• d69

    Prosím znalce Gardy o radu.Budu v Itáli,mám v plánu (bohužel) jen 1 den u LDG. Vím že tras, možností je nepřeberně,témat o LDG hafo a každý má jinou představu.

    Takže kdyby jste vy měli jen 1 den poraďte nejlepší výchozí bod pro 1 trasu nejlíp okruh – spíš se na pohodu projet a co nejvíc vidět, spíš mírný terén než nějaké brutality.Je nejlepší výchozí bod na jižním břehu,nebo třeba malcesino ? Díky moc D.

    0 0
    • gargamel  

      Pokud chceš jeden výlet, nenáročný terén, tak bych ti doporučil třebas klasiku passo Tremalzo. Nahoru se dá jet po asfaltu, např od jezera Lago di Ledro, nebo po šotolinách přes paso Nota (jsou tam dvě cesty, které vedou přes passo Nota), dolu se dá jet po singlech, nebo zase nějakou šotoilinou. Mám tady doma mapu (byl jsem tam před týdnem), tak bych ti eventuelně mohl podle mapy popsat podrobněji. Minimálně Jedna z variant Tremalza je popsaná na Kreuzbergu v levém menu.

      0 0
      • fíha  

        No nevim, ci si mu poradil Mirny Teren..

        Rozhodne by som sa nachystal, ze pod 1km prevysenia nebude pomaly ani jazda na pizzu vodvedle.

        0 0
        • gargamel  

          Tak s tím převýšením je to pravda. Zadarmo tam není téměř žádná z pěknejch tras, ale třeba Tremalzo ve variantě nahoru asfalt, dolu šotr, neni technicky nic náročnýho a po áčku tam vyjede s „prstem v nose“ :)

          0 0
          • fíha  

            Jo, mal som tu cest byt vyvleceny na Tremalzo po sotoline, aj zozadu po asfalte a ani to druhe by som ako naproste rekre neoznacil. Ale ano, je to humannejsia varianta. A urcite sa tam nejak treba vysapat!

            0 0
      • d69  

        Tou asfaltkou nahoru myslíš silnici co odbočuje za Ledrem u Ronchi ?

        No a dolů je sjízdnější ta co začíná v Bocca del fortini a vede do Ledra,anebo ta další cesta z Passo Guil přes Leano na začátek Ledra?

        0 0
        • rj72  

          Cyklotrasa na Tremalzo je značená a vede okolo kempu co je na Ledru na opačné straně jezera než se vyjede z tunelu. Pokud budete nechávat auto na Ledru je nejlepší sjet skoro až do Gardy a hlavně najet tu správnou trasu (tu s kořeny,která je nejzajímavější tuším úplně vlevo) na sjezdu z hřebenu do horního městečka. Pak sjet až kousek nad Gardu do skalních tunelů a vrátit se na Ledro (odbočka na Ledro je jen o několik 100m výše). Časově (hřebenovka) je trochu náročnější, zvláště pokud se fotí…

          0 0
          • d69  

            díky jen mi není jasná ta cesta dolů..-když chci do ledra jsou v zásadě 3 možnosti:

            1.vlevo z Bocca dei fortini do části Legos-Ledro

            2.vlevo (z passo Guill)přes Leano a Pre

            3.přes Pregasinu

            kdo to tam znáte: -jaké jsou tyhle cesty-která je podle vás nejsjízdnější a která nejhezčí.

            Díky moc za rady.

            0 0
            • zdenek  

              3. přes Pregasinu je stará asfaltka. Sjízdné v pohodě, výhledy na Gardu. Jen je to nejdřív dolů a pak po Ponale zase stoupání.

              0 0
        • gargamel  

          Ta asfaltka odbočuje z hlavní silnice (SS240) za vesnicí Tirano di Sopra u jezírka Laghetto d Ampola. Tuším, že od Ledra vede cyklostezka kopírující tu hlavní silnici až k oné odbočce, u které je patkoviště a hospoda.

          0 0
    • zdenek  

      Rozhodně bych nevynechal via Ponale. To je asi nejznámnější cesta. Začíná v Rivě a stoupá po skále nad jezerem. Je to technicky nenáročná trasa. Cestou jsou parádní výhledy…

      0 0
      • d69  

        díky všem -takže jako výchozí bod asi Rivu.

        Ta Via ponale vede k lago di ledro, nebo i dál podél jezera ?

        A pokud jedu k lago di ledro zpátky do rivy musím stejnou cestou ?

