• lenon

    Zdravím, syn 14 let by rád letos jel na pobytový mtb kemp. Začíná jezdit na trailu a tak se chce něco naučit.

    Máte někdo zkušenosti s dětskými kempy. Popřípadě nějaký doporučit?

    0 0
    • Endryju  

      Asi bude záležet kde…

      0 0
    • Slavik  

      Děti byli v Černém dole a na trailech pod Smrkem. Skvělý přístup k dětem.

      https://detinakolech.cz/

      1 0
    • Manas  

      Hlavne aspon uved v ktere casti CR to ma byt .. v Praze je vyber, jinde netusim :)

      0 0
    • Gru  

      Kempy a skola kola https://www.dressler.cz/

      0 0
      • lenon  

        Tak na tenhle jsem se díval a zatím ho mám ve výběru. Jen místa se rychle obsazují.

        0 0
        • sorak  

          rekl bych, ze Pepovy kempy budou u nas asi top, ale pokud vim, tak nejsou pobytove, jsou to primestaky a my je bohuzel mame relativne daleko (150km/2h autem)

          1 0
          • Manas  

            Letni tabor je pobytovy, primestak je 8:30 – 16:30, krouzky jsou od dubna. Misto se dycky nejak najde .. jen na letni tabor je to trochu honka. Kdyby neco, napis, ja tam delam :D

            0 0
      • jindrich  

        Tohle jsou nesmyslně drahý kempy s minimálním výtlakem cena- výkon.

        0 2
        • Manas  

          Uprimne, a to si za tim stojim, pomer cena vykon je tam adekvatni. Zalezi co od toho cekas, jestli neustale jezdeni na objem km nebo to ze se budeme dite snazit naucit jak s tim kolem zachazet a uzit si to.

          Je mozne ze mas osobni zkusenost, a zalezi kdy ta zkusenost byla. V sezone 2021 byl pretlak deti a tak tusim ze jarni a podzimni krouzky nebyly idealni.

          Jinak teda ad cena – v Praze srovnatelne hozeny krouzky stojej plus minus podobne. Zalezi taky co dalsiho v te cene mas.

          0 0
        • mais  

          Kolik by jsi za to vzal ty, aby jsi to byl ochoten dělat ?;)

          1 0
    • kycis  

      Na Rychlebech maji 3 úrovně víkendových kempu pro deti- základní, navazující a shred pro mladý střelce ;)

      1 0
      • vaclaw  

        Nemám s tím teda praktickou zkušenost, ale co jsem se koukal na dětský kempy, tak tenhle mě přišel asi nejzajímavější.

        0 0
    • sorak  

      V Beskydech delaji primestske i pobytove cyklotabory na Bílé, loni tam byla dcerka (8let) na te primestske verzi a myslim, ze super, deti rozdelili do nekolika skupin dle veku a vykonnosti a podle toho meli denni program. Meli tam i jine vyziti nez jen kolo, na jejich FB (Na Bile Beskydy) jsou ze srpna denni reporty co s detmi delali, pro predstavu jeden viz prilozena fotka.

      https://www.nabile.cz/…mp-pobytovy/

      0 0
      • Endryju  

        Nevím, jak poslední době, ale zhruba před 4 roky tam byly děti a kemp nebyl moc zaměřen na techniku. Děti dělaly výlet po okolí, byly asi dvakrát na trailech, ale nějaký posun v dovednostech jsem nepostřehl.

        Ale líbilo se jim to.

        0 0
        • rimuln  

          Dcera (10let) tam byla uz 2×. Loni primestsky i s mladsim brachou (8let) a znamymi z Kladna (10.5let). A predloni pobytove se spoluzackou ze tridy.

          Rozhodne to neni camp zamereny na techniku a jizdu na trailech. Je to opravdu spis od vseho neco. Co mi rikala, tak na traily je nenutili a chodili na nej spis ti starsi. Rok 2023 byl ale pro traily spis horsi, protoze na tom svahu se stavela nova lanovka.

