GT vs. Cube vs. Kelly´s... prosím o pomoc

25 nepřečtených
  • kalabara

    Zdravím všechny,

    opět velice „originální“ otázka (asi po 101 a všem už určitě leze na nervy)… prosím o radu ohledně výběru kola. Vzhledem k tomu, že už nejméně 3 týdny srovnávám parametry kol na netu, pročítám tady různé diskuze,ptám se ve všech cykloobchodech (to jem zjistila moc nemá smysl, protože každý vychvaluje to, co prodává). Moc z toho moudrá teda nejsem, dvakrát tomu taky nerozumím, prosím někoho o pomoc.

    k věci:

    Chci MTB, cenově tak do 15 tis., min. sezonu jsem ujela cca 2000 km, kolo chci hlavně do přírody+sem tam nějaká silnice, stezka apod. Chci pánský rám, hydraulické brzdy a pokud možno né uplně základní shit vidlici.

    zatím jsem vybrala toto:

    http://www.cubebikes.cz/…sc-2012.html

    http://www.eurobikes.cz/…hodna-cena-/

    http://www.nejlevnejsi-kola.cz/…-0-disc.html

    mohl by mi někdo prosím říct, které je výbavou to nej (designem nejsem unešená ani u jednoho, ale to u mě není na prvním místě…asi překvapivě pro holku, co :-))))

    případně jiný tip?

    předem všem díky

    Anketa: jaké má nejlepší výbavu?

    0 0
    • WEGO  

      Já jsem pro GT. ( http://www.mojekolo.cz/…0-disc-white tady ho máš o něco levnější, ale mají ho jen ve velikostech S a XL ), ale jelikož si neuvedla tvou výšku / váhu, tak můžeme jenom hádat :) A druhá varianta (dle mého názoru lepší) poskládat kolo za těch 15K.. to už se dá vykouzlit slušný bajk oproti sériovce.

      0 0
      • kalabara  

        Dík za první reakci.

        výška tak 173 cm, váha do 60 kg, takže velikost asi M nebo 18" (GT mi padlo do oka jako první, takže jsem sjela snad všechny weby a mají ho v mojí vel. bohužel už jen to černé (

        Nechat si ho složit, je sice hezká rada a už jsem jí parkrát slyšela, ale:

        1. nikoho kdo to dělá neznám a když přijdu někam do shopu si to nechat

        složit, tak se obavam, že mě stejně ošulí(nerozumím tomu) a ve finále budu mít kolo sice složené, ale s podobnou výbavou jako z obchodu.

        1. jak jsem se dívala na ceny ránů a dalších komponentů, nějak tomu

        nevěřím, že se do ceny 15 tis. dá složit lepší kolo… to má dle mého smysl u vyšší cenové hladiny (jen můj skromný a možná nepravdivý názor ))))

        0 0
        • Azmir  

          To gt je na tom sice nejlépe, ale pokud ta vidlice je pružinová a ne vzduchová tak pod tebou nebude fungovat a to určitě nebude vhodné, měla by ses určitě podívat po vzduchové vidlici, to by pak asi připadl na řadu spíš ten kellys. Jinak složit levněji se dá v klidu i v téhle kategorii, tady na foru jsou přímo skladatelé, třeba by ti udělali nabídku a neošulili tě jako jinde.

          0 0
        • WEGO  

          neošulí, a navíc ti na kolo doporučí komponenty ze stejné modelové řady (za 15k už se dá pořídit komplet Deore), neříkám, že jiné modelové řady nejdou dohromady, ale dle mého názoru je lepší mít vše stejné modelové řady, než aby se mi ty komponenty mezi sebou ,,hádaly,, a dělaly neplechu. (Nemluuvě o tom, že na ty sériové kola do těch 15K výrobci na*erou cokoliv, jen aby se vlezly do výsledné ceny). Navíc si kolo vyzkoušíš, vybereš si barvu rámu apod. a až si kolo půjdeš přebrat, až bude sestaveno si ho opět vyzkoušíš a pokud se ti nebude něco zdá. není problém onen komponent vyměnit za něco jiného. PS: Nevím odkud si čili nedokážu poradit dobrou prodejnu, kde skládají kola. Max. pokud bys byla z Ostravy a okolí tak vím o http://cykloprikryl.wz.cz/ , kde už jsem si kolo skládal a za zhruba týden tam jdu skládat další, chlapík je bývalý závodník, dělá to už léta, ve všem se vyzná, je trpělivý, ochotný, prostě v okolí Ovy nejlepší volba na stavbu kola.

          0 0
    • Ajvou  

      Asi ti to moc nepomůže, ale… Taky jsem kdysi kupoval kolo ve stejné cenové hladině a celkem brzo jsem zjistil,že ta vidlice má malej zdvih a je naprd = výměna, brzdy jsou naprd = výměna, šaltr je naprd = výměna, náboje jsou naprd = výměna atd. Celkem jsem do toho nacpal dalších 15 tis. Máš celkem slušně naježděno,takže bych se koukl na trochu lepší kola.S lepší vidlicí a brzdama (z těch tří bych si nevybral).A vi­dlici, píšeš hlavně příroda, min 120mm.

      0 0
      • ClAyD  

        Minimálně 120mm na HT? Ona nepsala, že chce jezdit FR…

        0 0
        • Azmir  

          mám taky 120 a jezdím čisté XC a jsem nadmíru spokojen představ si.

