• Lok

    Ahoj,

    příští týden chci jet na stelvio… doporučili by jste mi nějaký dobrý kemp poblíž stelvia, ve terém se dá spát ve stanu??

    a nějakou dobrou trasu krom stelvia, nebo něco jiného co určitě stojí za to vidět(projet/vy­jet)?? :)

    0 0
    • Glum  

      Byli jsme v kempu Cima Piazzi v obci Valdisotto asi 4 km na jih od Bormia. Dobrý, byli tam v pohodě. Pokud ti jde o silniční ježdění, kemp je dobrým východiskem na Passo dello Stelvio (2758), nebo Passo di Foscagno (2291) a Passo d´Eira (2210) směrem na Livigno, hezký kratší výjezd je na Lago di Cancano, směrem na jih pro přátele drsných stoupání leží kultovní Mortirolo (dvě možné cesty nahoru) s možným pokračováním na Passo di Gavia (2621). A jsou i další možnosti…

      Kolem Stelvia je teoreticky možné bydlet v IT, CH či AU (první volba je nejvíc v pohodě a nejlevnější, druhá varianta je výrazně nejdražší).

      0 0
      • HKou  

        Koukal jsem na ty ceny, protoze mi to nedalo:

        Cima Piazzi (IT): dospely 8.50, stan 7, auto 2

        Muglin (CH): dospely 8.50, stan 7, auto 3

        Akorat ceny v IT jsou v Eurech, zatimco v CH ve Francich. Nekdy ty Svycary podeziram z toho, ze jim ta aura drahoty vyhovuje, v kempu byl klid, sauna (na dotaz) a „luxusni“ socialni zarizeni.

        0 0
        • Zbyněk  

          Docela pálka ty ceny. Taky mi to nedalo a podíval jsem se na kolik mě vyšly kempy v roce 2015, kdy jsem tam byl naposledy. Kemp u Isolaccie 7,85 Eur/os, kemp Adamello u Edola 7,94 Eur/os. Suverénně nejdražší byl na téhle akci kemp u Prutz s cenou přes 12 Eur/os. Byl teda ale taky nejluxusnější :-).

          0 0
          • brtníček  

            Jet do kempu pod stan už není žádná láce. Loni ve Slovinsku za 2 dospělé 2 dětí, auto a malý stan 55 euro za noc.

            0 0
            • oddie  

              Tak to je slušný, když si vezmu, že apartmán pro 6 mě stál 70…

              0 0
              • mrozu  

                Jj, jak je vic lidi, vyplati se apartman skoro vzdy. Zrovna pod tim Stelviem jsme bydleli v Guesthouse Seghetto u Valdidentra a stalo to uplne smesny penize, tusim kolem 40 ecek za 6 lidi. Pritom paradni vintage barabizna :)

                0 0
            • RomanH  

              Jj, Chorvatsko, Istrie, 4 lidi + stan a lednice a cca 70 EUR. Ja mam kempy rad, kdyz jedeme s partou, nema to chybu. Cena je velka, ale ten kemp je neuveritelne cistej, vodni park se sladkou vodou v cene.

              0 0
        • Smazaný účet  

          Koukám, že musíme zdražit :-D

          0 0
    • Smazaný účet  

      Nevím čemu říkáš poblíž, ale v Prad am Stilfser Joch kde mimochodem startuje Stelvio bike day jsou normální kempy. V jednom byl myslím i krytý bazén. Trasy neporadím, jeli jsme jen na Stelvio a druhou stranou přes Schweiz zpátky do Pradu.

      0 0
    • RomanH  

      My pred lety se zenou spali v La Pieta (Valdidenro Isolaccia kousek za Bormiem) a pohoda (ve vlastnim stanu).

      A trasa na biku : treba nahoru pak po silnici na Stelvio (musis si to predsi odskrtnout), a pak doleva Bocchetta di Forcola, pres Malga Pedepolo do udoli na Lago di Cancano

      0 0
    • Zbyněk  

      Ještě bych dodal, že z Mortirola vede zajímavá silnička do sedla Carette di Val Bighira do výšky 2100 m. (Odbočka je mezi sedlem a hospodou ve směru na Edolo). V kempu jsem byl jako RomanH. Jistou nevýhodou je díky větší nadmořské výšce riziko chladných nocí (klidně i pod nulou), jinak v pohodě. Tuším je tam i restaurace nebo pizzeria. Do Isolaccie vede od silnice k Torri di Fraele alternativní asfaltová zkratka.

      0 0
    • radla  

      Tak ja bydlel v nauders (rakousko) v penzionu, cena za ubytko nas vyšlo kolem 550 kc na den, objednavali jsme ale uz v lednu. Na stelvio to bylo cca. 60 km. Me se vice libil napr. Ofenpass (2200 m).Na to stelvio velký provoz. Jinak tam v okolí byly pěkné cesty všude. Jinak 4.8 tam napadlo 25 cm sněhu, dva dny po nasem výjezdu 

      0 0
    • Lok  

      Tak děkuji za spoustu rad :)

      Vzhledem k počasí to vidím na ten kemp se saunou :D ale zase jako výchozí místo mi přijde lepší ten v izolaci (jen pracovní název… Neumím mluvit italsky :D)

      Mno ještě uvidím :)

      A v okolí Bormia, nebo v livignu (určitě se tam pojedu podívat) nějaká dobrá pizzerie a kavárna?? :D přece jen když už budu poprvé v Itálii tak bych měl vyzkoušet jejich pizzu a espresso :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Letos zatím ještě nenapadnul sníh ;-) tak dobrý :-D

        0 0
      • zdenek  

        Koukni na google maps. U restaurací a pizzerií máš hodnocení. Většinou vybírám podle něj a vychází to.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.