        0 0
        • fíha  

          Skus to tu: http://www.gpsies.com/home.do…

          0 0
        • newbie  

          :-) snad mě tu pravověrní bajkeři neukamenují… na Tremalzo se můžeš nechat vyvézt cyklo-dodávko-busem a užít si jen desítky kilometrů směrem dolů… Via Ponale je po cestě

          0 0
          • jarda850  

            je to tak, pod kopcem je hospoda a u ní čuje několik dodávek, včera jsem se vrátil… byl jsem tam ale jen chodit po ferratách.

            0 0
        • zdenek  

          Ponale vede na Pregasinu. Tudy by ses vracel s Tremalza, jak někdo psal. Pokud bys tedy vyrážel z Rivy.

          Ještě má odbočku na Ledro. Je to nejkratší cesta. Z Ledra vede zpět do Rivy silnice, ale s tunelem, kde je zákaz pro cyklisty. Další cesty vedou přes kopce a jsou delší.

          0 0
          • Singlespeed  

            Ponale je potok, který teče z jezera Ledro do Gardského jezera. Z toho plyne, že do Pregasiny nevede. Cesta zvaná správně „Strada del Ponale“ byla postavená v půlce devatenáctého století místním mecenášem Giovannim Cis a spojila Rivu s údolím Ledro. Než byla postavená, dalo se k Ledru dostat jen lodí do přístavu Ponale v ústí stejnojmenného potoka a terénní stezkou kaňonem do údolí Ledra.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Na http://www.tronkosice.sk/…diGarda.html najdes toho viac. Ten navrat od Ledra – detailna mapa ukazuje (ciernym oznacene) slepu cestu co konci utesom, ale severnejsie ide nova cesta s tunelom co spominas a vedla tunela zacina nadherny zjazd starou cestou az do Rivy.

            0 0
    • Necris  

      Nějaké fotky z jedné trasy z východního pobřeží. Trasa je dobře vidět na jedné přiložené fotce s tabulí/mapou (foceno v městečku Prada).

      Hecni se a zažiješ parádní výjezd s možností občerstvení v Pradě ;) Dá se tam ale dojet i mírnějším stoupáním přímo z Gardy, ale tam je automobilový provoz.

      0 0
      • Necris  

        Začátek je v městečku Porto (di Brenzone). Tam následovat šipku na Castello. Okolo kostelíka ještě kousek dozadu a následovat šipku směr Prada. Tornante jsou odstupňované, jejich náročnost je tak od 14 do 20 %, ale těch 20% je jen tak 5, víc ne. První výstup má 1002 metrů převýšení dle cedule a odbudeš si ho na 19 značených vracečkách + něco málo nastoupáte v Porto di Brenzone. Pak už asi jen 100 m pozvolného stoupání rozděleného do cca 4 km a trochu sjezd do Prady. Tam je na konci market (pozor, mezi 13:30 a 16:00 zavřený) kde se dá nakoupit voda a další. Je to pro bikery přímo dělané. A pak pokračovat na vrchol. Před tím marketem je mapa s instrukcemi a cedule, kterou jsem tu dal na fotce. ;) Tam jsou všechny informace. Do Prady se dá na silničním, na vrchol to na silničních pláštích nejde, jede se po kamenech a štěrku.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Jak si to myslel, ze se do Prady da dojet uz primo z Rivy?

        0 0
        • zdenek  

          Neříkají ti Blesku? (3 roky je celkem dlouhá doba)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ja myslim, ze v okoli Gardy se cesty moc nemeni…novy se v kopcich nestavi a stary nebouraj;-). Tak proc bych se nezeptal, kdyz se tam ted chystam ty moralisto ;-)?

            0 0
            • zdenek  

              Tj, ale mohl jsi to alespoň napsat na konec vlákna. Kdo má ve 3 roky starém vlákně hledat jen jediný nový příspěvek. :-)

              Ono se, alespoň u mne, takhle dlouho mrtvé vlákno totiž tváří jako celé nepřečtené…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tak sorry, az do ted jsem si myslel, ze kazda reakce dotycnemu skoci soucasne i na mail.