          0 0
        • Ajvou  

          Ok,sorry,kupoval jsem fulla,takže mám posunutý měřítko.100 asi bude stačit.

          0 0
    • kalabara  

      co je to „lepší kola“ ? :))) prosím nějaké příklady.

      a taky – lepší kolo=vyšší cena. No na to bohužel finance nemám, těch 15–16 tis. je strop (((

      0 0
      • Ajvou  

        Dal bych jako příklad třeba toto: http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

        Návíc je téměř o 2,5 kila lehčí než ten Cube.Nákupu v zahraníčí bych se nebál,sám jsem teď kupoval a v poho.Jenom nevím,jak si aktuálně stojí euro.

        0 0
        • Azmir  

          V pohodě, si jenom o 12 tis mimo.

          0 0
          • Ajvou  

            Tak to samozřejmě vím,ale taky jsem hnedka na začátku napsal,proč budu mimo.Pokud na tom kole pojede k rybníku a zpátky tak dost dobrý,ale jestli chce jezdit hodně a terén,tak bych se nebál jít do kola dražšího.

            0 0
        • RadikM  

          teda mě tu vždy na tom foru překvapuje jedna věc:-) Napíše sem někdo, že chce vybrat kolo a má na to nejakou sumu pěněz, tzn. že si asi nechce a nebo nemůže připlatit. Tak je myslím si trošku zcestné sem dávat odkazy na kola které stojí jednou tolik, viz ten canyon. dotyčná chce kolo do max 16tis a je tu doporučení na kolo za 27tis. nevím, nevím:-)

          0 0
        • RadikM  

          teda mě tu vždy na tom foru překvapuje jedna věc:-) Napíše sem někdo, že chce vybrat kolo a má na to nejakou sumu pěněz, tzn. že si asi nechce a nebo nemůže připlatit. Tak je myslím si trošku zcestné sem dávat odkazy na kola které stojí jednou tolik, viz ten canyon. dotyčná chce kolo do max 16tis a je tu doporučení na kolo za 27tis. nevím, nevím:-)

          0 0
      • Ajvou  

        Lepší jsem myslel líp osazený (sám mám Cuba),fakt jsem téměř všechno po půlroce měnil.

        0 0
      • Evilcleaner  

        v klidu;) za 15k by ti třeba majkee mohl postavit slušné kolo. myslím že by zvládl komplet deore a epicona k tomu na nějakém použitelném rámu. tak mu napiš na mail, určitě se ti rád ozve.

        tak mě napadá, že i když se s ním skoro na ničem neshodnu tak mu tu dělám až moc dobrou reklamu:-D

        jinak jsou tu další kteří staví, třeba scalar, který je zde prosnulý trekingovýma kolama, ale mtb by nepochybně zvládl atd. stačí to tu trochu pročíst.

        0 0
    • kalabara  

      díky kluci za rady )) i když jsem tajně doufala, že se v mém výběru najde alespon trochu slušnější kolo, koupim a vyrazim… no tak nic )))

      Ty kola, co mi sem házíte jsou fajn, ale o neco dražší a popravde bych preferovala si kolo nejprve ošahat než ho kupovat přes net a ještě ze zahraničí, nehledě na to, že případná reklamace by se mi taky trochu prodražila a protáhla.

      ale s tím skládáním jste mě teda trochu nahlodali …)))

      takže teda vidlu určo vzduchovou jak radíte, osazení Deore?

      co brdy?

      nemáte někdo tip na nějaký cykláč v Brně nebo okolí, s kterým máte dobré zkušenosti?

      0 0
      • Azmir  

        Pokud prodejce zjistí, že tomu nerozumíš tak tě oškubou všude, na to se rovnou vykašli. Můžeš obejít cykloobchody a hnedka jim říct, že máš na kolo 15tis a požadavky jsou Osazeni minimálně deore a vzduchová vidlice, jakmile prodejce řekne že něco takového mají za 18tis nebo že třeba bez té vzduchové a už se bude trhat tak řeknu nashledanou a jdu dál.

        0 0
        • kalabara  

          no jo tak to abych nakonec nebyla bez kola )))

          co je teda konkretne na tom Kellys se vzduchovou vidlici spatne?

          0 0
          • Azmir  

            Relativně na tom kellysu není nic špatně, ale celkový dojem na mě moc nebudí.

            0 0
      • Ajvou  

        Rád jsem chodil k Hanákovi na Křenovu,ale od té doby co změnily prostory jsem tam nebyl.Dobrou zkušenost jsem udělal v Hobby sportu na Veveří a v RS cyklo na Jiráskové.

        Brzdy můžu osobně porovnat Shimana Deore,Lx a Xt a Formule The One.Formule jsou dost ostrý a kousavý.Shimana byla ± dobrá všechny i ty Deorečka.

        0 0
      • devet  

        Dojdi za p. Srstkou do PEPEBIKE. Je ochotný, slušný a zná..

        0 0
    • RadikM  

      za mně ber ten CUBE Analog, chybu neuděláš. Sám ho mám a jsem spokojený. Kvalita zpracování je perfektní a na rekreační ježdění je to kolo plně dostačující, geometrie rámu je strašně pohodlná a ani po delší vyjížďce tě nebude nic bolet.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.