• stana

    Zdravím všechny, chtěl bych znát vaše zkušenosti s tímto kempem www.x-centrum.com, případně doporučení něčeho jiného. Hledáme ubytování pro asi 13 lidí plus 4 děti. Část lidí jsou bikeři, ovšem obtěžkáni rodinama nebo přítelkyní, takže chceme jednak levné ubytování, ale taky blízkost vody, možnost pěší turistiky a samozřejmě taky možnost vyžití na biku (XC i FR). Ten kemp se jeví jako ideál, ale jak je to tam s čistotou, možností něco nakoupit k jídlu atd ?

    0 0
    • Honzas  

      A teď k věci… odpovím takhle radši než na mail, třeba se to bude hodit víc lidem. Jsem tam (v x-centru) byl loni nějak začátkem května zhruba ve stejné skupině lidí, tj. plus mínus deset dospělých a tři děti od čtyř měsíců do tří let. Bydlí se ve starých karavanech, čistota v karavanech pro mne dostatečná (je to kemp, takže to sterilní snad asi nikdo čekat nemůže) a i ty děti to přežily. Mezi karavanama je tráva, místama vyšlapaná (takže prach). Vybavení kempu slušný a čistý (sprchy, hajzly, …), hned pod kempem je malá sámoška otevřená snad denně a v Malcesine (tak 1 – 2 km pěšky) jsou dva další obchody. Voda (rybník) je hned za silnicí, koupat se tam dá, ale voda není žádný kafčo, špeciálně v tom květnu. Ale i v srpnu to je jak kdy. Na XC biky je to většinou o tom, přežít po silnici 10 km do Torbole nebo o něco víc do Rivy, kde začíná větčina tras. V Malcesine je lanovka na Monte Baldo nebo kam a ta se dá využít jak na FR tak i pro pěší. Miloš (pan vedoucí) tam má dodávku, takže se dá za určitý bakšiš dohodnout vyvezení na kopec (mezistanice na Baldu, Tremalzo, …). Na půjčení tam byly i nějaký FR / DH kola.

      0 0
      • pegas  

        prima,mels si pravdu hodi se to vic lidem:-)..i ja uvazuju tam jet..jen jestli se muzu jeste zeptat..jak ste meli reseno jidlo, vareni v karavanech?­..+budu vdecen za kazdou dalsi radu…diky..

        0 0
        • Honzas  

          Tos mne dostal, jídlo jsem neměl na starosti;-) ale myslím, že v těch karavanech je kuchyňka s plynovym vařičem a pak tam je k dispozici gril taky tušim na plyn. Jidlo jsme si tam kupovali z mistnich zdroju. A parkrat jsme dali nejakou hospodu, kterejch jsou tam po okoli mraky.

          0 0
      • sosacek  

        Bezva popis,díky.Jedeme počátkem června,tak bych měl dotaz:jaké je tam v tu dobu počasí?/1 týden v červnu/,co na sebe?

        0 0
    • C.A.C  

      Teď záleží, kolik to všechno stojí. Jestli nevyjde nakonec líp ubytování v apartmánech. My jezdíme téměř ve stejném složení a ubytování vyjde 356 Kč na dospělou osobu a den. Je to i s bazénem, brouzdalištěm pro děti, zahradou s krbem a podobně. Ubytování jsme zajišťovali přes agenturu : www.ledrotour.it/ Je pravda, že je to sice „až“ u jezera Ledro (cca 10 km od Gardy a 650 m převýšení), ale na druhou stranu právě tady začínají ty nejlepší trasy a to nejen pro bikery. Více odkazů máme na našem webu v článku z 18.02. 2008, Všechno je jinak – jedeme opět k Ledru !!! Nebo v Akcích z roku 2005. Když tak se můžeš ozvat, kontakt je na webu.

      0 0
    • MaPa  

      Doporučuju spojit se s někým přímo z X-centra a poptat se osobně. Bývá dost narváno a jsou to prima kluci (a pařani). Jinak od vedení X-centra se mi donesla zpráva, že stejně jako loni budou k půjčení Spešly kola, tuším že něco kolem 15éček za den. Výběr je dost slušnej a ve všech kategoriích.