          Jinak dopoledne vylety po okoli, Odpoledne mivali mix pumptracku, prekazkove drahy na hristi, zabavny park pod jizni sjezdovkou apod.

          Primestky delaji svoz z Ostravy a Frydku. V pondeli odvezou kola na privesu za busem, v patek si je po zavodech spolu s detmi odvezou vetsinou rodice.

          Dcera mela radsi primestsky, jelikoz ten prvni rok si stezovala, ze nactileti byli hlucni a sprosti a ty mensi nenechali o polednim klidu v klidu:)

          0 0
    • Jenda  

      Víkendové dělají i na TT. Co jsem byl kdysi na dospelackem tak to bylo super.

      0 0
      • kycis  

        To jo, ale bohužel se mi zdá že rezignovali na ten detskej pokrocilej a mají jen ten základní. Prcek 9 let sjede všechny červený + boulder, tak ten základní pro něj nemá cenu, a tak nějak nevím kam s ním když jsme na TT. Samo že tam spolu jezdíme, ale co se týká nějakého posunu už je ve věku kdy má tátovo a rady někde, ale někdo „z venku“ na něj ještě platí :)

        0 0
        • kejda  

          Tak jestli tě prcek 9 let už teď neposlouchá, respektive nejsi pro něj pámbu, tak co budeš dělat za tři, čtyři roky, až bude puberťák? :))

          Já mám 13 let kluka, skáče 10 metrů skoky jak malinu, ale stále jsem pro něj já hvězda – tatínek :).

          Když mu na lyžích řeknu, že je málo agresivní, že to fláká, tak další jízdu se snaží a čeká, že ho pochválím.

          Dávat děcka do kurzů a doufat, že budou poslouchat někoho cizího je dost smutné…

          0 2
          • enjoy  

            Hele každý dítě je trochu jinak nastavený..

            Můj osmiletej mě má taky za vzor, ale někdy mě má prostě v paži a pomůže „cizí“ autorita. Je to normální.

            Že ty jsi vyhrál v loterii ještě neznamená, že on svého kluka vychovává špatně:-)

            0 0
            • kejda  

              To není loterie. Děti mám 29, 13 a 6 let.

              Dcera první a stále ještě „papá, papá“, (Veselé velikonoce s Bebelem), ale tohle je už zmírající názor.),

              Dnešní defektní výchova ala „dělej si co chceš, hlavně buď osobnost“, to je ten správný směr…

              0 0
          • kycis  

            Každý dítě je jiný, malej si chce se mnou prostě užívat, bavit se a smát se, ne poslouchat rady, to prostě není to co od času společnýho času čeká. A není nic horšího než nevyžádaná rada ;)

            0 0
          • kycis  

            Jo a jinak mě baví že, aniž bychom se kdykoliv potkali, dokážeš zhodnotit celou výchovu mejch děti tvl. A máš pravdu, nejsem pro děti bůh, a tvrdit to o sobě přijde zase mě dost ujetý. Můžou za mnou klidně přijít a říct že něco nechtějí, a když něco dělají tak proto, že chtějí ony, ne aby získali pochvalu jako pejsek. Tady se ale řeší právě ty kurzy a kempy, tak premejslim co jsi vlastně sdělil k tématu…

            0 0
          • gerrard  

            On nenapsal že ho neposlouchá. On napsal, že mladý si chce jezdit podle sebe a ne podle toho, jak by ho rád driloval fotr. To si můžeš vždycky vybrat jestli potřebuješ na vlastní dítě nasadit kungfu trénink na mladého šaolina a stavět ho pořád do latě jak chceš ty a nenechat ho, ať si dělá věci po svém. Nebo mu dát volnost, ale za cenu toho, že pak občas budeš muset skřípat zubama, ale necháš to na něm. A jestli je klukovi 13, tak se připrav, že za chvilku se bude osamostatňovat a začne to fungovat poněkud jinak. :) Btw to je důvod základní trenérské poučky nikdy netrénuj svoje děti.

