• Miras666

    Ahoj seřizuje se vzdálenost prehazky od kazety Sram 52 zubů stejnou měrkou jako u 50ti zubové kazety? Nebo je tam jiná vzdálenost? Zkoušel již někdo použít a seřídit starou gx přehazovačku na 50 zubů na 52 zubovou kazetu. Sram to oficiálně nedoporučuje ale ani to nevylučuje … Jen je to složitější nastavit.

    Díky za info a zkušenosti

    0 0
    • Ascomann  

      Slouží k tomu nová čovina. https://www.brujulabike.com/…-10-52-2021/

      0 0
    • Miras666  

      Tak jsem si pořídil nový typ gx přehazovačky pro 52 zubovou kazetu a byla k ní i měrka. Z mého pohledu je použitelná i pro 50ti zubové kazety a nastavení je snad ještě jednodušší než bylo u té červené na 50 zubů. Prostě se nasadí na nejvyšší pastorek a ukazatel nastavení musí být na středu horní kladky … Zkoušel jsem to jak u 50 se starou prehazkou tak i u 52zubu.

      Jen bych se zeptal na způsob jakým aretujete sag ve zmáčknuté poloze pro seřizování. Všude v návodech je uváděno seřízení in sag .. tedy jsem pochopil že při zatížení tlumiče. Musím tedy vypustit vzduch, zmáčknout, zaaretovat a pak nastavovat. Nikdy jsem to nedělal a chodilo mi to vždy dobře ..

      Dík za rady

      0 0
      • Miras666  

        A ještě jsem našel odkaz na způsob seřizování který jsem popisoval s novou měrkou https://youtu.be/Tj-jDKuz5z0

        0 0
      • deda  

        Ta cervena merka u 10/50 fungovala s mech. saltrem, ted jsem dal axs saltr a jde kladka o zuby prevodniku pri prerazeni o vic pastorku nahore. Takze cervena s axs nee.

        0 0
      • novas752  

        Tak nejjednodušší je na to sednout a poprosit někoho ať to seřídí. Nebo „forever alone“ metoda pomocí mobilu/kamery.

        Případně se na to vykáknout a prostě to seřídit s plně roztaženym tlumičem s tim, že kladku nastavim malinko blíž (hrot v měrce stále ještě bude ukazovat na hlavičku šroubu skr kladku).

        0 0
    • racer xc  

      Ahoj potřeboval bych poradit.. už 3 den se snažím vyladit řazení, kazeta gx axs, řazení xx1 axs.. nastavené to mám správně podle cajku co k tomu dávají ale buď to naklikam že mi jde nejtěžší a špatně mi jdou 3 nejlehčí a nebo to preklikam že mi jdou všechny dobře ale neskočí mi tam poslední nejtěžší.. se sadou axs mám zkušenosti ale teď jsem už v koncích. Dik

      0 0
    • racer xc  

      Kolo je nový.. ale patka být ohlá může z výroby to je fakt

      0 0
      • novas752  

        V tom případě ještě přidávám špatnou délku řetězu. Na první pohled se to tváří správně i s o 2 článkama delšim.

        0 0
    • kucka7  

      Prosim o radu

      Seřízení dorazu kladky na kazetě 10–52. Podle návodu je řetěz na předposledním pastorku, ale u sram kazety je to 42 a ja ma Garbaruk kde to je 44. Bude bílá měrka fungovat správně?

      0 0
      • Gru  

        Ne nebude. Mám odzkoušeno červenou a nebo posuvkou na nejlehčím, dát mezi kladkou a pastorkama 11 mm.

        0 0
    • Sinpa  

      Funguje spolehlivě ta nová bílá měrka i s GX hazkou vs Shimano 12s kazety? Jelikož Shimano nemá takový skok na posledních dvou pastorcích.

      0 0
      • kejda  

        Ne. Ideální je změřit vzdálenost třeba šuplerou a nastavit ručně.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.