• Mata.Lan

    Zdravím, mám možnost koupit Klein Palomíno za 22k, tak jsem zjišťoval ceny, ale docela jsem se zhrozil.

    1. – Progrescycle, český dovozce klein, ukončil provoz.
    2. – Klein už má taky modely jen roku 2007 (že by taky končil?)
    3. – nehledě na fakt, že klein Palomino se vyráběl jen do roku 2005

    Na ebay se tohle kolo už skoro nevyskytuje a když jo, tak se prodává v přepočtu za cca 16tis (i s fox vidlicí), rámy se pohybují od 4 do 9 tisíc (dle stavu a poškození).

    Otázka zní, je to výhodná cena za takové kolo? (22000, vidlice fox, komponenty xtr 06, V brzdy, kola crossride). Nebude taky třeba problém s tlumičem, jestli odejde?

    0 0
    • BB  

      Máš to trochu jako rádio Jerevan. Palomino dělal Programcycle, ne Progrescycle. To by se Přib zlobil,kdyby si přečetl, že skončil. Programcycle, sice Palomina prodával a servisoval, ale nebyl to dovozce. Vozil to Bretton, který taky funguje do dneška. A teď k Palominu. Měl jsem dvě, takže o tom něco vím. Je to hodně specifická konstrukce, která ne každému vyhovuje. Velký problém měli těžký chlapy, kteří obtížně štelovali pružení, aby trochu fungovalo. Ze sedla se to zavírá a tlumič od Maveriku se choval nějak divně. Vždy, když jsem se posadil na kol, tak byl aktivní. Tak po pěti minutách tuhnul. Stačilo sestoupit a nastoupit a zase byl aktivní. Jinak servis stále dělá Lukáš Klezl. Asi bych do toho za 22 tisíc nešel.

      0 0
      • Mata.Lan  

        Jasne, myslel sem programcycle, kde, mám takovy tušení, právě Lukáš Klezl pracoval. Bretton samozřejmě ještě funguje.

        Kolo je pro lehkou holčinu. Tak trochu sem na to tlumení vsázel, jestli bude takhle blbě fungovat, tak by to opravdu asi nemělo smysl

        0 0
        • BB  

          Pro holku to fungovat bude, chce to spíše menší rám, pozor na úhel sedlovky, když jí trochu vytáhneš, tak se rychle prodlužuje posed, holka s dlouhýma nohama a kratším trupem by mohla mít problémy. Jinak Martin Oříšek má myslím ještě uprage monolinku na průmyslová ložiska za rozumnou cenu od Mavericku. A ten upgrade zadní stavbu značně oživil. Pokud do toho půjdeš, tak ten upgrade je „must be“, zavolej do 9395bikes.com.

          0 0
          • Mata.Lan  

            Už sem se díval, je to něco kolem 5500 a už sem o tom uvažoval. S posedem bych u ní neviděl problém, to vyladíme, rám je M, ona má 172, takže velikost by měla být uplně v pohodě. Navíc palomíno má lehce slopingovou horní trubku, což jí bude vyhovovat. No uvidíme, ještě o tom popřemýšlím, je to lákavá nabídka. Každopádně díky za info.

            Poraďte mi ještě někdo další, vzali by jste to za tu cenu?

            0 0
          • richard_majer  

            Ma tady nekdo prosim osobne instalovany KIT od Mavericku? Zajimam se o to… diky

            0 0
      • scret  

        tak to je dost naprd, hlavne kdyz ty kola byly „aktualni“ takstaly docela ranec…a koukam zadna slava… pritom Maverick si lidi vetsinou chvali ne?

        0 0
        • Mata.Lan  

          Maverick – to je panečku poježděníčko. Jezdil jsem chvilku přesně na tom kusu, co před cca třemi roky testovali ve Velu nebo Pelotonu (teď nevím) a je to mazec, lehoučkej, při šlapání tuhej a přitom velice pohodlnej do terénu. Uvidíme, co ten klein. Když sem si před časem pořizoval rám Atitude VX, tak tehdál stál 24tis. To ale byly palomína ještě normálně v nabídce. No uvidím, dneska si pro něj asi zajedu

          0 0
          • scret  

            nevim,ani na jednom jsem nemel moznost jet, tohle mam jen z „medii“, diskuzi atd.

            0 0
    • Mata.Lan  

      Ještě mám teda možnost místo toho vzít Cannondale s pružením pod hlavou (i se zamykáním), tam je sada xt a zbytek průměr. Ten by byl za stejny peníze. Ale klein se mi zdá lepší varianta

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.