      0 0
    • myki  

      Byl jsem tam několikrát,v tomhle kempu i ve vedlejším. Pokud jedeš pouze na kolo doporučoval bych ale ubytování v Torbole nebo v Rivě, je to mnohem lepší nástupní místo na kolo. Ale nevýhodou jsem o dost horší kempy, hlava na hlavě, hlavně červenec srpen. Pokud to chceš spojit se surfem nebo kitem vřele doporučuji Malcesine. Ale jak tady už někdo psal, těch 1O km do Torbole je po několika dnech už fakt nuda. Jinak dobrý je jet k Milošovi, když tě baví třeba FR/DH, má tam toho tranzita a dá se s ním domluvit, hodí těm kamkoli. Ještě k tomu tam mívali na půjčení nějaký ten surf atd. Ale je to individuální, někomu se tam líbí, jiný by volil něco jiného.Jinak popravdě řečeno,v Itálii je mnoho mnohem lepších míst na bikování.

      0 0
      • myki  

        Jinak to Ledro vřele doporučuji také, mnohem větší klid, lepší kempy i ceny a o trasách na kolo ani nemluvě.

        0 0
        • pegas  

          muzes me kdyztak na mail hodit podrobnosti ohledne toho Ledra?dik

          0 0
        • Jaroslávek  

          Mě taky, jestli nejsu votravnej. DÍKY .

          0 0
          • Jaroslávek  

            Takže už jsme spolu mluvili tel. Moc díky. Mě totiž nějak nefungoval mail, takže jsem to vyřešil takto.

            0 0
            • pegas  

              me se nikdo neozval:-(..fnuk:-)

              0 0
              • C.A.C  

                Už to máš v e-mailu.

                0 0
                • pegas  

                  jj…diky moc za info..

                  0 0
                • tom xtr  

                  Ahoj, chystáme se letos někdy o letních prázdninách se ženou na Ledro. Pokud bys mohl dát tip na konkrétní apartmán, se kterým máte dobrou zkušenost, nebo jiné užitečné info, budu rád (e-mail v profilu). Díky. Tom

                  0 0
                  • capo  

                    Připojuji se k prosbě, mail též v profilu… Díky díky.

                    0 0
                    • ondraschoffka  

                      rovněž se připojuju, mail tamtéž… :)

                      díky moc!

                      0 0
                      • Wakan  

                        Prosim, prosim, tez do moji schranky. Diky moc!

                        0 0
                        • Jaroslávek  

                          Dle tel. infa kolegy Šmoldase (zřejmě) jsem si domluvil ubytování u p.Pellegriniho (posl. týden v květnu), takže pak můžu sdělit dojmy, když si vzpomenu.

                          0 0
                          • tom xtr  

                            Už jsou nějaký dojmy ?

                            0 0
                            • Jaroslávek  

                              Jel bych zase v září. Ubytování u Ledra je pro toho kdo chce mít klid ideální. Když chceš na druhou stranu Gardy ( Baldo atd.) tak holt je nejlepší se nějak přiblížit autem. Jinak: člověk se musí přesvědčit sám a na vlastní kůži. Prostudoval jsem toho dost z internetu (Kreuzberg atd.), ale buďto nemám najeto nebo jsem žabař. Tam kde se psalo o hranici jetelnosti jsem tlačil apod. Příroda je tam pravda nádherná. No prostě zatí to hodnocení je takový poletování od myšlenky k myšlence, od zážitku k zážitku. 

                              0 0
                              • tom xtr  

                                Myslíš tu hranici jetelnosti měrem nahoru nebo dolů? Jinak s občasnými menšími přesuny autem počítám, to nebude problém.

                                0 0
                                • Jaroslávek  

                                  Myslím nahoru většinou. Anebo prostě obezřetněji volit trasy, což se nám ne vždy povedlo. Mám mapu od Kompasu 1:25ooo, lepší asi není, ale ti taliáni jso prostě trochu „šlompáci“. 

                                  0 0
                      • C.A.C  

                        Já bych Ti to i poslal, ale v profilu není adresa. Novej web fóra ji nezobrazuje. Tak to pořešíme následovně :

                        Záleží, co od pobytu na „Gardě“ očekáváš. Dole u Gardy je větší živo, hafol hospod a restaurací a taky mraky lidí. Ve dne i v noci ! Pokud jedete hlavně na kolo, tak je to ideální volba pro základnu. Od Ledra dál totiž vedou ty nejznámější trasy : Tremalzo, Baita Segala, Nino Pernici atd… A drápat se každej den od Gardy nahoru k Ledru není žádná sranda. Je to sice pouhých 10 km krásnou cestou zařízlou ve skále, ale převýšení je úctyhodných 600 m !

                        Nejen kvůli poloze, ale i ceny jsou na Ledru mnohem přijatelnější. Co dáš dole v Rivě za kemp, tak za to na Ledru pořídíš ubytování v apartmánu.