            0 0
            • kejda  

              Právě že mu je teprve 9 let.

              Nemyslel jsem to nijak špatně, jen jsem se pozastavil nad tím, že chce jezdit podle sebe. Což třeba v bikeparku není úplně na škodu, když chce rodič, aby děcko poslouchalo a nic se mu nestalo. Já to zažil u jednoho kámoše a jeho dítka na lyžích, kluk si jezdil jak chtěl, šusem, nebezpečně atd., a na všelijaké rady kašlal.

              Toť vše :)

              0 0
              • gerrard  

                Bylo to dost vostrý, až mně ho chudáka bylo líto a musel sem se ho zastat. :)

                0 0
              • kycis  

                To je přece něco jinýho, bavili jsme se u učení, ne o zachování bezpecnosti. Ale malej je profesor, padá málo, do věcí jde až kdyz si je 100% jistej, v tom fakt rady nepotřebuje. A prostě se radši něco učí v bandě stejně starejch děti a se mnou si pak užívá ovoce a baví se. Holka je jiná, ta je ambiciózní a chce vyhrávat a makat na tom, ale kluk je prostě ten free týpek :)

                0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
    • rimuln  

      Jinak kolega zprace vozival jednoho ze synu s kamosem myslim do Koprivne. Akorat nevim na jak dlouho. Tam to bylo vylozene zamerene na traily.

      0 0
    • kejda  

      Můžeš zkusit příměstský tábor ASCM v Brně, je to od 8–17 hod, primárně mtb, děcka jsou rozdělené podle výkonnosti, jezdí se traily přímo v areálu Anthropos, šikovnější jezdí v Bikeparku Netro, předmětem jest technika, ale také dril, výjezdy XC, hry, nějaké koupání, mívali tam i domluvené exhibice Damjana z Bike o'clock. V průběhu týdne samozřejmě týmové soutěže.

      Hotelů je v okolí dostatek, takže si můžete udělat z toho pobytový tábor…

      0 0
    • lenon  

      Tak si syn vybral kemp od Josefa Dresslera. Chtěl bych se zeptat zda tu není někdo, kdo tam již děti měl. Při vybíráni kempů jsem zjistil, že tento kemp je tak v průměru 2× dražší než ostatní kempy (15700kč neděle-sobota). Tak by mě zajímalo co tento kemp nabízí navíc než ostatní kempy. Prostě osobní zkušenost. Děkuji za odpovědi.

      0 0
      • hawrda  

        Asi k tomu kupuješ značku PD+ jistotu, že Pepa něco umi:).

        0 0
      • tompca  

        Podívej se na jeho FB, mám tam plno videí i z dětských kempů, dražší je, protože PD, ale zase máš jistotu, že to k něčemu bude.

        0 0
        • lenon  

          Tam jsem samozřejmě koukal. Jen mi šlo o osobní zkušenost, protože je to dost velký finanční rozdíl. Pro mě není problém to zaplatit, ale chci si zjistit informace předem od někoho kdo na kempu byl.

          0 0
          • Manas  

            Ja u Pepy delam lektora na krouzkach. Takze mam mozna lehce zaujaty pohled, ale rozdil co jsem tak vypozoroval je ten, ze se tem detem opravdu venuji. Po vecerech nejsou zadne oziracky lektoru, ale plan toho co se budes detma dal delat. Jsou i taborove noviny (byvaly regulerne vytisknute) kde jsou novinky z kazdeho dne. Plus samozrejme to, ze je to fakt vyreseny od A do Z. Vzdycky se deti vraci, stalo se asi pry 3× za celou dobu (10+ let) kdy si nekdo stezoval. Jidlo je kvalitni a to vcetne dvou svacin, vzdy cerstve ovoce atd. Plus Pepa je dobry motivator pro deti. Umi to. I teda na kole :D

            Druha vec je, ze se nehoni objem kilometru nebo delka/vyska skakani .. ale to aby to ty deti bavilo. To je za me ta nejvetsi deviza – deti se podporuji v tom aby hledali radost a nadseni v tom co se da na kole delat.

