, z české maratonské špičky se Kulhavý a Cink připravují asi na olympiádu, ale třeba Vokrouhlík zvolil raději boj s hobíkama o kolo za 60 kKč na Genesis Bike Prague, Ježek s Hruškou parkovali, Fojtík ladil formu na ME den předem na Petyše, takže úplně vedle jsem asi nebyl, ne?

                  0 0
                  • McBlacky  

                    Kuhlec a Cink jezdí XC, to snad není pod tvoji rozlišovací schopnost :)

                    jedinýho snad Hejduka jsem tam neviděl a Rybařík ten snad letos ani nejezdí. Vokr je jasnej, sice formu má, ale kde si jede vydělat je jeho věc, Foja podobně.

                    0 0
                    • karliner  

                      Kulhec = letošní mistr ČR v maratonu, Cink myslím bronz, do české maratonské špičky bych je počítal, ale je jasný, že London je přednější.

                      V klidu, hraju o remízu :-)

                      0 0
                      • Ondry  

                        Na remízu? Hele sice jsi je označil za sypače dávno (což je dost vážný obvinění, jestli ti to nedochází), včetně jejich umístění. Ale zase píšeš karlineroviny Ježek nedojel snad tak špatně, možná pár pozic by to chtělo a každýmu laikovi je jasný, že Hruška měl nějaký problémy ať technický nebo mu to prostě z nějakýho důvodu nesedlo.

                        Taky bych se možná pousmál, že v první pětce budou tři češi navíc 1 2 4, ale já bych právě byl ten co se mýlil…

                        0 0
                        • Tina  

                          1+

                          0 0
                        • karliner  

                          Podívej, řeknu ti to takhle – já bych ruku do ohně nedal za ani jednoho bikera z české elity jezdící KPŽ apod. Zajímavé je, že jakmile vyjedou na nějaký zahraniční podnik – maratonské WC, výsledky jsou tristní, to je zvláštní, ale na druhou stran je pravda, že pár lidí z evropské maratonské TOP 10 bylo i na Malevilu.

                          Btw – je vidět, že tomu docela rozumíš, ten Kugler, co byl 7, to je shoda jmen nebo se lstivě přihlásil pod německou státní příslušností?

                          0 0
                          • MichaelSimek  

                            Cesky Kugler skoncil 7 na „hobby“ 105

                            0 0
                            • karliner  

                              OK, myslel jsem Andrease Kuglera, 7. v elitě.

                              0 0
                            • JakeF  

                              Neví někdo, proč Gorgov nedokončil? Co koukám, tak na 1h se držel se Zbyňkem Kuglerem a pak na druhým už 10m ztráta a pak DNF, to mu není úplně podobný…

                              0 0
                              • MichaelSimek  

                                letos jsem videl vcelku dost lidi s defektama, jestli mezi nima byl i on to nevim

                                0 0
      • McBlacky  

        zajeli pěkně. Není nad to jet na domácí trati. Hynek se teda hodně rozfrčel.

        0 0
    • MichaelSimek  

      Jobanek prekvapil, necekal jsem ze bude tak vepredu. Sulcova taky jela pekne, za ni skoncilo par znamejsich jmen.

      A kdybych jel elitu tak bych neskoncil posledni, to me staci :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.