                Jinak jsem se stejne nic nedozvedel, takze to budu zkouset v pristim tydnu uz na osto…

                0 0
            • k3nyL  

              Ted tam bude docela teplo… pokud jezdis rad dokopce, tak vecina toho zacina dole ;) a vyjezdy sou tam celkem kruty… v tech parnech ted to bude HC, takze nejlip doprucuju z Malcesine asi za 14€ lanem nahoru – je tam dost dementni system jako ze jezdi kazdou hodku?? s kolama, ale musi jich byt dost – coz vecinou je, ale je dobry prijit drive a bejt trpelivej. Dojedes na MT BALDO a tam odsud si neco najdi smer dolu… je tam hodne trailu – spis jde o to kde chces vyjet a jak daleko slapat po rovine podel Gardy

              To co zde udavam jsou spis traily z kopce dolu…nejsou zadarmo. U lana najdes i mapky. Ja jel parkrat toto http://gps4sport.com/?… – (video neni moje) SUPER ale mistama tezsi …dobry je ze to konci v Navene a pak je kousek z5 k lanovce. Pokud jedes na jeden den tak bych to dal 2× zezhora dolu ;) pricemz podruhy to namotas po vrstevnicich.

              Dalsi z toho co sem tam jezdil a muzu doporucit:

              Sentiero 601 http://www.gardamtb.com/…-1034-0.html

              Anakonda http://www.gpsies.com/map.do?…

              0 0
    • d69  

      Díky všem za rady i fotky -fakt paráda,zvážím,jes­tli bych nemohl ty dny aspoñ dva.

      Ještě dotaz – nevíte někdo,jestli se dá objet jižní půlka jezera (Tori del Beanco až po Toscolano Maderno)po cyklostezkách,nebo se musí po silnici?

      0 0
      • Necris  

        V Gardě je stezka docela zajížďka a jsou tam místa, kde se prostě musí v provozu pokud chceš jet při jezeru.

        0 0
    • bluma  

      Gaver

      Je to severně od Idra, parádní horské prostředí, krásné trailíky a za celý den tam nikoho nepotkáš.

      0 0
      • gargamel  

        Potvrzuji, Gaver je nádhera, mimochodem jsem „tvůrcem“ výše odkazované trasy:)

        0 0
        • bluma  

          Aha, tak to jsem ani nevěděl :-) Já tam byl tak dva roky zpět a poslal mě tam jeden Ital. Ten okruh se dá ještě rozšířit, ale na takovou pohodku je to tak akorát. Okolí Gardy nás nějak nenadchla, tohle bylo daleko lepší :-)

          0 0
          • gargamel  

            Jo, my jsme kousek od Idra byli ubytovaní (asi 3 roky zpět) a jezdili jsme prakticky jen v téhle oblasti, takže jsme tam toho projeli víc a je to tam fakt parádní. Není to moc profláklý, takže minimum lidí. Riva, Torbole a Garda se mi líbí celkově takovou tou atmosférou a tak, je to klasika, ale na bajking byla oblast Idra lepší.

            0 0
        • Singlespeed  

          Dovézt se autem až skoro na kopec je mastňárna :-). Já tam šlapal disciplinovaně z Rivy přes Ledro, Storo, Faserno a Bocchetta delle Cornelle, a vracel se zase do Rivy. Mazec jak cip.

          0 0
          • gargamel  

            No vidíš a já tam kus pod tim kopcem byl ubytovanej.

            0 0
            • Singlespeed  

              Tak to bylo o hodně chytřejší než šlapat tam z Rivy… Asi by bylo lepší se o této oblasti zas moc nezmiňovat, aby se tam nenacpaly masy bikerů jako třeba na Baldo a Tremalzo.

              0 0
              • bluma  

                Myslím že moc nehrozí, chybí tam ten potřebnej „servis“ a zvučný jméno, už pak nebudou moc říkat „ty voe, sem byl na bajku na Garděééé!“ :-D

                0 0
    • michal96  

      ja hledam trasy na Lago i na jiné výlety zde vlevo máš radar tam si klikni na trasu a uvidíš profil+nejaké foto

      http://res001.gps-tour.info/…102626.html

      0 0
    • prodi  

      zkoušel jste někdo jet na Altissimo asfaltkou z Naga?

      0 0
      • Singlespeed  

        Pokud tam nějakou novou asfaltku nedostavěli, tak tam žádná až nahoru nevede. Z Naga vede cesta (zpočátku asfaltová, poslední cca 1,5 km je šotolina) pod Monte Varagna. Pak už se tlačí po staré vojenské erozí hodně poznamenané cestě nahoru, nebo se to objede dokola a napojí se na vojenskou cestu vedoucí od Rifugia Graziani.

        0 0
        • prodi  

          myslíme oba tu samou. Takže nedoporučuješ?

          0 0
          • Singlespeed  

            Proč bych nedoporučoval? Necelých 300 výškových metrů potlačit není taková hrůza, takže v pohodě.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.