            Predtim jsem i hledal kam dat deti jinam, ale tady mi osobnostne lidi sedli nejvic, coz vedlo pozdeji i tomu ze jsem se k nim pridal.

            4 0
            • kejda  

              Hele, nechci ti to nijak hanět, ale 15 700 za týdenní kurs je fakt randál. I kdyby měli denně jídlo od Pohlreicha, tak je to prostě strašně moc. Za cena se nedá rozumně ospravedlnit. Připadne mi to jak školné na Montessori :)

              Tady v Brně máme příměstský tábor za 5 tisíc (bez noclehu, 8–17 hod) a děcka jezdí a učí se na hodně kvalitni trati v Anthroposu a ty větší v bike aréně Netro.

              Jasně, neučí je pan Dressler, ale všichni, kdo vedou cyklokroužek jsou erudovaní a pár z nich i závodí/lo.

              2 0
              • Manas  

                Ja to chapu, ze to je drahy, vychazej z toho ze to je Praha, to je zhruba zaklad problemu. Primestak v Praze taky stoji „jen“ 8590.- a uci te Vojta Blaha. Adam Maxa atd … Cena se odviji od toho kolik lidi ma zajem, a ten zajem je takovej ze to je stale vyprodane. Takze na druhou stranu – proc by to zlevnoval.

                Jinak u primestaku se lokality kazdy den meni aby to deti bavilo.

                Kdyz se podivam na srovnatelne, nebo podobne primestaky v Praze, tak ta cena je ± stejna.

                0 0
              • oddie  

                Je to fakt randál, ale stejně má vyprodáno ;) Takže? V čem je problém?

                3 0
                • Manas  

                  Myslim ze primestak ma cenu umernou lokalite. ale ten tydenni camp, to je jina liga v cene :)

                  0 0
                  • oddie  

                    A nakonec stejně naplní oboje. Kdyby se mi hodil termín, klidně bych na ten camp děti poslal, i když za dvě by to byl teprv ranec :)

                    0 0
                    • Manas  

                      Jako ja nad tim jednou premyslel, ale pak sem to vzdal. Nechtelo se mi to platit :-D

                      I kdyz vim, ze si to tam deti fakt uzily.

                      0 0
                      • oddie  

                        Já tak trochu počítám s tím, že stejně někdy budou chtít jet, třeba příští prázdniny. No co, tak holt si nekoupím nové auto, když mám děti, no :D

                        0 0
              • gerrard  

                Nemůžeš úplně srovnávat příměšťák klubu, který slouží jako zábava pro vlastní členy a náborová akce pro ty co přijdou mimo klub a čistou komerci, která musí uživit Pepu a lidi co se na tom podílejí. Vzhledem k té čisté komerčnosti, že si nehraje na žádný klub, nebere dotace a nevybírá průběžně členské příspěvky tomu rozdílu rozumím. To jestli je to moc nebo málo je na zvážení každého rodiče. Dnes je možné si vybrat z tolika možností, že někoho kritizovat za vysoké ceny, když mu to funguje a má vyprodáno nedává moc smysl.

