• Petr72

    Zdravím mám dotaz koupil jsem si kolo Cube 29 karbonové dříve jsem jezdil na treku jezdím dálky naložený při koupi kola jsem potřeboval vyřešit nosič byl mi doporučen Thule a po zakoupení mi zase další prodejce řekl že se tento nosič na karbon nehodí tak nevím mám strach že ho nějak zničím vozím kolem 12–14 kg.dik za názory.

    0 0
    • K2  

      Je to o tvaru rámu a upínací páce

      Nikde jsem neslyšel o žádném problému.

      Kamarád má karbonového Looka a Thule – žádný problém nemá. Mezi upínací páku a rám dává mikrovláknovou utěrku proti poškrábání

      0 0
    • Vilém  

      Jako nosic kola na auto, nebo nosic brasen na kolo?

      0 0
    • milan.v  

      https://www.bike-forum.cz/…l-autem.html

      Já vozím několik svých karbonových kol na nosiči Thule na kouli a nemám s tím nejmenší problém, to se ostatně dočteš v odkazované diskuzi, která tu už je.

      Pro úplnost by bylo dobré uvést, který nosič Thule máš.

      0 0
    • Petr72  

      Omlouvám se ale má na mysli nosič na brašny.

      0 0
      • figur  

        Ten nosič s úspěchem používám už 5 let ovšem na hliníkovém rámu. Problém je, že je třeba ty upínací pásky pořádně utáhnout, aby to při otřesech nesjíždělo. Na karbonu bych se trochu bál. Za předpokladu, že ty vzpěry mají kruhový průřez a nejsou moc kónické, podložil bych to delším kusem rozpůlený vodovodní plastový trubky + podložit duší, aby se ten tlak rozprostřel. Pak by to snad mohlo být dobrý. Jinak počítej s tím, že nosnost je omezená a rozhodně to není na tahání stanu apod. Já spím pod střechou, a tak mně to na těch 8–10kg bohatě vyhovuje.

        0 0
        • Petr72  

          Taky netaham stan jezdím pod širák mám plachtu 2×2 metry a věci na sebe vejdu se do 10 kg.a pořídil bych si Acepac – Saddle bag

          No ale stejně mám docela strach nevím jestli kolo neprodam ? Sice se mi nechce ale abych se furt strachoval jestli se mi to po cestě neposere ?

          0 0
          • tsunami  

            Vozím plachtu 3×4m, karimatku a spacák nacpu do válce na řidítka. Do podsedlové brašny dávám hadry, lékárnu, nějaké jídlo. Na zádech mám zbytek jídla, vak na vodu a nějaké drobnosti co nechci nechávat u kola. Na vaření používám vařič na tekutý líh. Docela uvažuji o velké rámové brašně, že by se mi lépe balilo a zrušil bych komplet batoh. Jezdím zabalený v pohodě na teploty kolem nuly, takže mě zas tak moc netlačí ta rámovka. Jezdím tak po ČR, takže žádná extrémní divočina.

            0 0
            • Petr72  

              Taky jsem uvažoval o podsedlovce a ten válec na řidítka+ brašnu do rámu jezdím do Chorvatska a Itálie přes Alpy a různě dolů na jih snad by to stačilo. Batoh na záda né jezdím tak 100–130 km denně a někdy bývá pěkný vedro i v září . Řeším i to že je to karbon doufám že na něj se dá dát stojánek občas zastavím u krámu ve vnitrozemí v nějaké malé vsi a jdu si koupit jídlo no to bude taky horor budu mít strach ho tam nechat i zamčené.

              0 0
              • Vilém  

                Pokud tam neni priprava na stojanek, tak bych to neriskoval.

                0 0
    • rici69  

      Čtyři roky mám karbonové kolo Cube Reaction 29.

      Vystřídal jsem nosiče Thule jak na závěs za auto, tak střešní.

      Oba jsou naprosto OK, po dálnici běžné 150–160.

      Střešní pasuje a sedí naprosto perfektně.

      0 0
      • Petr72  

        Všechno špatně nerozumíme si já to asi špatně napsal nosič na brašny!!!! Omlouvám se. Na autě ho nevozim !

        0 0
    • koko0925  

      Na tom Feltu co mám v profilu, jeden maník dlouhodobě vozí dětskou sedačka hama i s dítětem. Jinak dá se koupit takováhle objímka https://www.kupkolo.cz/…sic_z102995/ , tím vyřešíš horní úchyt, dole už si nějak poradíš, pokud chceš klasiku. Jinak pak bacpacking, nebo jak se to himbajs píše.

      0 0
      • Petr72  

        Jo jo teď na to koukám a asi to tak vyřešim když to pořídím vše tak se dostanu na cca37 l. To by už stačilo.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.