                        Na koupání je sice Garda příjemnější – o prázdninách je opravdu teplá, ale to my jsme nikdy neřešili. Pokud jsme se chtěli cachtat, tak jsme si k teplejší vodě prostě zajeli. Otrlejší povahy a děcka se ale v Ledru koupaly každej den !

                        Pár informací najdeš na našem webu – tady fotky : http://www.cac-mtb.com/…da/index.htm

                        a tady odkazy na ubytování : http://www.ledrotour.it/, http://home.tele2.it/…grini/de.htmhttp://www.greenholiday.com/…ti_ledro.php

                        A tady to máme zabukovaný letos od 16.08. do 30.08. Cassa Ornela ( http://www.ledro.com/…fotoshow.php?… ) v Pieve di Ledro to jistí, je to tam super !

                        http://www.gardalake.it/…ohnungen.php#6

                        a pár nejznámějších tras : http://www.lagobiker.it/…xt_brown.jsp?…, http://www.lbtour.com/ita/bike.htm

                        Ahoj Luděk http://www.cac-mtb.com/index.htm Jestli budou všechny odkazy fungovat, tak to je teď ve hvězdách. Zatím je nová tvář B-F dost nejistá, ale snad se to podaří vychytat.

                        0 0
                        • ondraschoffka  

                          díky moc za info, v těch změnách jsem si ani nestihnul všimnout, že mi z profilu zmizely nějaký údaje…

                          takže ještě jednou díky, a mooooc! :)

                          0 0
                        • tom xtr  

                          Díky za INFO a odkazy.

                          Podle infa to vypadá na to Ledro. Plánujeme nějaký červencový termín. Pro mě je primární cíl bike s občasným vykoupáním, žena to možná bude mít v trochu jiným poměru. Přesto to vidím jako optimální základnu.

                          0 0
                        • Mamutko  

                          V sobotu 15.6.08 vyrážame smer Lago di Ledro a neuveríš ubytovaní budeme v Cassa Ornela, tak ma to potešilo, že ubytko je fajn, lebo sme nevedeli do čoho ideme.

                          0 0
                          • C.A.C  

                            Tak jaký to tam bylo ? Týden po Svaté Trojici vyrážíme na Ledro – Cassa Ornella a Cassa Ornella Mansarda. Tak na co se máme připravit ? Myslím tím hlavně ubytování a okolí apartmánů. Co ten bazén ?

                            0 0
                            • Mamutko  

                              Bolo fajn. Už som aj zabudol že sme niekde boli :-). Ubytovanie bolo OK. Bývali sme dole 2 postele + 1 gauč. Trochu ma prekvapilo že za telku je zvlášť príplatok. Začal som sa o to zaujímať až keď pršalo 3 deň. :-( Aj bolo dosť chladno okolo 10 –13 stupňov a kúrenie bolo opäť za príplatok. Potom sa však počasie umúdrilo. Ale inak sme boli spokojný. Bazén je fajn, len je dosť často obsadený. Okolie je tiché, dá sa tam posedieť. To bolo fajn. Už ma nič iné nenapadá :-)

                              0 0
                        • matra  

                          Ja bych mozna trochu polemizoval o tom, ze Ledro je nejak idealnejsi nez Torbole/Riva anebo, ze prave zde zacinaji ty nejlepsi trasy. Ano jede se tudy na Tremalzo a Nino Pernici, ale to preci neni zdaleka vsechno. Na Misone, Velo, Altissimo/601, Baldo/Navene, S. Giacomo a dalsi echt kousky muzes v tom pripade zapomenout. Navic treba prave z Pernici je to klasika dolu do Campi (at uz hreben nebo rovnou vod knajpy) a co pak? Ses na druhy strane tunelu. Z Tremalza je zas vetsi zazitek dat to az do Pregasiny, tzn. ze musis domu do kopce. Po dni na Tremalzu ne moc lakava vyhlidka.

                          Takhle: je to samozrejme kazdyho vec, ja jen aby tady taky byl jinej pohled na vec. Uznavam ale, ze tam muze byt vetsi klid a levnejc. Na 2–3 dny ok, ale tyden si nedovedu dost dobre predstavit, moc pestry to nebude, zvlast pokud vis, jaky libovky sou dole u rybnika. Teda pokud se bavime o MTB.