                2 0
                • kejda  

                  Však jo. Je to v lokalitě a s týmem, který je holt dražší, ale má to svoje zákazníky. Navíc, nejprve jsem si nevšiml, že je to s ubytováním…

                  Ono to je spíš takový nepoměr, když vezmu, že špičkový řemeslník chce 1000 Kč na hodinu a je většinou označován za zloděje, ale individuální výuka jízdy na kole za 3000 hodina je tak nějak přiměřená :)))

                  Ale to je můj soukromý problém :)

                  0 0
                  • gerrard  

                    Rozumím, ale chtít ty peníze a dostat je, jsou dvě naprosto rozdílné disciplíny. :) To je taková ta cena, když už to někdo chce, tak ať z toho fakt něco mám. :) A je to totálně zbytná věc, kterou fakt nepotřebuješ, tak když tam pustíš peníze za mistra a nestačí ti obyč lektor, tak už to moc neřešíš kolik mistr stojí. To se nedá se standardní prací co tě má živit 8×5 a její cenou na trhu práce moc srovnat. Potřebuješ udělat standardní úroveň práce a za ni zaplatit obvyklou cenu. A ne si dopřát luxus exkluzivního. Tam je ten tlak na cenu holt trochu jiný, co naděláš.

                    0 0
                    • kejda  

                      Ale já to chápu, chtěl jsem si jen trochu poplakat. Už je to dobrý, zítra zdražím o 50%, ať hejlové platí :))))

                      0 0
                • ladys  

                  A je to jisté, že nedostávají žádné příspěvky od města, kraje?

                  0 0
          • mdejvidos  

            Synek byl dvakrát, bylo mu 11 a pak 12 let, líbilo se mu, instruktory si chválil, nenudili se, o volných chvílích budovali skokánky a tak, hned zezačátku zabavili všem mobily, které pak mohli používat chvilku o polední pauze. Ostatni děcka byly dle synka taky v pohodé. Za mě to měli pěkně zorganizované, hlavné při příjezdu, bylo vidět že už to něĵakou dobu dělají. Za nás tedy spokojenost.

            0 0
      • oddie  

        Navíc nabízí Dresslera :)

        1 0
      • jindrich  

        Můj syn byl před časem a mnoho dalších dětí z našeho klubu.

        Všichni vnímáme ten nepoměr cena- výkon.

        0 0
        • Manas  

          Prosimte, a kde jsou srovnatelne primestaky/campy – ve smyslu lokality, ubytovani a jezdeni? Ptam se pro kamarada.

          0 0
          • jindrich  

            Je jich více ale neposoudím kvalitu takže se k ním nechci vyjadřovat, hodnotit a psát.

            Osobně jsem to kluka naučil sám na zahradě a potom jezdíme různé lokality včetně Rychlebek či Kokořínsko

            Kluk tam sjede vše včetně T-Ryse a na pevňáku. Paradoxní je že sám to neumím sjíždět.

            Od Dresslera a dalších Youtuberů jsem si vzal návod na sestavy překážek. Rovnováha je fakt základ.

            Kdo se chce inspirovat klidně koukněte na můj Youtube- Jindřich Čermák.

            Třeba někomu pomůže naše cesta a zadarmo.

            0 0
            • Gru  

              Hej, zadám Jindřich Čermák a první co vyskočí je rozhovor s pirátem pred volbami :-))))) až pak někde dole teprve ten správný

              0 0
            • Manas  

              Ok. Stačilo říct, ze ti to proste nevyhovuje. Ale jsou lidi co bohuzel na blbnuti s detma nemaji cas (to je smutny) a nebo proste nechtějí je ucit sami. Nebo nevedi jake zaklady by meli deti ucit. Jsou veci, které sem se treba i ja sam doucoval po patnácti letech jezdeni sjezdu a freeridu. A takovy lidi pak jdou sem a nechaji to deti naucit uz na zacatku, protože prostě to proste ma nejakou koncepci co funguje. To ze Pepa ma dlouhodobe vyprodano o leccems svedci.

              Nerypal jsem, jen jsem chtel vedet proc. Přeji at to deti bavi a at se zlepsuji tak jak chteji. Pac to je jediny na cem fakt zalezi :)

              1 0
            • J1RKA  

              tohle je pecka, naprostej zaklad je pomala jizda < rovnovaha >

              0 0
        • gerrard  

          No jo no, každý by chtěl za korunu hedvábný šátek. :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.