• frantavykopavka

    Zdar kamarádi, řeším koupi MTB v ceně okolo 15 tisíc. Původně (ač jsem předtím jezdil na Rockmachine, kterej mi bouhužel ukradli) jsem měl v úmyslu uvažovat pouze o Meridě – mám u nás ve městě sympatickej shop, kde je ve výprodeji Matts Sport 500 (2005) za 12690, event. kdybych přidal pět tisíc, tak Matts Speed V (2006) za 17790. Na té pětistovce se mi moc nezdá vidle RST Gila, jinak zadek v XT a zbytek v Deore je OK. Ovšem všera jsem v jiném shopu našel designově mnohem atraktivnější Kelly´s Magic (2005) za 11990, výbava Deore/LX/LX. (A nebo ten samý Magic 2006 za 14990 s tím rozdílem, že ten má Rock shox J2 a duální řazení). Neměl jsem však doposud zkušenosti se „značkou“ Kelly´s – ale možná jim nedůvěřuju zbytečně. Co si o tom myslíte?

    0 0
    • Fak  

      Tento tyden se tu o znackach Kellys a Merida napsalo celkem dost. Kdyz si prectes vsecky prispevky, tak si myslim ze si obraz udelas.

      0 0
    • Hejdik  

      Souhlas s Fakem. Ale pokud by to bylo na mě,tak bych šel do toho kellysa.

      0 0
    • maxtor  

      Předně, jediný rozdíl mezi těmito značkami je víceméně jen v té značce uvedené na rámu. Všechno se dělá v Asii a tak jde jen o to zvolit si to, co ti vyhovuje geometrií (co do rámu) a u ostatního zvažovat, která sestava je vyváženější nebo levnější. Nevím, co jiného chceš slyšet.

      0 0
    • jonti  

      Su to vsetko celkom dobre bicykle za tie peniaze, kellys je len ram a v tejto cenovej kategorii na tom nijak inak kvalitou nez Merida nebude. Na tvojom mieste sa na obidva bicykle posadim, a ten, ktory mi viac vyhovuje geometriou/posedom, si kupim.

      0 0
      • frantavykopavka  

        Díky, tak nějak to taky plánuju – až tady sleze sníh, tak si je oba půjdu vyzkoušet, hlavně co se týče geometrie. Ta Merida je 18´´, Kellys 17,5 (na moji velikost), to snad takovej rozdíl nebude. Merida zní líp jako značka, ale ta modrá barva na té 500 je jak poštovní auto. Ach jo. Leda že bych se chtěl plácnout přes kapsu, přidat desítku a koupit Meridu Special Edition V (výprodej 2006 za 22000)…

        0 0
        • maxtor  

          Udělej si radost a kup si to, co se ti líbí a co ti sedne!! Rozhodně nebudeš litovat.

          0 0
        • Hejdik  

          Tak to se plácni nic tím nepokazíš! Ale to už jsi s cenou trochu někde ,čímž se ti otevírá prostor pro širší výběr. Tak si to ještě rozmysli.

          0 0
        • Vilém  

          Pokud by jsi byl z moravy a mel zajem,tak vim o Speed-D 05 v sede barve za myslim 17k.

          0 0
          • frantavykopavka  

            Díky, Morava není problém, ale já jsem spíš véčkovej než diskovej. Spíš budu uvažovat zda levnou variantu – Matts 500 vs. Kellys Magic, anebo rovnou Matts Special Edition komplet na XT za 22k.

            0 0
            • Vilém  

              Nic se nedeje,pokud mas radsi vecka,tak toto asi pro Tebe nebude.

              0 0
            • kout.jk  

              a nebo se plácni víc a vem na splátky od Štěrby 18" carbon special edition zlevěnou ze 60000 na 30000. Dneska jsem koukal na jeho stránky a myslel jsem, že mě omyjou, protože jsem v srpnu mojí (hliníkovou) special edition kupoval za 36000 :(

              0 0
    • james11  

      Magic 2006 je fajn, mrkni se mi do profilu :-)

      0 0
    • james11  

      tu máš Magica za 13.990,– www.prodejkol.cz/…agic-06.html

      0 0
      • frantavykopavka  

        Díky, do tvýho profilu jsem koukal, bajk to je slušivej. U nás mají ten Magic 06 o tisícovku dražší, ale je tu i ročník 05 za 11990 a kromě duálního řazení a vidle je úplně stejnej. Jak se ti jezdí s duály? Přiznám se, že jsem to v ruce ještě neměl, jsem zvyklý na rapidy.

        0 0
        • james11  

          zvykl jsem si na dualy velmi rychle a nemám důvod je dávat pryč.

          0 0
        • Hejdik  

          Zvyknout se dá na všechno. Já jsem byl zase zvyklej na grip-schift a říkal jsem si ,že už nic jiného nechci a přece jsem si zvykl na rapidy. Já teda osobně dualům neholduju,protože jsem je měl v ruce a moc mi ten system nesedl,ale taky bych si na to asi zvyk,takže se nenech odradit.Třeba pak nebudeš chtít nic jiného.

          0 0
          • frantavykopavka  

            Díky. Toho Kellyse 05 už mají bohužel jen v 19,5 – takže buď loňský Kellys Magic za 14990, nebo ta Merida 500. Seděl jsem na letošní Meridě 500-V, ta je designově mnohem hezčí, ale stojí 16990… Na druhou stranu ten obchod, kde mají ty Kellyse, mi není sympatický, jsou tam neochotní a působí amatérským dojmem, narozdíl od toho shopu s Meridami, kde nic není problém domluvit. …

            0 0
    •  

      Ticho! Všechny vás zabiju!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.