                          0 0
                          • biker007  

                            pod toto se muzu podepsat:)

                            0 0
                          • C.A.C  

                            Na Ledru jsme trávili dva týdny, všechny Tebou popisovaný trasy jsme zmákli a to všechno bez použití aut. Pěkně start i cíl na Ledru. A rozhodně jsme se nenudili! Kolem Limone, respektive nad ním je spousta parádních cest. Stejně tak kolem chajdy B. Segala. Je fakt, že návraty byly někdy dost na morálku, to převýšení dá zabrat. Z Mte. Altissimo ( dolů po 601 ) jsme přijeli až za tmy, to byl opravdu mazec. Nedali jsme pouze Pasubio, to už je bez použití auta přece jenom dost daleko. Letos tam jedeme znovu a opět na 14 dní. A hádej kde budeme bydlet – na Ledru. Jinak díky všem z Kreuzbergu za perfektní popisy tratí.

                            0 0
                            • matra  

                              Ftom pripade klobrc dolu! Ja jen, ze trochu vys varujes, ze drapat se kazdej den k Ledru neni zadna sranda, ale pak tedy presne to samy defacto doporucis. Ja sem toho nazoru, ze lepsi je to na konci dne sesmrknout na zakladnu, nez se na ni vracet do kopce. V kazdym pripade si vase pocinani zaslouzi hluboky respect, musi to byt odpoledne vyzvy!

                              Jinak zkousel ste nekdo Lago Idro / Via Garibaldi?

                              0 0
                              • C.A.C  

                                To máš pravdu, valit až k vodě je určitě příjemnější. Ale ta cena za ubytování nás přesvědčila. Navíc nás bylo skoro dvacet kousků a to je potom každá domluva těžká. A ještě jedna důležitá věc – po švihu máme rádi večírky ( kdo by neměl ) a u Pellegriniho jsme byli takřka na samotě a hulákáním po nocích jsme nikoho nerušili. A to se taky počítá ! Jinak to Idro jsme nezkoušeli, protože jsme nejprve jezdili pouze trasy z vašeho popisu. Občas něco podle Bartoše a teprve až jsme se krapet otrkali, tak jsme pátrali na vlastní pěst. Letos to bude jiná písnička, už to máme očíhnutý a zhruba víme do čeho jdeme. Každopádně je na Gardě nádherně a stojí to za oprubování. Já osobně bych už asi polohu ubytování neřešil, mě je to vcelku fuk, hlavně že jsem někde u „rybníka“.

                                0 0
                                • Jaroslávek  

                                  Díkec za tip. Chválila si to i manželka a to je co říct. Bylo znát, že se sezóna ještě nerběhla. Byli jsme tam čtyři, nikde nikdo, takže vršek celý pro nás, ani dolů nikdo nepřijel. Super ! V půlce září to zkusím zase. 

                                  0 0
                                  • C.A.C  

                                    To jsem rád, že to klaplo. Ono je totiž docela těžký takhle na dálku radit, protože každej preferuje něco jinýho a taky „úroveň“ jezdců je různá. My taky nejsme žádní hoňáci, bachory nás pěkně drží při zemi, ale zato jsme z Jeseníků vycepovaní ve sjezdech. A když chceš frčet dolů, musíš se nahoru nějak vydrápat. Sešup je za odměnu! 

                                    0 0
                        • tom xtr  

                          Dotaz: Zatím mám problém sehnat rozumné ubytování (Ledro) pro 2 (apartmán). Ceny na Ledru vychází OK, ale jen při obsazeným app. My jsem 2 a tak malý app. jsem zatím nenašel. Pokud byste někdo věděl o nějakém konkrétním ubytování pro 2 typu app / bungalov či něco, kde je možné uklohnit nějaké jídlo + uschovat kolo, tj. na Gardě / Ledru + blízkém okolí, předem díky za INFO.

                          0 0
                          • biker007  

                            pokud ted schanis na cervenec, tak je to trochu pozde…my jezdime konec srpna/zacatek zari a zamlouvame tak v breznu, nejdele pulka dubna. zkusil bych obeslat mistni turisticka sdruzeni, at zkusi neco najit. a zkousel si lagodigardama­gazine.com? kdyz jim napises msto,termin,pocet lidi a cca cenu tak by meli neco vyzjistit.

                            0 0
                            • tom xtr  

                              Zkoušel jsem Ledro Servis Tour a pak právě lagodigar­damagazine.com. Odpověděli obratem a volno ještě mají. Akorát to vychází blbě finančně při dvou lidech, protože ty ceny mají za apartmán a nejmenší volný byl pro 4–6 lidí.  Mimosezóna by byla výhodnější, ale to je pro mě pasé – žena je úča, takže může jen o prázdninách. Ještě zkusím pohledat.

                              0 0
  • Honzas

    a ty di do ******. jestli dostal ban olkyč, tak tohle je na kriminál

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.